Homepagina » Natuur en Milieu » Indrukwekkende asperatuswolken boven Nieuw-Zeeland
Indrukwekkende asperatuswolken boven Nieuw-Zeeland

Indrukwekkende asperatuswolken boven Nieuw-Zeeland

Wat zijn dit voor wolken? De atmosferische structuren in de foto links zijn erg onschuldig, hoewel ze er op het eerste oog niet zo uitzien.

Informeel staan de wolken bekend als Undulatus asperatus. Ze kunnen erg indrukwekkend zijn, worden zelden waargenomen en zijn nog relatief weinig bestudeerd.

Enkele jaren geleden wilden onderzoekers van de Royal Meteorological Society in Groot-Brittannië deze zeldzame stormwolk officieel erkennen als een nieuw wolktype. Ze omschreven de zeldzame wolk als een donkere, bobbelige wolkdeken die de complete hemel bedekt.

Ruw

Ze gaven het bijzondere type wolk de naam ‘Asperatus’, wat Latijns is voor ‘ruw’. De ontdekker van de Asperatus is Gavin Pretor-Pinney, de oprichter van de Cloud Appreciation Society.

“We proberen altijd alle foto’s van wolken die we binnenkrijgen te classificeren, maar deze wolk paste in geen enkele categorie,” zei hij. “Daardoor kwam ik op het idee dat het wellicht een uniek wolktype was.”

Het is nog onduidelijk bij welk soort weer de Asperatus precies ontstaat. De onderkant van het wolktype is behoorlijk ruw en ziet er heel stormachtig uit, maar dit soort wolken vallen meestal uiteen zonder dat er daadwerkelijk een storm ontstaat.

Indrukwekkende asperatuswolken boven Nieuw-Zeeland

Sommige onderzoekers stellen dat asperatuswolken gerelateerd zijn aan lenswolken die zich in de buurt van bergen vormen, of mammatuswolken die worden geassocieerd met onweer.

Bovenstaande foto werd in 2005 gemaakt boven Hanmer Springs in het Nieuw-Zeelandse Canterbury. Het zonlicht schijnt vanaf de zijkant op de wolken.

Bron: Nasa.gov

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Lijkt wel een schilderij.

  0 likes
 2. Waar komt die donkere kleur vandaan?
  Het artikel geeft maar weinig informatie.

  0 likes
 3. Menselijk ingrijpen. H.A.A.R.P.???

  Als dit altijd voorgekomen zou zijn hadden we het zonder enige twijfel wel eens op een schilderij gezien.

  0 likes
 4. Als dit een gril van de natuur zou zijn geweest hadden we het zonder enige twijfel wel eens op een schilderij gezien. Welke schilder zou zo’n kans voorbij laten gaan?
  Waarschijnlijk menselijk ingrijpen.
  H.A.A.R.P. ?

  0 likes
 5. tjonge jonge wat mooi

  0 likes
 6. En laat het conspiracy denken maar beginnen! Ik zet 5 euro in op dat er een reactie komt waarin het in verband word gebracht met haarp.

  0 likes
 7. @Rijst

  Omdat er geen licht op valt ???

  0 likes
 8. Indruk wekkend.
  Groetjes tineke.

  0 likes
 9. [quote name=”Sander”]En laat het conspiracy denken maar beginnen! Ik zet 5 euro in op dat er een reactie komt waarin het in verband word gebracht met haarp.[/quote]
  Nee hoor,van mij niet,HAARP is zover ik weet buiten werking gesteld.En hoeven wij daar niets van te vrezen.Het zijn inderdaad bizarre wolken,maar mooi.
  Groetjes Tineke.

  0 likes
 10. HAHAHAA….jaja is absoluut GEEN natuurfenomeen hoor! die leuke namen heeft NASA bedacht iov (de Illuminatie uiteraard!) en zijn afkomstig van chemtrails icm HAARP en daarmee moet het volk gerustgesteld worden. Want de rationele mind moet natuurlijk geprogrammeerd worden, dus er moet een verklaring komen. PURE MIND CONTROL!!!

  Kijk de volgende video maar eens wat de mevrouw zegt in het filmpje. De mensen in de USA hebben een speciale “cloud chart and sky watcher chart” gekregen in 2010 van de NASA. HET ZIJN vrijwel allemaal CHEMTRAILS DIE NASA EEN LEUKE NAAM HEEFT GEGEVEN!

  http://www.youtube.com/watch?v=yu9gaBXN7yE

  Het is precies zoals deze mevrouw in de video uitlegd. De mensen zijn BANG om de waarheid te weten. Dus ontkennen maar, kop in het zand en vervolgens zegt men dat dit een natuur fenomeen is!! Zo dan hoeven we niet meer na te denken. Er is een verklaring! Ik kan weer rustig verder slapen.

  De mensen die dit nog durven te beweren mogen van mij heeeel lang verder blijven slapen….Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  Extra opmerking voor de redactie van Niburu; graag ook erbij vermelden dat het hier gaat om chemtrail wolken die gevormd worden door HAARP en NASA heeft de namen bedacht. Zie de video hierboven met de ref.kaart.

  0 likes
 11. [quote name=”Sander”]En laat het conspiracy denken maar beginnen! Ik zet 5 euro in op dat er een reactie komt waarin het in verband word gebracht met haarp.[/quote]

  Ah hey ! een wakkere burger die heeft opgelet, heel goed hoor, je kunt doorgaan voor de magnetron, dan je je voedsel er mooi in opwarmen.

  We weten het wel maar willen we dat wel…!? Kijk en dat is de vraag waar het om gaat. ANGST is hier de bottleneck om het niet te WILLEN WETEN! en daarom negeren we de boel maar en hoeven we niet meer verder te denken.
  Dussss… “Wir haben es nicht gewusst”. Zucht….ik had zo gehoopt dat deze tijd voorbij zou zijn en dat we de geschiedenis niet meer hoefde te herhalen. Helaas helaas!

  0 likes
 12. [quote name=”Rijst”]Waar komt die donkere kleur vandaan?
  Het artikel geeft maar weinig informatie.[/quote]
  Schaduw, de zon schijnt er schuin op.

  0 likes
 13. Intresant, ik zou het eerder gooien op een bepaalde zeldzame luchtstroming die de wolken deze vorm geeft?

  0 likes
 14. Zo mooi, dat ik er geen bal van geloof.
  Maak er maar photoshop wolk van.

  Problem solved 🙂

  0 likes
 15. Die wolk moet me denken aan de film The NeverEnding Story in de intro van de film.

  0 likes
 16. [quote name=”Keesie”][quote name=”Sander”]En laat het conspiracy denken maar beginnen! Ik zet 5 euro in op dat er een reactie komt waarin het in verband word gebracht met haarp.[/quote]

  Ah hey ! een wakkere burger die heeft opgelet, heel goed hoor, je kunt doorgaan voor de magnetron, dan je je voedsel er mooi in opwarmen.

  We weten het wel maar willen we dat wel…!? Kijk en dat is de vraag waar het om gaat. ANGST is hier de bottleneck om het niet te WILLEN WETEN! en daarom negeren we de boel maar en hoeven we niet meer verder te denken.
  Dussss… “Wir haben es nicht gewusst”. Zucht….ik had zo gehoopt dat deze tijd voorbij zou zijn en dat we de geschiedenis niet meer hoefde te herhalen. Helaas helaas![/quote]

  Angst? Nee niet echt. Als ik een dergelijk fenomeen zie denk ik, zo dat ziet er nice uit, om vervolgens nieuwsgierig te worden wat het nou eigelijk is en d.m.v het zoeken van de feitelijke waarheid er uiteindelijk achter te komen. De feitelijke waarheid echter is een lastig punt, wie zegt namelijk dat er maar 1 weg is die naar het feit leid? Kortom, dus iemand heeft een andere mening, wat maakt jou dat uit? Hoef je me daarom met iets uit de oorlog in verband te brengen? Volgens mij niet.

  Bovendien is dit gedeelte wat je zegt nogal ironisch:
  ”ik had zo gehoopt dat deze tijd voorbij zou zijn en dat we de geschiedenis niet meer hoefde te herhalen. Helaas helaas!”

  Wat je hier namelijk doet is mij aanvallen op mijn mening, mijn manier van denken. Dat doet me toch sterk denken aan de haat op mensen met een andere mening tijdens de 2de wereldoorlog.

  Wat keesie zegt is echter nog extremer. Is het zo lastig te accepteren dat iedereen anders is en anders denkt?

  Wel het perfecte voorbeeld van ironie dit.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

bill gates

Bill Gates: ‘Pas na massale inenting weer normaal leven’

Bill Gates, de oprichter van Microsoft en ...

amsterdam

Amsterdam al voor 2040 van het gas af. ‘Stop deze hysterische klimaatdictatuur’

Amsterdam gaat in de komende 20 jaar ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.