Gezondheid

BMR-vaccin veroorzaakte doofheid bij kinderen

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een virusstreng in het BMR-vaccin heeft bij tenminste twee kinderen geleid tot doofheid, zo wordt gesteld. BMR staat voor bof, mazelen en rodehond.

Katie Stephen werd doof aan haar linkeroor nadat ze als kind het vaccin kreeg toegediend. Zij is naar verluidt het eerste slachtoffer dat in het gelijk is gesteld door de Vaccine Damage Payments Unit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De 21-jarige kan echter fluiten naar een schadevergoeding van ruim 140.000 euro omdat slachtoffers van vaccins daar pas recht op hebben als ze 60 procent invalide zijn, aldus de Britse krant de Times. Iemand die aan één kant volledig doof is, is volgens de regels 20 procent invalide.

Pamfletten

Een tweede slachtoffer kreeg in een eerdere zaak wel compensatie omdat ze na het vaccin volledig doof werd. Wendy Stephen zei over haar dochter: “Zo werd ze niet geboren. Dit is haar aangedaan door het ministerie van Volksgezondheid. Ze verspreidden pamfletten die beweerden dat dit het beste was voor je kind en voor Groot-Brittannië om kudde-immuniteit te bereiken voor deze drie ziekten.”

Bestuursvoorzitter van belangenvereniging Action on Hearing Loss Paul Breckell zei ‘teleurgesteld te zijn dat de Vaccine Damage Payments Unit de schade die Katie is toegebracht niet volledig erkent’.

Urabe-streng

Stephen uit Stonehaven in Aberdeenshire was 15 maanden oud toen ze de BMR-prik in 1991 kreeg. Toen ze 18 maanden oud was kreeg ze last van gehoorproblemen. In 1996 werd ze gediagnosticeerd met doofheid.

Volgens de Times blijkt uit haar medische gegevens dat ze doof is geworden door de Urabe-streng van het mazelenvirus. Tussen 1988 en 1992 is deze streng ingespoten bij 5,4 miljoen Britse kinderen. Formeel zijn in totaal 10 gevallen van doofheid gemeld.

Uit een academische studie is gebleken dat de oorzaak in zes van die gevallen onbekend was, maar dat BMR tot de mogelijkheden behoorde. In vier gevallen ging het om eenzijdige doofheid.

Het ministerie van Volksgezondheid benadrukte het belang van het BMR-vaccin en zei dat het vele levens heeft gered. Hoofd immunisatie professor David Salisbury zei: “Het BMR-vaccin is de beste manier om kinderen tegen alle drie de infecties te beschermen.”

Bron: PA

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PP
PP
11 jaren geleden

Citaat : Een virusstreng in het BMR-vaccin heeft bij tenminste twee kinderen geleid tot doofheid, zo wordt gesteld

Word gesteld.. door wie?
zo kan ik ook vanalles brullen he

juudje
juudje
11 jaren geleden

“”Vele levens heeft gered “” pfff bof, mazelen en rode hond zijn kinderziektes die vlgs mij niet dodelijk zijn!!!! ik denk dat er meer kinderen zijn die ziek zijn geworden of zijn overleden aan t vaccin dan aan de betreffende kinderziektes!

roberto
roberto
11 jaren geleden

ze willen je gewoon t liefst dood hebben, deze vaccins maken je zwakker en als je er al helemaal niet tegen kan mischien wel de gevolgen als in het artikel hier boven. Geen enkele persoon die de vaccins gaf wist niet wat er eigenlijk in zat, ze krijgen alleen de opdracht om ze te geven dusja wie weet wat er in zit. Hopelijk komt er binnenkort harde bewijzen tegen of voor.

Diago
Diago
11 jaren geleden

Mijn lieve babytje van 9 weken heeft nog steeds geen gif ingespoten gekregen of druppels bloed gevloeid.

Een ouder beschermt zijn kind, en als je hier niet mee begint als het baby is, laar je vanaf dag 1 de bal al zo hard vallen, je hebt geen idee.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x