Homepagina » Mens en Dier » Expert: ‘Reactie op coronavirus is grotesk, absurd en heel erg gevaarlijk’
coronavirus
Foto: YouTube/Prof. Dr. med. Sucharit Bhakdi

Expert: ‘Reactie op coronavirus is grotesk, absurd en heel erg gevaarlijk’

De reactie op het coronavirus is grotesk, absurd en heel erg gevaarlijk. Dat zegt de vooraanstaande professor Sucharit Bhakdi. Hij was onder meer hoofd van het Instituut voor Medische Microbiologie van de Johannes Gutenberg Universiteit in Mainz.

Dr. Bhakdi legde in een recent interview uit dat coronavirussen de oorzaak zijn van veelvoorkomende luchtwegaandoeningen.

“In de meeste gevallen leidt besmetting niet tot klachten. In veruit de meeste gevallen vertonen alleen ouderen met onderliggende aandoeningen symptomen.”

Nog een stuk lager

De professor wees erop dat de voorspelde sterftecijfers – 4, 5 of zelfs 6 procent – uitbleven.

“In Zuid-Korea stierf uiteindelijk 1 procent van de patiënten,” zei hij.

En het is goed mogelijk dat de sterfte in werkelijkheid nog een stuk lager zal uitvallen, aangezien je niet met zekerheid kunt zeggen of een patiënt aan het virus of aan de onderliggende aandoening is overleden.

Dat zou kunnen verklaren waarom er relatief veel coronapatiënten zijn overleden in Noord-Italië en China.

Verschrikkelijke luchtvervuiling

“Wat hebben Noord-Italië en China met elkaar gemeen?” vroeg hij. “Verschrikkelijke luchtvervuiling. Noord-Italië is het China van Europa.”

“De longen van de lokale bewoners zijn in de afgelopen decennia ernstig aangetast,” zei hij.

De extreme maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, zijn volgens hem zinloos.

“99,5 procent van de mensen die besmet raken, krijgt geen of milde klachten,” zei Bhakdi.

2200 per dag

Hij benadrukte dat het om die reden onjuist en gevaarlijk is om ze ‘patiënten’ te noemen.

“Besmetting staat niet gelijk aan ziekte,” aldus dr. Bhakdi.

De Duitse autoriteiten houden rekening met een worstcasescenario van 1 miljoen gevallen en 3000 doden in 100 dagen.

“Dat betekent 30 doden per dag,” zei Bhakdi. “30 doden per dag lijkt veel, maar iedere dag overlijden er in Duitsland 2200 65-plussers.”

Grotesk, absurd en heel gevaarlijk

We beseffen niet dat iedere dag sowieso al 20, 30, 40 of 100 patiënten sterven die een coronavirus bij zich dragen.

Volgens de professor wordt er onterecht gesproken van ‘coronadoden’ omdat virussen normaal gesproken niet de uiteindelijke doodsoorzaak zijn.

Hij vindt de extreme maatregelen die zijn afgekondigd dan ook grotesk, absurd en heel erg gevaarlijk.

“We verkorten de levensverwachting van miljoenen mensen en de verwoestende impact op de wereldeconomie vormt voor talloze mensen een bedreiging.”

“Al deze maatregelen leiden tot zelfvernietiging en collectieve zelfmoord,” besloot Bhakdi.

Bekijk het interview met professor Bhakdi hieronder:

[Mail on Sunday]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan Doornbos
Jan Doornbos
9 maanden geleden

Welnu, dat maar duidelijk is waar we over praten… Ondertussen gaat de tot in de haarvaten geregisseerde massahysterie ‘gewoon’ door. Eigenlijk is het oorlog. De opmaat naar WO3 ?

H.J.
H.J.
9 maanden geleden

Volgende week gaan de grenzen open voor al die zielige gelukszoekers, die in Griekenland verblijven en de gratis veerboten gaan ook weer volop varen, deel 1 van de opzet is dan al geslaagd.

Het knijpen van de lonen en de pensioenen is het volgende en daarna weer volop aan de gang met de klimaat hysterie.

Het verbloemen van de gigantische puinhoop die Links heeft gecreeerd, wordt zo verdonkeremaand.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
9 maanden geleden

Eigenlijk zijn de mensen die nu nog hersenloos achter de mainstream media en NL politici aanlopen en geen zelf onderzoek doen van hetzelfde type dat in WWII stonden te kijken hoe de Duitse bezetter allerlei NL volledige en semi overheidsorganisaties en bestuurslagen overnamen. Ze waren of zelf fout of ze keken liever de andere kant op. Want ja de waarheid was immers zo oncomfortabel. Het kon toch niet waar zijn dat ze die Joden wat zouden aandoen, die werden alleen herplaatst. En vervolgens gingen de treinen netjes op tijd.
Ik vraag me af wanneer ze een avondklok gaan instellen en op voedselbonnen ons een rantsoen gaan toekennen. Het NL parlement heeft van links tot rechts (ook Wilder en Baudet) zijn ware gezicht laten zien. Ze voeren geen socialistische, geen communistische en ook geen fascistische agenda uit. Nee, de ergste van allemaal een GLOBALISTISCHE agenda.

rop
rop
9 maanden geleden

Deze man heeft volkomen gelijk,, de angst maakt de economie stuk, al is deze niet volmaakt ,bij niet beter weten werd zij gevormd,de menselijke samen leving vervuilt zichzelf en de aarde in een onwetende blinde ratrace van maar Meer en Meer, Groei en Groei, het gaat net zolang door tot het zichzelf verstikt, een economie die daar op is gebaseerd zal uiteindelijk zichzelf vernietigen,,als men een stuk land volbouwd met bomen en men zal de groei niet temperen zal het zichzelf verstikken heel simpel, men heeft een heel ander kijk en een zienswijze nodig om de groei te temperen, maar dat is niet gelukt tijdens de vele vergaderingen omtrent het milieu, de groei is nu er even uit door deze virus ,misschien is de opzet ervan bewust gecreëerd en het is ook beter voor de vervuiling van de mens en de natuur, om angst te zaaien ,dat heeft deze economie nu goed onder te leiden, als men niet veranderd en niet een economie bouwt gericht op evenwicht van geen groei maar gewoon naar behoefte de materie te verdelen op basis van niet Meer en Meer, maar net voldoende voor een ieder,maar daar kan deze economie niet meer zo gouw naartoe, er zijn nog te veel mensen die deze virus zo gouw mogelijk weer weg willen hebben zodat ze weer in het oude kunnen oppakken, in China was heel veel smog en smerigheid door het virus verdwenen door de hele economie plat te leggen ,en dan roepen ze we willen zo gouw van deze virus af dan kunnen we het ouden weer oppakken ,met natuurlijk de aankomende vervuiling ook die dan weer terug komt waardoor vele mensen meer dan deze virus zullen sterven ,deze virus is bedoelt om de mens wakker te maken ,en een geheel ander economie op te zetten, zo niet zal de volgen nog wel eens catastrofaal kunnen zijn, dit is een waarschuwing voor de gehele mensheid een geheel ander zienswijzen omtrent deze nu vervuilende economie om het totaal anders te gaan doen,maar mensen willen weer naar het oude ,het oude bekende van maar Meer En Meer. de mens heeft een zelf vernietigde aspect in zich en als men zo door gaat zal deze ook de overwinnaar kunnen van zelf vernietiging..en dat alles uit een onbewust domme handels wijze..

wysiwygman
wysiwygman
9 maanden geleden

Hij heeft wel een punt natuurlijk, op deze kaart kan je de hotspotregios in Italie zien met het aantal doden
https://www.corriere.it/salute/20_febbraio_25/coronavirus-mappa-contagio-italia-6ed25c54-57e3-11ea-a2d7-f1bec9902bd3.shtml

en dan hier een tabel met de meest vervuilde steden van italie
https://www.thelocal.it/20190122/these-are-the-55-most-polluted-towns-in-italy

De 3 zwaarst getroffen regios : Bergamo, Brescia, Milano (top 9)
en dan : Torino, Cremona, Lodi, Pavia, Parma (top 10 en top 19)

In Belgie is Limbug het zwaarst getroffen en meer dan de helft van de (bejaarde) slachtoffers zijn
van Turkse afkomst. De verklaring was dat door hun familiale cultuur ze zich niet tijdig had “gesocial
distanced” maar het zal eerder te maken hebben met het feit dat die generatie Limburgse Turken
oud-mijnwerkers zijn !

freddy
freddy
Reactie op  wysiwygman
9 maanden geleden

je bedoelt daar ze daardoor kwetsbare longen hebben?!

freddy
freddy
9 maanden geleden

“Al deze maatregelen leiden tot zelfvernietiging en collectieve zelfmoord,” besloot Bhakdi.
en waar baseert hij dat op? hij vergeet ook dat italië een relatief oude bevolking heeft (las ik in de krant) waardoor er een grotere groep kwetsbare mensen zijn. wat ook het beeld vertroebelt is dat in italië mensen relatief snel op de ic-afdeling worden opgenomen, waardoor er daar grote tekorten ontstaan en er allerlei nare verhalen over de situatie daar vandaan komen. nederland heeft bijv. een veel restrictiever beleid, waardoor de belasting van de ic’s hier relatief lichter is. ook worden hier patienten naar andere delen vh land gebracht om de druk in de meest geraakte regio’s te verminderen; verstandig beleid.

freddy
freddy
9 maanden geleden

“Al deze maatregelen leiden tot zelfvernietiging en collectieve zelfmoord,” besloot Bhakdi.
ik vind dat hij daarmee angst aanwakkert en deze mogelijkheden daarmee in de had werkt, als een self-fullfilling prophecie. waarvan ik denk dat die helemaal niet zal plaatsvinden, trouwens.

Bert
Bert
9 maanden geleden

Ik las toevallig vandaag over milieu activiste Greta. Ze weet vrijwel zeker dat ze, na een bezoek aan Europa, ook Corona heeft opgelopen met alleen lichte symptomen. Ze is nu in vrijwillige quarantaine.

Ik herken dit en gezien de schaal waarop de besmettingen nu wereldwijd bekend worden en het grootste deel van de bevolking slechts milde klachten heeft schat ik dat 3 weken geleden al vele tientallen miljoenen mensen wereldwijd besmet waren.

Het enige dat we kennen is slechts het topje van deze enorme ijsberg dat in een ziekenhuis terecht komt en sterft. De overheid van Nederland meldt zelf op een van haar websites dat jaarlijks 2000 tot 2900 mensen sterven tijdens een griep golf. Dat is veel meer dan het aantal Corona doden tot nu toe.

Covid 19 is op zich niet direct dodelijk; het zijn de complicaties (longontstekening etc.) waar mensen aan overlijden. En ja, daar kunnen ook jonge mensen bij zijn. Maar ook onder jongeren zijn hele groepen waar onderliggend lijden niet van bekend is. Hoe vaak gebeurt het niet dat jonge topsporters zomaar dood blijven. Ze hebben alle keuringen doorlopen en toch gebeurt het.

Ik vind het verdacht dat het RIVM en ook de overheden in Amerika en o.a. Engeland, niet volop testen. De corona test is eenvoudig te produceren en binnen 24 uur kunnen er massa’s geproduceerd worden. Wat steekt hier achter? Want zonder de onderliggende besmettings cijfers te kennen zijn de getallen die o.a. het RIVM produceert waardeloos.

Het RIVM meldt op haar website dat het virus ook in de riolen is aangetroffen. Een duidelijke indicatie dat enorm veel mensen geinfecteerd zijn. Wat raar toch dat geen journalist van de mainstream media daar over doorvraagt.

Is de besmette groep inderdaad erg groot dan stellen de sterfte cijfers niets voor. Is de besmette groep erg klein dan is sprake van een ernstige situatie. Op basis van de verspreiding over de wereld ga ik ervanuit dat de besmette groep enorm groot is en dat enorm veel mensen slechts lichte of zelfs geen klachten hebben.

De overheden en media moeten eens stoppen met hun negatieve propaganda. Ik hoor maar weinig van (de grootste groep) mensen die nauwelijks symptomen hebben die hun verhaal doen. Men zaait de hele dag door angst en paniek. Dat is op zich al ondermijnend voor de werking van het afweersysteem.

Heel veel ondernemers, van de kapper tot de tandarts, zien door dit overheidsbeleid hun toekomst geruineerd. Maar ook de overheid moet beseffen dat binnenkort veel ambtenaren de laan uit moeten omdat de belastinginkomsten verdampen.

Ik ben van mening dat de schade aan het economische systeem door alles plat te leggen vele malen groter en mogelijk dodelijker is dan het virus zelf.

KarelV
KarelV
Reactie op  Bert
9 maanden geleden

Helder en plausibel, Bert. Nederland lijdt aan blind conformisme.

Jan Doornbos
Jan Doornbos
Reactie op  Bert
9 maanden geleden

Top reactie Bert!

exegese
exegese
9 maanden geleden

Corona in de context :
Hoe reëel is de panische angst voor het corona- virus nou echt ? Elk mens die geboren wordt weet slechts 1 ding zeker, dat het ook weer een keer weer ophoudt. Dat kan heeeeel lang duren maar ook kort, dat heeft te maken met risico, domme pech of geluk en al wat daar tussenin zit.
Wat echter van het grootst belang is, is de kwaliteit van leven. Kwaliteit van leven wordt naar mijn idee grotendeels bepaald door het gevoel van vrijheid, gezondheid en een gevoel van veiligheid. En wel precies in die volgorde van belangrijkheid. Wie vrijheid op geeft voor veiligheid zal beide verliezen.

Verreweg de meesten van ons hier in Nederland hadden dat voor kort nog, dat is ons is echter op grove wijze ontnomen door mensen die aantoonbaar in hun eerste leugen niet gestikt zijn.

We zijn niet alleen ernstig misleid doch hier is sprake van psychologische oorlogvoering. We zijn onderhevig aan ernstige psychische terreur en we zijn daarmee massaal serieus mentaal verkracht. Mensen zijn verdreven uit de publieke ruimte en opgesloten in hun huizen, mensen durven elkaar niet meer aan te raken, we mogen zelfs niet meer in elkaars buurt komen, niet meer op zoeken. Mensen die hulpbehoevend zijn zitten met angst en beven te hopen dat zij niet hoeven te verkommeren, verstoken van alle hulp en alles wat hen lief is. Jonge ouders die vol twijfel en wanhoop om zich heen kijken in welke verschrikkelijk situatie zij hun kindje ter wereld laten komen, en of dat ooit nog goed komt.

Hoe ernstig moet een situatie zijn als een regering een stap als deze zet met deze afschuwelijke gevolgen ? Nou dat kan alleen als dat echt absoluut, maar dan ook absoluut niet anders kan, omdat we anders geheid ongeveer met z’n allen het loodje leggen. En zo is het ons ook verkocht, maar is dat ook zo ???????

Laat ik beginnen met de stelling dat geen enkel individu garantie heeft te blijven. In theorie kan het over enkele minuten gebeurd zijn, de meest extreme toevallige ongelukken zijn daarbij als mogelijkheid te verzinnen . Maar terecht maakt niemand zich daar druk om, omdat dat redelijkerwijs niet in lijn van verwachting ligt. Dat is zogezegd een aanvaardbaar risico, en dat geruststellende begrip hebben we nodig om enige kwaliteit van leven te kunnen hebben, anders worden we constant gek van angst, precies zoals de situatie waarin we nu willens en wetens gebracht zijn door een stelletje notoire leugenaars.

Om een voorbeeld te geven : Er vallen in Nederland elk jaar zo’n 6 a 7 honderd dodelijke slachtoffers in het verkeer. Dat weten we, we kennen de beelden en de berichten, de meesten hebben in hun kennissen- en familiekring wel iemand verloren hieraan. Toch stapt iedereen elke dag met een gerust hart achter het stuur en rijdt naar het werk of wat dies meer zij. Dit doen wij niet omdat we schijt hebben aan die 700 doden, dit doen wij omdat we dat qua omvang een aanvaardbaar risico vinden en onze vrijheid dermate belangrijk vinden dat we dat accepteren. Ook hier staat de overheid niet klaar om alle gemotoriseerde voertuigen te verbieden. Ook zij zijn het kennelijk eens dat het een aanvaardbaar risico is

Dan zijn er ook nog jaarlijks 3500 doden te betreuren door bijwerkingen van regulier voorgeschreven medicijnen. In werkelijkheid is dit zelfs het topje van de ijsberg, maar dit is het aantal wat ze onmogelijk onder de pet kunnen houden. Dat is een immens aantal slachtoffers en daar vallen de medische missers nog niet eens onder. Toch gaan we met een gerust hart met ieder akkefietje naar de dokter en slikken braaf de pilletjes die hij voorschrijft met alle risico’s van dien.

Dan hebben we ook de jaarlijkse (griep)virussen, ze komen, ze eisen een x-aantal slachtoffers en verdwijnen weer net zo snel dan ze gekomen zijn. Twee duizend doden per jaar is daarbij absoluut geen uitzondering. Zo zijn daar in een redelijk recent verleden verscheidene epidemieën en ook zogenaamde pandemieen voorbij gekomen die veel en veel meer slachtoffers eisten dan nu het geval is. Ook al proberen ze uit alle macht de indruk te wekken dat dat anders is.

Het begon allemaal met een zekere Tedros Adhanom Ghebreyesus directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hij trapte deze hysterie af met een valse voorstelling van zaken. Hij vergeleek het sterftecijfer van het corona virus met de gewone griep en gebruikte daar bij verschillende uitgangspunten. Men gaat gebruikelijk uit van twee verschillende percentages, 1 die gebaseerd is op het aantal geregistreerde gevallen en 1 die gebaseerd is op het totaal aantal geschatte besmettingen. Iedereen zal begrijpen dat de laatste een veel geringer percentage oplevert dan de eerste. Die getallen liggen mijlenver uiteen. En toch vergelijkt Tedros, zonder twijfel OPZETTELIJK bij het corona-virus het percentage uitgaand van de geregistreerde gevallen met het percentage van de gewone griep uitgaand van het geschatte totaal aantal besmettingen waardoor er een angstaanjagend verschil in gevaar lijkt te zijn wat in feite gebaseerd is op een totaal valse voorstelling van zaken.
De “gewone” griep zo vertelde hij, had zogenaamd een sterftecijfer van slechts 0,1% en het corona-virus daarentegen een sterftecijfer van 3,4%. En dat was het moment dat de angst bij het volk volledig volgens plan aangewakkerd werd, gebaseerd op een smerige leugen. Zou men namelijk de gewone griep, waar normaal gesproken werkelijk geen mens wakker van ligt, op dezelfde manier berekenen dan zou men uitkomen op een onvoorstelbaar getal van 10% en blijkt de gewone griep veel en veel gevaarlijker te zijn.

In een land als Nederland zijn er op dit moment 213 mensen overleden aan corona, op 17,5 miljoen mensen. Nagenoeg allen waren op leeftijd en hadden meerdere meestal ernstige onderliggende medische problemen. Of zo iemand dan echt overlijdt aan corona of een van zijn andere problemen is dan nog maar de vraag. Het aantal overledenen zonder (bekende) onderliggende problemen is welgeteld elf. Elf mensen op 17,5 miljoen mensen zijn, door welke omstandigheid dan ook ontegenzeggelijk overleden puur door toedoen van corona. Dat zijn gemiddeld net zo veel mensen als er in 3 a 4 dagen in het verkeer omkomen. En daar hebben we geen enkel probleem mee, dat vinden wij en ook onze overheid een aanvaardbaar risico, daar kun je een land niet voor lamleggen en iedereen in totaal zijn vrijheid beperken, zo blijkt.

Verder blijkt dat we in 2017/2018 ook geconfronteerd waren met een zware griepgolf, 900 000 zijn ziek geworden door een infectie met het griepvirus in de periode van begin oktober tot eind mei. 16 000 ziekenhuisopnames. Veel mensen werden tijdens de epidemie opgenomen in het ziekenhuis voor complicaties van griep, zoals longontsteking

Tijdens de epidemie stierven er 9.500 mensen meer dan normaal. Het is waarschijnlijk dat deze ‘over-sterfte’ samenhangt met de griep

Bron : https://www.snpg.nl/wp-content/uploads/2018/10/infographic-RIVM-Griep-in-beeld-winter-2017-18.pdf

Toen waren er ook IC-bedden tekort, werd er in allerijl met patienten heen en weer gezeuld om ze beademd te krijgen. Het tekort in aantal IC-bedden is dus al lang bekend, doch er is sinds dien door onze overheid niets mee gedaan. De paniek die zij nu uitstorten over het land komt dus door onverantwoorde bezuinigingen en is hen dus ook nog eens zelf zelf te verwijten. De lock-down die zij nu zogenaamd plotseling nodig vinden was toen dus klaarblijkelijk volstrekt overbodig. Dat contrast is op z’n minst opmerkelijk te noemen.

Ook wordt er volledig voorbij gegaan wat dit voor consequenties heeft voor mensen die die gebukt gaan onder een burn-out of depressie. In 2018 hebben maar liefst 1829 mensen zichzelf van het leven beroofd. Dit zijn alleen de geregistreerde gevallen. Zij, die het in alle stilte deden door een eenzijdig ongeval of andere verbloemende omstandigheid en dus onder de radar blijven zullen ook niet gering in aantal zijn.

Wat zal een totaal waanzinnige situatie zoals heden is gecreëerd, van isolatie en vrijheidsbeperking, omwille van een onzichtbare vijand die alleen in beeld gebracht kan worden door de “deskundigen” van de overheid die iedereen aan hun terreur-beleid kunnen onderwerpen om een griepvirusje wat we qua ernst en gevaar in het verleden meerdere keren overduidelijk relatief probleemloos hebben overwonnen. De natuurlijk selectie die dit soort virusaanvallen op ons mensen botvieren kunnen wij als beschaafde samenleving niet anders dan lijdzaam toestaan. Een andere oplossing zal zonder twijfel altijd gigantisch veel meer schade toebrengen dan de kwaal zelf. En dat is nou precies waar we nu door deze kwaadaardige satanische kliek in Den Haag en Brussel toe veroordeeld zijn. Dit is ongeëvenaarde criminaliteit, dit mag je een volk nooit en te nimmer aandoen. Toch doen ze het met het grootste gemak, en de doodsbang gemaakte bevolking laat zich gedwee mangelen tot ze bezwijken of failliet gaan. Ze blijven door hun angst steevast geloven dat de Haagse beroepsleugenaars hen zullen helpen en het beste met hen voor hebben. Niets zal minder waar zijn.Ten tenhemelschreiend is het. Totaal verlamd van angst lijkt niemand meer te zien wat er echt loos is.

g33ker
g33ker
9 maanden geleden

ik lees hier en in andere reacties op artikelen steeds weer de vergelijking met de normale griep.
Maar een groot verschil is nu wel dat als we niets doen we duizenden en duizenden IC plekken te kort komen. Dus corona is wel degelijk anders dan de normale griep, en veel agressiever. in een normaal griepseizoen zie ik geen paniek op IC’s en ziekenhuizen. Dus wat voor theorieën dan ook, feit blijft dat er heel veel meer mensen in het ZH terecht komen dan normaal. Volgens mij echt wel even anders. Als je nu man, boven de 75 bent met een hartprobleem/longprobleem dan overlijd je vrijwel zeker aan corona. dat is toch anders dan de griep, denk ik zo.

x

Check Also

italiaanse

Zo kan het ook: 30.000 Italiaanse horecaondernemers negeren lockdown

Officieel is in Italië nog steeds een ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x