Homepagina » Het Complot » De geheime schaduwregering: complottheorie of griezelige realiteit?
De geheime schaduwregering: complottheorie of griezelige realiteit?

De geheime schaduwregering: complottheorie of griezelige realiteit?

De meeste onderzoekers durven hun vingers niet te branden aan complottheorieën. Toch trekken ze vaak veel aandacht. Er zijn een aantal wetenschappers die stellen dat samenzweringstheorieën serieus moeten worden genomen.

De meest populaire theorie gaat over de schaduwregering. Volgens deze theorie hebben de democratisch gekozen volksvertegenwoordigers geen enkele politieke macht. Die behoort toe aan een kleine elite die achter de schermen opereert. De officiële overheden moeten aan deze elite verantwoording afleggen.

De Bilderberggroep

Vaak wordt in deze context verwezen naar de Bilderberggroep of –club, een privéorganisatie die in 1954 is opgericht. De groep brengt ieder jaar zo’n 150 politieke leiders en experts op het gebied van financiën, media en industrie bijeen om te spreken over politieke en economische vraagstukken. Alles wat wordt besproken blijft geheim en mag niet naar buiten worden gebracht.

Onderzoeksjournalist Daniel Estulin, woonachtig in Madrid, doet al geruime tijd onderzoek naar deze geheime groep. In zijn boek ‘De Ware Geschiedenis van de Bilderberggroep’ doet hij de missie van de organisatie uit de doeken.

Volgens Estulin streeft de Bilderberggroep een wereldregering (wereldbedrijf) na die wordt beveiligd door een wereldleger en gereguleerd door een wereldbank. Men betaalt er met een wereldmunt.

Estulin meent dat de groep tot doel heeft om een Nieuwe Wereldorde op te richten zonder middenklasse (alleen heersers en slaven); de wereldbevolking door ‘mind control’ onder de duim te houden en de NAVO het leger van de wereld te maken; crises te creëren en oneindig oorlog te voeren.

De auteur wijst erop dat de Bilderbergclub niet alleen handelt. De groep heeft geheime invloedrijke partners: de Amerikaanse Council on Foreign Relations (CFR) en de Trilaterale Commissie, die in 1973 is opgericht door David Rockefeller, tevens prominent Bilderberger en emeritus voorzitter van de CFR.

“Stel je een privéclub voor waar presidenten, premiers, internationale bankiers en generaals onderonsjes hebben en waar de mensen die de oorlogen plannen en Europa en Amerika besturen zeggen wat ze nooit in het openbaar zouden durven te zeggen,” zei Estulin.

Er zijn ook onderzoekers die zeggen dat de Bilderbergclub onterecht wordt gedemoniseerd en dat de Bilderberggroep, noch de CFR en de Trilaterale Commissie over de middelen beschikken om over de wereld te heersen.

Le Cercle

Er zijn ook analisten die geloven dat Bilderberg slechts het topje van de ijsberg is. Zij verwijzen naar een andere geheime invloedrijke groep – Le Cercle – die in de Koude Oorlog is opgericht. Volgens onderzoeksjournalist David Teacher gebruikte Le Cercle (of Pinay Cercle) propagandisten en inlichtingenofficiers voor lastercampagnes tegen progressieve Europese en Amerikaanse politici. De groep speelde een cruciale rol bij de val van het IJzeren Gordijn en de vorming van de Europese Unie.

Agenten die voor Le Cercle werken waren eerder in dienst van de Amerikaanse CIA, DIA en INR, Britse MI5, MI6 en IRD, Franse SDECE, Duitse BND, BfV en MAD, Nederlandse BVD, Belgische Surete de l’Etat, SDRA en PIO, Zuid-Afrikaanse BOSS en de Zwitserse en Saoedische inlichtingendiensten. Le Cercle is verweven met onder meer de Bilderberggroep en het genootschap Opus Dei. Prominente figuren binnen de organisatie waren Konrad Adenauer, de Oostenrijkse kroonprins Otto von Habsburg, Franz Jozef Strauss, Margaret Thatcher en Ronald Reagan.

Le Cercle zorgde ervoor dat de NAVO in de jaren zeventig kernwapens plaatste in Groot-Brittannië, België en Nederland, gericht op de Sovjet-Unie. De groep bracht de Europese vredesbeweging in diskrediet door middel van agressieve contraspionage, provocatie en desinformatie.

Volgens de Russische historicus Andrei Fursov is er niet zoiets als een ‘schaduwregering’ die over de wereld heerst. Hij spreekt van een financiële en politieke elite die al honderden jaren met elkaar samenwerkt en gelinkt is aan de opkomst van het kapitalisme. In de 17e en 18e eeuw gebruikten de Europese financiële magnaten bijvoorbeeld de netwerken van de vrijmetselaars om hun macht te vergroten. Denk jij dat een geheime schaduwregering over de wereld heerst? Deel dit artikel dan op Facebook.

[Sputnik]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pilske schreef:

  Hoezo Complottheorie, je komt nu achter alle feiten hoe oorlogen en crissisen verookzaakt worden, als je die wilt onderzoeken,…..neem de oorlogen van de afgelopen 100 jaar, steeds dezelfde belanghebbende partijen/figuren/instituten duiken steeds op,…er word openlijk gesproken van het minimaliseren van de wereldbevolking naar 500 Miljoen,….ik kan zo nog wel 30 regels vol schrijven enz, enz, enz! Een vastbaarstaand feit is dat de realiteit laat zien dat complottheorieen is berust op waarheden die op grote schaal uitkomen, de vermoedens die er altijd al geweest zijn! Ik ga geen groepen meer noemen die de denktank van de wereld zijn en alles naar hun hand willen zetten, we weten nu onderhand wel wie dat zijn!

  65 likes
 • exegese schreef:

  Waarom moet wat er besproken wordt op hun conferenties geheim blijven ?
  Waarom hoeft de top van machthebbers aldaar aan niemand verantwoording af te leggen ?
  Is dit wat ze ons als democratie willen verkopen of wordt het ons door de strot geduwd ?
  Is democratie überhaupt iets wat je een meerderheid door de strot kunt duwen of mag het dan geen democratie meer heten ?
  Is onze democratie niet eigenlijk tegelijk vermoord met de gebroeders de Wit en stand te pede vervangen door de Oranjes ?

  38 likes
 • Dnnnoz schreef:

  Ongelofelijk dat er nog zoveel mensen zijn die de wereld complot vrij achten. Al die “hoog opgeleide, intelligente mensen levend in de “realiteit” waar georganiseerde misdaad niet bestaat” waar komen ze toch vandaan.

  Na een geschiedenis gevuld met corruptie, oorlog, slavenhandel, rijken die streven na wereldheerschappij (Romeinen, Mongolen, Chinezen! Britten) nog meer gevuld met plotten uit de elite kringen, ontelbare en vals vlag operaties..

  Maar nu zijn we vrij en onafhankelijk, complotten en georganiseerde misdaad bestaat niet meer, bedrijven zijn integer, schulden zijn normaal, “want anders had IK het heus wel geweten, en was het ook wel op het nieuw geweest!”

  Lol

  35 likes
 • Neo schreef:

  Poehee. Nou wat ik ervan begrepenheb, is het echt beter dat de mensheid gedecimeerd wordt, we vreten de Aarde helemaal kaal nu met de bijna 8 miljard. Een wereldregering zou ook prima zijn! Geen gedoe meer tussen “wij” en “zij” en “dit is van mij”. Laat maar komen! Dat griezelige leger wordt vanzelf overbodig als we in vrede en balans kunnen leven en er ruimte genoeg is voor iedereen.

  Enne… als slaaf kun je ook gelukkig zijn hoor! Just a frame of mind.

  1 likes
  • Jeroenske schreef:

   Wat een onzin. De hele wereldbevolking past samen in Texas met een bevolkingsdichtheid van New York ! ruimte zat ! Een van problemen is dat deze “Elite” just schaarste en gebrek creëert en als middel gebruikt om mensen uit elkaar te drijven. En zo laten ze mensen denken dat er te veel “waardeloze eters” rondlopen. Het liefste willen ze juist wat jij nu doen. Op je rug liggen met je pootjes omhoog.

   5 likes
   • Neo schreef:

    Doe er dan wat aan en verspil je tijd niet hier, met zinloos reageren. Geen persoonlijke aanvallen graag, dank u.
    Al dat complotgeleuter. Tijdens de Franse Revolutie wist het volk prima hoe ze de “Elite” moesten aanpakken.
    Ik voel me absoluut geen slaaf. In een complexe maatschappij vervul je nu eenmaal een rol. Ben je daar niet tevreden mee kan je twee dingen doen: Huilie-huilie en naar boven wijzen, of je schouders eronder zetten en daar iets aan (proberen) te veranderen.

    3 likes
    • Hendrik schreef:

     Doen we al en wat doe jij dan ?
     Al dat complot ONTkennen.
     Wake up man.
     Doe je onderzoek.
     “Franse revolutie“ Hallo het et is 2015 voor dat men wat op poten heeft ben je al afgetapt, voor gek gezet, geen demonstratie recht, komt niet op televisie, en voortijdig opgepakt en vastgezet waarna ze je preventief met medicijnen gedachten dood maken, en anders verdwijn je wel spoorloos of word men ver-ge-zelfmoord terug gevonden Als jij je geen slaaf voelt, dan slaap je, en ben je niet bewust van de matrix waarin ook jij zit.
     Wat is echt en wat is dat niet. Pas als het op televisie geweest is geloven mensen iets. Want als iets op de televisie is geweest dan is het pas echt…. terwijl we toch aan de lopende band bedonderd worden door tv. En zelf onderzoeken heb je geen zin in, iemand anders moet jou tonen dat het bestaat. Dus moet het eerst op televisie geweest zijn, dat bedrieglijke apparaat. Dat bedriegen doen ze weer om mensen dom te houden. Dus als je iets bewezen wil zien moet je het zelf onderzoeken. En niet wachten tot het op de televisie is of dat wij het jou compleet aandragen.
     En dan verwacht je geen persoonlijke aanval, bij zon post zou ik denken dat je een trol bent die betaald word om dit te kramen. Hoewel ik hoop dat je de waarheid op gaat zoeken, dan wel voor je geliefden / nabestaanden.
     Jeroenske heeft gelijk en heeft zijn huiswerk gedaan.

     6 likes
     • Neo schreef:

      Spiegeltje spiegeltje aan de wand

      Internet is net zo’n grote brainwashmachine als de mainstream televisie. Open je ogen, voordat je een ander ervan beschuldigd niet zelf na te denken.

      2 likes
    • Jeroenske schreef:

     Al dat complot geleuter ? Man wat doe je op deze site dan ? Zinloos reageren ? Ik leg uit wat ik vind waar je het mis hebt.

     Mensen lopen aanpraten dat ze maar beter preventief geruimd kunnen worden is natuurlijk heel zinvol. Natuurlijk voelen jij en velen anderen zich geen slaaf. Daar is de hesenspoeling veel te effectief voor geweest. Je hebt het niet eens door. Je denkt dat het normaal is. Perfect toch.

     En ja dat Franse volk van toen had nog tanden ja. Ik hoop dat de Amerikanen hetzelfde gaan doen als ze het eindelijk zat zijn en het niet anders meer kan. Hun hebben tenminste nog hun wapens en georganiseerde milities.

     5 likes
     • Neo schreef:

      Grappig dat je veronderstelt dat ik een man ben! (knipoog)

      Ik vind het wel opmerkelijk dat mensen met een afwijkende mening over de zaken hier meteen bestempeld worden als betaalde trol. Beetje paranoiïde hoor.

      2 likes
    • Faith schreef:

     Gut wat zijn we weer simpel. Als regeringen al niets veranderd krijgen, als er mensen vermoord worden die pogingen ondernemen om zelfs maar iets in het openbaar bespreekbaar te maken, dan gaat ons Jeroenske daar al helemaal niets aan veranderen.
     Maar alles gaat binnenkort toch wel veranderen, daar hoeven we verder niets meer voor te doen.

     2 likes
  • Jansen schreef:

   Sorry Neo ik geef Jenne gelijk. De wereld regering die jij wilt gaat er ook wel met geweld komen. Eerst worden jij en ik en ongeveer nog 90 % van de mensen uitgemoord/vergiftigt of hoe dan ook (ze hebben keuze uit meer dan 1) De rest word gechipt (als nog niet gebeurt is) en heeft verder geen menselijke rechten meer. Vreten de aarde op is ook een leugen zoals te veel gelogen word. Het voedsel zou nog zelfs nog beter en meer efficienter kunnen qua voedsel kweek/bevoorrading. Maar Monsanto/GMO zal er voor zorgen dat dit niet plaats mag vinden. De wereld regering die door leiders en corrupten gemaakt word is voor hun en niet voor ons. Dan over hun geloof vorm nog niet eens gesproken. Ik ben me bewust van dit kapotte corrupte Illuminatie / Reptiel slaaf systeem en wen nu al niet aan mijn slaaf leven dus zal wanneer jou wens van wereldregering absoluut niet kunnen wennen aan dat nog ergere slavensysteem.

   3 likes
   • Neo schreef:

    Maar je snapt, dat het niet per sé negatief is. De huidige (manier van) groei van de mensheid is als een kankergezwel op onze Aarde. Kijk naar de manier waarop wij wild in ons “beheren”: Afschieten als het uit de hand loopt.

    Over de rest van de complottheoriën kan ik echt niets zeggen, we kijken hier met zijn allen in een glazen bol die wazig is. Let wel, in elk machtssysteem ben je een slaaf als je niet boven aan de ladder staat, toch?
    Ik kan me niet voorstellen dat we met 8 miljard mensen allemaal anarchist zullen kunnen zijn. Dus structuur is nodig.

    3 likes
  • jenne schreef:

   Het geluk is met de domme !, het menselijke geluk kent vele facetten, en inderdaad het is een frame of mind, waar je door dagelijkse brain washing, en daarna de brain fuck niets meer vanmerkt de chemtrails verzorgen de verdoving, via de E nummertjes komt de chemische chip in je lijf, een druk op de knop en ppfff je loopt leeg, dat is toch wat U voorstaat !

   3 likes
 • Elise49 schreef:

  Het enige wat je jezelf moet afvragen? Waarom die haast om alles te robotiseren/automatiseren. Is een robot die zorg verleend wel goedkoper, dan een mens? Nee. Is een koffieautomaat in een groot bedrijf goedkoper dan een koffiezetapparaat? Nee.
  Het gaat dus al lang niet meer of het efficiënter, beter enz is. Het gaat erom dat de mens overbodig wordt gemaakt. Het strookt sowieso niet met om de aarde schoon te houden, want die apparaten/technologie zijn grotere milieu vervuilers(grootste), dan een mens. Ze gaan ook nog sneller kapot, dus moet men dat weer vervangen. Een apparaat in een fabriek(producten), dat kan efficiënter zijn. Maar een mens zelf vervangen? Nee. Waarom niet? Nou, omdat een mens liefde nodig heeft en die robot kan dat niet geven. Het heeft geen ziel. Heeft niks meegemaakt en kan er dus niet over praten. Heeft geen intuïtie om aan te voelen. Hoe goed je zo’n robot programmeert. Het zal nooit menselijk reageren.(spontaan) Het blijft dus zwart/wit. Ook niet bij transhumanisme.(gevaar dat je computer gestuurd wordt).
  Kortom men moet zich gaan afvragen, waarom er zo’n haast is om alles te verruilen voor technologie.

  22 likes
  • Herman de Graaf schreef:

   Wees eerlijk. Heb je een koffiezetapparaat nodig?
   Wanneer mechanisatie en automatisering het meeste noodzakelijke werk volautomatisch verrichten, dan heb je tijd genoeg om koffie te verbouwen, oogsten, branden, zetten en drinken. En samen met vrienden filosoferen onder het genot van een kopje koffie.

   7 likes
 • Squenzy schreef:

  Bilderberggroep is peanuts vergeleken met de Jezuieten. Het Vaticaan is het grootste en machtigste bedrijf ter wereld en het grootst qua vastgoed! Deze jezuieten bezitten tevens alle occulte kennis die verborgen ligt opgeslagen. Zij worden direct aangestuurd door het topje van de piramide/alziend oog, de Satan.

  23 likes
 • Faith schreef:

  Het is het gevecht tegen de starchilds, indigo’s en chrystalkinderen.

  https://www.youtube.com/watch?t=50&v=tnykIjX4lSE

  2 likes
  • EllenB schreef:

   En de ‘gidsen’ die al eerder geboren zijn om te helpen in deze eindtijd, zoals ik.
   Je doet het nu voorkomen, alsof alleen deze kinderen een hoger bewustzijn kunnen hebben.
   Dat klopt gewoon niet.

   1 likes
   • Faith schreef:

    Die negeer ik niet EllenB maar de youtube gaat daar niet over. Ik zelf denk dat de ‘gidsen’ die al eerder geboren zijn in de divisie Lightwarriors vallen, want zij moesten hun hele leven dwars liggen en als een zalm tegen de stroom opzwemmen om niet meegezogen te worden in die zinloze rat-race. En niemand die het begreep.

    1 likes
    • EllenB schreef:

     Oké, dan heb ik je gewoon verkeerd begrepen.
     Een goed vergelijk trouwens, dat tegen de stroom opvaren. Zo heb ik het ook altijd ondervonden.
     Zo erg zelfs, dat ik vreselijk aan mezelf getwijfeld heb.
     Ben mijn leven lang ‘anders’ geweest en heb me vaak erg eenzaam gevoeld.
     Dacht dat er iets mis was met mij.
     Wou er zo graag bij horen, maar dat is me nooit echt gelukt.
     Begrijp nu, dat ik letterlijk op een andere golflengte zat dan de meeste mensen.

     9 likes
     • EllenB schreef:

      @Faith

      Ik voel me ook niet eenzaam meer, maar wel alleen.
      Het spreekwoord ‘Wie een vriend is van zichzelf, is nooit alleen’ zou wat mij betreft dan ook veranderd mogen worden in ‘……….is nooit eenzaam’.

      Er is een groot verschil tussen eenzaam zijn en je alleen voelen staan.
      Eenzaamheid, komt voort uit je afgescheiden voelen. Meestal zit er angst achter dit gevoel.
      Daar heb ik dus geen last meer van, maar ik zou dolgraag mensen tegen willen komen, die op dezelfde golflengte zitten als ik, en waarmee ik iets wézenlijks kan delen.
      Die kom ik nauwelijks meer tegen.

      Dat wat anderen interesseert, interesseert mij niet, en dat waar ik mee bezig ben, wordt meestal niet begrepen.
      Dat maakt dat ik me min of meer teruggetrokken heb uit de maatschappij, en ik zou heel graag weer willen ‘delen’.
      Hoop dan ook, dat deze periode niet te lang meer duurt.
      Verlang er enorm naar, om terug te keren naar mijn eigen dimensie.

      5 likes
     • Faith schreef:

      Alle Nieuwetijdsmensen zitten op een andere golflengte dan de main stream mensen en dat kan gevoelens van eenzaamheid geven. Als je eenmaal weet dat je van de Heralds of the new enterprise bent, ben je nooit meer eenzaam! Hoe vaak je ook alleen bent. Ik voel me eenzamer in een grote groep niet gelijkgestemden dan alleen.

      2 likes
    • exegese schreef:

     Aan alle lichtwerkers of -warriors. De ware vrijdenkers willen precies weten hoe ver het konijnenhol reikt; hoe ver gaat de onderdrukking waarvan we allemaal WEL doordrongen zijn dat ie er is?

     En dat zou zelfs nog wel eens verder kunnen reiken dan het overweldigende licht dat we allemaal ervaren op het moment dat de dood ons wil komen halen.

     Het artikel onder de volgende link heeft opnieuw mijn denkwereld op zijn kop gezet omdat ik niet kan weten of het waar is of niet.
     Intuïtief ben ik geneigd dit voor waar aan te nemen en dan moet ik op zoek naar een alternatief wat o.a. te vinden zou zijn in het Tibetaanse dodenboek

     http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/van-reincarnatie-naar-zielen-vangnet/

     1 likes
     • Faith schreef:

      ”Een ex CIA agent schrijft in de jaren ’90 een boek over een zielen vangnet”, nou dan weet ik voldoende. Precies toen het vrije markt denken en de grote besodemieter praktijken op hun hoogtepunt waren.

      1 likes
 • joop schreef:

  Heeft er nooit iemand aan gedacht dat het versprijden van dit soort dingen geld oplevert? Mensen verdienen aan deze verhalen.

  0 likes
  • EllenB schreef:

   Nee, maar ik denk wel dat jij geld verdient aan het plaatsen van deze reactie.
   Gevaarlijk werk, in deze tijd van versneld terugkerend karma.
   Zou ik nog eens over nadenken, als ik jou was.
   Geldt trouwens voor meerdere mensen op deze site.
   Wie de schoen past, trekt hem maar aan.

   4 likes
   • joop schreef:

    Nee joh, ik heb een 9:00 tot 17:00 baantje. In de pauze Lees ik hier vaak. Maar vraag je eens af.. gewoon omdat het kan. Zou je er een verdien model van kunnen maken? Leezing er bij.
    Of niet?

    3 likes
    • Neo schreef:

     Tsja, de meesten hebben het hier over gebrainwashed zijn. Kuch. Dan weet je mijn mening ook meteen, EllenB.
     Beetje gezond verstand gebruiken. Er zijn nu eenmaal ook mensen die niet meekletsen met elke scheet die deze website vootschoteld.
     Waarom denk je dat canabis hier zovaak wordt aangeprezen als wondermedicijn?

     2 likes
 • Ron Blauw schreef:

  ‘Ook gij Brutus’ (Nero). Het toont gebrek aan kennis van de geschiedenis om het bestaan van complotten in de politiek uit te sluiten, te (blijven) ontkennen.

  Kennelijk zijn veel bloggers bang. Altijd die vraagtekens die zij plaatsen achter hun koppen.
  Totaal onterecht vaak.
  Kennis van de geschiedenis laat geen twijfel bestaan over het bijna onophoudelijk gedijen van complotten in politieke kringen.

  Toch maar ook hier in herinnering roepen, hoe de CFR werkt – nu niet geheim meer dus; 100% fascistisch, want anti-democratisch:

  “… in a book called Tragedy and Hope. Dr. Quigley revealed that a group of global bankers are secretly moving nations toward a New World Order, a centralized government without individual freedom. ‘

  “In New York it was known as the Council on Foreign Relations, and was a front for J. P. Morgan and Company….
  In fact, the original plans for the Royal Institute of International Affairs and the Council on Foreign Relations were drawn up at Paris.” [Carroll Quigley, pp.951-952]

  “The powers of financial capitalism has another far reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.” [Quigley, pp.324]

  The “wise” Insiders who have been guiding the CFR toward global control include familiar names such as David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski, Henry Kissinger, George Shultz, Bill Clinton, Brent Scowcroft….
  They control the financial resources needed to manipulate the economy and accomplish their goals.”< http://www.whale.to/b/allen_b1.html

  Four Horsemen, Eight Families & Their Global Intelligence, Narcotics & Terror Network – FOUR HORSEMEN is an award winning independent feature documentary which lifts the lid on how the world really works :
  https://www.youtube.com/watch?v=5fbvquHSPJU

  http://globalmarshallplan.org/en/news/film-tip-goldman-sachs-bank-rules-world-documentary-about-power-and-greed-arte-france
  "No one is in a better position to take over and manage the world, for their own profit.
  Goldman Sach's plan is simple: "
  run the economy into the ground and step in to save the day.
  The Independent described the situation in Italy:
  By imposing rule by unelected technocrats, it has suspended the normal rules of democracy, and maybe democracy itself.

  These may not be the first occasions Goldman Sachs has deliberately run economies into the ground. In what may have been a trial run of the Goldman Sachs Project, the Russian Financial Crisis of 1998 demonstrated the effectiveness of the technique." http://www.digitaljournal.com/article/314642#ixzz3hfigJAnU .

  Zo wordt er nu een artikel rondgepompt van Leon de Winter. verkapt moslimhaat en Russenhaat zaaien. Nu jij als stortplaats, ook op jdreport gestort, eva..

  Lieverdje van de Leugenmedia haalt n.b. Churchill aan – als verdediger van christelijke cq. westerse waarden!
  Van nichts woessen ist anno nu natuurlijk geen excuus. Churchill's verzwegen levenslijn toont de vreselijkste oorlogsmisdaden. Van gifgas op Perzen, de Belgaalse genocide t/m het afslachten van vooral Christenen, nádat in Wageningen de vrede al was getekend, op de burgers in Dresden en Leipzig. 600.000 burgers in 1 etmaal afgeslacht.

  Niet de 1e keer. Zijn thuisblad Elsevier biedt al heel lang podium voor moslimhaat, en oorlogsretoriek. Een lieverdje van de praatjes formats uit Hilversum. Een Jinek, KvdB, e.d..

  Het 'mind fucken' is big business. Privatisering Publieke omroepen, anders globalisten aanstellen om de programmering naar wensen te sturen.
  Dat zien we voortdurend met de tsunami aan oorlogsretoriek en propaganda mbt. de illegale oorlogen onder NAVO-vlag.
  Het desinformeren van de burgers over de Cyprus-blauwdruk, de economische en politieke oorlog tegen Griekenland. De plotseling bedachte hysterie over asbest, roken, e.d., en het toenemend toelaten van nauwelijks of niet geteste medicijnen, pesticiden, vaccins, chemicaliën, vervuiling, etc. in ons leefmilieu cq. lichaam. (TTIP zet de sluizen wijd open!)

  Het complot van de globalisten (VN-heilstaat, of het 4de Rijk) tegen de mensheid is absoluut geen vraagteken meer. Al vanaf begin vorige eeuw door historici uitvoerig bestudeerd, en erover gepubliceerd:
  “Ruling the World of Money” 'Harpers Magazine' november 1983.
  lees ook:",”The Naked Capitalist” – Prof Dr. Willard Cleon Skousen
  Cuddy & Goldsborough – The Network of Power & the New World Order:
  http://www.scribd.com/doc/58399744/Cuddy-Golds-Borough-The-Network-of-Power-the-New-World-Order-Chronology-and-Commentary-1993

  "Ik ben overtuigd" schreef Smoot in THE INVISIBLE GOVERNMENT, dat
  "het doel van deze onzichtbare regering is de VS om te vormen in een socialistische staat en vervolgens in een 1-wereld socialistisch systeem."
  http://www.biblebelievers.org.au/lines.htm

  "Secret Societies Of The World Exposed" ( HD ), Interview met wijlen Charlotte Iserbyte (Min. van Onderwijs, cq. Mind Control/’The Dumbing Down of America':
  http://www.youtube.com/watch?v=sJNynliPMio

  Artikel, samenvatting uit
  "Wall Street, Banks and American Foreign Policy”, hfdst 8, "Rockefeller, Morgan, and War" (1984; 2011)
  http://beforeitsnews.com/power-elite/2011/11/rockefeller-morgan-and-war-1320649.html

  David Rockefeller.
  Op de Bilderberg conferentie van 1991 in Duitsland sprak hij de pers toe.
  Dit is wat Rockefeller bij die gelegenheid zei:
  "We zijn dankbaar voor de Washington Post, the New York Times, Time Magazine wier directeuren,die de confereties mogen bijwonen, hun belofte de agenda te verzwijgen al bijna 40 jaar hebben gehouden" "Het zou voor ons onmogelijk zijn geweest om ons plan voor de wereld te verwezenlijken als we al die jaren in de publiciteit hadden gestaan.
  Nu is de wereld klaargestoomd voor een wereldregering.
  De supranationale heerschappij van een universitaire en bankierselite gaat beslist boven de nationale souvereiniteit die in voorgaande eeuwen gangbaar was."

  Voor de ´Bruikbare idioten´ (´Useful Idiots´) ophalen van geschiedenis de ons op school is onthouden:
  TIMELINE TO GLOBAL GOVERNANCE
  http://www.prisonplanet.com/timeline_to_…rnance.htm

  The Rockefeller Foundation financierde het Duitse eugenetica programma en het plan dat Josef Mengele uitwerkte voor hij naar Auschwitz ging.
  lees verder: http://hnn.us/articles/1796.htm

  Lev Bronstein en Vladimir Ilyich Ulianov – beter bekend door hun aliassen Trotski en Lenin-die de werkelijke beginselen van de communistische partij ontwikkelden, werden gefinancierd in hun atheïstische revolutionaire activiteiten door sommige zeer rijke buitenlandse bankiers. http://www.savethemales.ca/redsymphony2.pdf

  zie ook “Struggle for World Power” , Rusland historicus George Knupffer.
  En voormalig Canadese marine-officier en intelligence expert Commander William G. Carr, in zijn boek PIONNEN IN THE GAME, openbaart,
  “In de zomer van 1917… het was uiteindelijk besloten dat Kuhn-Loeb van New York $50,000,000 op het credit van Lenin en Trotsky in de bank van Zweden moet plaatsen. Beide Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten meldden deze feiten aan hun respectieve regeringen in 1917.”

  Rockefeller en zijn kliek verstrekten in het geheim kapitalen en technologie aan de USSR via hun American International Corporation (AIC).
  Dat maakt wel duidelijk dat de geschiedenis door de overheid is herschreven en dat ook de perceptie van het heden (zelf-)bedrog is. Koude Oorlog/NATO zelfbedrog.
  http://www.equalparenting-bc.ca/adobe-pdfs/book_1989-GOLDSBOROUGH-Lines-of-Credit-.pdf

  1963- The Year That Changed America
  Congressional Record, Vol. 109 88th Congress, 1st Session Appendix Pages A1-A2842 Jan. 9-May 7, 1963 Reel 12:
  10 jan. 1963 besprak het Huis van Afgevaardigden en later de Senaat een plan met titel:
  “Communist Goals for Taking Over America.”

  TTIP biedt weer dezelfde mogelijkheden als het 3de Rijk. Het gaat niet over handel. Hilary Clinton: ‘economic NATO’, Timmermans: ‘not about trade, an geopolitical strategy’.

  Bilderberg 2015: Implementation of the A.I. Grid
  Bilderberg, operating under the guise of “free market capitalism,” represents instead the complete culmination of banking corporate world control.
  “… the overall plan, from economic “reform” and “free market shock therapy austerity,” to the implementation of the Smart grid/A.I. takeover, to the bio-chemical dysgenics operations, the Atlanticist plans are unified, strategic, and full-spectrum.

  They cover the entire domain of human experience, as well as the entire biosphere. The transition to SmartCities is the ultimate goal of the Green/Agenda 21 plan, as the below UK think tank Forum for the Future propaganda video demonstrates: https://www.youtube.com/watch?v=nGQu1y4BZSs&feature=player_embedded http://www.activistpost.com/2015/06/bilderberg-2015-implementation-of-ai.html

  Nu zal de sceptici cq. ‘bruikbare idioten’ toch wel iets gaan dagen?

  6 likes
  • Neo schreef:

   Lees Animal Farm van George Orwell. Of kijk de tekenfilm als je wilt uitrusten van al die boeiende lectuur hierboven. Dan gaat je meer dagen dan al die zogenaamde complotjes bij elkaar.

   Het is de aard van het beestje!

   2 likes
 • Richard schreef:

  Wat wij zien is slechts de buitenste rand van het hele gebeuren, en de poppetjes die er op dansen zijn slechts spelers op het toneel.
  De ware regisseurs en choreografen krijgen wij nooit te zien.
  Dat is al duizenden jaren zo.

  6 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  De waarheid is chaos en geheim en daarom nog niet te achterhalen. De waarheid is ook dat de satanische elite bang is voor de mens in wording. De ontwaakte mens zal uiteindelijk de waarheid kennen en de satanische elite, verantwoordelijk voor alle misdaad op aarde, vernietigen… Amen !

  3 likes
 • Logiter schreef:

  Ons denken is reeds zo ingekaderd door materialistische opvoeding en ideale doelstellingen.
  Om vrij te denken moeten we ons hoofd leegmaken en ons lichaam laten afkicken van het overschot aan informatie en doelstellingen.
  Wanneer we “carte blancé’ bereiken na het lozen van het kader, kunnen we problemen met vrije gedachten veel beter te lijf.
  Verbeter de wereld,begin bij jezelf!

  3 likes
 • leon*** schreef:

  wat komt er eerder de NWO of de totale ontwaking/opstand van de mensen
  ik denk het eerste en het begint met het zgn gratis geld en iedereen zal erin trappen
  we zijn er al voor gewaarschuwd

  2 likes
 • Kalki schreef:

  De macht van de Bilderberggroep strekt zich zover uit dat ze het wereldleraarproject heeft weten te vernietigen. Dit deed ze doormiddel van het simuleren van valse rechtszaken.

  2 likes
 • Richard schreef:

  “Dat is al duizenden jaren zo”.
  En het houdt nooit op.
  Niet, tot dat wij hen weten te vinden en hen met wortel en tak uitroeien.
  Alleen dan houdt het op.

  1 likes
 • karel schreef:

  en het is nog goed georganiseerd ook, om schrik van te krijgen

  1 likes
 • Coeus schreef:

  Om de beroemde quote van Mayer Amschel Rothschild maar te gebruiken: “Permit me to issue and control the money of a nation, and I care not who makes its laws!”. De centrale banken hebben uiteindelijk meer macht dan overheden. Daarnaast, of zelfs daar tegenover, is er de Deep State: machtige. hooggeplaatste ambtenaren, militairen en inlichtingenofficieren, die in de praktijk een enorme hoeveelheid macht hebben. Sta overigens niet verbaasd te kijken als met name in de VS deze Deep State het gaat opnemen tegen de Fed/Wall Street elite.

  1 likes
 • brainstormforum schreef:

  Procentueel gezien kan het niet anders of enkelen van de complot theorieën zijn echt.

  Je het 50-50 kans dat een complot echt bestaat of niet. Ga nu maar eens een muntje opgooien en kijk hoe vaak je achter elkaar je kop gooit.

  0 likes
 • […] artikel De geheime schaduwregering: complottheorie of griezelige realiteit? is geplaatst […]

 • x

  Check Also

  coronapandemie

  ‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

  Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

  adrenochroom

  Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

  Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

  >