Universum

Mysterieuze onbekende planeet voorbij Neptunus bestaat echt. Deze astronomen hebben nieuw bewijs

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben nieuwe aanwijzingen gevonden voor het bestaan van een nog onontdekte planeet in ons zonnestelsel, die ook wel Planeet X wordt genoemd.

Spaanse astronomen hebben ontdekt dat zich op 300 keer de afstand van de aarde tot de zon een mysterieus object bevindt dat invloed uitoefent op de banen van objecten voorbij Neptunus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het bestaan van dit hemellichaam, dat 10 keer zwaarder zou zijn dan de aarde, is afgeleid uit de baaneigenschappen van deze zogeheten transneptunische objecten.

Onbekend

Planeet X is één van de meest besproken planeten van de laatste jaren. De omloopbanen van een aantal transneptunische objecten zouden zich gericht hebben naar een nog onbekend groot hemellichaam.

Het team van het project Outer Solar System Origins Survey (OSSOS) stelde vorige maand nog dat de omloopbanen geen voorkeursrichting vertonen.

Maar astronomen van de Complutense Universiteit van Madrid hebben met behulp van een nieuwe techniek laten zien dat de omloopbanen van deze objecten niet willekeurig georiënteerd zijn.

Wel degelijk

Volgens het team zijn de objecten gegroepeerd rond bepaalde afstanden tot de zon. De Spaanse wetenschappers concluderen dat ze wel degelijk onder invloed staan van een nog onontdekte planeet.

“Wij interpreteren deze resultaten als aanwijzingen voor het bestaan van een planeet op 300 tot 400 astronomische eenheden van de zon,” zei astronoom Carlos de la Fuente Marcos.

Het onderzoek is verschenen in Monthly Notices of the Royal Astronomical Society: Letters.

[SINC via Alles over sterrenkunde]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
6 jaren geleden

Wat een verwarring is dit weer om het Planeet X te noemen. 10x de Aardmassa.
Dit is dus niet PlaneetX aka Nibiru want die heeft een massa van 6x de Aarde.
Zo worden we weer aan het lijntje gehouden en bijna niemand ziet het.

rocinante
rocinante
6 jaren geleden

Er wordt serieus geoppert, dat er zelfs een tweede planeet in de Kuiperbelt staat. Het heeft ongeveer de grootte van Mars. Dus we hebben het niet over deze planeet. Deze andere planeet is op een zelfde manier vermoedt, als die grote. Het echt kunnen spotten van deze planeten, gaat denk ik nog wel een poosje duren. Misschien kan de JW telescoop ons binnenkort wat gaan helpen.

Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

10x, 20x of 100x de massa van de Aarde…. Ik wil het eerst wel eens zien, dan discusseren we verder met zijn allen, dit is puur gissen en speculeren want ik heb nog geen 10 Astronomen het zelfde bewijs zien leveren!!!

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

Neptunus heeft een afstand van 30 AE en een omloop van 164 jaar.
Als deze planeet dus 300 AE ver weg staat dan heeft het een omloop van naar mijn schatting 2000 jaar.
ze komen elkaar dus elke 165 jaar tegen op een afstand van 300 AE en een onwaarschijnlijke positie t.o.v de Aarde. Dat deze planeet zo klein en zo ver weg van Saturnus nog een invloed zou uitoefenen die hier op aarde meetbaar zou zijn lijkt mij verschrikkelijk klein

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x