Archeologie

Rotskunst in Utah bewijs voor bezoek van buitenaardsen?

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Sego Canyon in de Amerikaanse staat Utah kunnen indrukwekkende petrogliefen worden gevonden. Ze zijn over een periode van 8000 jaar gemaakt door de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Er zijn meer dan 80 afbeeldingen gevonden van levensgrote figuren met holle ogen of zonder armen en benen.

Sommigen beweren dat de mysterieuze figuren bewijs zijn voor buitenaards bezoek, terwijl andere onderzoekers van mening zijn dat de vreemde wezens onderdeel waren van visioenen die sjamanen in trance hebben doorgekregen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De oudste rotskunst in de Sego Canyon dateert van 6000 voor Christus. De gliefen zijn gemaakt door nomaden die leefden als jager-verzamelaars. Op sommige rotsen zijn tekeningen gevonden van menselijke gedaantes tot 2,7 meter lang. Ze zijn vaak afgebeeld zonder armen en benen, met een soort voelsprieten en oorbellen of met slangen in hun handen.

Eén van de bekendste afbeeldingen laat een geestachtige figuur zien die bekendstaat als de ‘Holy Man’. Hij is langer en belangrijker dan de figuren om hem heen. Ook opvallend zijn de ‘regen-engelen’, wezens die zijn afgebeeld met vleugels.

Rotskunst in Utah bewijs voor bezoek van buitenaardsen?
De ‘Holy Man’
Rotskunst in Utah bewijs voor bezoek van buitenaardsen?
De ‘regen-engelen’

Volgens sommigen zijn de vreemde figuren buitenaardse wezens die ooit de aarde hebben bezocht. Ze wijzen op de grote, holle ogen en de vreemd gevormde hoofden. Anderen, zoals bijvoorbeeld onderzoeker Polly Schaafsma, zeggen dat de sjamanistische kunst wordt geassocieerd met rituele activiteiten.

Schaafsma legde uit dat de geestachtige figuren vaak slangen vasthouden en symbolen voor water en leven bevatten. De aanwezigheid van dergelijke symbolen wordt gezien als bewijs voor een sjamanistische traditie. Hoe zijn de vreemde ogen, vreemde lichamen en vleugels te verklaren?

Volgens Schaafsma konden sjamanen naar verluidt naar de hemelse rijken en de onderwereld reizen om te communiceren met andere wezens. Vaak werd daarbij gebruikgemaakt van hallucinogenen. Over de hele wereld hebben sjamanen hun buitengewone ervaringen gedeeld door middel van kunst. Zijn de petrogliefen in Sego Canyon hier een voorbeeld van? De indrukwekkende figuren die in de rotsen zijn gegraveerd blijven een raadsel en het is nog altijd onduidelijk welke betekenis ze precies hebben.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
9 jaren geleden

‘Ze zijn vaak afgebeeld zonder armen en benen, met een soort voelsprieten en oorbellen of met slangen in hun handen.’

Eh..hoe hou je iets van met handen als je geen armen hebt?? Bovendien vind ik die afbeeldingen lijken op sarcofagen of doden die met doek zijn ingewikkeld.

Blitzboy
Blitzboy
9 jaren geleden

Aliens: wij proberen contact te maken en hulp te verlengen
Goverment: wij zijn de overheid van de planeet aarde wij noemen ons volk
Aliens: stom volk ! dan maar geen contact zoek lekker door .
Goverment: sorry sorry sorry
Aliens: niks sorry had je je maar moeten leren bedenken tot de volgende eeuw .

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Als ‘Aliens’ toen bestonden, waarom zouden dan ook niet nu bestaan?

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Als ‘Aliens’ nu bestaan, dan zouden ‘Aliens’ nu in samenwerking met de mensen rampen gaan bestrijden.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x