Mens en Dier

De pandemie is voorbij: Waarom het tijd is om weer aan het werk te gaan

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De crisis is voorbij, schrijft George Gilder van het American Institute for Economic Research. De voorspellingen over de pandemie bleken zwaar overdreven.

Er zouden miljoenen doden vallen, zo waarschuwden Imperial College London en de Harvard School of Public Health. Landen moesten in lockdown, zo adviseerden zij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In de Verenigde Staten is geen verschil in sterfte te zien. Het totale aantal sterfgevallen is lager in vergelijking met 2019, 2018, 2017 en 2015 en iets hoger dan in 2016.

Toegeschreven aan het coronavirus

Er sterven meer mensen aan longontsteking, maar overige doodsoorzaken komen juist minder vaak voor.

Sterfgevallen met andere oorzaken worden gewoon toegeschreven aan het coronavirus, aldus Gilder.

Zoals ieder jaar begint het aantal sterfgevallen in januari te dalen, merkt hij op. Politici kunnen dus niet beweren dat hun beleid iets te maken heeft gehad met het dalende sterftecijfer.

Uit een studie van professor Isaac Ben-Israel, hoofd van de Israëlische ruimtevaartorganisatie, blijkt dat het coronavirus na 70 dagen vanzelf verdwijnt, ongeacht waar het toeslaat of welke maatregelen overheden nemen om het in te dammen.

Niet dodelijker

Door de opbouw van groepsimmuniteit te belemmeren, vooral onder studenten en andere jonge mensen, is het probleem juist groter geworden.

“Mensen moeten naar buiten zodat de zon het virus kan doden.”

Alleen groepsimmuniteit kan deze griep bestrijden, stelt Gilder: “Er is geen bewijs waaruit blijkt dat deze griep buitengewoon gevaarlijk was.”

Op 20 maart publiceerden de Fransen een grote studie die liet zien dat het coronavirus niet dodelijker was dan andere griepsoorten.

Komedie van misverstanden

“We weten nu dat de crisis een komedie van misverstanden was.”

In China en Korea kon het virus zich zes weken ongestoord verspreiden voordat iedereen werd opgesloten. Omdat ze in die periode al groepsimmuniteit hadden opgebouwd, waren de Chinezen en Koreanen de eersten die herstelden.

In Italië werd de luchtvervuiling veel coronapatiënten fataal. En in New York, waar iedereen op elkaar gepropt zit in de metro, werd ook een piek gemeten.

Beademingsapparaten bleken niet te helpen (80 procent stierf).

De media wakkerden de angst aan door te beweren dat het aantal sterfgevallen toenam. Men nam aan dat mensen die stierven met het virus, waren gestorven door het virus.

Kaartenhuis

Als we groepsimmuniteit hebben bereikt, en vrijwel iedereen antilichamen tegen het virus heeft, kunnen we dus ieder sterfgeval toeschrijven aan Covid-19.

Dat is quod erat demonstrandum voor de paniekzaaiers.

Epidemioloog Mihai Grigoriu concludeert op basis van de Franse studie in een fascinerende open brief aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat ‘de coronastrategie als een kaartenhuis in elkaar stort’.

Grigoriu zei verder dat het virus zich al heeft verspreid onder de bevolking en dat het zinloos en bovendien destructief is om te proberen verdere verspreiding te voorkomen.

Laten we dus ophouden te doen alsof ons beleid rationeel is geweest en langzaam maar zeker versoepeld moet worden, alsof het ooit een doel heeft gediend.

We moeten het per direct terugdraaien en erkennen dat we een fout hebben gemaakt omdat we luisterden naar statistici met foute modellen, besluit Gilder.

[RealClearMarkets]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Natuurlijk wel heeft het een doel gehad ,de Natuur is er een stuk van opgeknapt, en straks als alles weer normaal is kan de vervuiling weer beginnen,.

zonderland
zonderland
4 jaren geleden

De ware ontdekkingsreis is niet het zoeken naar nieuwe landschappen maar het waarnemen met (nieuwe) andere ogen,
Kijk ook deze filmpjes eens en meer hoeven we eigenlijk niet te weten.
Een bezorgde burger – Is 5G een staatsgreep? https://www.youtube.com/watch?v=TX-Nk_- … e=emb_logo
Verzet in tijden van besmetting https://www.youtube.com/watch?v=ZnGjPuuQ9CM

Verspreiding van De Vrijheidskrant op 5 mei https://deanderekrant.nl/nieuws/verspre … 2020-04-27

Elise
Elise
4 jaren geleden

En toch moet hier meer achter zitten. Systeemovernames/financieel reset. 5g uitrol. enz.
Als de boel weer open is, dan moeten we niet denken, dat het allemaal weer vredig/veilig is.

Harry
Harry
4 jaren geleden

Zolang de media dit soort onderzoeken doodzwijgen zal de overgrote meerderheid van de bevolking gehersenspoeld blijven. De duivelse media schrijft nu dat er zoveel mensen aan corona zijn doodgegaan dat Afrika hierheen gehaald moet worden. De media houdt de leugen in stand omdat zij de kiezer kotsbeu is en hopen dat dit het groot EU rijk naderbij komt. Bovendien is ze de vaccinatie kritiek kotsbeu en wil dus ook de gedwongen vaccinaties met een vaccinatiepaspoort. Dit land moet eerst uitgegomd worden. De media iscin staat met propaganda een volkt te verblinden, zij zijn ook de vijanden van het volk.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x