Gezondheid

“De claim dat pesticiden nodig zijn om de wereld te voeden is niet alleen onjuist, maar ook gevaarlijk misleidend”

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is een mythe dat pesticiden nodig zijn om de groeiende wereldbevolking te voeden. Dat zeggen experts van de VN in een nieuw rapport.

Grote multinationals als Monsanto die pesticiden verkopen claimen dat ze nodig zijn om alle monden te kunnen blijven voeden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De VN-experts zeggen dat pesticiden juist helemaal niet nodig zijn om de wereldbevolking te voeden.

Agressieve en onethische marketingstrategieën

“De claim van de agrochemische industrie dat pesticiden nodig zijn voor de voedselzekerheid is niet alleen onjuist, maar ook gevaarlijk misleidend,” zeggen ze.

“Er is genoeg voedsel om de wereld te voeden,” voegen ze toe. “Ongelijke productie en distributie zijn de grootste hindernissen om voedsel te krijgen bij mensen die het nodig hebben.”

Ze wijzen erop dat de industrie negatieve effecten systematisch ontkent en gebruikmaakt van agressieve en onethische marketingstrategieën.

Lagere oogsten

De pesticiden hebben volgens de rapporteurs een catastrofale impact op het milieu, de volksgezondheid en de samenleving.

Jaarlijks sterven wereldwijd 200.000 mensen aan acute vergiftiging als gevolg van deze middelen.

Pesticiden vervuilen hele ecosystemen, verstoren de balans tussen roof- en prooidieren en verminderen de biodiversiteit in de bodem, wat juist tot lagere oogsten leidt.

Goed alternatief

De zogeheten neonicotinoïden hebben een negatief effect op bijenpopulaties. Dat is erg zorgwekkend, aangezien 71 procent van alle gewassen afhankelijk is van bijen voor bestuiving.

Een goed alternatief is volgens de experts agro-ecologie, waarbij de biologische interacties tussen plant en diersoort worden gestimuleerd om oogsten te maximaliseren.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tijn
Tijn
7 jaren geleden

Voor veel bedrijven en zeker beursgenoteerde bedrijven is het van belang de winst op korte termijn te maximaliseren. Dat Is al een tijd lang aan de gang en we zien nu meer en meer de desastreuze lange termijn gevolgen van dergelijk beleid. Het gebruik van kunstmest en pesticiden in de landbouw zijn hier een voorbeeld van. Op korte termijn werken ze opbrengst- en dus winstverhogend; op lange termijn help je het hele ecosysteem om zeep. De volgende generatie ziet maar hoe ze te vreten krijgt lijkt de instelling.
De economie, energievoorziening, de politiek en eigenlijk onze gehele samenleving is zo ingericht. Het gevolg zijn roofbouw op de planeet, enorme schulden die opgebouwd worden die volgende generaties mogen gaan aflossen, etc. Het korte termijn denken overheerst en over de toekomst wordt eigenlijk niet nagedacht. Yolo, na mij de zondvloed…

andré
andré
7 jaren geleden

Is het echte gevaar voor de mensheid de “opwarming” van de aarde ?
Of alle chemische en radioactieve stoffen die eerst in de oude zoutmijnen zijn gedumpt daarna in de zee en vervolgens in de lucht via “chem trails” worden gedumpt…..
Het vermengen van chemisch afval in de brandstof is de manier om de laatste dumpplek (de sky) ook nog te vervuilen ….

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Anorganisch fosfaat.(Pi). Fosfaatziekte: Hypoformatemie vitamine d tekort. Toch ook weer te maken met de zon/corona= Iriseren van wolken die geven kleurschakelingen zoals bij de regenboogslang.(oeroboros/niburu).
Met andere woorden: we worden opgeruimd door opofferings metalen/stoffen/elektronendonors/nanodeeltjes, die reductie veroorzaken.
Zie kircher diagram/cabala. Bestaat uit 72 stappen. Stap 70/71=aris/ares(god van de oorlog/zoon van zeus). Stap71/72=zevt=6(science of 6/6 electrons,protons en neutrons) Stap 72/1=Kalo Van 72 naar stap 1 = Niburu
Kalo=ijzer. Kaleren=zuiveren/opbranden. Kalotje(solideo=alleen voor god)=keppeltje paus.
Men speelt met de zon/licht als oplossing. Maar je kunt niet blijven delen/mengen.(scheikunde) op=op.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Pesticiden zijn bij uitstek de belangrijkste bron van wereld-depopulatie die de Eugenicisten ooit hebben bedacht.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x