Homepagina » Financieel » Yves Mersch directeur bij ECB: einde democratie?
Yves Mersch nieuwe directeur ECB: einde democratie?

Yves Mersch directeur bij ECB: einde democratie?

Europese regeringsleiders hebben de EU-top in Brussel aangegrepen om de benoeming van Yves Mersch tot directielid van de Europese Centrale Bank (ECB) door te drukken, zo meldt de Franse krant La Tribune.

De staatshoofden lappen daarmee het negatieve advies van het Europees Parlement aan hun laars en laten zien dat de EU niet naar behoren functioneert.

De huidige topman van de centrale bank van Luxemburg werd ondanks het negatieve advies benoemd tot directielid van de ECB. De Europese Raad laat zien wat de echt waarde is van het Europees Parlement, dat sinds het Verdrag van Lissabon de ‘echte’ macht zou hebben.

Havik

Dezelfde regeringsleiders die de stemming van de Europarlementariërs hebben genegeerd zullen zich bij de komende Europese verkiezingen waarschijnlijk beklagen over de lage opkomst en verzuchtingen slaken over ‘dit kwaad dat onze democratie aantast’.

Met Mersch treedt een ware havik toe tot het directiecomité van de ECB. Deze havik zal bovendien de stem van de Bundesbank vertolken.

Onwil

Begin deze maand tekende Spanje nog protest aan tegen de benoeming van Mersch. Het land nam er geen genoegen mee dat in het zeskoppige directiecomité van de ECB na het vertrek van José Manuel González-Paramo geen Spanjaard meer zou zetelen.

Is Spanje aan de kant gezet vanwege de problemen waar het land mee te kampen heeft? Worden landen die in crisis verkeren tweederangs landen?

Hoe dan ook versterkt de benoeming van de Luxemburger het buitensporige gewicht van het groothertogdom binnen belangrijke Europese instanties. De premier van Luxemburg is ook al voorzitter van de Eurogroep. De houding van Luxemburg is niet bepaald neutraal te noemen, omdat de Europese Commissie de onwil van het land in de strijd met belastingparadijzen aan de kaak heeft gesteld.

Bron: Presseurop.eu

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Voor een einde van een democratie, moet deze wel eerst aanwezig zijn! Daarnaast ben ik het er wel mee eens dat wie betaald bepaald, echter als sinds het begin de grootste netto betaler zijnde, zien we dat dit ook niet zo is. Momenteel komt de natte droom van Adolf zoals hij hem had langzaam uit. Een groot EUSSR onderleiding van Duitsland.

  Maar wie democratie en EUSSR in een zin wil zetten moet fantasieverhalen gaan schrijven.

  0 likes
 2. We hebben hier te maken met de Rothschild Mafia die zijn keuzes maakt wie op welke plek komt te zitten. Zelfs Adolf Hitler was zijn keuze. Zie de achtergronden van die familie en ga zien waarom de Engelse geen Euro hebben en waarom Zwitserland geen EU member is en waarom dat land een bankgeheim heeft. De Engelse centrale bank is van Rothschild en het Hoofdkantoor van de FED reserve staat sinds 1932 in Basel. Daarom was Zwitserland neutraal in de oorlog. Rothschild stuurt oorlogen aan en veel meer. John F Kennedy, Abraham Lincoln en James A Garfield zijn vermoord omdat ze weer VS geld wilden hebben en van de FED af wilden. Ga zien dat het de best georganiseerde mafia aller tijden is. Zelfs Rutte en Samson werken mee aan de Mafia gestuurde VS. Ieder land wat de VS veroverd neemt Rothschild de centrale bank en het goud in omdat hij het geheel financiert. Je kan dus zeggen dat wij door geld gegoochel al die oorlogen betalen.

  0 likes
 3. de elite gaat precies de weg,die ze willen gaan.
  weer een stukje weg van de democratie en het zal steeds sneller gaan,bergafwaarts dan.

  0 likes
 4. Kom op Niburu! De komst van Mersch is juist goed. Mersch is een inflatievechter en dat hebben we nodig. Juist zijn opponenten zijn ondemocratisch. Ik kan mij niet voorstellen dat het merendeel van de bevolking bestolen wil worden door kunstmatig lage spaarrentes en geld bijdrukken. Dat is wel wat momenteel aan de hand is. Bovendien lees ik in de buitenlandse media dat de discussie meer ging over het geslacht dan over de koers van de nieuwe kandidaat. Menigeen had liever een vrouw gezien. We moeten sparen belonen in plaats van het aanmoedigen om schulden te maken. Ook beter voor de pensioenfondsen. Zoals het beleid nu is stevenen we af op een steeds groter wordende explosie. Een correctie is dringend gewenst.

  0 likes
 5. [quote name=”Pascal”]We hebben hier te maken met de Rothschild Mafia die zijn keuzes maakt wie op welke plek komt te zitten. Zelfs Adolf Hitler was zijn keuze. Zie de achtergronden van die familie en ga zien waarom de Engelse geen Euro hebben en waarom Zwitserland geen EU member is en waarom dat land een bankgeheim heeft. De Engelse centrale bank is van Rothschild en het Hoofdkantoor van de FED reserve staat sinds 1932 in Basel. Daarom was Zwitserland neutraal in de oorlog. Rothschild stuurt oorlogen aan en veel meer. John F Kennedy, Abraham Lincoln en James A Garfield zijn vermoord omdat ze weer VS geld wilden hebben en van de FED af wilden.

  De familie Rothschild beschikt over een bovennatuurlijk macht!!! en alleen de god kan die verslaan en zij zijn van mening dat zij door god gekozen zijn om het wereld te beheersen,daarom als ik in je plaats ben zou ik voorzichtig over hen te schrijven.

  0 likes
 6. Quote Kennis, Ik zal eraan denken. Het is heel erg dat er al Miljarden mensen zijn gestorven door dat Goddelijke beleid. Wetenschap tegenhouden voor eigen belangen.

  0 likes
 7. [quote name=”Bert”]Kom op Niburu! De komst van Mersch is juist goed. Mersch is een inflatievechter en dat hebben we nodig. Juist zijn opponenten zijn ondemocratisch. Ik kan mij niet voorstellen dat het merendeel van de bevolking bestolen wil worden door kunstmatig lage spaarrentes en geld bijdrukken. Dat is wel wat momenteel aan de hand is. Bovendien lees ik in de buitenlandse media dat de discussie meer ging over het geslacht dan over de koers van de nieuwe kandidaat. Menigeen had liever een vrouw gezien. We moeten sparen belonen in plaats van het aanmoedigen om schulden te maken. Ook beter voor de pensioenfondsen. Zoals het beleid nu is stevenen we af op een steeds groter wordende explosie. Een correctie is dringend gewenst.[/quote] Beste Bert, r is een macht spel bezig waar ze de beste mensen voor nodig hebben. Hij word gekozen door de Elite en voor de Elite te willen werken. Met deze Elite is het volk altijd in het nadeel. Let op want foute gewoontes worden zomaar Norm.

  0 likes
 8. [quote name=”M. Brandenburg”]Voor een einde van een democratie, moet deze wel eerst aanwezig zijn! Daarnaast ben ik het er wel mee eens dat wie betaald bepaald, echter als sinds het begin de grootste netto betaler zijnde, zien we dat dit ook niet zo is. Momenteel komt de natte droom van Adolf zoals hij hem had langzaam uit. Een groot EUSSR onderleiding van Duitsland.

  Maar wie democratie en EUSSR in een zin wil zetten moet fantasieverhalen gaan schrijven.[/quote]

  Inderdaad – je zit op het goede spoor, hierbij een video van Dr. Rath over de EU: http://www.youtube.com/watch?v=CfXA-jXJQrE

  0 likes
 9. Fijn dat de heren belangrijke pionnen weten te schuiven over het wereldse strijdtoneel der financiën en ach, geld is hun enige hobby, bij gebrek aan liefde en warmte thuis moet men toch ergens troost in vinden. Ik hoop dan ook dat ze er troost in vinden, en hopelijk kunnen ze de centje ooit nog eens meenemen naar hun Walhalla. Misschien dat ze met behulp van de hogere satanische macht die deze mensen schijnt te hebben uitverkoren met geld nog snel op een akkoordje kunnen gooien, het is ze gegund. Vooral omdat ze zoveel moeite hebben moeten doen om in honderden jaren te komen waar ze nu zijn. Dood en ellende heeft men moeten zaaien om te komen tot totale macht. Eén ding weet ik heel zeker, dat zodra ze het hoekje omgaan niemand met deze psychopaten medelijden zal hebben, uiteindelijk heeft dat soort ook geen compassie met ons. Verder gun ik ze hun orgie van geld en hoop dat als de waanzin ten einde loopt en we moeten gaan met een cluster a-bommen, we dan ook werkelijk allen gaan.

  0 likes
 10. Nou, meneer Farage, kom er maar in!

  0 likes
 11. Zijn jullie jaloers dat deze mensen meer verdienen dan jullie? Of hoe zit dat?

  0 likes
 12. [quote name=”Bert”]Kom op Niburu! De komst van Mersch is juist goed. Mersch is een inflatievechter en dat hebben we nodig. Juist zijn opponenten zijn ondemocratisch. Ik kan mij niet voorstellen dat het merendeel van de bevolking bestolen wil worden door kunstmatig lage spaarrentes en geld bijdrukken. Dat is wel wat momenteel aan de hand is. Bovendien lees ik in de buitenlandse media dat de discussie meer ging over het geslacht dan over de koers van de nieuwe kandidaat. Menigeen had liever een vrouw gezien. We moeten sparen belonen in plaats van het aanmoedigen om schulden te maken. Ook beter voor de pensioenfondsen. Zoals het beleid nu is stevenen we af op een steeds groter wordende explosie. Een correctie is dringend gewenst.[/quote]
  Het is voor het eerst dat ik mijzelf tegenkom op deze website (er zijn natuurlijk meer hondjes die Fikkie heten), en kan wel zeggen dat ik het wel eens ben met deze Bert.

  0 likes
 13. [quote name=”Paardenliefhebber”]Zijn jullie jaloers dat deze mensen meer verdienen dan jullie? Of hoe zit dat?[/quote]
  Waarom ben je een lezer van Niburu,dat verbaast me echter.

  0 likes
 14. [quote name=”kennis”][quote name=”Paardenliefhebber”]Zijn jullie jaloers dat deze mensen meer verdienen dan jullie? Of hoe zit dat?[/quote]
  Waarom ben je een lezer van Niburu,dat verbaast me echter.[/quote]
  Waarom kramen jullie zoveel onzin uit terwijl jullie moeten werken op kantoor?

  0 likes
 15. [quote name=”kennis”][quote name=”Paardenliefhebber”]Zijn jullie jaloers dat deze mensen meer verdienen dan jullie? Of hoe zit dat?[/quote]
  Waarom ben je een lezer van Niburu,dat verbaast me echter.[/quote]
  No comment. Ik lees wat ik wil!

  0 likes
 16. It is time to Awake.

  De westerse mens slaapt (nog) muurvast.
  De natives hebben deze wantoestanden voorspelt en ze krijgen 100% gelijk.Chaos in onze westerse wereld.Krampachtig wordt er nog geprobeert om eea te reden.
  Systemen werken alleen maar als het gedragen wordt op >eerlijkheid.vertrouwen,verdelen
  De fundamenten van onze huidige systemen zijn verdwenen.corruptie/machtspelletjes/banksterspraktijken/politici die niet voor het volk opkomen en banksters bedienen enz.
  Het gaat echter niet meer lukken.
  De mensen die wakker zijn begrijpen dit.
  Het controleren van de westerse mens zal binnenkort over zijn.Een positieve toekomst ligt voor ons.
  Wijsheid van 1000jaren oud.Wake Up.
  Prayer 1:11:11 Message
  http://youtu.be/QOITRPxAAsA

  0 likes
 17. zo wie zo democratie waar nergens ter wereld is democratie corruptie wel maar dat betekend ook wel even iets anders en zeg niet wij zijn democraten want je mag hier niet eens kiezen of je nog langer ziekenfons verzekerd wil zijn of niet want met de eigen risico’s is het niet te betaalen met het gevolg dat ze je niet helpen fijn laten ze je dubbel zo snel kapot gaan want je geld hebben ze al door het wel ge int te hebben van je ziekten koste verzekering geef dat dan ook terug heb ik wel wat gegeten voor ik dood ga dus zeg niet dat dat democratie is open je ogen en doe niet als of je dom bent WAKE UP!!!!!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

klimaatbeleid

Nederlandse klimaatbeleid heeft het landschap in de VS volledig verwoest. ‘Totale waanzin en misdadig’

Biomassa is veruit de belangrijkste bron van ...

baudet

Baudet stapt naar de rechter vanwege ‘bizarre beschuldiging’ van de NPO. ‘Schandelijke leugens bij Buitenhof’

Buitenhof-presentatrice Natalie Righton beweerde dat Thierry Baudet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.