Homepagina » Binnenland » NPO betrokken bij misschien wel het grootste journalistieke schandaal van de afgelopen 50 jaar. Kijk hoe Kamerlid Bosma de staatsomroep sloopt
NPO betrokken bij misschien wel het grootste journalistieke schandaal van de afgelopen 50 jaar. Kijk hoe Kamerlid Bosma de staatsomroep sloopt
Foto: Luctor Wikimedia Commons

NPO betrokken bij misschien wel het grootste journalistieke schandaal van de afgelopen 50 jaar. Kijk hoe Kamerlid Bosma de staatsomroep sloopt

Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA), die onlangs meeliep in de haatdemonstratie tegen FvD en PVV, zei donderdag tijdens het debat over de mediawet dat ‘een publieke omroep het fundament is van de rechtsstaat’.

“Dat is de grootst mogelijke apekool,” reageerde Kamerlid Martin Bosma (PVV).

Hij merkte op dat er miljarden naar Hilversum gaan. Deze subsidieverlening is gebonden aan voorwaarden.

Showprocessen

In de mediawet staat onder meer dat ‘de NPO een media-aanbod verzorgt dat evenwichtig, pluriform, gevarieerd en kwalitatief hoogstaand is; een evenwichtig beeld van de samenleving geeft; en voldoet aan hoge journalistieke kwaliteitseisen’.

“Mijn conclusie is dat deze wet niet wordt nageleefd,” zei Bosma.

Hij noemde als voorbeeld de meest recente verkiezingen. “De staatsomroep is blijkbaar deelnemer geworden en geen toeschouwer meer.”

Op de avond voor de verkiezingen organiseerde de NPO op al haar zenders een soort showprocessen waarbij de jury ook gelijk de rechter en beul is, aldus het Kamerlid.

Schuimbekkend

“Bij DWDD zagen we een opgewonden kwartet dat schuimbekkend Nederland meedeelde hoe het de volgende dag moest gaan stemmen,” zei hij.

“In ieder geval geen PVV en ook geen Forum.”

Evenwichtig? Pluriform? Hoge journalistieke kwaliteitseisen?

We zien een schreeuwende en tierende meneer, voormalig kandidaat voor het leiderschap van SP; we zien een presentator, een miljonair, die werkt voor PvdA-omroep VARA; we zien iemand van D66-krantje NRC Handelsblad; en er is een mevrouw van de Rabobank die wordt gepresenteerd als hoogleraar, maar verzwegen wordt dat zij lid is van de verkiezingsprogrammacommissie van D66, aldus Bosma.

Bubbel

“We kijken naar een afrekening in het linkse circuit,” stelde hij vast. “We zien pure haat.”

Als het volk niet stemt zoals de NPO wil, dan schrikt men zich een hoedje.

Het programma Jinek moet via social media op zoek gaan naar Forum-stemmers, die kennen ze namelijk niet.

“Natuurlijk niet, want die zijn onbekend in hun bubbel,” zei hij.

Ziekelijke haat

De NPO kan de verkiezingsuitslag niet verkroppen. Meneer Boonman schermt met de jaren dertig, mevrouw Luyten vergelijkt Thierry Baudet met Josef Mengele, de nazi-arts uit Auschwitz, en op de NPO-site Joop.nl wordt Baudet vergeleken met Ceausescu, ‘die we gewoon hebben doodgeschoten’.

Zoals bekend staat de NPO voor verbinding en kwaliteit, zei Bosma sarcastisch.

Ook overzee weigert men te stemmen zoals de NPO dat wil. De NPO heeft een ziekelijke haat ontwikkeld tegen de president van de Verenigde Staten, een pathologische, volslagen irrationele, allesverzengende haat.

Noem de naam Trump en het mediapark krijgt een rode waas voor de ogen en begint te gillen.

Grootste hoax uit de geschiedenis

De NPO kan maar niet verkroppen dat de eigen kandidaat, de bizar corrupte Hillary Clinton, heeft verloren en dat sint Obama weg is.

De NPO is bovendien betrokken bij misschien wel het grootste journalistieke schandaal van de afgelopen 50 jaar, de zogenaamde collusion.

President Trump zou intensief samenwerken met Rusland. Hoeveel uren Nieuwsuur, Jinek, DWDD, EenVandaag en het Journaal werden hieraan gewijd? Hoeveel belastingmiljoenen werden hieraan verbrand?

Roderick Veelo van RTL Nieuws schreef: “De journalisten en mediamensen die de grootste hoax uit de geschiedenis op hun naam hebben, zijn nog niet toe aan berouw of zijn de schaamte al lang voorbij.”

“Ik heb vooral last van NPO-schaamte,” zei Bosma. “Weermannen die niet eens kunnen voorspellen of ik zaterdag een paraplu moet meenemen, vertellen ons wat het klimaat is over een eeuw als we niet snel de trein nemen.”

Bekijk hieronder de gehele inbreng van Bosma:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • bert s schreef:

  We noemen dit ook wel staats propaganda en werd in het verleden perfect uit gevoerd door Hitler. Of mag ik die niet als voorbeeld nemen?

  54 likes
  • Peter snijder schreef:

   Hulde aan Bosma.
   Hij heeft zijn vinger op juiste wijze op de zeer, zere plek gelegd..
   Wanneer er in de toekomst praktisch alleen linkse indoctrinatie plaatsvindt,graag opheffen dat Npo zootje.

   68 likes
   • Antonio B. schreef:

    Ja vast. En Powned dan?

    Je moet eens zien hoe die journalisten van Powned altijd aan Bosma zijn lippen hangen. Same sh*t, different name. Schei toch uit.

    5 likes
  • Jeff schreef:

   Ja, de uitvoerder was weliswaar J.Goebels, maar in opdracht van. Diens retoriek wordt ook vandaag de dag gehandhaafd, tot aan de reclamewereld aan toe. Klaagt de politiek over de reclame neons op het damrak, terwijl al die borden nu gewoon op je scherm staan. Kopen is de boodschap, zowel materieel als de gewenste gedachten gang.
   Het grote voordeel van het o.a. het geschreeuw bij dwdd is dat het zo doorzichtig was, dat het ze kijkcijfers kost. Nadeel is, dat er gewoon weer wat nieuws bedacht wordt, hetzij met een hernieuwde policy. Want zelfs die stumpers leren van hun fouten.

   14 likes
 • Eksegese schreef:

  Precies @Louise, links gaat keer op keer ongenadig op haar bek maar voorlopig verandert er helemaal niets. Raar he

  31 likes
 • Louise schreef:

  Oh wonder, ze blijven gewoon allemaal zitten, dus………er verandert niks…

  27 likes
 • kees schreef:

  Blijven stemmen mensen!

  9 likes
  • Jeff schreef:

   he Kees, die oproep gaat ‘m gewoon nog niet worden, daar is het nog te vroeg voor (of te laat) Ik snap je standpunt en respecteer het. Ik denk, dat je juist nu, wel moet stemmen, daar dat het het enige verschil nog kan maken. Wanneer is de tijd dan wel rijp? Kees, geen idee! Fijne avond man.

   0 likes
 • Jan Nijhof schreef:

  Wat een onzin weer van Bosma. De pluriformiteit beoordelen op DWDD? de pluriformiteit zit hem in de diversiteit van omroepen. WNL is er ook, GeenStijl mocht het proberen (maar gaf het op).

  7 likes
  • Antonio B. schreef:

   En dan is er Powned nog Jan. De lakeien van de PVV en FvD, die maar blijven beweren dat ze geen podium krijgen. Allemaal gecontroleerde oppositie.

   1 likes
 • H.J. schreef:

  Gewoon blijven stemmen, op die partijen die veranderingen willen en tegen het Rutte kartel (Bilderberg) zijn.

  NOS=FAKE NEWS.

  Ruttup is al bijna gelukt, nu in Mei nog ff rammelen aan de Brusselse poorten en kies daarom een anti EU partij.

  5 likes
  • Antonio B. schreef:

   En welke partijen zijn dat volgens jou?

   Mensen die denken dat er nog een echte, onafhankelijke oppositie in de 2e of 1e kamer zit die moeten echt hun hoofd uit hun **** halen. Alleen maar gecontroleerde oppositie.

   Of denk je echt dat Baudet, met zijn decadente harses en ditto accent, niet bij dezelfde corpsen en genootschapjes zit als Rutte, Klaver, Jette en weet ik het wie nog meer? Kom op zeg.

   3 likes
 • Elise schreef:

  On topic. Gisteren bij Jinek ging het over inenten mazelen en het weigeren van niet ingeënte kinderen in de opvang. Ze(gasten) waren allemaal voor. Kreeg wel het idee dat Paul de Leeuw zich overvallen voelde bij die vraag.
  De laatste tijd gaat het veel over kindermisbruik. Bekende Nederlanders(die journalist en Albert Stegeman) op onderzoek voor Terres des hommes.
  Weer flinke propaganda om geld binnen te halen. En wie zegt dat die organisaties zelf wel deugen?
  Dus of het nu de NPO of over de alternatieve zenders gaat. Beide gaan over geld verdienen.
  Begrijpt nu niemand dat de termen links en rechts hier onder hetzelfde hoedje vallen?
  Stop met het bashen van links. Noem het beestje bij zijn echte naam: geld verdienen/controle.
  Nu blijven we bezig met “ruzie” maken ipv. de volledige waarheid te ontmaskeren.
  Gek idee: een partij oprichten zonder te willen regeren. Kijk zij doen het via de achterkamertjes, dat kunnen wij ook. Wij gewone mensen moeten slimmer worden dan zij.

  6 likes
 • Eelke Piers schreef:

  De NPO privatiseren en een nieuwe zender die staatsomroep wordt

  0 likes
 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  >