CoronaBuitenland

Europarlementslid trekt aan de bel: de sterfte is het hoogst in landen met de hoogste vaccinatiegraad

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Europa kampt met een onverklaarbare oversterfte. Volgens Eurostat, het Europese bureau voor Statistiek, ligt de sterfte momenteel 16 procent hoger dan gemiddeld.

Als je op de kaart kijkt die door Eurostat is gepubliceerd, kun je zien dat de sterfte het hoogst is in de landen met de hoogste vaccinatiegraad, zei de Roemeense Europarlementariër Cristian Terhes tijdens een persconferentie in het Europees Parlement.

“We vragen ons af of er een verband is,” zei Terhes. “Niemand wil antwoord geven op deze logische vraag.”

Oversterfte in september

Afgelopen maand was in Nederland in drie van de vier weken sprake van oversterfte, blijkt uit cijfers van het CBS. In de laatste week van september overleden zo’n 3100 mensen. Dat zijn er meer dan verwacht voor deze periode. In heel september overleden ongeveer 750 mensen meer dan verwacht.

In augustus was er in alle weken sprake van oversterfte.

Stap in de goede richting

Het onderzoek naar de oversterfte in Nederland kabbelt ondertussen voort. De vaste Kamercommissie voor VWS heeft ingestemd met een voorstel van Kamerlid Omtzigt om een vragenlijst voor te leggen aan de Autoriteit Persoonsgegevens en aan een aantal juridische experts.

De vragen zijn gericht op invulling en uitwerking van de in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) opgenomen mogelijkheden om voor medisch wetenschappelijk onderzoek zonder toestemming van de betrokkenen data te gebruiken.

“Ik zie dit als een stap in de goede richting voor de wetenschap, zoals onder meer het oversterfte-onderzoek,” schrijft gezondheidseconoom Eline van den Broek-Altenburg.

4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Absurdum
Absurdum
3 maanden geleden

Op overleden personen is de avg bij mijn weten niet meer van toepassing. Maar ik kan het fout hebben natuurlijk

Beval Behari
Beval Behari
3 maanden geleden

Laat maar komen,

May the odds be ever in your favor…

Prometheus
Prometheus
3 maanden geleden

Het is overal in de wereld zo klaar als een klontje: meer prikken, meer oversterfte. Landen waar niet/nauwelijks geprikt is, geen oversterfte en ook nog eens geen ‘corona’….. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten wat er aan de hand is…

Fransdo
Fransdo
3 maanden geleden

Waarom kijk ik hier niet van op?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

62
0
We lezen graag je reactie!x