Mens en Dier

Politieke correctheid leidt tot Orwelliaanse nachtmerrie. Luister naar de woorden van John Cleese

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ik voel me iedere dag beledigd. De kranten bijvoorbeeld beledigen me iedere dag met hun luiheid, hun vuiligheid en hun onnauwkeurigheid, zegt komiek John Cleese in een video van Big Think.

“Maar ik ga er niet van uit dat iemand daar een einde aan zal maken,” aldus Cleese. “Ik spreek me er simpelweg over uit.”

Het lijkt erop dat mensen vandaag de dag op alle mogelijke manieren beschermd moeten worden tegen pijnlijke of ongemakkelijke emoties.

Beïnvloeden

Cleese hielp de gerenommeerde psychiater Robert Skinner bij het schrijven van twee boeken over psychologie.

Skinner zei eens tegen hem: “Als mensen hun eigen emoties niet onder controle kunnen brengen, zullen ze het gedrag van anderen proberen te beïnvloeden.”

Als je wordt omringd door zeer gevoelige mensen kun je niet ontspannen zijn en niet spontaan zijn omdat je niet weet wat hen nu weer boos zal maken.

1984

“Om die reden kreeg ik recentelijk de waarschuwing om niet naar de meeste universiteiten te gaan omdat de politieke correctheid een punt heeft bereikt waarop elke vorm van kritiek tegen elk individu of elke groep als wreed kan worden bestempeld,” zegt Cleese.

Als je niks of niemand meer mag bekritiseren of beledigen, leef je wat mij betreft in 1984, aldus de komiek.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: RaphaelMoran Wikimedia Commons

[Big Think]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JanB
JanB
3 jaren geleden

Zo is het maar net!
– De Islam is en blijft een achterlijke cultuur.
– De hoeveelheid migranten in NL mag de 5% niet overstijgen.
– Lang leve de VOC en de Nederlandse geschiedenis.

Viper
Viper
3 jaren geleden

Exact dit, en dan hoor je ook nog om je heen dat de maatschappij verhard. Totaal niet waar in mijn ogen we worden juist soft. Heel veel mensen zijn te gauw op hun teentjes getrapt (Lees: kunnen niets meer van elkaar hebben). Erger me dood aan dat ouwe wijven gedrag. Daarom scheld ik zoveel mogelijk mensen in mijn omgeving op een leuke manier verrot. Dat werkt als een goede filter, jankballen bedenken zich dan wel 2 keer of ze dan wel of niet met jouw om willen gaan.

bas
bas
3 jaren geleden

Skinner zei eens tegen hem: “Als mensen hun eigen emoties niet onder controle kunnen brengen, zullen ze het gedrag van anderen proberen te beïnvloeden.”

Hihi zo herkenbaar, of zich met anderen bemoeien zodat ze niet aan hun eigen problemen hoeven te werken en/of te denken.

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

Politiek correctheid is een sluw wapen van de duivel wat idd uiteindelijk altijd een tegengesteld effect zal sorteren. Zoals de duivel altijd alles omdraait of op zijn kop zet is het met de zwaar overtrokken politieke correctheid niet anders, het zal ons uiteindelijk op sluwe wijze de das om doen mits we het foefje niet doorzien. De grootste ellende kan alleen ontstaan met een goedgelovige, argeloze en brave massa die willoos de wensen van de zittende macht vervult. Dictators kunnen alleen ontpoppen bij een slaafse, kritiekloze en gehoorzame massa.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x