Financieel

Yves Mersch directeur bij ECB: einde democratie?

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Europese regeringsleiders hebben de EU-top in Brussel aangegrepen om de benoeming van Yves Mersch tot directielid van de Europese Centrale Bank (ECB) door te drukken, zo meldt de Franse krant La Tribune.

De staatshoofden lappen daarmee het negatieve advies van het Europees Parlement aan hun laars en laten zien dat de EU niet naar behoren functioneert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De huidige topman van de centrale bank van Luxemburg werd ondanks het negatieve advies benoemd tot directielid van de ECB. De Europese Raad laat zien wat de echt waarde is van het Europees Parlement, dat sinds het Verdrag van Lissabon de ‘echte’ macht zou hebben.

Havik

Dezelfde regeringsleiders die de stemming van de Europarlementariërs hebben genegeerd zullen zich bij de komende Europese verkiezingen waarschijnlijk beklagen over de lage opkomst en verzuchtingen slaken over ‘dit kwaad dat onze democratie aantast’.

Met Mersch treedt een ware havik toe tot het directiecomité van de ECB. Deze havik zal bovendien de stem van de Bundesbank vertolken.

Onwil

Begin deze maand tekende Spanje nog protest aan tegen de benoeming van Mersch. Het land nam er geen genoegen mee dat in het zeskoppige directiecomité van de ECB na het vertrek van José Manuel González-Paramo geen Spanjaard meer zou zetelen.

Is Spanje aan de kant gezet vanwege de problemen waar het land mee te kampen heeft? Worden landen die in crisis verkeren tweederangs landen?

Hoe dan ook versterkt de benoeming van de Luxemburger het buitensporige gewicht van het groothertogdom binnen belangrijke Europese instanties. De premier van Luxemburg is ook al voorzitter van de Eurogroep. De houding van Luxemburg is niet bepaald neutraal te noemen, omdat de Europese Commissie de onwil van het land in de strijd met belastingparadijzen aan de kaak heeft gesteld.

Bron: Presseurop.eu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Voor een einde van een democratie, moet deze wel eerst aanwezig zijn! Daarnaast ben ik het er wel mee eens dat wie betaald bepaald, echter als sinds het begin de grootste netto betaler zijnde, zien we dat dit ook niet zo is. Momenteel komt de natte droom van Adolf zoals hij hem had langzaam uit. Een groot EUSSR onderleiding van Duitsland.

Maar wie democratie en EUSSR in een zin wil zetten moet fantasieverhalen gaan schrijven.

Pascal
Pascal
11 jaren geleden

We hebben hier te maken met de Rothschild Mafia die zijn keuzes maakt wie op welke plek komt te zitten. Zelfs Adolf Hitler was zijn keuze. Zie de achtergronden van die familie en ga zien waarom de Engelse geen Euro hebben en waarom Zwitserland geen EU member is en waarom dat land een bankgeheim heeft. De Engelse centrale bank is van Rothschild en het Hoofdkantoor van de FED reserve staat sinds 1932 in Basel. Daarom was Zwitserland neutraal in de oorlog. Rothschild stuurt oorlogen aan en veel meer. John F Kennedy, Abraham Lincoln en James A Garfield zijn vermoord omdat ze weer VS geld wilden hebben en van de FED af wilden. Ga zien dat het de best georganiseerde mafia aller tijden is. Zelfs Rutte en Samson werken mee aan de Mafia gestuurde VS. Ieder land wat de VS veroverd neemt Rothschild de centrale bank en het goud in omdat hij het geheel financiert. Je kan dus zeggen dat wij door geld gegoochel al die oorlogen betalen.

m&m
m&m
11 jaren geleden

de elite gaat precies de weg,die ze willen gaan.
weer een stukje weg van de democratie en het zal steeds sneller gaan,bergafwaarts dan.

Bert
Bert
11 jaren geleden

Kom op Niburu! De komst van Mersch is juist goed. Mersch is een inflatievechter en dat hebben we nodig. Juist zijn opponenten zijn ondemocratisch. Ik kan mij niet voorstellen dat het merendeel van de bevolking bestolen wil worden door kunstmatig lage spaarrentes en geld bijdrukken. Dat is wel wat momenteel aan de hand is. Bovendien lees ik in de buitenlandse media dat de discussie meer ging over het geslacht dan over de koers van de nieuwe kandidaat. Menigeen had liever een vrouw gezien. We moeten sparen belonen in plaats van het aanmoedigen om schulden te maken. Ook beter voor de pensioenfondsen. Zoals het beleid nu is stevenen we af op een steeds groter wordende explosie. Een correctie is dringend gewenst.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x