Buitenland

Nieuwsuur gaat nu wel heel ver: ‘Jullie zijn fundamenteel slecht’

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Een hoogoplopend conflict tussen Oekraïne en Elon Musk, noemt Nieuwsuur het ‘dwarsbomen’ van een Oekraïense drone-aanval op de Krim door de rijkste man ter wereld.

Musk zou de dood van Oekraïense kinderen op zijn geweten hebben, aldus Nieuwsuur.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens CNN had hij zijn bedrijf Starlink opgedragen de internetverbinding te verbreken in de omgeving van de Oekraïense aanvalspoging. Daardoor verloren de drones de verbinding bij de Krim. CNN baseert zich op passages uit een nog te verschijnen biografie over Musk.

Rudy Bouma sprak voor Nieuwsuur met biograaf Walter Isaacson over de Oekraïense aanval.

Ik zou zeggen: dank, Musk

Isaacson licht op X, voorheen Twitter, toe dat de Oekraïners dachten dat ze tot de Krim internetverbinding hadden. Dat was niet het geval, stelt de auteur. Ze vroegen Musk om de verbinding in te schakelen zodat ze een aanval konden uitvoeren op de Russische vloot. Musk weigerde omdat hij vreesde – waarschijnlijk terecht – dat dit zou leiden tot een grootschalige oorlog, aldus Isaacson.

Journalist Joost Niemoller vat samen: “Oekraïne wilde met onderwaterdrones het merendeel van de Russische vloot in Sebastopol tot zinken laten brengen. Zoiets als Pearl Harbor dus. De respons van Rusland zou een atoomaanval geweest zijn. Kiev zond een verzoek uit naar Musk om het Starlink-satellietsysteem te activeren tot aan Sebastopol. Musk weigerde medewerking en redde zo de wereld van totale vernietiging. Nu wordt Musk in de media aangevallen. Ik zou zeggen: dank, Musk!”

Wat smerig is dit zeg

Het Nieuwsuur-item leidt tot veel kritiek. “Wat smerig is dit zeg. Niets is de nepnieuws-media te dol,” stelt jurist Sietske Bergsma.

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger zegt tegen Nieuwsuur: “Jullie zijn fundamenteel slecht. Fundamenteel slecht.”

“Ik word onpasselijk van de media over Musk. Ze willen hem vernietigd zien en grijpen alles aan als er een mogelijkheid is. Ik walg van die mensen,” voegt hij toe.

4.8 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Oostwest-Thuisbest
Oostwest-Thuisbest
7 maanden geleden

sLinks zoekt en vindt altijd overal zondebokken behalve bij zichzelf….sLinks heeft altijd de waarheid in pacht, althans dat is hun religie van de sLinkse kerk…..en ze zijn nog standvastiger en ondemocratischer dan de Jehova’s getuigen, Mormonen, etc….het is in feite een sLinkse sekte…!

tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Die redactie van nieuwsuur moeten “ze”met onmiddellijke ingang op non-actief zetten,vraag niet om leugens als ik er ook nog belastinggeld voor moet betalen,wegwezen het niveau van n Story of Prive,zou me schamen als ik de mensen zoiets allemaal moest wijs maken,riooljournalistiek!!!

Margie
Margie
7 maanden geleden

Musk heeft alles goed gedaan. Nieuwsuur????? Wat is dat. Ken ik niet.

tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Zal richting 22 november wel helamaal uit de klauwen lopen,zitten nu al overuren te draaien van hoe gaan we dat lekker brengen,zonder dat het opvalt,stelletje slettebakken van het linkse crapeul!!

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x