Homepagina » Buitenaards » Vaticaanse hoofdastronoom gelooft in UFO’s en aliens
Vaticaanse hoofdastronoom gelooft in UFO's en aliens

Vaticaanse hoofdastronoom gelooft in UFO’s en aliens

De Argentijnse jezuïet José Gabriel Funes, de hoofdastronoom van het Vaticaan, heeft bevestigd dat de Vaticaanse Sterrenwacht in Rome gelooft in intelligent leven op andere planeten.

Hoewel het ooit vasthield aan het idee dat de aarde het middelpunt van het universum was en dat de zon om onze planeet draaide, lijkt het erop dat de denkbeelden van het Vaticaan over de rol van de mensheid in het heelal erg zijn veranderd.

De Vaticaanse Sterrenwacht, die al sinds 1582 namens de Rooms-katholieke Kerk de hemel bestudeert, heeft gezegd dat het door de ontdekking van de vele exoplaneten in de laatste jaren goed mogelijk is dat er elders intelligente levensvormen bestaan.

In de Vaticaanse krant L’Osservatore Romano zegt broeder Funes: “Ons sterrenstelsel bevat meer dan 100 miljard sterren. Gezien het aantal ontdekte exoplaneten lijkt het erop dat rond de meerderheid van alle sterren in ons sterrenstelsel planeten draaien waarop leven mogelijk is.”

Spock

Ondanks de erkenning dat elders in het heelal leven kan bestaan, denkt Funes niet dat we binnenkort oog in oog zullen staan met aliens. “Door de ontdekking van de nieuwe planeet Kepler 452b herleeft het idee dat contact met intelligente wezens van een buitenaardse beschaving in de nabije toekomst kan plaatsvinden. De mogelijkheid bestaat dat er leven is en zelfs een vorm van intelligent leven, maar ik denk niet dat we ooit een Mr. Spock zullen ontmoeten.”

De ontdekking van intelligent leven betekent volgens Funes echter niet dat er ook een andere Jezus is. “De incarnatie van de zoon van God is een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid en van het universum, en als er intelligent leven is op een andere planeet, is dat niet in tegenspraak met het christelijke geloof.”

Broers en zussen

Funes deed zijn uitspraken na de recente aankondiging van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA over een aardachtige planeet die volgens wetenschappers leven zou kunnen herbergen. Kepler 452b staat op 1400 lichtjaar van de aarde en er kan water stromen, wat één van de basisvoorwaarden voor leven is. Kepler 452b is echter 1,5 miljard jaar ouder dan onze planeet.

De astronoom beweert al jaren dat er geen conflict hoeft te zijn tussen de mogelijkheid van intelligent buitenaards leven en de leer van de Rooms-katholieke Kerk. “Net zoals er op aarde veel verschillende levensvormen bestaan, kan dat elders ook. Dit is niet in strijd met ons geloof omdat we Gods creatieve vrijheid niet kunnen beperken tot één planeet. Zoals Franciscus van Assisi al zei: als we op aarde broers en zussen van elkaar zijn, dan zouden buitenaardse families net zo goed tot onze schepping kunnen behoren.”

Galilei

“De Bijbel is geen wetenschappelijke publicatie,” zei hij. “We mogen in dat boek dus geen antwoorden zoeken op wetenschappelijke vragen.”

Slechts 380 jaar geleden kwam Galileo Galilei in conflict met de Kerk omdat hij zei dat de aarde niet het middelpunt van het universum was. In 1992 sprak paus Johannes Paulus II een excuus uit, waarmee de naam van Galilei werd gezuiverd. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Irish Central]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gerard
Gerard
5 jaren geleden

Ik heb God toestemming gevraagd om vanaf 10-10-2010 te preken/profeteren vanuit de bijbel – omdat er zoveel sukkels waren die allemaal wat anders predikten/profeteerden – en alle malloten die naar ze luisterden geloofden dat zij naar de hemel gingen met hun eigen zelfzuchtige en heidense feesten. Nadat ik dat gevraagd had, vielen er 10 zakken uit de hemel – maar ja dat gelooft u natuurlijk niet – en ik kan het ook niet bewijzen… wel heb ik meerdere ervaringen/tekenen ontvangen – en zelfs met 4 huizen op een rij met alle 4 nummer 10 = 40 en 40 heeft te maken met overgangsfase, beproeving, straf etc.

Simon
Simon
Reactie op  Gerard
5 jaren geleden

Heb God net gevraagd of je toestemming had. Juist op dat moment viel er een dikke klodder vogelpoep op mijn dakraam, een teken ! Dus sorry Geer je hebt helemaal geen toestemming.

Gerard
Gerard
Reactie op  Simon
5 jaren geleden

Ook het allerbeste! – Gods rijke zegen, en mischien is het verstandig om alvast alle glazenwassers bij je in de buurt in te plannen.

speedmaster
speedmaster
Reactie op  Gerard
5 jaren geleden

wat zat er in die zakken?

Gerard
Gerard
Reactie op  speedmaster
5 jaren geleden

Barstents vol met allemaal duistere speed draken/engelen/sterren uit de afgrond.

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Het Vaticaan is ons duidelijk ergens voor aan het voorbereiden…

Al honderden jaren lang verzwijgen ze dit onderwerp continue en wordt alle
info hierover “opgesloten” in de geheime archieven van het Vaticaan.
Ineens gaat het nu enkele weken nadrukkelijk over het Vaticaan en buitenaards
en intelligent leven… Dit is geen toeval, ook zoals de paus die naar de USA afreist.

Volgens mij gaan we binnenkort echt iets meemaken…

Ambassador11
Ambassador11
Reactie op  Mammon
5 jaren geleden

Voor diegene die twijfelen of WIJ bestaan, JA WIJ BESTAAN
we zullen landen wanneer de tijd rijp is, wanneer de mensheid klaar voor is.

Jullie zijn allemaal BUITEN AARDSE WEZENS, niemand is van deze Planeet Aarde, jullie komen allemaal van verschillende PLANETEN…

Veel geluk met zoeken…

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

goh Gerard, teleurgesteld?…als je in god geloofd, geloof je toch in het buitenaardse, hoe simpel kan het zijn. Zou pas echt balen zijn, als het ook maar gewone mensen blijken te zijn, die alliens. Zo met de vraag; hebben jullie ook belasting of de AH of whatever.

Gerard
Gerard
Reactie op  Jeff
5 jaren geleden

goh Jeff, beter lezen, opeten – niet snuiven… ben je soms een speudo christen? Ik heb toestemming gevraagd, omdat er tighonderdenduizendentallen zijn die zeker menen de waarheid te verkondigen met hun speudo = valse [hun verschillende jezus] leer.

Het leek mij wel handig – toestemming – omdat mijn eigen familie in mijn ex kerk de valse hemelse flaneer leer verkondigen – het heeft dus niets met geloof te maken..!!

Jeff
Jeff
Reactie op  Gerard
5 jaren geleden

ja Gerard probeer goed te lezen hoor, maar begrijp echt geen ene snars van wat je zegt. Ga je goed beste man.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Gerard
5 jaren geleden

Pseudo geen speudo…

Rory
Rory
Reactie op  Rob ter Horst
5 jaren geleden

Ik kom nogal eens mensen tegen die frequent een psychiater bezoeken.

Vreemd genoeg spreken bijna al deze mensen psychiater als spychiater uit… Toeval?

jeetje
jeetje
Reactie op  Gerard
5 jaren geleden

Ik wens je succes met het vinden van je eigen waarheid.
Gerard, het komt allemaal goed daar hoef je soms zelf niet veel voor te doen.

Logiter
Logiter
5 jaren geleden

Dat er iets gaat gebeuren is wel duidelijk,kijk eens naar de tegenwoordige tekenfilms.
Aliens,bovennatuurlijke krachten en koloniaal gedrag lijkt het toonaangevende génre vandaag de dag.
We worden gekneed zodat we accepteren,en dat gebeurt al zéér jong!

vincent Robbesom
vincent Robbesom
Reactie op  Logiter
5 jaren geleden

Ik zie echt niet hoe het een met het ander te maken heeft.
Hollywood heeft alle creatieve concepten uitgezogen en is creatief tot niet zoveel meer in staat.. het dagelijks leven is al op verschillende manieren in beeld gebracht;jaren lang.
Momenteel worden al de Marvell strips uitgemolken, word er veel uit azië overgedaan. Totdat we dat weer beu zijn en dan begint het in een nieuw jasje opnieuw. niet veel anders dan het commerciële model van muziek en volstrekt uitlegbaar.

Neemt niet weg dat ik erg uitkijk naar de nieuwe starwars delen, een van de brilliantste aangekochte melk koeien van Disney.

Maar laten we hopen dat er snel wat gaat gebeuren, de wereld is er aan toe!

Logiter
Logiter
5 jaren geleden

Dat er iets gaat gebeuren is wel duidelijk,kijk eens naar de tegenwoordige tekenfilms.
Aliens,bovennatuurlijke krachten en koloniaal gedrag lijkt het toonaangevende génre vandaag de dag.
We worden gekneed zodat we accepteren,en dat gebeurt al zéér jong!

Marco
Marco
5 jaren geleden

@gerard,

Mooi om te preken vanuit de Bijbel. Ik hoop dat dat beter te begrijpen is dan deze bijdrage. Wat bedoel je te zeggen? Wat heeft dat te maken met dit topic?
Het succes van je prediking is af te meten aan het resultaat dat je bereikt. In dit geval een hoop vraagtekens bij mij.

Gerard
Gerard
Reactie op  Marco
5 jaren geleden

@Marko,

Ik predik/profeteer niet echt meer – maar heb linken van profeten op deze site geplaatst.

Meer deze site – 8 augustus 16:00 en 12:00 – 7 aug 16:00

Tim
Tim
5 jaren geleden

Dit zou wereld nieuws moeten zijn!!!

PIETJE
PIETJE
5 jaren geleden

De voorbereiding !!!!! zoals ik al dacht !!! Nu komt eerst de valse invasie en daarna komen de echte ruimte broeders en zusters !

Gerard
Gerard
Reactie op  PIETJE
5 jaren geleden

PIETJE

Heb je geen boek van je broeders en zusters; een boek – of een link – die wereldwijd verspreid is door hun – want alleen maar wat aannemen van een aards, zelfzuchtig ego figuurtje zit ik niet op te wachten – dat zijn ego familie gaat komen..!!

Ik heb wel wat – van aliens/buitenaardsen/engelen/sterren/goden zonder vleugels en ook met vleugels – is cherub – deze site – hier boven en

6 aug 17:00 – 5 aug 07:30 en 17:00

PS: als ik mij het goed herinner, dan heb je hier ook ergens iets geschreven dat er spoedig een einde aan deze wereld komt; volgens de sterren etc. nog lang niet.

Westbound
Westbound
5 jaren geleden

Die Vaticaanse hoofdastronoom mag in ufo’s en aliëns geloven, maar het Vaticaan zal dit altijd ontkennen. Ten eerste omdat het niet waar is en ook al zóu het waar zijn, dan nóg zou zij het ontkennen, omdat een dergelijke onthulling haar machtspositie aanzienlijk verminderd.

PIETJE
PIETJE
5 jaren geleden

Ik geloof niet in een god maar wel in aliens die ons hebben gemaakt ! nU IS DE TIJD DAT ZE TERUGKOMEN ! Dan kunnen ze constateren dat we er een zooitje van hebben gemaakt ! Ze hebben al deze mensen op onze planeet geplaatst : roog,geel,wit,zwar,t en wat doen we !!!!! we vermoorden elkaar i.p.v. in vrede met elkaar leven ! Dus….. mislukt project !!! Dus binnenkort worden we uitgeroeid ne tALS MET DE ZONDVLOED !!!!

x

Check Also

paus

Great Reset in hogere versnelling: paus en Rothschild presenteren ‘Raad voor Inclusief Kapitalisme’

Deze week is de Raad voor Inclusief ...

italië

Zo besteedt Italië de miljarden van het EU-herstelfonds: ‘Dit heeft niets met corona te maken’

Italië krijgt naar verwachting ruim 200 miljard ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

31
0
We lezen graag je reactie!x