CoronaBinnenland

Hoofdredacteuren geven toe dat ze tijdens corona te veel als doorgeefluik functioneerden: ‘Straatje schoonvegen’

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Zaterdag gaven hoofdredacteuren van de NOS en NRC tijdens een debat in De Balie toe dat ze tijdens corona te veel als doorgeefluik functioneerden.

Hoofdredacteur Giselle van Cann zei dat de NOS achteraf erg gefocust was op het beleid. “Zeker in het begin hebben we door een rietje naar de ziekenhuizen en de zorg gekeken,” citeert Trouw Van Cann. Ze voegde toe dat de NOS ‘een enkele keer onwillekeurig te ver ging’.

Toen coronaminister Hugo de Jonge zich tijdens een persconferentie lange tijd tot ongevaccineerden richtte, heeft de NOS duidelijk gemaakt dat de persconferenties niet meer uitgezonden zouden worden als dit nog een keer zou gebeuren, aldus Van Cann.

Eerder zei Nu.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman al dat zijn nieuwssite vooral had gefunctioneerd als doorgeefluik van het kabinet, OMT en RIVM.

Ik geloof er geen zak van

De hoofdredacteuren krijgen op social media bakken kritiek over zich heen. “Nee maar. Zelfreflectie bij de MSM? Of heeft drie jaar lang kritiekloos, kennisloos en interesseloos verkondigen van de overheidspropaganda simpelweg te veel abonnees gekost?” vraagt neuroloog Jan Bonte.

“Ik geloof er geen zak van. Dit heet straatje schoonvegen. We dronken een glas, deden een plas, en alles bleef zoals het was,” voegt hij toe.

Huisarts Els van Veen zegt: “Ze vegen hun straatje schoon. Voor mij hebben deze drie kranten voorgoed afgedaan. Zeker Trouw, een verzetskrant waar mensen destijds hun leven voor waagden, ging klakkeloos mee in de corona-berichtgeving. Tragisch om te zien.”

De volgende hoax

“Dit is niets anders dan damage control door de media. Ze wáren letterlijk het doorgeefluik van de overheid. Maar dat zeggen maakte je een wappie,” twittert R. Genis.

Jurist Sietske Bergsma merkt op: “Straatjes schoonvegen om straks met frisse moed de volgende hoax in ontvangst te nemen.”

Is water nat? Is gras groen?

“De NPO-talkshow Op1 was met afstand het mediaplatform dat het overheidsnarratief braaf propageerde, en kritische experts nauwelijks podium gaf,” zegt Statenlid Johan Almekinders. “Ab Osterhaus en Marion Koopmans mochten avond na avond het angstvirus verspreiden.”

Op de vraag of de journalistiek tijdens corona te veel op de hand van de overheid was, antwoordt ondernemer Rutger van den Noort: “Is water nat? Is gras groen?”

4.9 139 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Too little, too late!

semper amici
semper amici
2 maanden geleden

Het geweten en druk zal de criminelen, doen praten!

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
2 maanden geleden

Ze voelen nattigheid. Maar ze komen er niet onderuit.
Journalisten horen zelf te onderzoeken … deden ze niet.
Journalisten zouden hoor en wederhoor moeten doen … deden ze niet.
Corrupte zooi die MSM!

eva
eva
2 maanden geleden

Hoeveel geld hebben zij gekregen?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

146
0
We lezen graag je reactie!x