Bewustzijn

432 Hz: muziek in harmonie met de natuur

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De stemtoonhoogte is in het midden van de twintigste eeuw vastgesteld op een frequentie van 440 Hz. De stemtoon lag echter niet altijd vast.

Sinds 1885 is voor wetenschappelijke toepassing vastgelegd dat de A4 of eengestreepte a een frequentie van 440 Hz hoort te hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Na de industriële revolutie en later de elektronische revolutie, is de standaardisering van de stemtoon ingeburgerd geraakt in de hele wereld.

Natuurlijke trilling

Door de eeuwen heen is de hoogte van de kamertoon aan veel verandering onderhevig geweest. Voor de invoering van de standaard van 440 Hz was in veel landen de door de regering van Oostenrijk in 1885 aanbevolen waarde van 435 Hz gebruikelijk.

Informeel kwam de Amerikaanse muziekindustrie tot een compromis van 440 Hz voor de bouw van muziekinstrumenten. Deze waarde werd in 1936 overgenomen door de American Standard Association en later in 1955 door de International Organization for Standardization, bekend als ISO 16.

Er gaan verhalen dat Joseph Goebbels, de minister van propaganda in nazi-Duitsland, opdracht zou hebben gegeven tot de verandering van de stemtoonhoogte om mensen gevangen te houden in een bepaald bewustzijn.

Volgens de Schotse componist Brian T. Collins is er geen harmonisatie mogelijk tussen de standaard van 440 Hz en kosmische beweging, ritme of natuurlijke trilling. Beroemde musici zoals Mozart en Verdi gingen uit van een A4 met een frequentie van 432 Hz.

Voelen

Deze frequentie zou op de hartchakra werken, het ‘voelen’, en kan daarom een positieve invloed hebben op de spirituele ontwikkeling van de luisteraar. De Canadese componist, pianist en muzieklerares Coreen Morsink zei dat ze zich rustiger, blijer en meer ontspannen voelde op het moment dat ze naar muziek luisterde met 432 Hz als stemtoonhoogte.

Volgens onderzoeker en musicus Ananda Bosman hadden Egyptische instrumenten uit de Archaïsche periode een stemtoon van 432 Hz. Ook de oude Grieken hanteerden over het algemeen een stemtoon van 432 Hz.

In de mysteriën van Eleusis is Orpheus één van de beroemdste onder de oude zangers en dichters. Hij werd ook wel als god van de muziek beschouwd en door sommigen zelfs tot de Zeven Wijzen gerekend. Zijn muziekinstrumenten hadden een stemtoon van 432 Hz.

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
alifix
alifix
10 jaren geleden

Het is wel mooier op 432hz maar mijn bamboe groeit bijvoorbeeld in tonen die wel op 440hz zitten dus in de natuur komt deze trilling wel voor.

Nico Wagemans
Nico Wagemans
10 jaren geleden

Ik neem mijn muziek ook zoveel mogelijk op in 432hz, liefst met een kleine boodschap erin. Zoals deze http://www.youtube.com/watch?v=NU8s3iiXF1s

Lampje
Lampje
10 jaren geleden

[quote name=”alifix”]Het is wel mooier op 432hz maar mijn bamboe groeit bijvoorbeeld in tonen die wel op 440hz zitten dus in de natuur komt deze trilling wel voor.[/quote]
Dat is ook van toepassing op mijn handgemaakte gitaar.Maar het geluid wat het voort kan brengen, kan wel op een hogere Hertz gebracht worden.Maar ook op een lagere.En als je weet dat BEWUST het in HERTZEN omhoog gebracht werd, om de mens ziek te maken,(Uitvinding hitlers kampen)Dan wil je die muziek niet eens meer horen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
10 jaren geleden

[quote name=”alifix”]Het is wel mooier op 432hz maar mijn bamboe groeit bijvoorbeeld in tonen die wel op 440hz zitten dus in de natuur komt deze trilling wel voor.[/quote]

Interessant geluid 🙂
Maar vertel eens … hoe zit dat met de groei van bamboe en 440Hz.
Waar is de toonhoogte van afhankelijk?

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x