Mens en Dier

Politieke correctheid leidt tot Orwelliaanse nachtmerrie. Luister naar de woorden van John Cleese

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ik voel me iedere dag beledigd. De kranten bijvoorbeeld beledigen me iedere dag met hun luiheid, hun vuiligheid en hun onnauwkeurigheid, zegt komiek John Cleese in een video van Big Think.

“Maar ik ga er niet van uit dat iemand daar een einde aan zal maken,” aldus Cleese. “Ik spreek me er simpelweg over uit.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het lijkt erop dat mensen vandaag de dag op alle mogelijke manieren beschermd moeten worden tegen pijnlijke of ongemakkelijke emoties.

Beïnvloeden

Cleese hielp de gerenommeerde psychiater Robert Skinner bij het schrijven van twee boeken over psychologie.

Skinner zei eens tegen hem: “Als mensen hun eigen emoties niet onder controle kunnen brengen, zullen ze het gedrag van anderen proberen te beïnvloeden.”

Als je wordt omringd door zeer gevoelige mensen kun je niet ontspannen zijn en niet spontaan zijn omdat je niet weet wat hen nu weer boos zal maken.

1984

“Om die reden kreeg ik recentelijk de waarschuwing om niet naar de meeste universiteiten te gaan omdat de politieke correctheid een punt heeft bereikt waarop elke vorm van kritiek tegen elk individu of elke groep als wreed kan worden bestempeld,” zegt Cleese.

Als je niks of niemand meer mag bekritiseren of beledigen, leef je wat mij betreft in 1984, aldus de komiek.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: RaphaelMoran Wikimedia Commons

[Big Think]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JanB
JanB
5 jaren geleden

Zo is het maar net!
– De Islam is en blijft een achterlijke cultuur.
– De hoeveelheid migranten in NL mag de 5% niet overstijgen.
– Lang leve de VOC en de Nederlandse geschiedenis.

Viper
Viper
5 jaren geleden

Exact dit, en dan hoor je ook nog om je heen dat de maatschappij verhard. Totaal niet waar in mijn ogen we worden juist soft. Heel veel mensen zijn te gauw op hun teentjes getrapt (Lees: kunnen niets meer van elkaar hebben). Erger me dood aan dat ouwe wijven gedrag. Daarom scheld ik zoveel mogelijk mensen in mijn omgeving op een leuke manier verrot. Dat werkt als een goede filter, jankballen bedenken zich dan wel 2 keer of ze dan wel of niet met jouw om willen gaan.

bas
bas
5 jaren geleden

Skinner zei eens tegen hem: “Als mensen hun eigen emoties niet onder controle kunnen brengen, zullen ze het gedrag van anderen proberen te beïnvloeden.”

Hihi zo herkenbaar, of zich met anderen bemoeien zodat ze niet aan hun eigen problemen hoeven te werken en/of te denken.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Politiek correctheid is een sluw wapen van de duivel wat idd uiteindelijk altijd een tegengesteld effect zal sorteren. Zoals de duivel altijd alles omdraait of op zijn kop zet is het met de zwaar overtrokken politieke correctheid niet anders, het zal ons uiteindelijk op sluwe wijze de das om doen mits we het foefje niet doorzien. De grootste ellende kan alleen ontstaan met een goedgelovige, argeloze en brave massa die willoos de wensen van de zittende macht vervult. Dictators kunnen alleen ontpoppen bij een slaafse, kritiekloze en gehoorzame massa.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x