Homepagina » Bewustzijn » Fascinerende studie laat zien hoe emoties het lichaam beïnvloeden
Fascinerende studie laat zien hoe emoties het lichaam beïnvloeden

Fascinerende studie laat zien hoe emoties het lichaam beïnvloeden

Emoties vinden niet alleen maar tussen je oren plaats, ook in je lichaam brengen ze veranderingen teweeg. Finse wetenschappers ontwikkelden een digitale test, waaraan ruim 700 vrijwilligers uit Zweden, Finland en Taiwan hebben meegedaan.

De proefpersonen werd gevraagd te denken aan één van 14 verschillende emoties, bijvoorbeeld liefde, jaloezie of woede. Wetenschappers van de Aalto-universiteit in Helsinki confronteerden de personen ook met woorden, verhalen en videoclips om verschillende gevoelens op te roepen.

Vervolgens moesten ze in lege silhouetten van een menselijk lichaam aangeven waar ze meer activiteit voelden en waar juist minder. De onderzoekers goten de resultaten vervolgens in lichaamskaarten per emotie. Het onderzoek is gepubliceerd in tijdschrift PNAS.

Fascinerende studie laat zien hoe emoties het lichaam beïnvloeden

Finse onderzoekers brengen menselijke emoties in kaart (Aalto University)

De lichamelijke reacties die mensen vertonen bij verschillende emoties zijn niet cultuurgebonden, maar universeel. Woede is vooral voelbaar in het hoofd, de handen en de borstkas, ongeacht de cultuur van mensen. Walging manifesteert zich met name in de onderbuik en trots in het hele bovenlichaam. De sensatie van liefde verspreidt zich door het hele lichaam, behalve de ledematen.

De onderzoekers benadrukken dat niet objectief is vastgesteld dat er ook daadwerkelijk veranderingen plaatsvinden, maar de gedachte blijkt in ieder geval universeel. En dat vinden ze opvallend. Vervolgstudies kunnen leiden tot meer inzicht in depressies en andere emotionele stoornissen.

“Door lichaamsveranderingen in kaart te brengen die worden geassocieerd met emoties, kunnen we beter begrijpen hoe lichaamsfuncties worden beïnvloed door bijvoorbeeld walging en verdriet,” zei hoofdonderzoeker Lauri Nummenmaa.

[The Unbound Spirit]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Dit is de wetenschap waarmee de Elite ons al vele duizenden jaren bestuurd. Bij Emotie hoort ook nog Angst. Leidinggevende sturen je aan op iets wat je niet wilt zodat leidende mensen op die manier van je af zijn en van jou en hun aankomende probleem.

Ik heb dit gemerkt met mishandeling in een verzorgtehuis wat ze vervelend vonden dat ik daarvan op de hoogte was en waar de manipulatie ook enorm was. Zelfs een onafhankelijk persoon van het huis was niet onafhankelijk en speelde het spelletje met Emotie en Angst met het huis mee. Mensen weten vaak niet dat ze met de geheime genootschappen te maken hebben die in deze technieken echt getraind worden, (Jezuïeten, Vrijmetselaars en meer). Ik merkte het wel maar zij stellen maar uit tot de grootste gebeurtenis van de mensheid die binnenkort gaat komen.

James
James
7 jaren geleden

Wel leuk dit vooral de zogenaamde universele beleving. Maar eigenlijk moeten ze behalve de lege lichamelijke silhouetten ingevuld door de subjectieve gedachten van de deelnemers ook metingen verrichten die de opgenoemde activiteit bij dat gevoel in het lichaam bevestigen.
Dit maakt het onderzoek extra sterk op objectiviteit.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
7 jaren geleden

Kijk aan spiderman is de belichaming van schaamte.

x

Check Also

channeling

Hoe Liefde de basis is voor alles – Channeling 18-01-2022

Welkom, welkom, lief mens. We zijn blij ...

channeling

Verantwoordelijkheid… neem je hem, of wijs je hem af? – Channeling 11-01-2022

Welkom, welkom lieve lezer, wat fijn om ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

4
0
We lezen graag je reactie!x