Paranormaal

Telepathie: menselijke gedachten laten rat bewegen

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Menselijke vrijwilligers zijn in staat gebleken de staart van een rat te laten bewegen met hun gedachten.

Seung-Schik Yoo van de Harvard Medical School in Boston en zijn collega’s hebben een systeem ontwikkeld waarmee een mens via een computer aan een rat wordt gekoppeld zonder dat er implantaten aan te pas komen.

De hersenactiviteit van de vrijwilligers werd gemeten aan de hand van een elektro-encefalografie (EEG). Een rat werd onder narcose gekoppeld aan een apparaat dat de neuronen van het dier deed vuren op het moment dat de motorische cortex werd gestimuleerd door middel van ultrasone trillingen.

Verlamd

Op het moment dat de vrijwilligers de staart van de rat met hun gedachten probeerden te bewegen, werd er een signaal naar de computer gestuurd. De computer vertaalde dit signaal in ultrasone trillingen, waarna de motorische cortex van de rat werd gestimuleerd, en de staart begon te bewegen. Alle zes vrijwilligers konden de staart van de rat moeiteloos laten bewegen.

Yoo zegt dat de techniek in de nabije toekomst zou kunnen worden gebruikt door mensen die verlamd zijn geraakt. Die zouden door middel van gedachten hun ledematen weer kunnen leren gebruiken.

Patronen

Ricardo Chavarriaga van het Polytechnisch Instituut in Lausanne merkt op dat het effect van de ingreep kon worden waargenomen omdat de rat onder narcose was, maar dat niet duidelijk is wat er zal gebeuren als het dier bij bewustzijn is.

Yoo werkt het onderzoek verder uit en bestudeert andere patronen van hersenactiviteit die mogelijk informatie over iemands gedachten en gevoelens kunnen overdragen. De studie is verschenen in het tijdschrift PLOS ONE (pdf).

Bron: Newscientist.com Foto: Flickr/Christoffer Boman

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko
biko
9 jaren geleden

dit is geen telepathie, dit is technologie.

legaal
legaal
9 jaren geleden

Oooooh ze geven dus toe dat er inplantaten zijn.Inplantaten worden in derdaad gebruikt,veel baby,s hebben toen ze geboren werden inplantaten gekregen,en met name in Amerika.In Nederland zijn ook baby,s ingeent met inplantaten.
Mindcontrol.
Tineke.

Lapje
Lapje
9 jaren geleden

Misleidende Titel! Dit heeft weinig met telepathie te maken… 🙁
Dit is gewoon elektrische signalen via computer overbrengen op de hersens van de rat.

pommetje
pommetje
9 jaren geleden

Dit is geen telepathie, dit is een hersenfrequentie van de mens omzetten in een vibratie om een ledemaat van object X te laten bewegen.
Geheel volgens de moderne wetenschap te verklaren!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x