Homepagina » Het Complot » Ethos: een oplossing voor het corrupte systeem (video)
Ethos: een oplossing voor het corrupte systeem

Ethos: een oplossing voor het corrupte systeem (video)

De documentaire Ethos verkent de fouten in onze systemen en de mechanismen die tegen de democratie en het milieu werken.

Er wordt gekeken naar belangenverstrengeling in de politiek, ongereguleerde macht van corporaties en de nieuwsmedia die de agenda van de machtige elite uitvoeren.

In Ethos legt acteur Woody Harrelson de systemen bloot die leiden tot overconsumptie. Te pas en te onpas stippen de media aspecten van onze maatschappij aan die tot de duistere eeuwen behoren. Veel aspecten van onze huidige systemen werken echter vernietiging in de hand.

Versplinterde samenlevingen, armoede, ongelijkheid, vervuiling, conflict. Is er iets mis met het menselijk ras? Worden we geacht zo te denken? We hebben geprobeerd wetten op te stellen die het gemeengoed moeten beschermen. De meerderheid van het volk wil in vrede in een schone omgeving leven, maar waarom is dat niet het geval?

Ethos biedt een oplossing. Op een simpele maar krachtige manier kun je je stem laten horen. Verspreid de boodschap, verander de wereld.

Bron: Vimeo/Peter McGrain

Gerelateerd:

 Vind je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. ,dit is een recht voor z,n raap docu,maar hoe krijg je de mensheid zover dat zij het gaan inzien,anders gezegd wat moet er nog gebeuren willen zij wakker worden,als je geen universitere opleiding of machtspositie heb verworven,geloven zij je toch niet,of je ziet spoken,of laat je nakijken, en als het dan toch gebeurd zijn er maar weinig die dan zeggen ,sorry je had gelijk,maar daar zit ik niet op te wachten!

  0 likes
 2. Ik vraag mij af wie regeert Nederland het kabinet of de Europese Unie in Brussel??/!!!

  http://www.nu.nl/politiek/3354533/begrotingstekort-jaar-hoger-dan-toegestaan.html

  0 likes
 3. Alweer een tijdje geleden dat ik deze gezien heb =)

  0 likes
 4. fear-monger-shit, met als oplossing groene producten kopen. wat een misser, coca cola is ondertussen ook een groen bedrijf gaan worden, right. fout filmpje mensen, de oplossing ligt niet buiten ons zelf.

  0 likes
 5. Video stelt een aantal belangrijke zaken aan de kaak. In de fim wordt meteen al gezegd dat je er zelf uit mag halen waar je wat mee kan. Er wordt je niets opgelegd. Ze geven visies, maar ook feiten weer. Wat je ermee doet, is je helemaal aan jezelf. Zo hoort het ook, je eigen verantwoordelijkheid nemen en dat niet bij anderen leggen. Je bent vrij om op onderzoek uit te gaan. En desnoods met anderen.
  Zoals ik filmpjes uit America ken, zijn ze allemaal emotioneel beladen en voorzien van mood-swinging muziek en plaatjes. Dt werkt daar, voor de meeste nederlanders werkt het averechts. Cultuurverschil. Maar het gaat om de kern, de boodschap 🙂

  0 likes
 6. Er staat: ‘ We hebben geprobeerd wetten op te stellen die het gemeengoed moeten beschermen. ‘ Wel… Daar gaat het al fout in die tekst ! Veel wetten zijn alleen bedacht, juist om de mens te ketenen en steeds meer, komen erbij. Uitgedacht om te ronselen en om ons ondertussen in armoede jagend, met onrecht en leugens iets anders voorhouden. Kijk naar de politiek. Zogenaamd gekozen en ondertussen ouderen en zieken armer maken en elkaar, met een grote glimlach, de hand boven het hoofd houden en dan roepen, wat doen wij het toch goed. Ik heb het niet over de grondrechten, maar uitgekookte wetten, bestemd voor plaatselijke instanties, welke hun eigen wetjes er steeds meer op na houden, om daarmee de mens nog meer te geselen. Niet alleen financieel, maar vooral geestelijk kapotmakend. Waarom denkt u dat de politiek steeds meer aan de gemeente overhevelt ? Uitholling van de maatschappij noem ik dat ! Moderne manier van slavernij ! De kop luidt: ‘ Ethos: een oplossing voor het corrupte systeem ‘ Dwazen, waar waren jullie, toen anderen en ikzelf, jullie zo broodnodig was ?

  0 likes
 7. [quote name=”pietje bell”],dit is een recht voor z,n raap docu,maar hoe krijg je de mensheid zover dat zij het gaan inzien,anders gezegd wat moet er nog gebeuren willen zij wakker worden,als je geen universitere opleiding of machtspositie heb verworven,geloven zij je toch niet,of je ziet spoken,of laat je nakijken, en als het dan toch gebeurd zijn er maar weinig die dan zeggen ,sorry je had gelijk,maar daar zit ik niet op te wachten![/quote]
  Hoi,alles komt op zijn pootjes terecht,even geduld hebben.En laat de mensen die lachen daarom gaan ze weten niet beter.Maar er gaat echt veel veranderen.het begin is er,de paus weg,het word wel niet gezegt of geschreven,maar hij zit gewoon in arrest,geen bezoek mag hij ontvangen en zeker niet van de Elite.Dan de koningin van Engeland heet tot 4 maart de tijd om zich over te geven dan volgt arrestatie.Er gebeurd dus wel degelijk wat.Achter de schermen zijn verzet strijders bezig,om de wereld te bevrijden van tiranie,de wereld is bijna bevrijd van slavernij.Dit was een filmpje die al lang bestond.Binnenkort kun je een chaos verwachten,als de Elite de Cabal weg is.Niet kunnen pinnen enz,laat de anderen maar lachen,straks kun jij ze helpen en opvangen,ik laat ze ook lachen of debunken,maar ik schrijf hier wat ik weet en wat ik mag en kan schrijfen om diegene die dit lezen te helpen.Ik doe dit anoniem en wil er geen erkenning voor,het is mijn taak om dit te doen als Lichtwerker.De licht werkers weten dat er en andere tijd aan komt.Dus nog even geduld hebben.De lichtwerkers en de verzet mensen zeggen,Victory of the Light,en Victory of Love,zeg dat ook bij je zelf,het komt goed.
  Groetjes Tineke.

  0 likes
 8. Trouwens… de heffing op ontroerend goed is net, nu ik voorgaande geschreven heb, ook al binnen hier. Is ook weer flink verhoogd, zie ik. De huren gaan ook fors omhoog. Daar staat tegenover dat er steeds minder onderhoud aan de huizen wordt gepleegd. Sterker nog, hier bij ons wordt er helemaal niks aan gedaan. Een ketel die hier op zolder hangt, staat haast op barsten en is al jaren over tijd, wordt volgende week wel weer “onderhoud” aan gepleegd. Dat dan weer wel :/ En zo kun je nog wel even doorgaan he ? En dat, omdat er wel “bezuinigd” moet worden, want ook de woningcoorporaties worden uitgeknepen, die het vervolgens weer bij ons weghalen. Bij wie anders ? Desnoods doen we dat weer bij zieken en bejaarden.
  Wat een wereld ! Of is dat doemdenken ?
  Dacht het niet, want de rekeningen stromen weer binnen en we worden nog meer kapotbezuinigd ! Het hopen op een betere toekomst houden we gelukkig wel vast, maar om heel eerlijk te zijn… zie ik inmiddels 1 zwart gat voor me. Niet te denken aan onze kinderen en kleinkinderen. In wat voor verschrikkelijke wereld zij straks gaan komen. En de heren, dames met mooie hoeden hebben het ondertussen wel heel goed !

  0 likes
 9. Ok … stel we pakken de boodschap met beide handen aan.
  De kracht van de consument.
  In de EU weten we intussen dat etiketten geen garantie zijn voor de inhoud.
  Ook weten we dat er meningsverschillen zijn over wat vers, gezond en verstandig is. Allemaal in het belang van de bestaande voedselproducenten: zaai verwarring, en niemand die het nog weet.
  Er van uitgaand dat het Voedings Advies Centrum wordt betaald door de industrie.
  Waar moet ik dan in vredesnaam zijn om te weten van gezond en duurzaam is.
  Zelfs de VN is niet te vertrouwen vanwege Agenda21.
  Het komt er op neer dat we (6 miljard mensen) het zelf maar moeten uitzoeken.
  En dat mis ik in de documentaire.
  Criteria waarmee ik de bestaande kan negeren, en zelf kan bepalen welke producten gezond en duurzaam zijn.
  Ja … zo ver ben ik ontspoord: Ik weet het niet.
  Ik heb een nieuwe opgevoeding nodig.

  0 likes
 10. ethos is voor het voetvolk. de runderen zeg maar.

  0 likes
 11. Maar goed dat salusa met de galactische federatie zulk goed werk blijven leveren op de achtergrond…binnenkort dan…

  0 likes
 12. Wel aardig. Iets compacter dan Zeitgeist, dat betreft geld dezelfde boodschap heeft. Waar wel mijn broek afzakt is als je vervolgens naar de http://www.ethosmovie.com gaat. Dan kom je bij een paar groen websites uit. Prima hoor, maar daar gaan we de wereld niet mee redden.

  Wat kan wel helpen is een revolutie door als wereldburgers een ultimatum te zetten:
  * schuldvergeving aan staten met name 3e wereld.
  * Opheffen EMF, IMF, en alle centrale banken.
  * Introductie van financieel systeem met een nuts-functie zonder rente.
  * illegaal maken van naamloze vennootschappen als rechtspersoon. Natuurlijk persoonlijke van vlees en bloed zijn verantwoordelijk en moeten berecht worden. NV’s moete op wereldschaal worden omgevormd tot cooperaties waarin elke stakeholder ook shareholder is.

  Sanctie bij niet inwilligen is weigeren aan mee te werken aan dit mensonterende systeem door:
  * geen belasting meer te betalen
  * alle banktegoeden op nemen
  * geen hypotheeklasten of huur te betalen
  * weigering om mee te werken aan militaire interventies

  Als iemand platforms kent, reageer svp. Time to Unite the Warriors of Peace.

  0 likes
 13. [quote name=”Peter II”]
  …Wat een wereld ! Of is dat doemdenken ?
  Dacht het niet, want de rekeningen stromen weer binnen en we worden nog meer kapotbezuinigd ! Het hopen op een betere toekomst houden we gelukkig wel vast, maar om heel eerlijk te zijn… zie ik inmiddels 1 zwart gat voor me. Niet te denken aan onze kinderen en kleinkinderen. In wat voor verschrikkelijke wereld zij straks gaan komen… [/quote]

  Vorige week was op het nieuws dat 77.000 huishoudens 4+ maanden hypotheek achter lopen. Daarbij wordt gemakshalve even niet gekeken naar de mensen die huren. Vaak zijn dat de mensen die financieel niet in staat waren te kopen.

  Toch lijkt het me een mooi begin; als we collectief geen hypotheek / huur meer betalen, wat dan? Het is simpelweg niet mogelijk om IEDEREEN zijn huis uit te zetten…

  0 likes
 14. Ik zie veel geklaag en hopeloosheid in de reacties maar deze film bied wel een oplossing, misschien niet de enige oplossing maar wel een goeie. Nu gaan veel mensen liever op in negatief denken in plaats van een stap te zetten en het gewoon te doen. het volgende is een cliché maar wel waar: “Het is beter een kaars aan te steken dan het duister te vervloeken”….waar licht is kan geen duister zijn.

  0 likes
 15. [quote name=”jeseah”]Maar goed dat salusa met de galactische federatie zulk goed werk blijven leveren op de achtergrond…binnenkort dan…[/quote]

  Is dat diezelfde Salusa die voorspelde dat er een UFO boven de openingsceremonie van de Olympische spelen zou verschijnen ?

  Whahahahahaha…..

  0 likes
 16. [quote name=”Alexicoo”][quote name=”jeseah”]Maar goed dat salusa met de galactische federatie zulk goed werk blijven leveren op de achtergrond…binnenkort dan…[/quote]

  Is dat diezelfde Salusa die voorspelde dat er een UFO boven de openingsceremonie van de Olympische spelen zou verschijnen ?

  Whahahahahaha…..[/quote]

  …en door mijn opmerking NIET te cencureren heeft Niburu mijn respect alvast gedeeltelijk terug verdiend !

  Dank !

  0 likes
 17. Beste medewerkers van Niburu, kunnen jullie misschien onderzoek doen naar de OPPT; The One People’s Public Trust?

  Er wordt beweerd dat ze via een rechtzaak de illuminati en alle vrijmetselaar organisaties aanpakken en beslag leggen op corrupte organisaties, en dat ze van de totaal waarde van deze planeet een gelijkwaardig eigendom van elk mens maken..
  Mvg,
  Arnold

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

coronatestkits

Coronatestkits blijken besmet met coronavirus. Wat je moet weten

Coronatestkits bestemd voor Groot-Brittannië blijken besmet te ...

ziekenhuizen

Burgerjournalisten filmen bij ziekenhuizen ‘vol coronapatiënten’. Dit troffen ze aan (kijk nu het nog kan)

In de Verenigde Staten staan mensen uren ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.