Homepagina » Het Complot » Demmink Doofpot: Haags complot om vuile was binnen te houden?
Demmink Doofpot: Haags complot om vuile was binnen te houden?

Demmink Doofpot: Haags complot om vuile was binnen te houden?

De getuigenverhoren in de civiele zaak over de affaire-Demmink zitten er voorlopig even op. Tijdens het laatste verhoor zei voormalig gevangenisdirecteur Bart Molenkamp dat hij in 1992 heeft gehoord dat voor oud-topambtenaar Joris Demmink jonge jongens werden geregeld. Dat verhaal vernam hij tijdens een groepsdienstreis naar Londen van ambtenaar Anneke Storm.

Molenkamp wilde met zijn getuigenis niets meer dan zijn burgerplicht doen, zegt hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Henk Rijkers. Molenkamp stuurde begin vorig jaar een e-mail naar Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA), waarin hij aangaf dat Storm in opdracht van Demmink de contacten tussen de jongens en de oud-topman van Justitie moest regelen. In de media bleef het vervolgens oorverdovend stil, tot de Volkskrant er in de zomer nog eens mee kwam.

De situatie is inmiddels erg veranderd. Op 21 januari oordeelde het gerechtshof in Arnhem dat het Openbaar Ministerie Demmink moet vervolgen. Het hof vond dat het beschikbare materiaal voldoende aanleiding gaf voor een redelijk vermoeden van schuld voor verkrachting. Dat was kennelijk het groene licht waar de Nederlandse pers op wachtte.

Toen oud-rechercheur Klaas Langendoen vorige week maandag werd verhoord over zijn onderzoek naar Demmink in Turkije, puilde de rechtbank in Utrecht uit. De slachtoffers lijken te zijn aanbeland in een politieke thriller, aldus Rijkers. Enerzijds zijn er de geïntimideerde Turkse jongens, die zeggen verkracht te zijn en jarenlang niet gehoord werden, anderzijds is er de Koerdische activist Hüseyin Baybasin, die levenslang is veroordeeld op basis van rammelend bewijs, na ophitsing van Turkije, dat Nederland onder chantage houdt.

Volgens Rijkers is er tijdens de verhoren weinig nieuwe informatie aan het licht gekomen. De landelijke kranten komen nu opeens wel met interviews met andere betrokken topambtenaren zoals Ficq en Vrakking. De zaak speelt niet langer in het domein van ‘complotdenkers’. “Hoe kon een veelbesproken kandidaat als Demmink ooit worden benoemd tot secretaris-generaal van Justitie?” vragen de media zich enkele jaren te laat af.

De affaire rond de voormalige topambtenaar is wellicht één van de grootste politieke schandalen uit de Nederlandse geschiedenis. Het heeft volgens Rijkers alle schijn van een Haags complot om de vuile was binnen te houden. De media werkten daar steeds aan mee, maar de affaire ging op internet en via de sociale media een eigen leven leiden. Het volgzame zwijgen van de ‘kwaliteitsmedia’ begon wel erg op te vallen. Uitzondering was het Algemeen Dagblad, dat met een primeur weer een nieuwe impuls aan de zaak wist te geven. Het ging op den duur zo ver dat zelfs de hoorzitting in 2012 over Demmink in het Amerikaanse Congres geheel werd genegeerd.

[Katholiek Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • IIS schreef:

  “Hoge pief, heel belangrijke man, misschien zelfs tot aan de adel aan toe gingen hun boekje ver te buiten of zijn in een -seks- val gelokt???”

  Dergelijk zaken zou een schokgolf te weeg brengen, helemaal als het met verkrachting, misbruik of zelfs moord gepaard is gegaan, en al helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. We weten niks van de ‘belangrijke’ heren en dames en hun handel en wandel, laat staan van hun seksuele perikelen en rottigheid waarbij al wat -verschrikkelijks- ze doen of hebben gedaan nimmer aan het licht zal/mag komen en zal de gevestigde orde uit alle macht en met grote hoeveelheden geld deze mensen beschermen en is het bijna onmogelijk dergelijke mensen veroordeeld te krijgen, omdat ze te veel weten of kunnen vertellen over bijv. andere belangrijke betrokken personen.

  Wat men zich kan voorstellen is dat als een hoog geplaatst persoon zijn boekje seksueel o.i.d. met misschien moord, doodslag of verkrachting te buiten is gegaan en men (men = maffia, gangsters, georganiseerde misdaad) in het geheim hier foto’s of zelfs videobeelden van heeft gemaakt, heel NL, voor heel, maar dan ook werkelijk heel veel geld (miljarden euro’s!!) chantabel is geworden en de gehele NL’se staat, inclusief de bevolking met bijvoorbeeld zijn buitenlandersproblematiek die daardoor opeens heel verklaarbaar wordt, zal moeten knikken en buigen voor misdadigers of zelfs andere landen die er hun werk van hebben gemaakt om dit doortrapte machtsspel te spelen.

  Kort gezegd: NL wordt gechanteerd tot in de hoogste posities en wel zo erg en zo onvoorstelbaar dramatisch groot, dat het bijna niet is voor te stellen hoe graag men dit binnenskamers wenst te houden, zelfs zo graag dat men er mensen voor ombrengt die ook maar iets meer kunnen vertellen.

  Ik denk dat deze zaak erger en groter is dan men zich kan voorstellen en mocht het openbaar worden gemaakt wie er in zijn verwikkeld dit een schokgolf zal geven die zijn weerga niet kent.

  Soms denk ik dan ook als rechtgeaarde complotdenker; is Friso wel echt verongelukt??

  19 likes
  • Plien schreef:

   Joseph Luns was een bijzondere eerlijke man die eens in een interview vertelde dat hij jonge meisjes kreeg aangeboden toen hij als minister andere landen bezocht, waar hij overigens geen gebruik van wenste te maken. Welke omroep dat destijds uitzond weet ik niet meer maar zal wellicht ergens nog te vinden zijn. Dus chantabel maken is zo gebeurt!
   Zie link wie die man was.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Joseph_Luns

   5 likes
   • IIS schreef:

    Het is inderdaad zo gebeurd en voor elkaar, het is zo simpel en toch zo doeltreffend precies dat je wel heel sterk in de schoenen moet staan om als doorgewinterde crimineel of -schurken-land geen gebruik te maken van dit ‘instrument’. Deze hele zaak lijkt te berusten op een seksval die bij dergelijke geile en seksbeluste mensen (die in feite denken met hun geslachtsdeel) heel makkelijk werkt. Mensen in dergelijke belangrijke posities zouden eigenlijk getraind moeten worden om niet in een dergelijke val te trappen, maar ja, jeuk is erger dan pijn en als de heren moeten dan moeten ze, schijnbaar!

    3 likes
 • wide-eyed schreef:

  is veel meer aan de hand dan alleen een doofpot.
  zoek maar ‘s op internet naar journalist Fred de Brouwer, en check daarna:
  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nl/nieuws/item/5393-fred-de-brouwer-waarschuwde-poot-onlangs-nog-voor-d

  5 likes
  • Silber eye schreef:

   Een belangrijk gegeven in ons rechtsorde aangaande het innemen of behouden van sleutelpositie’s omvat de term, ” van onbesproken gedrag zijn” (om een vertrouwelijke functie te bekleden)
   Door de extreme machtspositie van dit wanstaltig heerschap heeft zij de boot af weten te houden en het hele nest(OM) voor decennia vervuilt, het kan niet meer anders dan dat het hele departement ontaard is.

   Een zichzelf respecterende ambtenaar zou na deze beschuldigingen uit zich zelf zijn afgetreden was het alleen al om zijn departement te vrijwaren van verdenking en zedenverval.
   Het viel mij al onmiddellijk op dat bij de affaire Deurne ons huidig hooft van het OM de heer Opstelten onvoorwaardelijk zich schaarde achter het beleid door de woorden dat zijn afdeling altijd gelijk heeft.
   Bij zware delicten is het beleid altijd geweest een degelijk onderzoek, en onderzoeken in dit land duren normaliter minimaal enkele maanden een verdachte blijft verdachte tot dat de rechter oordeelt.
   Er zullen best aanwijzingen zijn geweest van ….. maar dan nog behoort hij zich terughoudend op te stellen.
   Zijn snelle liefdesverklaring omtrent de gang van zaken riekt naar “vriendjespolitiek” vermoedelijk omreden huidig hernieuwd onderzoek “affaire Demmink”

   3 likes
   • garriet60 schreef:

    wat zou je denken als demmink zijn mond open zou doen ?? dan valt dit hele kabinet om als je zo eens rond om je heen kijkt lopen er nog wel een stuk of 8/9 rond

    5 likes
 • Kalki schreef:

  ‘Het ging op den duur zo ver dat zelfs de hoorzitting in 2012 over Demmink in het Amerikaanse Congres geheel werd genegeerd.’; bedoeld men te zeggen dat het hier in de media en politiek werd genegeerd?

  3 likes
 • sjon schreef:

  en als ze alles vrij geven heet dat dan het waslijn protocol als ze alle vuile was buiten hangen of gewoon transparant ?
  ps : iedereen heeft geheimen dus datde overheid ze ook heeft is niet wonderlijk

  3 likes
 • Kalki schreef:

  Die Demmink heeft er anders wel een smerig zooitje van gemaaakt; ze moeten die geestelijke nog geen 11 jarige clown zijnde straffen.

  2 likes
 • Richard schreef:

  Indien bovenstaande juist is moet je wellicht eerst ‘chantabel’ worden gemaakt om een hoge positie te verkrijgen. En dat is gezien het onderzoek naar Demmink (en anderen) wellicht de grootste belemmering…

  2 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  directeur

  Directeur ziekenhuisgroep zegt dat corona ‘veel minder erg is dan griep’ (en moet weg)

  Corona is veel minder erg dan de ...

  >