Buitenland

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen geleden meldden de media dat Turkije het bevel had gegeven om de grenzen niet langer gesloten te houden waardoor Syrische vluchtelingen ongehinderd naar Europa konden komen.

De media verspreidden massaal beelden van ‘Syrische vluchtelingen’ die naar de grens met Griekenland reisden.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dagenlang ging het in de pers bijna alleen nog maar over de Syrische vluchtelingen.

Deugpunten

Politici probeerden ondertussen nog wat deugpunten te sprokkelen. “Afschuwelijk wat er gebeurt aan onze Europese grens. Het gesol met vluchtelingen moet stoppen, nieuwe afspraken zijn nodig: een fatsoenlijk en realistisch migratiebeleid. Nederland mag niet wegkijken waar kinderen in de knel zitten,” zei Lodewijk Asscher (PvdA).

En Jesse Klaver (GroenLinks) voegde toe: “Vluchtelingen zitten vast in een wreed geopolitiek spel tussen Turkije en de Europese Unie. Nederland moet leiderschap tonen: door echte vluchtelingen ook hier op te vangen en de opvang daar te verbeteren.”

Overgrote meerderheid

Wat blijkt nu? De overgrote meerderheid van de zogenaamde ‘vluchtelingen’ is helemaal niet afkomstig uit Syrië.

Slechts een klein percentage is Syriër. De meeste ‘vluchtelingen’ zijn jonge mannen uit Afghanistan, Pakistan, Iran, Irak, Marokko, Ethiopië en Egypte.

De cijfers

De meeste migranten die in Griekenland zijn opgepakt omdat ze het land illegaal zijn binnengekomen, zijn afkomstig uit Afghanistan, aldus de Griekse overheid.

Journalist Aris Roussinos van Vice News heeft de cijfers:


[Voice of Europe via Proto Thema]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
3 jaren geleden

Het enige doel wat Erdogan wil bereiken is oorlog (met steun van de VN) met Syrie.. dit is een afleidingsmaneuvre en chantage on de VN te dwingen zijn kant te kiezen.. hij heeft NIETS te zoeken in Syrie net als de VS daar niets te zoeken heeft (behalve olie). Het is toch volslagen krankzinnig dat zij in Syrie de terroristen steunen ipv ze aan te pakken.

Willem
Willem
3 jaren geleden

Het is tijd dat moeder aarde in gaat grijpen want het leven is en wordt er toch niet leuker meer op, de extreme domheid van mensen die op de een of andere manier alles maar kunnen beslissen is buiten proportioneel.

Henk
Henk
3 jaren geleden

Ja nou laat ze lekker daar blijven dan maar rascistisch of wat dan ook , wij hebben hier al meer dan genoeg vluchtelingen we hoeven de last van de hele wereld hier niet op ons nek te nemen trouwens dat kan ook niet ook .
Even realistisch zijn , dan neemt Assher of Jesse Klaver ze toch lekker in huis . De mensen uit die landen horen hier niet , meestal zitten daar islam fanaten tussen die hier de boel op stelten gaan zetten en dat kunnen we helemaal niet
meer hebben die tijd is voorbij . Op het gevoel van mensen in lopen spelen zoals Assher en Klaver doen daar zakt me broek onderhand vanaf . We kunnen en kennen als piepklein landje wat we zijn niet de ellende van de hele wereld dragen dat kan gewoonweg niet . Het is effe mooi geweest maar genoeg is genoeg basta .

hans
hans
3 jaren geleden

Tja. En nou wil de EU die mensen 2000 euro vertrekpremie gaan betalen. Wat zijn we hier een slappe hap geworden. Het zootje ongeregeld Erdogan/Assad in oorlog en de gevolgen worden op het EU bordje gedeponeerd inclusief andere gelukszoekers die meeliften op de ellende. En de EU speelt de zachte heelmeester. Sukkels.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x