Het Complot

De geheime schaduwregering: complottheorie of griezelige realiteit?

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste onderzoekers durven hun vingers niet te branden aan complottheorieën. Toch trekken ze vaak veel aandacht. Er zijn een aantal wetenschappers die stellen dat samenzweringstheorieën serieus moeten worden genomen.

De meest populaire theorie gaat over de schaduwregering. Volgens deze theorie hebben de democratisch gekozen volksvertegenwoordigers geen enkele politieke macht. Die behoort toe aan een kleine elite die achter de schermen opereert. De officiële overheden moeten aan deze elite verantwoording afleggen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Bilderberggroep

Vaak wordt in deze context verwezen naar de Bilderberggroep of –club, een privéorganisatie die in 1954 is opgericht. De groep brengt ieder jaar zo’n 150 politieke leiders en experts op het gebied van financiën, media en industrie bijeen om te spreken over politieke en economische vraagstukken. Alles wat wordt besproken blijft geheim en mag niet naar buiten worden gebracht.

Onderzoeksjournalist Daniel Estulin, woonachtig in Madrid, doet al geruime tijd onderzoek naar deze geheime groep. In zijn boek ‘De Ware Geschiedenis van de Bilderberggroep’ doet hij de missie van de organisatie uit de doeken.

Volgens Estulin streeft de Bilderberggroep een wereldregering (wereldbedrijf) na die wordt beveiligd door een wereldleger en gereguleerd door een wereldbank. Men betaalt er met een wereldmunt.

Estulin meent dat de groep tot doel heeft om een Nieuwe Wereldorde op te richten zonder middenklasse (alleen heersers en slaven); de wereldbevolking door ‘mind control’ onder de duim te houden en de NAVO het leger van de wereld te maken; crises te creëren en oneindig oorlog te voeren.

De auteur wijst erop dat de Bilderbergclub niet alleen handelt. De groep heeft geheime invloedrijke partners: de Amerikaanse Council on Foreign Relations (CFR) en de Trilaterale Commissie, die in 1973 is opgericht door David Rockefeller, tevens prominent Bilderberger en emeritus voorzitter van de CFR.

“Stel je een privéclub voor waar presidenten, premiers, internationale bankiers en generaals onderonsjes hebben en waar de mensen die de oorlogen plannen en Europa en Amerika besturen zeggen wat ze nooit in het openbaar zouden durven te zeggen,” zei Estulin.

Er zijn ook onderzoekers die zeggen dat de Bilderbergclub onterecht wordt gedemoniseerd en dat de Bilderberggroep, noch de CFR en de Trilaterale Commissie over de middelen beschikken om over de wereld te heersen.

Le Cercle

Er zijn ook analisten die geloven dat Bilderberg slechts het topje van de ijsberg is. Zij verwijzen naar een andere geheime invloedrijke groep – Le Cercle – die in de Koude Oorlog is opgericht. Volgens onderzoeksjournalist David Teacher gebruikte Le Cercle (of Pinay Cercle) propagandisten en inlichtingenofficiers voor lastercampagnes tegen progressieve Europese en Amerikaanse politici. De groep speelde een cruciale rol bij de val van het IJzeren Gordijn en de vorming van de Europese Unie.

Agenten die voor Le Cercle werken waren eerder in dienst van de Amerikaanse CIA, DIA en INR, Britse MI5, MI6 en IRD, Franse SDECE, Duitse BND, BfV en MAD, Nederlandse BVD, Belgische Surete de l’Etat, SDRA en PIO, Zuid-Afrikaanse BOSS en de Zwitserse en Saoedische inlichtingendiensten. Le Cercle is verweven met onder meer de Bilderberggroep en het genootschap Opus Dei. Prominente figuren binnen de organisatie waren Konrad Adenauer, de Oostenrijkse kroonprins Otto von Habsburg, Franz Jozef Strauss, Margaret Thatcher en Ronald Reagan.

Le Cercle zorgde ervoor dat de NAVO in de jaren zeventig kernwapens plaatste in Groot-Brittannië, België en Nederland, gericht op de Sovjet-Unie. De groep bracht de Europese vredesbeweging in diskrediet door middel van agressieve contraspionage, provocatie en desinformatie.

Volgens de Russische historicus Andrei Fursov is er niet zoiets als een ‘schaduwregering’ die over de wereld heerst. Hij spreekt van een financiële en politieke elite die al honderden jaren met elkaar samenwerkt en gelinkt is aan de opkomst van het kapitalisme. In de 17e en 18e eeuw gebruikten de Europese financiële magnaten bijvoorbeeld de netwerken van de vrijmetselaars om hun macht te vergroten. Denk jij dat een geheime schaduwregering over de wereld heerst? Deel dit artikel dan op Facebook.

[Sputnik]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pilske
pilske
8 jaren geleden

Hoezo Complottheorie, je komt nu achter alle feiten hoe oorlogen en crissisen verookzaakt worden, als je die wilt onderzoeken,…..neem de oorlogen van de afgelopen 100 jaar, steeds dezelfde belanghebbende partijen/figuren/instituten duiken steeds op,…er word openlijk gesproken van het minimaliseren van de wereldbevolking naar 500 Miljoen,….ik kan zo nog wel 30 regels vol schrijven enz, enz, enz! Een vastbaarstaand feit is dat de realiteit laat zien dat complottheorieen is berust op waarheden die op grote schaal uitkomen, de vermoedens die er altijd al geweest zijn! Ik ga geen groepen meer noemen die de denktank van de wereld zijn en alles naar hun hand willen zetten, we weten nu onderhand wel wie dat zijn!

exegese
exegese
8 jaren geleden

Waarom moet wat er besproken wordt op hun conferenties geheim blijven ?
Waarom hoeft de top van machthebbers aldaar aan niemand verantwoording af te leggen ?
Is dit wat ze ons als democratie willen verkopen of wordt het ons door de strot geduwd ?
Is democratie überhaupt iets wat je een meerderheid door de strot kunt duwen of mag het dan geen democratie meer heten ?
Is onze democratie niet eigenlijk tegelijk vermoord met de gebroeders de Wit en stand te pede vervangen door de Oranjes ?

Dnnnoz
Dnnnoz
8 jaren geleden

Ongelofelijk dat er nog zoveel mensen zijn die de wereld complot vrij achten. Al die “hoog opgeleide, intelligente mensen levend in de “realiteit” waar georganiseerde misdaad niet bestaat” waar komen ze toch vandaan.

Na een geschiedenis gevuld met corruptie, oorlog, slavenhandel, rijken die streven na wereldheerschappij (Romeinen, Mongolen, Chinezen! Britten) nog meer gevuld met plotten uit de elite kringen, ontelbare en vals vlag operaties..

Maar nu zijn we vrij en onafhankelijk, complotten en georganiseerde misdaad bestaat niet meer, bedrijven zijn integer, schulden zijn normaal, “want anders had IK het heus wel geweten, en was het ook wel op het nieuw geweest!”

Lol

Squenzy
Squenzy
8 jaren geleden

Bilderberggroep is peanuts vergeleken met de Jezuieten. Het Vaticaan is het grootste en machtigste bedrijf ter wereld en het grootst qua vastgoed! Deze jezuieten bezitten tevens alle occulte kennis die verborgen ligt opgeslagen. Zij worden direct aangestuurd door het topje van de piramide/alziend oog, de Satan.

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x