Homepagina » Mens en Dier » De pandemie is voorbij: Waarom het tijd is om weer aan het werk te gaan
pandemie

De pandemie is voorbij: Waarom het tijd is om weer aan het werk te gaan

De crisis is voorbij, schrijft George Gilder van het American Institute for Economic Research. De voorspellingen over de pandemie bleken zwaar overdreven.

Er zouden miljoenen doden vallen, zo waarschuwden Imperial College London en de Harvard School of Public Health. Landen moesten in lockdown, zo adviseerden zij.

In de Verenigde Staten is geen verschil in sterfte te zien. Het totale aantal sterfgevallen is lager in vergelijking met 2019, 2018, 2017 en 2015 en iets hoger dan in 2016.

Toegeschreven aan het coronavirus

Er sterven meer mensen aan longontsteking, maar overige doodsoorzaken komen juist minder vaak voor.

Sterfgevallen met andere oorzaken worden gewoon toegeschreven aan het coronavirus, aldus Gilder.

Zoals ieder jaar begint het aantal sterfgevallen in januari te dalen, merkt hij op. Politici kunnen dus niet beweren dat hun beleid iets te maken heeft gehad met het dalende sterftecijfer.

Uit een studie van professor Isaac Ben-Israel, hoofd van de Israëlische ruimtevaartorganisatie, blijkt dat het coronavirus na 70 dagen vanzelf verdwijnt, ongeacht waar het toeslaat of welke maatregelen overheden nemen om het in te dammen.

Niet dodelijker

Door de opbouw van groepsimmuniteit te belemmeren, vooral onder studenten en andere jonge mensen, is het probleem juist groter geworden.

“Mensen moeten naar buiten zodat de zon het virus kan doden.”

Alleen groepsimmuniteit kan deze griep bestrijden, stelt Gilder: “Er is geen bewijs waaruit blijkt dat deze griep buitengewoon gevaarlijk was.”

Op 20 maart publiceerden de Fransen een grote studie die liet zien dat het coronavirus niet dodelijker was dan andere griepsoorten.

Komedie van misverstanden

“We weten nu dat de crisis een komedie van misverstanden was.”

In China en Korea kon het virus zich zes weken ongestoord verspreiden voordat iedereen werd opgesloten. Omdat ze in die periode al groepsimmuniteit hadden opgebouwd, waren de Chinezen en Koreanen de eersten die herstelden.

In Italië werd de luchtvervuiling veel coronapatiënten fataal. En in New York, waar iedereen op elkaar gepropt zit in de metro, werd ook een piek gemeten.

Beademingsapparaten bleken niet te helpen (80 procent stierf).

De media wakkerden de angst aan door te beweren dat het aantal sterfgevallen toenam. Men nam aan dat mensen die stierven met het virus, waren gestorven door het virus.

Kaartenhuis

Als we groepsimmuniteit hebben bereikt, en vrijwel iedereen antilichamen tegen het virus heeft, kunnen we dus ieder sterfgeval toeschrijven aan Covid-19.

Dat is quod erat demonstrandum voor de paniekzaaiers.

Epidemioloog Mihai Grigoriu concludeert op basis van de Franse studie in een fascinerende open brief aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat ‘de coronastrategie als een kaartenhuis in elkaar stort’.

Grigoriu zei verder dat het virus zich al heeft verspreid onder de bevolking en dat het zinloos en bovendien destructief is om te proberen verdere verspreiding te voorkomen.

Laten we dus ophouden te doen alsof ons beleid rationeel is geweest en langzaam maar zeker versoepeld moet worden, alsof het ooit een doel heeft gediend.

We moeten het per direct terugdraaien en erkennen dat we een fout hebben gemaakt omdat we luisterden naar statistici met foute modellen, besluit Gilder.

[RealClearMarkets]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • man ó man schreef:

  Maar, eerst een vaccin plus onderhuidse chip van cowboy left-handed Billy the Gates en zijn bibsmaatje Anthony Fauci, onder leiding van de steenrijke en machtige criminele fop joden.

  Remember the Alamo, maar bijv. Rutte en Merkel gaan door met de corona hoax tot ze er dood bij neervallen en met hen vele andere puppets. Ze weten heel precies dat corona pure oplichterij en zwendel is en onder valse voorwendselen met gemanipuleerde sterftecijfers en totaal uit de lucht gegrepen prognoses door de strot is geduwd van de bange burgers, die niet zelf kunnen nadenken.

  Ruttes en Merkels, ze lachen en poepen de burgers recht in hun gezicht en het meest onvoorstelbare en dwaze is dat de boterzachte klootjesburgertjes het alles ook nog accepteren en zich als kleuters laten behandelen en als honden laten afmaken.

  Het klootjesvolk moeten luisteren en Befehlen opvolgen alsof ze criminele kleuters zijn.

  Maar, hallo watjes en klootjesvolk, het is alles blufpoker, want ze zijn als de dood dat het volk naar fakkels, hooivorken en pek en veren grijpt en ze uit de ivoren torentjes zal slepen en de boel affakkelen en daarom behandelen ze het volk als kleuters en dreigen met sancties en strafblad voor wie zich niet onderdanig gedraagt.

  CORONA IS ZWENDEL!!

  38 likes
 • Elise schreef:

  En toch moet hier meer achter zitten. Systeemovernames/financieel reset. 5g uitrol. enz.
  Als de boel weer open is, dan moeten we niet denken, dat het allemaal weer vredig/veilig is.

  28 likes
 • Harry schreef:

  Zolang de media dit soort onderzoeken doodzwijgen zal de overgrote meerderheid van de bevolking gehersenspoeld blijven. De duivelse media schrijft nu dat er zoveel mensen aan corona zijn doodgegaan dat Afrika hierheen gehaald moet worden. De media houdt de leugen in stand omdat zij de kiezer kotsbeu is en hopen dat dit het groot EU rijk naderbij komt. Bovendien is ze de vaccinatie kritiek kotsbeu en wil dus ook de gedwongen vaccinaties met een vaccinatiepaspoort. Dit land moet eerst uitgegomd worden. De media iscin staat met propaganda een volkt te verblinden, zij zijn ook de vijanden van het volk.

  21 likes
 • zonderland schreef:

  De ware ontdekkingsreis is niet het zoeken naar nieuwe landschappen maar het waarnemen met (nieuwe) andere ogen,
  Kijk ook deze filmpjes eens en meer hoeven we eigenlijk niet te weten.
  Een bezorgde burger – Is 5G een staatsgreep? https://www.youtube.com/watch?v=TX-Nk_- … e=emb_logo
  Verzet in tijden van besmetting https://www.youtube.com/watch?v=ZnGjPuuQ9CM

  Verspreiding van De Vrijheidskrant op 5 mei https://deanderekrant.nl/nieuws/verspre … 2020-04-27

  8 likes
 • rop schreef:

  Natuurlijk wel heeft het een doel gehad ,de Natuur is er een stuk van opgeknapt, en straks als alles weer normaal is kan de vervuiling weer beginnen,.

  6 likes
  • Optimaforma schreef:

   Dat was niet het doel van de elite, die geven niets om de natuur anders zouden ze geen oerbossen door de biomassamolen halen, geen akkers die meer co2 opnemen dan een bos per m2 opheffen, en ga zo maar door.

   Het doel is zoals altijd zieltjes winnen voor de volgende verkiezigen. Er zijn een heel hoop mensen zoals jij en eerlijk is eerlijk, als 90% van de economie stiligt dan knapt de natuur daar wel van op. Maar die mensen hebben straks geen kwaliteit van, als de economie niet snel weer wordt opgestart. Los van het feit dat ze in een wereld moeten leven gestuurd door een satanische elite die de maatschappij wurgt en op de knieën dwingt wanneer ze dat uitkomt, waar je op zich al heel depressief van kan worden, verdwijnen welvaart en vooruitgang nu als sneeuw voor de zon. Het kaliber volk wat nu eist dat bedrijven moeten vergroenen, weten niet eens dat dit een gevolg is.

   China stoot 90% van de wereldwijde co2 uitstoot uit. hier in europa en ook de vs gaan we al heel lang de goede kant op. Ook republiekeinen en patriotten houden van schone lucht. Eenzijdige reacties zoals deze houden de illusie in stand dat iedereen maar leeft met als doel de boel naar de filistijnen te helpen. Dit is niet zo.

   Het doel van de elite blijft deze crisis drijven. Niet de ziekte, niet het virus. Niet een schonere natuur, niet een betere wereld voor ons allemaal. Zolang we niet samen komen om ons hard te maken tegen de agenda van de elite blijven ze ons verdelen en beheersen, gaat de natuur verder naar de knoppen, blijft de zelfhaat gepromoot worden terwijl het omvolken met alles onderschijtende migranten gewoon door, blijven ze moreel supérieur terwijl ze gewoon hypocriet de wereld blijven overvliegen genietende van alles wat wij ze gratis geven.

   23 likes
 • salvar schreef:

  vanaf begin jan. wentelen verschillende lieden zich in zelfbeklag.
  vrijheid vrijheid vrijheid.
  zoals ze omgaan met mensen wordt je hier toch kotsmisselijk van.
  rutte stond weer met die zultkop te liegen , ik zou zeggen rutte hou op met k*tte.
  hou op met de poppenkast het is genoeg geweest om de mensen voor de gek te houden.
  ik het nog nooit zo,n achterlijk iets gezien bussen met stoelen omgeven met plastic, het is bijna om te lachen.
  het idiote 1,5 meter gedoe.
  gelukkig beginnen mensen het langzaam door te krijgen.
  we zijn geen robots maar mensen die soms een ander wil aanraken .

  6 likes
 • Straalmans schreef:

  Het zijn die filmpjes uit China van plotseling doodvallende mensen (op straat) die de wereld in angst heeft gestort. De Chinezen hebben een kwalijke rol gespeeld. Of ze hebben met opzet valse filmpjes zitten verspreiden of ze hebben veel informatie achtergehouden of beide, maar de volledige waarheid spreken ze in ieder geval niet. Nog steeds niet.

  5 likes
 • Philip schreef:

  Many failures combined to unleash death on Italy’s Lombardy

  Italy was forced to use home care in part because of its low ICU capacity: After years of budget cuts, Italy entered the crisis with 8.6 ICU beds per 100,000 people, well below the OECD average of 15.9 and a fraction of Germany’s 33.9, the group said.

  Lombardy has one-sixth of Italy’s 60 million people and is the most densely populated region, home to the business capital in Milan and the country’s industrial heartland. Lombardy also has more people over 65 than any other Italian region, as well as 20% of Italy’s nursing homes, a demographic time bomb for COVID-19 infections.

  https://www.pbs.org/newshour/health/many-failures-combined-to-unleash-death-on-italys-lombardy?fbclid=IwAR1LHePYUdY-l8p9_CGSd32ENKvV4RIxGKbNZkhFuMaJ4gL4LV46ukof25U

  4 likes
 • Justin schreef:

  Dr Faucci direct verantwoordelijk verspreiding. Hiv/aids

  https://www.youtube.com/watch?v=qq2uuHfmq8k

  3 likes
 • x

  Check Also

  coronadoden

  38 coronadoden in één dag, maar niet heus: ‘Schandalig dit’

  Vandaag schreven de media dat er 38 ...

  hydroxychloroquine

  ‘Hydroxychloroquine mag gewoon worden voorgeschreven! Eindelijk’

  “Goed nieuws van het NHG. Hydroxychloroquine mag ...

  >