Homepagina » Buitenaards » Vaticaanse hoofdastronoom gelooft in UFO’s en aliens
Vaticaanse hoofdastronoom gelooft in UFO's en aliens

Vaticaanse hoofdastronoom gelooft in UFO’s en aliens

De Argentijnse jezuïet José Gabriel Funes, de hoofdastronoom van het Vaticaan, heeft bevestigd dat de Vaticaanse Sterrenwacht in Rome gelooft in intelligent leven op andere planeten.

Hoewel het ooit vasthield aan het idee dat de aarde het middelpunt van het universum was en dat de zon om onze planeet draaide, lijkt het erop dat de denkbeelden van het Vaticaan over de rol van de mensheid in het heelal erg zijn veranderd.

De Vaticaanse Sterrenwacht, die al sinds 1582 namens de Rooms-katholieke Kerk de hemel bestudeert, heeft gezegd dat het door de ontdekking van de vele exoplaneten in de laatste jaren goed mogelijk is dat er elders intelligente levensvormen bestaan.

In de Vaticaanse krant L’Osservatore Romano zegt broeder Funes: “Ons sterrenstelsel bevat meer dan 100 miljard sterren. Gezien het aantal ontdekte exoplaneten lijkt het erop dat rond de meerderheid van alle sterren in ons sterrenstelsel planeten draaien waarop leven mogelijk is.”

Spock

Ondanks de erkenning dat elders in het heelal leven kan bestaan, denkt Funes niet dat we binnenkort oog in oog zullen staan met aliens. “Door de ontdekking van de nieuwe planeet Kepler 452b herleeft het idee dat contact met intelligente wezens van een buitenaardse beschaving in de nabije toekomst kan plaatsvinden. De mogelijkheid bestaat dat er leven is en zelfs een vorm van intelligent leven, maar ik denk niet dat we ooit een Mr. Spock zullen ontmoeten.”

De ontdekking van intelligent leven betekent volgens Funes echter niet dat er ook een andere Jezus is. “De incarnatie van de zoon van God is een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid en van het universum, en als er intelligent leven is op een andere planeet, is dat niet in tegenspraak met het christelijke geloof.”

Broers en zussen

Funes deed zijn uitspraken na de recente aankondiging van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA over een aardachtige planeet die volgens wetenschappers leven zou kunnen herbergen. Kepler 452b staat op 1400 lichtjaar van de aarde en er kan water stromen, wat één van de basisvoorwaarden voor leven is. Kepler 452b is echter 1,5 miljard jaar ouder dan onze planeet.

De astronoom beweert al jaren dat er geen conflict hoeft te zijn tussen de mogelijkheid van intelligent buitenaards leven en de leer van de Rooms-katholieke Kerk. “Net zoals er op aarde veel verschillende levensvormen bestaan, kan dat elders ook. Dit is niet in strijd met ons geloof omdat we Gods creatieve vrijheid niet kunnen beperken tot één planeet. Zoals Franciscus van Assisi al zei: als we op aarde broers en zussen van elkaar zijn, dan zouden buitenaardse families net zo goed tot onze schepping kunnen behoren.”

Galilei

“De Bijbel is geen wetenschappelijke publicatie,” zei hij. “We mogen in dat boek dus geen antwoorden zoeken op wetenschappelijke vragen.”

Slechts 380 jaar geleden kwam Galileo Galilei in conflict met de Kerk omdat hij zei dat de aarde niet het middelpunt van het universum was. In 1992 sprak paus Johannes Paulus II een excuus uit, waarmee de naam van Galilei werd gezuiverd. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Irish Central]


Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Ik heb God toestemming gevraagd om vanaf 10-10-2010 te preken/profeteren vanuit de bijbel – omdat er zoveel sukkels waren die allemaal wat anders predikten/profeteerden – en alle malloten die naar ze luisterden geloofden dat zij naar de hemel gingen met hun eigen zelfzuchtige en heidense feesten. Nadat ik dat gevraagd had, vielen er 10 zakken uit de hemel – maar ja dat gelooft u natuurlijk niet – en ik kan het ook niet bewijzen… wel heb ik meerdere ervaringen/tekenen ontvangen – en zelfs met 4 huizen op een rij met alle 4 nummer 10 = 40 en 40 heeft te maken met overgangsfase, beproeving, straf etc.

  4 likes
 2. Het Vaticaan is ons duidelijk ergens voor aan het voorbereiden…

  Al honderden jaren lang verzwijgen ze dit onderwerp continue en wordt alle
  info hierover “opgesloten” in de geheime archieven van het Vaticaan.
  Ineens gaat het nu enkele weken nadrukkelijk over het Vaticaan en buitenaards
  en intelligent leven… Dit is geen toeval, ook zoals de paus die naar de USA afreist.

  Volgens mij gaan we binnenkort echt iets meemaken…

  10 likes
  • Voor diegene die twijfelen of WIJ bestaan, JA WIJ BESTAAN
   we zullen landen wanneer de tijd rijp is, wanneer de mensheid klaar voor is.

   Jullie zijn allemaal BUITEN AARDSE WEZENS, niemand is van deze Planeet Aarde, jullie komen allemaal van verschillende PLANETEN…

   Veel geluk met zoeken…

   2 likes
 3. goh Gerard, teleurgesteld?…als je in god geloofd, geloof je toch in het buitenaardse, hoe simpel kan het zijn. Zou pas echt balen zijn, als het ook maar gewone mensen blijken te zijn, die alliens. Zo met de vraag; hebben jullie ook belasting of de AH of whatever.

  1 likes
  • goh Jeff, beter lezen, opeten – niet snuiven… ben je soms een speudo christen? Ik heb toestemming gevraagd, omdat er tighonderdenduizendentallen zijn die zeker menen de waarheid te verkondigen met hun speudo = valse [hun verschillende jezus] leer.

   Het leek mij wel handig – toestemming – omdat mijn eigen familie in mijn ex kerk de valse hemelse flaneer leer verkondigen – het heeft dus niets met geloof te maken..!!

   6 likes
 4. Ik word altijd zo moe van veronderstellingen en voorwaarden. Stromend water IS een voorwaarde en zuurstof IS een voorwaarde en … IS een voorwaarde. Het is heel goed mogelijk, dat het leven een manier gevonden heeft om ZONDER vloeibaar water of een bepaalde temperatuur leven te scheppen. Het bewijst van kortzichtigheid, om te denken dat er maar een weg is, maar volgens mij zijn er veel meer wegen die naar Rome leiden. Nu nog een goede navigatie, zodat wij die wegen ook kunnen vinden.

  7 likes
 5. De voorbereiding !!!!! zoals ik al dacht !!! Nu komt eerst de valse invasie en daarna komen de echte ruimte broeders en zusters !

  2 likes
  • PIETJE

   Heb je geen boek van je broeders en zusters; een boek – of een link – die wereldwijd verspreid is door hun – want alleen maar wat aannemen van een aards, zelfzuchtig ego figuurtje zit ik niet op te wachten – dat zijn ego familie gaat komen..!!

   Ik heb wel wat – van aliens/buitenaardsen/engelen/sterren/goden zonder vleugels en ook met vleugels – is cherub – deze site – hier boven en

   6 aug 17:00 – 5 aug 07:30 en 17:00

   PS: als ik mij het goed herinner, dan heb je hier ook ergens iets geschreven dat er spoedig een einde aan deze wereld komt; volgens de sterren etc. nog lang niet.

   4 likes
 6. @gerard,

  Mooi om te preken vanuit de Bijbel. Ik hoop dat dat beter te begrijpen is dan deze bijdrage. Wat bedoel je te zeggen? Wat heeft dat te maken met dit topic?
  Het succes van je prediking is af te meten aan het resultaat dat je bereikt. In dit geval een hoop vraagtekens bij mij.

  0 likes
  • @Marko,

   Ik predik/profeteer niet echt meer – maar heb linken van profeten op deze site geplaatst.

   Meer deze site – 8 augustus 16:00 en 12:00 – 7 aug 16:00

   4 likes
 7. waar ik vooral moeite mee heb, is dat als er “positief” nieuws is van in dit geval de kerk dat men dan weer begint te smijten met pedo’s en allerlei andere verwensingen. Op het gebied van het buitenaardse, lijkt de kerk op dit moment meer openheid van zaken te geven als bijv. NASA.
  Om dergelijke zaken de ruimte te gunnen, zouden we ook is gewoon kunnen luisteren i.p.v. weer metONZE vooroordeeltjes en aannames te gaan smijten. Niet iedereen heeft het slecht met ons voor. We hebben hier al moeite genoeg om elkaars mening te respecteren, op deze site nota bene. Ik dacht dat we HIER zaten omdat we dingen anders zouden willen.
  Van mijn mening mag je dan ook weer van alles vinden, maar het is maar slechts iemand z’n visie. Fijne dag allen.

  2 likes
  • LS…

   Hoe naïef moet je zijn om te denken dat het Vaticaan cq de zetel van Satan openheid verschaft. De reptielen begrijpen als geen ander dat de mens in wording aan het ontwaken is en de terreur van satan niet meer dulden… Laat staan hun perverse leer van hel en verdoemenis… Over de inquisitie maar niet te spreken !

   1 likes
 8. Dit zou wereld nieuws moeten zijn!!!

  3 likes
 9. Dat er iets gaat gebeuren is wel duidelijk,kijk eens naar de tegenwoordige tekenfilms.
  Aliens,bovennatuurlijke krachten en koloniaal gedrag lijkt het toonaangevende génre vandaag de dag.
  We worden gekneed zodat we accepteren,en dat gebeurt al zéér jong!

  2 likes
 10. Het Vaticaan barst van de valse slangen die alles willen doen om het katholieke geloof omver te halen. Deze truc is er één van.

  2 likes
 11. Wat een aandacht voor die pedo,s en hun antieke geloof.

  2 likes
 12. space scientific politics and monetary systems Exopolitics.org

  Het is bekend dat UFO’s grote moederschepen, zich veelal vermommen in wolken waardoor ze niet vaak echt goed zichtbaar zijn. Sommige Extraterrestrials extreme moederschepen vermommen zich in het kleur van de azuur blauwe lucht waardoor ze niet opvallen, kwestie van de juiste spacetechnlogie- voorzieningen. De huidige Extraterrestrials rassen die de Aarde bezoeken zijn in getallen meer……extreem meer dan 82….Exacte ruimtevaartwetenschappen is de volledige studie van het universum, niemand doet niemand kwaad door zich komen voor te stellen als een informatiebron ter studie. Met het logische gevolg de thuisplaneten van deze Extraterrestrials bezoeken via ruimtereizen, dan ufo-coverups en non-disclosure.

  2 likes
 13. Dat er iets gaat gebeuren is wel duidelijk,kijk eens naar de tegenwoordige tekenfilms.
  Aliens,bovennatuurlijke krachten en koloniaal gedrag lijkt het toonaangevende génre vandaag de dag.
  We worden gekneed zodat we accepteren,en dat gebeurt al zéér jong!

  1 likes
  • Ik zie echt niet hoe het een met het ander te maken heeft.
   Hollywood heeft alle creatieve concepten uitgezogen en is creatief tot niet zoveel meer in staat.. het dagelijks leven is al op verschillende manieren in beeld gebracht;jaren lang.
   Momenteel worden al de Marvell strips uitgemolken, word er veel uit azië overgedaan. Totdat we dat weer beu zijn en dan begint het in een nieuw jasje opnieuw. niet veel anders dan het commerciële model van muziek en volstrekt uitlegbaar.

   Neemt niet weg dat ik erg uitkijk naar de nieuwe starwars delen, een van de brilliantste aangekochte melk koeien van Disney.

   Maar laten we hopen dat er snel wat gaat gebeuren, de wereld is er aan toe!

   0 likes
 14. Die Vaticaanse hoofdastronoom mag in ufo’s en aliëns geloven, maar het Vaticaan zal dit altijd ontkennen. Ten eerste omdat het niet waar is en ook al zóu het waar zijn, dan nóg zou zij het ontkennen, omdat een dergelijke onthulling haar machtspositie aanzienlijk verminderd.

  0 likes
 15. Ik geloof niet in een god maar wel in aliens die ons hebben gemaakt ! nU IS DE TIJD DAT ZE TERUGKOMEN ! Dan kunnen ze constateren dat we er een zooitje van hebben gemaakt ! Ze hebben al deze mensen op onze planeet geplaatst : roog,geel,wit,zwar,t en wat doen we !!!!! we vermoorden elkaar i.p.v. in vrede met elkaar leven ! Dus….. mislukt project !!! Dus binnenkort worden we uitgeroeid ne tALS MET DE ZONDVLOED !!!!

  0 likes
 16. Probleem-reactie-oplossing- toepassing- doelstelling- profiteurs. Daar gaat het om.

  0 likes
 17. space scientific politics and monetary systems Exopolitics.org

  Het is bekend dat UFO’s grote moederschepen, zich veelal vermommen in wolken waardoor ze niet vaak echt goed zichtbaar zijn. Sommige Extraterrestrials extreme moederschepen vermommen zich in het kleur van de azuur blauwe lucht waardoor ze niet opvallen, kwestie van de juiste spacetechnlogie- voorzieningen. De huidige Extraterrestrials rassen die de Aarde bezoeken zijn in getallen meer……extreem meer dan 82….Exacte ruimtevaartwetenschappen is de volledige studie van het universum, niemand doet niemand kwaad door zich komen voor te stellen als een informatiebron ter studie.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

jezus

Jezus was een islamitische martelaar en een Palestijn, zegt deze leider

Tijdens de kerst claimden diverse Palestijnse leiders ...

ufo

Legerveteraan spot ‘3 kilometer lange UFO’ boven legerbasis. Wat heeft hij gezien?

Een Amerikaanse marineveteraan heeft onthuld dat hij ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.