Buitenaards

Vaticaanse hoofdastronoom gelooft in UFO’s en aliens

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Argentijnse jezuïet José Gabriel Funes, de hoofdastronoom van het Vaticaan, heeft bevestigd dat de Vaticaanse Sterrenwacht in Rome gelooft in intelligent leven op andere planeten.

Hoewel het ooit vasthield aan het idee dat de aarde het middelpunt van het universum was en dat de zon om onze planeet draaide, lijkt het erop dat de denkbeelden van het Vaticaan over de rol van de mensheid in het heelal erg zijn veranderd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Vaticaanse Sterrenwacht, die al sinds 1582 namens de Rooms-katholieke Kerk de hemel bestudeert, heeft gezegd dat het door de ontdekking van de vele exoplaneten in de laatste jaren goed mogelijk is dat er elders intelligente levensvormen bestaan.

In de Vaticaanse krant L’Osservatore Romano zegt broeder Funes: “Ons sterrenstelsel bevat meer dan 100 miljard sterren. Gezien het aantal ontdekte exoplaneten lijkt het erop dat rond de meerderheid van alle sterren in ons sterrenstelsel planeten draaien waarop leven mogelijk is.”

Spock

Ondanks de erkenning dat elders in het heelal leven kan bestaan, denkt Funes niet dat we binnenkort oog in oog zullen staan met aliens. “Door de ontdekking van de nieuwe planeet Kepler 452b herleeft het idee dat contact met intelligente wezens van een buitenaardse beschaving in de nabije toekomst kan plaatsvinden. De mogelijkheid bestaat dat er leven is en zelfs een vorm van intelligent leven, maar ik denk niet dat we ooit een Mr. Spock zullen ontmoeten.”

De ontdekking van intelligent leven betekent volgens Funes echter niet dat er ook een andere Jezus is. “De incarnatie van de zoon van God is een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid en van het universum, en als er intelligent leven is op een andere planeet, is dat niet in tegenspraak met het christelijke geloof.”

Broers en zussen

Funes deed zijn uitspraken na de recente aankondiging van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA over een aardachtige planeet die volgens wetenschappers leven zou kunnen herbergen. Kepler 452b staat op 1400 lichtjaar van de aarde en er kan water stromen, wat één van de basisvoorwaarden voor leven is. Kepler 452b is echter 1,5 miljard jaar ouder dan onze planeet.

De astronoom beweert al jaren dat er geen conflict hoeft te zijn tussen de mogelijkheid van intelligent buitenaards leven en de leer van de Rooms-katholieke Kerk. “Net zoals er op aarde veel verschillende levensvormen bestaan, kan dat elders ook. Dit is niet in strijd met ons geloof omdat we Gods creatieve vrijheid niet kunnen beperken tot één planeet. Zoals Franciscus van Assisi al zei: als we op aarde broers en zussen van elkaar zijn, dan zouden buitenaardse families net zo goed tot onze schepping kunnen behoren.”

Galilei

“De Bijbel is geen wetenschappelijke publicatie,” zei hij. “We mogen in dat boek dus geen antwoorden zoeken op wetenschappelijke vragen.”

Slechts 380 jaar geleden kwam Galileo Galilei in conflict met de Kerk omdat hij zei dat de aarde niet het middelpunt van het universum was. In 1992 sprak paus Johannes Paulus II een excuus uit, waarmee de naam van Galilei werd gezuiverd. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Irish Central]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerard
Gerard
8 jaren geleden

Ik heb God toestemming gevraagd om vanaf 10-10-2010 te preken/profeteren vanuit de bijbel – omdat er zoveel sukkels waren die allemaal wat anders predikten/profeteerden – en alle malloten die naar ze luisterden geloofden dat zij naar de hemel gingen met hun eigen zelfzuchtige en heidense feesten. Nadat ik dat gevraagd had, vielen er 10 zakken uit de hemel – maar ja dat gelooft u natuurlijk niet – en ik kan het ook niet bewijzen… wel heb ik meerdere ervaringen/tekenen ontvangen – en zelfs met 4 huizen op een rij met alle 4 nummer 10 = 40 en 40 heeft te maken met overgangsfase, beproeving, straf etc.

Mammon
Mammon
8 jaren geleden

Het Vaticaan is ons duidelijk ergens voor aan het voorbereiden…

Al honderden jaren lang verzwijgen ze dit onderwerp continue en wordt alle
info hierover “opgesloten” in de geheime archieven van het Vaticaan.
Ineens gaat het nu enkele weken nadrukkelijk over het Vaticaan en buitenaards
en intelligent leven… Dit is geen toeval, ook zoals de paus die naar de USA afreist.

Volgens mij gaan we binnenkort echt iets meemaken…

Jeff
Jeff
8 jaren geleden

goh Gerard, teleurgesteld?…als je in god geloofd, geloof je toch in het buitenaardse, hoe simpel kan het zijn. Zou pas echt balen zijn, als het ook maar gewone mensen blijken te zijn, die alliens. Zo met de vraag; hebben jullie ook belasting of de AH of whatever.

Logiter
Logiter
8 jaren geleden

Dat er iets gaat gebeuren is wel duidelijk,kijk eens naar de tegenwoordige tekenfilms.
Aliens,bovennatuurlijke krachten en koloniaal gedrag lijkt het toonaangevende génre vandaag de dag.
We worden gekneed zodat we accepteren,en dat gebeurt al zéér jong!

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x