Het Complot

Demmink Doofpot: Haags complot om vuile was binnen te houden?

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De getuigenverhoren in de civiele zaak over de affaire-Demmink zitten er voorlopig even op. Tijdens het laatste verhoor zei voormalig gevangenisdirecteur Bart Molenkamp dat hij in 1992 heeft gehoord dat voor oud-topambtenaar Joris Demmink jonge jongens werden geregeld. Dat verhaal vernam hij tijdens een groepsdienstreis naar Londen van ambtenaar Anneke Storm.

Molenkamp wilde met zijn getuigenis niets meer dan zijn burgerplicht doen, zegt hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Henk Rijkers. Molenkamp stuurde begin vorig jaar een e-mail naar Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA), waarin hij aangaf dat Storm in opdracht van Demmink de contacten tussen de jongens en de oud-topman van Justitie moest regelen. In de media bleef het vervolgens oorverdovend stil, tot de Volkskrant er in de zomer nog eens mee kwam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De situatie is inmiddels erg veranderd. Op 21 januari oordeelde het gerechtshof in Arnhem dat het Openbaar Ministerie Demmink moet vervolgen. Het hof vond dat het beschikbare materiaal voldoende aanleiding gaf voor een redelijk vermoeden van schuld voor verkrachting. Dat was kennelijk het groene licht waar de Nederlandse pers op wachtte.

Toen oud-rechercheur Klaas Langendoen vorige week maandag werd verhoord over zijn onderzoek naar Demmink in Turkije, puilde de rechtbank in Utrecht uit. De slachtoffers lijken te zijn aanbeland in een politieke thriller, aldus Rijkers. Enerzijds zijn er de geïntimideerde Turkse jongens, die zeggen verkracht te zijn en jarenlang niet gehoord werden, anderzijds is er de Koerdische activist Hüseyin Baybasin, die levenslang is veroordeeld op basis van rammelend bewijs, na ophitsing van Turkije, dat Nederland onder chantage houdt.

Volgens Rijkers is er tijdens de verhoren weinig nieuwe informatie aan het licht gekomen. De landelijke kranten komen nu opeens wel met interviews met andere betrokken topambtenaren zoals Ficq en Vrakking. De zaak speelt niet langer in het domein van ‘complotdenkers’. “Hoe kon een veelbesproken kandidaat als Demmink ooit worden benoemd tot secretaris-generaal van Justitie?” vragen de media zich enkele jaren te laat af.

De affaire rond de voormalige topambtenaar is wellicht één van de grootste politieke schandalen uit de Nederlandse geschiedenis. Het heeft volgens Rijkers alle schijn van een Haags complot om de vuile was binnen te houden. De media werkten daar steeds aan mee, maar de affaire ging op internet en via de sociale media een eigen leven leiden. Het volgzame zwijgen van de ‘kwaliteitsmedia’ begon wel erg op te vallen. Uitzondering was het Algemeen Dagblad, dat met een primeur weer een nieuwe impuls aan de zaak wist te geven. Het ging op den duur zo ver dat zelfs de hoorzitting in 2012 over Demmink in het Amerikaanse Congres geheel werd genegeerd.

[Katholiek Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

‘Het ging op den duur zo ver dat zelfs de hoorzitting in 2012 over Demmink in het Amerikaanse Congres geheel werd genegeerd.’; bedoeld men te zeggen dat het hier in de media en politiek werd genegeerd?

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Die Demmink heeft er anders wel een smerig zooitje van gemaaakt; ze moeten die geestelijke nog geen 11 jarige clown zijnde straffen.

wide-eyed
wide-eyed
10 jaren geleden

is veel meer aan de hand dan alleen een doofpot.
zoek maar ’s op internet naar journalist Fred de Brouwer, en check daarna:
http://www.katholieknieuwsblad.nl/nl/nieuws/item/5393-fred-de-brouwer-waarschuwde-poot-onlangs-nog-voor-d

IIS
IIS
10 jaren geleden

“Hoge pief, heel belangrijke man, misschien zelfs tot aan de adel aan toe gingen hun boekje ver te buiten of zijn in een -seks- val gelokt???”

Dergelijk zaken zou een schokgolf te weeg brengen, helemaal als het met verkrachting, misbruik of zelfs moord gepaard is gegaan, en al helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. We weten niks van de ‘belangrijke’ heren en dames en hun handel en wandel, laat staan van hun seksuele perikelen en rottigheid waarbij al wat -verschrikkelijks- ze doen of hebben gedaan nimmer aan het licht zal/mag komen en zal de gevestigde orde uit alle macht en met grote hoeveelheden geld deze mensen beschermen en is het bijna onmogelijk dergelijke mensen veroordeeld te krijgen, omdat ze te veel weten of kunnen vertellen over bijv. andere belangrijke betrokken personen.

Wat men zich kan voorstellen is dat als een hoog geplaatst persoon zijn boekje seksueel o.i.d. met misschien moord, doodslag of verkrachting te buiten is gegaan en men (men = maffia, gangsters, georganiseerde misdaad) in het geheim hier foto’s of zelfs videobeelden van heeft gemaakt, heel NL, voor heel, maar dan ook werkelijk heel veel geld (miljarden euro’s!!) chantabel is geworden en de gehele NL’se staat, inclusief de bevolking met bijvoorbeeld zijn buitenlandersproblematiek die daardoor opeens heel verklaarbaar wordt, zal moeten knikken en buigen voor misdadigers of zelfs andere landen die er hun werk van hebben gemaakt om dit doortrapte machtsspel te spelen.

Kort gezegd: NL wordt gechanteerd tot in de hoogste posities en wel zo erg en zo onvoorstelbaar dramatisch groot, dat het bijna niet is voor te stellen hoe graag men dit binnenskamers wenst te houden, zelfs zo graag dat men er mensen voor ombrengt die ook maar iets meer kunnen vertellen.

Ik denk dat deze zaak erger en groter is dan men zich kan voorstellen en mocht het openbaar worden gemaakt wie er in zijn verwikkeld dit een schokgolf zal geven die zijn weerga niet kent.

Soms denk ik dan ook als rechtgeaarde complotdenker; is Friso wel echt verongelukt??

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x