Paranormaal

Telepathie: menselijke gedachten laten rat bewegen

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Menselijke vrijwilligers zijn in staat gebleken de staart van een rat te laten bewegen met hun gedachten.

Seung-Schik Yoo van de Harvard Medical School in Boston en zijn collega’s hebben een systeem ontwikkeld waarmee een mens via een computer aan een rat wordt gekoppeld zonder dat er implantaten aan te pas komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De hersenactiviteit van de vrijwilligers werd gemeten aan de hand van een elektro-encefalografie (EEG). Een rat werd onder narcose gekoppeld aan een apparaat dat de neuronen van het dier deed vuren op het moment dat de motorische cortex werd gestimuleerd door middel van ultrasone trillingen.

Verlamd

Op het moment dat de vrijwilligers de staart van de rat met hun gedachten probeerden te bewegen, werd er een signaal naar de computer gestuurd. De computer vertaalde dit signaal in ultrasone trillingen, waarna de motorische cortex van de rat werd gestimuleerd, en de staart begon te bewegen. Alle zes vrijwilligers konden de staart van de rat moeiteloos laten bewegen.

Yoo zegt dat de techniek in de nabije toekomst zou kunnen worden gebruikt door mensen die verlamd zijn geraakt. Die zouden door middel van gedachten hun ledematen weer kunnen leren gebruiken.

Patronen

Ricardo Chavarriaga van het Polytechnisch Instituut in Lausanne merkt op dat het effect van de ingreep kon worden waargenomen omdat de rat onder narcose was, maar dat niet duidelijk is wat er zal gebeuren als het dier bij bewustzijn is.

Yoo werkt het onderzoek verder uit en bestudeert andere patronen van hersenactiviteit die mogelijk informatie over iemands gedachten en gevoelens kunnen overdragen. De studie is verschenen in het tijdschrift PLOS ONE (pdf).

Bron: Newscientist.com Foto: Flickr/Christoffer Boman

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biko
biko
11 jaren geleden

dit is geen telepathie, dit is technologie.

legaal
legaal
11 jaren geleden

Oooooh ze geven dus toe dat er inplantaten zijn.Inplantaten worden in derdaad gebruikt,veel baby,s hebben toen ze geboren werden inplantaten gekregen,en met name in Amerika.In Nederland zijn ook baby,s ingeent met inplantaten.
Mindcontrol.
Tineke.

Lapje
Lapje
11 jaren geleden

Misleidende Titel! Dit heeft weinig met telepathie te maken… 🙁
Dit is gewoon elektrische signalen via computer overbrengen op de hersens van de rat.

pommetje
pommetje
11 jaren geleden

Dit is geen telepathie, dit is een hersenfrequentie van de mens omzetten in een vibratie om een ledemaat van object X te laten bewegen.
Geheel volgens de moderne wetenschap te verklaren!

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x