Homepagina » Natuur en Milieu » Extreme zeespiegelstijging? Hieruit blijkt maar weer eens dat de bevolking stelselmatig voor het lapje wordt gehouden door de klimaatalarmisten
Extreme zeespiegelstijging? Hieruit blijkt maar weer eens dat de bevolking stelselmatig voor het lapje wordt gehouden door de klimaatalarmisten

Extreme zeespiegelstijging? Hieruit blijkt maar weer eens dat de bevolking stelselmatig voor het lapje wordt gehouden door de klimaatalarmisten

Onlangs verschenen er alarmerende berichten in de media over de zeespiegelstijging. Dit keer waren het Vrij Nederland en de NOS die allerlei klimaatellende over het publiek uitstortten.

De website Climategate wees de NOS op haar stelselmatig alarmistische klimaatberichtgeving en paniekzaaierij.

De site kreeg een afwijzende reactie van hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff.

Toen verscheen in de Volkskrant opeens een heel ander bericht over de zeespiegelstijging:

Zijn alle voorspellingen over de oprukkende zee overdreven? Die indruk kun je krijgen bij het lezen van het recente rapport van het gerenommeerde kennisinstituut Deltares. Daarin staat dat de zeespiegel voor de Nederlandse kust minder is gestegen dan klimaatscenario’s hadden aangegeven. De stijging is de afgelopen decennia niet sneller gegaan.

Te alarmistisch

Hoewel het VN-klimaatpanel IPCC voor het jaar 2100 uitkwam op een wereldwijde gemiddelde zeespiegelstijging van 80 centimeter, blijkt dat de zeespiegel bij Nederland de afgelopen 128 jaar met gemiddeld 1,86 millimeter per jaar is gestegen.

Als je deze lijn zou doortrekken, kom je aan het einde van de eeuw op nog geen 20 centimeter.

Zijn de computermodellen te alarmistisch geweest? Climategate beantwoordde deze vraag al vele keren met een volmondig ‘ja’, maar de MSM, waaronder de NOS, bleven doof en blind voor deze kritiek.

Kritiekloos

“Hieruit blijkt maar weer eens dat de bevolking stelselmatig voor het lapje wordt gehouden door de klimaatalarmisten en dat de MSM daar kritiekloos achteraan lopen,” schrijft hoofdredacteur van Climategate Hans Labohm.

“Maar het is positief te waarderen dat Deltares nu met een realistische analyse komt en dat de Volkskrant daarvan melding maakt,” vervolgt hij.

[Climategate]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • marcel Koningen schreef:

  Enkele tientallen moleculen co2 per miljoen geeft duizenden extra waterdamp moleculen.Het aantal methaan moleculen is nu nog een per duizend maar in de poolstreken ligt genoeg in vaste vorm op een 18 meter diepe zeebodem of als potentieel bij product van weer actief geworden bacteriën in ontdooiende perma frost om ook dat aantal tot ongekende hoogtes te laten stijgen.Al deze moleculen veroorzaken een warmte vast houdend effect.Warme lucht kan nog meer warmte vast houden dus nog meer watermoleculen per miljoen deeltjes etc,etc,etc,….Op allebei de polen is het warmer in het noorden zelfs veel warmer dan normaal en dat al een aantal jaren.

  4 likes
  • weg met ons schreef:

   @marcel Koningen

   Zou je ook kunnen aangeven wat te verstaan onder “veel warmer dan normaal”? Wat is normaal? Tijdens de ijstijd bijvoorbeeld was het zogenaamde “normaal” anders dan het huidige “normaal”. En wanneer is de temperatuur op aarde veranderd van “normaal” in bijv. “abnormaal”? Leven we nu in een tijd van normale of abnormale temperatuur” De aarde is ook ooit extreem droog en dor geweest met hogere temperaturen tegenover periodes met extreem veel ijs, regen en lagere temperaturen, welke van de twee waren daarbij “normaal” of “abnormaal”?

   Het is gewoonweg niet te bewijzen dat de mens het klimaat beïnvloed. Extremen in weer of klimaat zijn er altijd al geweest, ook toen de mens nog niet geboren was. Dit valt te bewijzen, maar wordt gemakshalve/bewust buiten beschouwing gelaten.

   Kuddegedrag, elkaar extremistisch links napraten en interessant doen in pseudowetenschap over invloed van de mens op het klimaat en daarbij grijpen naar idiote niet te toetsen of dikke duim theorieën maakt de mens tot slachtoffer en schuldige. Dit alles heeft veel weg van een volksgerecht, waarbij de mens als schuldige wordt aangewezen zonder sluitend bewijs. In de wereld van strafrecht geldt dat men onschuldig is totdat de schuld, het tegendeel, is bewezen, voor het klimaat geldt praktisch gezien hetzelfde, maar blijft men hardop en glashard beweren dat bewijzen er zijn dat de mens schuldig is aan de opwarming van de aarde.

   10 likes
   • dennis schreef:

    zo is het maar net…. voor iedereen die niet gelooft dat de aarde altijd opwarmt en weer afkoelt, ga kijken in Zwolle, daar is een kinderpark genaamd Dinoland.
    daar staat het ook geschreven dat het miljoenen jaren geleden, in die tijdperken vele malen warmer was dan nu het geval is……

    4 likes
   • marcel Koningen schreef:

    De discusie mens of natuur is kunstmatig net als alle discussie’s over belangrijke dingen zo werkt politiek beste de besluitvorming destabiliceren door verdeling al dan niet kunstmatig in elkaar gezet net als b.v. blank tegen over gekleurd op arbeiders niveau terwijl het de tegenstelling have’s [hebberts]en have not [heb rekeningen]is al eeuwen lang overal op de wereld waarbij kleur niet uitmaakt iedereen is de L…L kwa rechten en inkomsten idem klimaat,normaal voor onze tijd natuurlijk en dat komt door dat de poolcortex niet meer stabiel is maar in chaos verkeerd of mischien een nieuw patroon zoekt en die instabielheid komt door hogere temperaturen van o.a zee water aangezien zeewater warmte snel absorbeert .Dat iets warmere zeewater kan weten we nu op veel plekken onder de ijskappen van zowel de noord als zuid pool,daardoor is er meer zoet smelt water gekomen ook smelt er meer boven op en daar door wordt het ijs donkerder door rommel wat in ijs zat maar nu geconcentreerd raakt op de oppervlakte dat zorgt voor het albedo effect. Hoe donkerder hoe meer warmte hoe meer smelt en dat loop door het ijs heen en zorg voor smelt in de ijskap zelf. Dat te licht om te zakken zoete smeltwater lagen zorgt op zijn beurt er weer voor dat het zoute water van de golfstroom niet goed kan zakken normaal wordt het water zwaarder door zout dat niet verdampt op de reis naar de noordpool bij b.v de noord pool [30%] minder .Bij de oost kust van America stijgt het zee water veel sneller dan verwacht en er is een ophoping van ijs koud water daar in de oost hoek atlantische oceaan er is dus iets grondig mis in het systeem en doordat de wetenschappers nog niet alles weten omdat we nog geen idee hebben hoe al deze systemen elkaar beïnvloeden en samen geëvolueerd zijn.Van daar dat het proberen te zoeken naar oplossingen om het te beheersen prioriteit nummer een is voordat alle systemen onomkeerbaar zijn geworden en wij het nakijken hebben.
    10% groenland smelt overschot dwz er smelt meer ijs dan dat er opvalt wat blijft liggen.Is zeespiegel stijging 70cm.In Antarctica zou dat 130 zijn bij 1% overschot. Gelukkig kan er meer waterdamp in warme lucht en dat betekend meer neerslag overal .Een aantal jaren geleden was er zoveel regen in Australië gevallen dat de zeespiegel wereld wijd 1,5 millimeter zakte en daar zit ook een mogelijke oplossing in namelijk alle woestijnen in de wereld bevloeien met ontzilt zee water, heel veel water zodat de woestijnen gaan groeien en daar co2 voor gebruiken wat dan weer bossen oplevert die slim beplant ongelofelijk veel fruit ,noten en zaden tot 150 verschillende soorten en wild en vee kunnen opleveren .Dan al dat werk in arbeiders coops vormgeven zodat iedereen werkzaam daarin deelt in de opbrengst.Dan nog veilige steden daar stichten en goed onderwijs naar Fins model komen er vanzelf steeds minder mensen bij.Die steden zouden zo mooi kunnen zijn dat niemand meer weg wil daar.
    Een win ,win,win,win situatie voor iedereen op aarde lekker veilig goed betaalt leven in het land van je fysieke eigen schappen,Blanken krijgen snel huidkanker in woestijn gebieden en verdampen tot twee maal zoveel water aldaar en bewoners uit die gebieden moeten voor altijd hier extra vitamine d slikken anders gaan zij op hun beurt hier eerder dood door tekort ziekte’s daaraan.Een donker gekeurd mens uit een tropisch land waar men af en toe vlees eet die het eet patroon van mensen uit gematigde streken overneemt leeft tot tien jaar korter omdat zijn innerlijke systeem daar niet goed voor is uitgerust.Als iedereen goed met elkaar mengde zou het opgelost kunnen worden in een paar generatie’s maar dat geld niet voor nieuw aangekomenden die betalen een hoge gezondheid prijs.Dus bij deze heb je veel pigment slik op de zomer na vitamine d als u in Nederland woont.
    Mvrg,Marcel

    3 likes
  • ChiXiStigma schreef:

   Dus eigenlijk zat die CO2 in de lucht toen de polen bevroren? Ik zou haast gaan denken dat er heel lang geleden ook al hoge CO2 waarde’s in de atmosfeer zaten.

   6 likes
   • peter schreef:

    allom nepnieuws, opwarming minimaal, burgers met duizenden euros op kosten gejaagd,omdat er weer enkelen afgezwaaide partijkartelleden hun zakken van plan zijn te vullen
    knmi , die de weermodellen niet ter inzage wil geven,waaruit moet blijken,dat er van opwarming geen sprake is geweest in de laatste 50 jaar.
    enfin, eens zal de waarheid boven komen.

    9 likes
  • marcel Koningen schreef:

   Bij het eerste commentaar is het natuurlijk 1 molecuul methaan per miljoen.die molecuul is wel de eerste jaren veel actiever dan co2 als warmte deken.

   2 likes
 • PREDATOR schreef:

  Ach ze zijn opzoek naar een flinke melkkoe..
  En wij?????Wij laten ons melken…

  7 likes
 • Jantje schreef:

  Het afgelopen jaar, 2018, is de zeespiegel met 7,2 cm gedaald voor de Nederlandse kust.
  https://nieuws.weeronline.nl/6-3-2019-zeespiegel-in-2018-gedaald/

  5 likes
 • Kalki schreef:

  Mocht vroeg of laat Nederland en haar buurlanden toch nog getroffen worden door heftige overstromingen en veroorzaakt door rijzende zeespiegels, dan is dit ook mede te danken aan de Nederlandse Staat die volgens ingenieur/grondmechanicus J. W. Boehmer een ‘Staatsgeheim’ er op na houdt dat nml. de NL-zeedijken ‘van onderen niet deugen door een soort jacuzzi-vorming die plaats vindt van onder de dijken en deze elk moment als puddingen in elkaar kunnen zakken’.

  1 likes
  • Kalki schreef:

   Dit ‘Staatsgeheim’ dateert al vanaf 1953 onder NL-premier Willem Drees en als toen der tijd de verantwoordelijker.

   1 likes
  • Martin V schreef:

   “Mocht vroeg of laat Nederland en haar buurlanden toch nog getroffen worden door heftige overstromingen en veroorzaakt door rijzende zeespiegels, dan is dit ook mede te danken aan de Nederlandse Staat …”

   Haha! En dat maakt het ok? Daarom hoeven we er niets aan te doen om het te voorkomen?

   1 likes
 • tammy schreef:

  dat de zeespiegel zal stijgen roepen ze al veel langer al iets van 30 jaar en we hebben nog steeds droge voeten maar ze hebben wel vaker meer geroepen zurenregen gat in de ozonlaag nou daar hoor je niks meer over en co2 als je logies denkt weet je dat bomen en planten dit nodig hebben en zon en water om te groenen hun nemen het op maar helaas de meeste mensen slapen en zijn niet wakker en kunnen niet zelf nadenken ent als ijs op de noordpool smelt bababababa zelf onder zoek en goed logies nadenken en je weet dat veel gelogen word om mensen bang te maken maar ook veel mensen zijn gehersenspoeld er is zoveel is mis en mensen zien het niet eens die lopen achter alles aan en geloven alles

  echt als je logies nadenkt en je eigen onderzoek op zet dan zie je de leugen

  2 likes
 • Martin V schreef:

  Heeft niemand meegekregen dat in maart 2019 overstromingen zijn geweest in the US can historische omvang? Veroorzaakt doordat warme lucht meer vocht kan vasthouden?

  https://www.nytimes.com/2019/03/18/us/nebraska-flooding-facts.html

  2 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Onder deoorlod leerde ik op de lagere school met de aardrijkskunde al dat Nederland 1 mm per jaar zakt door een onderliggende veenlaag.
  Trek ik dit af van de gestelde stijging van de zee dan blijft er 0,86 mm over.
  Dat is minder dan de laatste 10.000 jaar

  1 likes
 • Martin V schreef:

  Heeft niemand meegekregen dat er overstromingen zijn in Iran? Veroorzaakt doordat warme lucht meer vocht kan vasthouden?

  Dit zijn feiten, geen theorie.

  https://m.hln.be/nieuws/buitenland/al-70-doden-na-twee-weken-van-overstromingen-in-iran~a939e867/

  1 likes
 • Frank schreef:

  In het artikel staat :
  Als je deze lijn zou doortrekken, kom je aan het einde van de eeuw op nog geen 20 centimeter.

  Dit is hartstikke fout. Je kan die lijn niet zomaar doortrekken.
  Als het ijs op de Noordpool verdwenen is, krijgen we te maken met enorme temperatuur stijging. De energie gaat dan niet meer naar het smelten van ijs (latente warmte), maar naar opwarming van het water. De energie om 1 kg ijs te laten smelten komt overeen met opwarming van 1 liter water tot 80°C.
  Als vervolgens de temperatuur toeneemt zal de sneeuw grens op Groenland stijgen, waardoor een groter oppervlak van de Groenlandse ijskap boven het smeltpunt komt te liggen. Dit zal een versnelling van zeeniveau veroorzaken.

  1 likes
 • John schreef:

  Altijd fascinerend te lezen “de zeespiegel stijgt”, door de opwarming van de aarde. Zelden lees ik de invloed van de mens die de zee gebruiken voor landwinning, één vliegveld hier/daar in zee, in Dubai spuiten de Nederlanders half Utrecht in zee. En dan Nederland koploper landjepik Flevoland, Wieringermeer, 1e en 2e Botlek havengebied, zeeland.
  voor al die zeespiegelstijging geloven onder ons, hier een simpel wetenschappelijk bewezen onderzoek:
  pak een glas vul het met water tot de rand, pak een kurk druk kurk in het het glas en U heeft water stijging.
  Leuker nog een vol bad. Wat ik hiermee wil zeggen, wat wij droogleggen aan zee en rivieren veroorzaakt meer stijging en in rap tempo, dan er ijs smelt op de noord en zuid pool.

  1 likes
  • Ivo schreef:

   John, de kubieke kilometers grond die opgespoten worden voor het maken van deze eilanden wordt een aantal kilometers uit de kust van de zeebodem gebaggerd… Dit zal dus niet voor een stijgende zeespiegel zorgen.

   0 likes
 • x

  Check Also

  psychiater

  Psychiater steelt de show op Malieveld: ‘Samen zijn we veel sterker dan deze corrupte bende’

  Gisteren demonstreerde actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld ...

  NOS

  NOS aan kop in overzicht van vooringenomenheid bij Nederlandse media: ‘Dit gaat een gamechanger worden’

  Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, zei ...

  >