Buitenland

Europeanen verliezen eindelijk hun geduld met roekeloze NAVO

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De vluchtelingencrisis is veroorzaakt door de overzeese militaire miskleunen van de NAVO. Steeds meer Europeanen staan wantrouwend tegenover multiculturalisme, bezuinigingsmaatregelen en nu ook de NAVO zelf. Dat stelt de Amerikaanse schrijver en journalist Robert Bridge in een opiniestuk voor RT.

Bridge noemt als voorbeeld de inval in een NAVO-centrum in Warschau vorige maand. Het hoofd van het centrum werd met machtsvertoon verwijderd en onder toeziend oog van militairen vervangen door een nieuw hoofd. Ook tientallen andere bureaucraten werden ter plekke uit hun functie ontheven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Oud-minister van Defensie Tomasz Siemoniak noemde de Poolse stap ‘ongekend’. “Het is waarschijnlijk de eerste keer in de geschiedenis van de NAVO dat een lidstaat een NAVO-faciliteit heeft aangevallen,” aldus de oud-bewindsman in het parlement.

Wind van verandering

“Waarom stelt een pro-westers land als Polen zijn relaties met Brussel, de NAVO en Washington op de proef?” vraagt Bridge. Hij wijst erop dat er een andere politieke wind is gaan waaien in Polen en de rest van de EU.

Deze wind van verandering kan volgens hem rechtstreeks worden gelinkt aan ‘de mislukking van het Amerikaanse buitenlandbeleid en de gevolgen daarvan voor de Europese status quo’.

Bridge geeft vervolgens voorbeelden van een aantal loze beloften die president Obama in 2009 heeft gedaan. “Guantanamo Bay is nog open, Libië heeft het zwaar en de Amerikaanse militaire operatie in Syrië heeft weinig tot geen effect op de Islamitische Staat,” schrijft hij.

Brute dictatuur van het IMF en de Wereldbank

“In plaats van te zijn verlost van de oorlogszuchtige waanzin uit het Bush-tijdperk, is de wereld nog steeds verstrikt in een crisis,” gaat hij verder. “Veel ooit zo trotse, zelfvoorzienende Europese landen (Spanje, Portugal, Italië en Griekenland, om er maar een paar te noemen) worden gedwongen om te lenen bij dezelfde internationale bankiers die hun nationale economieën hebben verwoest.”

“Sinds de terreuraanvallen op 9/11 hebben Washington en de NAVO een aantal miskleunen gemaakt die de Oude Wereld, die al lijdt onder de brute dictatuur van het IMF en de Wereldbank, nu niet kan gebruiken,” aldus Bridge. “Gooi er nog een paar miljoen wanhopige vluchtelingen bij en je bent verzekerd van de opkomst van rechtse politieke partijen – van Front National van Le Pen in Frankrijk tot Gouden Dageraad in Griekenland.”

“Ik kan me niet voorstellen dat de Europese burgers (ondanks de bezuinigingen nog steeds hoogopgeleid) na 15 jaar chaos en catastrofe door het Amerikaanse buitenlandbeleid niet gaan inzien dat ze flink in de steek zijn gelaten door de NAVO, een instituut dat juist is ontworpen om hun belangen te behartigen,” besluit Bridge.

[Sputniknews]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kael
kael
8 jaren geleden

Wat mij stoort zijn de gigantische leugens van onze eigen politici hieromtrent. Het gemanimuleer van de bevolking, nieuws dat wordt achtergehouden (cfr Keulen) het door de strot duwen van de mensen dit om eigen zak te redden. Ik word er elke dag opnieuw misselijk van. Moslims horen thuis in een moslimwereld , zij aanvaarden onze cultuur niet, degene die min of meer aangepast zijn, gebruiken ons sociaal systeem om het leeg te zuigen. Vlucthelingen die het eten niet lekker vinden ?? Die eisen hebben ??? Ik vraag me bv af al die bombardementen in Syrie (Fransen, Engelsen, Amerikanen, lokale strijdkrachten, wat staat daar nog recht ?; de Fransen die plots het commanco centrum van is weten zijn, moeten eerst wel een aantal mensen worden vermoord, wanneer verzet de bevolking hier zich tegen ?????? dit kan toch niet blijven duren

an argie
an argie
8 jaren geleden

De NATO heeft nooit de belangen van de burger behartigd. Zij was een “bescherming” tegen de Communisten; een creatie van de Zionisten. (Lenin werd gefinancierd door de Rothschilds)

De Rothschilds hadden namelijk nog een appeltje te schillen met de Tsaar, die in 1814 weigerde mee te werken aan een “New World Order”. O ja en de Tsaar had geen Rothschild bank 😉
De overige landen in Europa hadden TOEN al een enorme schuld bij de puppet masters en moesten naar hun pijpen dansen.

ALLES is terug te herleiden naar geld creatie. Degenen die NIET meewerken aan een Rothschild bank krijgt de NATO/ US op zijn dak. (Tegenwoordig Libië (had geen Rothschild bank + olie), Syrië (geen Rothschild bank), Afghanistan (opium), Irak (olie), Soedan (olie) , Mali (Goudroof), Somalië (uranium)) De NATO is de militaire arm van de Rothschilds. De VN is de politieke.

En ja, ook (de) Nederland(se regering) werkt hier KEIHARD aan mee!
https://www.defensie.nl/onderwerpen/mali/inhoud/nederlandse-bijdrage
http://northerntruthseeker.blogspot.nl/2013/01/why-mali-france-launches-war-in-mali-in.html

http://www.wildboar.net/multilingual/easterneuropean/russian/literature/articles/whofinanced/whofinancedleninandtrotsky.html
http://modernhistoryproject.org/mhp?Article=FinalWarning&C=7.3
http://judeo-masonic.blogspot.nl/2010/02/lenin-in-bolshevist-headquarters-in.html
http://www.henrymakow.com/000275.html

http://people.opposingviews.com/communist-persecution-christianity-religion-4328.html
http://atheism.about.com/od/isatheismdangerous/a/AtheismKilled.htm
http://www.rense.com/general86/realholo.htm
http://www.ihr.org/jhr/v14/v14n1p-4_Weber.html

https://jonkirby2012.wordpress.com/2012/11/04/why-rothschilds-really-wanted-the-murder-of-tzar-nicholas-ii-and-his-christian-family/

Jeff
Jeff
8 jaren geleden

Het is alleen een beetje jammer na al die jaren dat ze dan weer moeten constateren dat het niet werkt en dus pas je geduld gaat verliezen als het kwaad al lang en breed geschied is.
Dit gaat niemand terugdraaien of herstellen het gezwel is reeds lang geleden uitgezaaid.

InterContinentalMaster
InterContinentalMaster
8 jaren geleden

De NAVO is enkelt de USA met de rest van de landjes als ja-knikkert. Best een enge constructie. Het zal me niet verbazen dat binnenkort diezelfde ja-knikkertjes eruit stappen en dan einde NAVO. Laat ieder continent maar eerst bestuderen wat sovereiniteit en een eigen mening vormen is ipv alleen maar blindelings ja-knikkertje zijn.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x