Mens en Dier

Van Haga tegen tierende Tielen: dit is één van de pijnlijkste blunders uit de politieke geschiedenis

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

In het debat over de evaluatie van het coronabeleid werd Wybren van Haga (BVNL) hard aangevallen door VVD-Kamerlid Judith Tielen.

“Tijdens het betoog van meneer Van Haga vroeg ik me af: wat is eigenlijk de bedoeling van deze bijdrage van meneer Van Haga? Wat is hij eigenlijk aan het doen? Hij haalt er andere tijdvakken bij dan die waar we het over hebben. Hij haalt er andere onderzoeken en zogenaamde feiten bij dan die waar we het eigenlijk over hebben. Hij haalt er andere onderzoeken en zogenaamde feiten bij dan die waar we het eigenlijk over hebben,” zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“In de laatste zin van het betoog van meneer Van Haga kwam de aap uit de mouw. Hij wil graag een verkiezingspraatje houden. Daar heb ik bezwaar tegen. Ik wil aan meneer Van Haga vragen of ik het nou goed begrijp of dat hij daadwerkelijk bezig is met wat zijn taak als volksvertegenwoordiger in deze zaal is,” vervolgde Tielen.

Tot op de laatste draadnagel gefileerd

Van Haga reageerde: “Ik denk dat deze corona-episode goed geëvalueerd moet worden. Die moet tot op de laatste draadnagel gefileerd worden. Ik denk dat we er heel goed aan doen om alles goed en duidelijk met elkaar te bespreken. Ik denk dat dit één van de pijnlijkste blunders is uit de politieke geschiedenis.”

“Of dat nou door domheid of rare belangen is, weten we natuurlijk niet, maar er zijn zulke grote beslissingen genomen die zulke enorme schade teweeg hebben gebracht, waar we nog tientallen jaren last van zullen hebben. Als dat is gedaan op basis van verkeerde voorbereiding, verkeerde organisatiestructuren, verkeerde belangen, dan vind ik dat we daar terecht een punt van moeten maken. Dat is wat ik hier als volksvertegenwoordiger probeer te doen,” benadrukte Van Haga.

Basta

Tielen trok hard van leer. “Meneer Van Haga stelt geen vragen. Meneer Van Haga doet geen onderzoek. Meneer Van Haga is totaal vooringenomen en zegt letterlijk zelf: ‘Ik heb gelijk gehad. Het is wel een flutrapportje, maar ik heb gelijk gehad. Ik ben de enige’. Dan vraag ik me af, meneer Van Haga, wat u hier doet in dit debat, maar ook wat u doet in de tijdelijke coronacommissie en hoe u het eigenlijk in uw hoofd haalt dat u die twee dingen met elkaar kunt combineren,” zei ze.

“Dit is een mening van mevrouw Tielen. Die mag ze hebben. Ik denk dat het prima te combineren is. Basta,” sprak Van Haga.

4.9 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
1 jaar geleden

van haga, in het kielzog van fvd, beschikt over de feiten en bewijzen. en ze schromen niet om de onnozelen hiermee om de oren te slaan
het zal nog wel heftiger worden in de tweede slaapkamer.

Jill
Jill
1 jaar geleden

Ze vergeet te zeggen dat ze het walgelijk vind.

Joop
Joop
1 jaar geleden

Paniek in de Rutte SS tent

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

tielen lijkt mij ook nogal vooringenomen. En verdraagt ook al geen afwijkende zienswijze.
Tot dusver waren het vooral de zittende partijen die halsstarrig vasthielden aan het idee fixe dat het niet anders kon.

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x