Buitenland

Parlementsvoorzitter: “Pentagon en CIA gelinkt aan alle terroristische stromingen”

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De spreker van het Iraanse parlement, Ali Larijani, noemt de Amerikaanse acties in het Midden-Oosten ‘brutaal en verstorend’.

Hij zegt dat Washington banden heeft met alle terroristische stromingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het Amerikaanse leger, Pentagon en de CIA financieren terroristen in de regio en verstoren de vrede in het Midden-Oosten op grote schaal,” zei Larijani zaterdag.

Belangrijke maatregelen

Hij voegde toe dat Iraanse beleidsmakers deze kwestie nauwkeurig gaan bestuderen en belangrijke maatregelen gaan nemen.

Larijani reageerde met zijn uitspraken op Amerikaanse politici die de Iraanse Revolutionaire Garde, het militaire elitekorps van Iran, willen laten bestempelen als terroristische organisatie.

Iran heeft de Amerikaanse regering daarnaast gewaarschuwd dat het land uit het nucleair akkoord zal stappen indien Washington de omzetting ervan blijft blokkeren.

Terugkeren

Als de Amerikanen Iran de indruk geven dat het akkoord niet langer van nationaal belang is, kan Iran op elk moment terugkeren naar de situatie van voor de deal, citeerde persbureau ISNA minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif.

Het kernakkoord werd in juli 2015 door Iran en de vijf VN-vetomachten plus Duitsland geratificeerd.

Het geeft Teheran het recht op vreedzaam gebruik van kernenergie, maar niet op de ontwikkeling van kernwapens.

Vrees

Bovendien zouden de economische sancties tegen Teheran wegvallen, maar de VS handhaaft nog steeds een aantal van die sancties.

Tot dusver is de nucleaire deal nog lang niet omgezet zoals met Iran was afgesproken. Volgens Teheran ligt de schuld daarvan bij de VS, die economische projecten met Europa saboteert.

Iran wil via lucratieve contracten met Europese bedrijven veel nieuwe banen creëren, maar Europese banken weigeren vaak uit vrees voor Amerikaanse strafmaatregelen de financiering van deze projecten.

Alle doelstellingen

Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft bij monde van topman Yukiya Amano laten weten dat Iran alle in het kernakkoord beloofde doelstellingen heeft uitgevoerd.

Het IAEA baseert zich op controles die experts van het agentschap hebben kunnen uitvoeren in de kerninstallaties van Iran.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Zolang Saudi Arabië nog steeds de overhand heeft in het Midden-Oosten en zijn financiële (olie-)invloed blijft uitoefenen op het westen, zal Iran altijd een doelwit blijven voor de NWO.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Hij zegt dat Washington banden heeft met alle terroristische stromingen.
Dat is correct. Terroristische organisatie komen voort uit de geheime diensten en hebben tot doel ons in de tang te houden, ons constant in angst onder te dompelen en ons vrijwillig maatregelen van de overheid te laten accepteren die overduidelijk vrijheidsbeperkend en privacyschendend zijn.
Het wordt tijd dat we ons dat gaan realiseren dat geheime diensten in dienst staan van door ons vrijwillig gekozen overheden en dat we deze gaan zien als wat ze werkelijk zijn : onze grootste vijand.

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Het is veiliger om de klakkeloos de westerse propaganda voor waar aan te nemen. ‘Of je bent met ons (de nazies), of je bent tégen ons’.
Het is dan ook volstrekt taboe – voor parlementsleden, journalisten, M.O. deskundigen, e.d. – de feitenvrije geo-politieke strategie van de NAVO tegen het licht te houden.
(‘The Long War’ – de opzet is dat het nooit meer vrede zal worden in het M.O.. ref. ‘Rand Corporation)’

Gisteren nog op de Ned. Staatsomroepen een aantal programma’s dat wordt ingezet op het staatsonderwijs – mediatraining voor scholieren; want teveel kinderen zouden de gecontroleerde media niet meer blind geloven; alle andere meningen krijgen het stempel ‘complot-theorie’;
maw. de Staat schuwt ‘Goebbels’-hersenpoelmethoden NIET.
Duidelijker kan de Staat het niet maken.

‘The War on Terror’ is precies het omgekeerde. (heeft 94news terecht al meermaals over bericht).
Op Europese bodem hebben we de CIA terreur al meer dan 50 jaar in eigen huis; de terreurtak van de NAVO opereert vanuit Brussel, onder commando van GLADIO.
Europeanen zijn kennelijk verslaafd aan de koppen in het zand te steken en zichzelf te onderwerpen aan constante dreiging van Staatsterreur.
(Rote Armee, Bologna, Madrid, C.H., Zaventem, Bataclan, Berlijn, zeker ‘more to come’.)

Onder de nazies was het al niet anders, teveel kontenkussers verrijken zichzelf schaamteloos.
Heel veel leestips; kies er 1:
Illegale Kriege – Vortrag von Daniele Ganser (Dresden, 01.11.2016) – Bildung UNZENSIERT
https://www.klagemauer.tv/index.php?a=showportal&keyword=unzensiert&id=9368

Wie het hardst met de feitenvrije demonisering van Iran aan de haal gaan, tonen hun ware bedoelingen – en welke konten zij kussen.
NAVO partners hebben al atoomonderzeeërs in de Middellandse Zee, Zwarte Zee, Rode Zee en Indische Oceaan – buiten NAVO-commondo om!
Van Staatswege wordt de waarheid duidelijk gecensureerd, en de Staat gaat nog een stap verder: de waarheid krijgt van Staatswege het stempel ‘Westers complot-theorie’.
Net als Goebbels weet de Staatspropaganda dat het een kwestie is van eindeloos blijven herhalen, inperken van vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, en opvoeren van censuur (mmwv. Fakebook, Google, WhatsApp, Twitter, c.s.).
(nazie) EU terroriseert de eigen bevolking – de aard getrouwe:
https://langleveeuropa.nl/2016/12/europese-commissie-roept-techbedrijven-op-om-strenger-het-nieuws-te-filteren/

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvllend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x