Binnenland

Ken je die mop van dat Enschedese ziekenhuis dat werd bekogeld?

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De media stonden er vol mee en bijna iedereen sprak er schande van. Relschoppers zouden afgelopen weekend hebben geprobeerd bij het ziekenhuis in Enschede de ruiten in te gooien. “Ziekenhuis in Enschede bekogeld,” meldde de NOS. Premier Rutte noemde het ‘ontoelaatbaar’ dat ‘idioten’ een ziekenhuis hadden belaagd met stenen. Politici wisten het zeker: het ging om de achterban van FVD en PVV.

De bestuursvoorzitter van Medisch Spectrum Twente was vol onbegrip over de bekogeling van het ziekenhuis. De media speelden in op de emoties: “Op het moment van de aanval was het druk op de verloskamers en werden er meerdere baby’s geboren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een journalist van Tubantia schreef op de dag van de ‘aanval’ al dat een woordvoerder ‘ontkende dat er ruiten waren ingegooid’, en dat er ‘geen demonstranten waren’. De politie twitterde: “Online circuleert een filmpje dat de indruk wekt dat eerder op de avond een ruit van het ziekenhuis sneuvelt. Dat klopt niet. Er zijn geen ruiten gesneuveld van het ziekenhuis.”

Ze deden niets, ze stonden daar maar

Dagblad Tubantia zocht uit wat er nu werkelijk gebeurd is. Een verslaggever ging ’s avonds laat bij het Enschedese ziekenhuis kijken, maar er was geen mens op straat. Rondom het ziekenhuis lagen geen stenen. Op geen van de ruiten zat ook maar een krasje. “Ik vind het vreemd,” appte hij naar collega’s.

De krant sprak met drie studenten die alles vanaf hun balkon zagen gebeuren. Ze zeiden dat de relschoppers ‘het absoluut niet gemunt hadden’ op het ziekenhuis. Toen ze later berichten in de media lazen over een ‘aanval’ op het ziekenhuis moesten ze daar hartelijk om lachen. “Ze hebben het niet eens aangeraakt. Ze deden niets, ze stonden daar maar.”

Media anno 2021, ze moeten zich schamen

Ondertussen is het kwaad al geschied. “De NOS wist niet hoe snel ze moest melden dat in Enschede een ziekenhuis was aangevallen. Een paar dagen later blijkt het verhaal totaal verzonnen te zijn,” twittert Big Pharma Runs Governments.

“Media anno 2021, ze moeten zich schamen,” reageert podcastmaker Jorn Luka. En opiniemaker Marianne Zwagerman zegt: “Er werd nooit 1 steen naar het ziekenhuis gegooid, maar het paste zo lekker in het narratief van het RIVM dat Rutte er gretig schande van sprak.”

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nos=fakenews
nos=fakenews
3 jaren geleden

Nog een staaltje van NOS=FAKENEWS!

Jos
Jos
3 jaren geleden

De leugen regeert en wel met achterbakse redenen! We laten ons NIET in de war brengen en NIETS forceren!!!

Simon
Simon
3 jaren geleden

Onvoorstelbaar, WIE kijkt er nu nog naar de NOS? Serieus, ik al 10 maanden niet meer en ga ook nooit meer kijken. NOS=fakenieuws.

Stephan
Stephan
3 jaren geleden

Schandalig dat de NOS subsidie ontvangt. Dit is de zoveelste leugen die ze in de ether gooien. Niet vreemd dat ze niet meer met logo op hun witte busjes rijden. Die ook al door ons betaald zijn. Velen hebben een grote hekel aan dit rotte medium gekregen. Het is een extreem links activistische club wat niets meer met journalistiek te maken heeft.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x