Binnenland

NPO betrokken bij misschien wel het grootste journalistieke schandaal van de afgelopen 50 jaar. Kijk hoe Kamerlid Bosma de staatsomroep sloopt

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA), die onlangs meeliep in de haatdemonstratie tegen FvD en PVV, zei donderdag tijdens het debat over de mediawet dat ‘een publieke omroep het fundament is van de rechtsstaat’.

“Dat is de grootst mogelijke apekool,” reageerde Kamerlid Martin Bosma (PVV).

Hij merkte op dat er miljarden naar Hilversum gaan. Deze subsidieverlening is gebonden aan voorwaarden.

Showprocessen

In de mediawet staat onder meer dat ‘de NPO een media-aanbod verzorgt dat evenwichtig, pluriform, gevarieerd en kwalitatief hoogstaand is; een evenwichtig beeld van de samenleving geeft; en voldoet aan hoge journalistieke kwaliteitseisen’.

“Mijn conclusie is dat deze wet niet wordt nageleefd,” zei Bosma.

Hij noemde als voorbeeld de meest recente verkiezingen. “De staatsomroep is blijkbaar deelnemer geworden en geen toeschouwer meer.”

Op de avond voor de verkiezingen organiseerde de NPO op al haar zenders een soort showprocessen waarbij de jury ook gelijk de rechter en beul is, aldus het Kamerlid.

Schuimbekkend

“Bij DWDD zagen we een opgewonden kwartet dat schuimbekkend Nederland meedeelde hoe het de volgende dag moest gaan stemmen,” zei hij.

“In ieder geval geen PVV en ook geen Forum.”

Evenwichtig? Pluriform? Hoge journalistieke kwaliteitseisen?

We zien een schreeuwende en tierende meneer, voormalig kandidaat voor het leiderschap van SP; we zien een presentator, een miljonair, die werkt voor PvdA-omroep VARA; we zien iemand van D66-krantje NRC Handelsblad; en er is een mevrouw van de Rabobank die wordt gepresenteerd als hoogleraar, maar verzwegen wordt dat zij lid is van de verkiezingsprogrammacommissie van D66, aldus Bosma.

Bubbel

“We kijken naar een afrekening in het linkse circuit,” stelde hij vast. “We zien pure haat.”

Als het volk niet stemt zoals de NPO wil, dan schrikt men zich een hoedje.

Het programma Jinek moet via social media op zoek gaan naar Forum-stemmers, die kennen ze namelijk niet.

“Natuurlijk niet, want die zijn onbekend in hun bubbel,” zei hij.

Ziekelijke haat

De NPO kan de verkiezingsuitslag niet verkroppen. Meneer Boonman schermt met de jaren dertig, mevrouw Luyten vergelijkt Thierry Baudet met Josef Mengele, de nazi-arts uit Auschwitz, en op de NPO-site Joop.nl wordt Baudet vergeleken met Ceausescu, ‘die we gewoon hebben doodgeschoten’.

Zoals bekend staat de NPO voor verbinding en kwaliteit, zei Bosma sarcastisch.

Ook overzee weigert men te stemmen zoals de NPO dat wil. De NPO heeft een ziekelijke haat ontwikkeld tegen de president van de Verenigde Staten, een pathologische, volslagen irrationele, allesverzengende haat.

Noem de naam Trump en het mediapark krijgt een rode waas voor de ogen en begint te gillen.

Grootste hoax uit de geschiedenis

De NPO kan maar niet verkroppen dat de eigen kandidaat, de bizar corrupte Hillary Clinton, heeft verloren en dat sint Obama weg is.

De NPO is bovendien betrokken bij misschien wel het grootste journalistieke schandaal van de afgelopen 50 jaar, de zogenaamde collusion.

President Trump zou intensief samenwerken met Rusland. Hoeveel uren Nieuwsuur, Jinek, DWDD, EenVandaag en het Journaal werden hieraan gewijd? Hoeveel belastingmiljoenen werden hieraan verbrand?

Roderick Veelo van RTL Nieuws schreef: “De journalisten en mediamensen die de grootste hoax uit de geschiedenis op hun naam hebben, zijn nog niet toe aan berouw of zijn de schaamte al lang voorbij.”

“Ik heb vooral last van NPO-schaamte,” zei Bosma. “Weermannen die niet eens kunnen voorspellen of ik zaterdag een paraplu moet meenemen, vertellen ons wat het klimaat is over een eeuw als we niet snel de trein nemen.”

Bekijk hieronder de gehele inbreng van Bosma:

4.8 16 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
3 jaren geleden

We noemen dit ook wel staats propaganda en werd in het verleden perfect uit gevoerd door Hitler. Of mag ik die niet als voorbeeld nemen?

Louise
Louise
3 jaren geleden

Oh wonder, ze blijven gewoon allemaal zitten, dus………er verandert niks…

Eksegese
Eksegese
3 jaren geleden

Precies @Louise, links gaat keer op keer ongenadig op haar bek maar voorlopig verandert er helemaal niets. Raar he

kees
kees
3 jaren geleden

Blijven stemmen mensen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x