Homepagina » Binnenland » Doodeng: lespakket bereidt Nederlandse scholieren voor op chip in lijf
scholieren

Doodeng: lespakket bereidt Nederlandse scholieren voor op chip in lijf

In september vorig jaar kregen scholieren van koningin Maxima te horen hoe belangrijk het is om te leren over kunstmatige intelligentie. Ze zei: “Kunstmatige intelligentie gaat ons leven en wat we voor werk willen doen veranderen.”

De scholieren maakten kennis met kunstmatige intelligentie tijdens een les van de Nationale AI-cursus Junior, een gratis pakket dat onder andere is ontwikkeld door FutureNL. Voorzitter van deze organisatie is miljardair Steven Schuurman. In de adviesraad vinden we onder meer prins Constantijn van Oranje en directeur van Microsoft Nederland Ernst Jan Stigter terug.

Miljardairs, royals, Microsoft, kunstmatige intelligentie.

Je kunt je op hun website inschrijven om de zogeheten Digi-doener te ontvangen, een ‘wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen’. Eén van die lessen is getiteld ‘Klooien met je eigen lichaam!’

Stelling: Je kunt slimmer worden met chip in hersenen

“Techniek bevindt zich niet alleen buiten ons lichaam, ook techniek in het lichaam is al realiteit. Er zijn ook nu al mensen die bijvoorbeeld met een chip in hun lichaam rondlopen. Hoe noemen we dat? Waarom doen deze mensen dat? Hoever willen we hierin gaan? Daar kom je tijdens deze thuisopdracht achter.”

Tijdens de les krijg je een aantal stellingen voorgeschoteld. Je moet vervolgens ‘juist’ of ‘onjuist’ invullen. Bijvoorbeeld: ‘Je kunt slimmer worden met een chip in je hersenen’, of ‘met een usb-stick in je vinger heb je altijd en overal je bestanden bij je’.

Het antwoord op de eerste stelling is overigens ‘onjuist, maar Nederlandse wetenschappers zijn dit wel aan het onderzoeken’. Het antwoord op de tweede stelling is ‘juist’.

500 basisscholen

Ook krijgen scholieren vragen voorgeschoteld zoals:

Over 20 jaar zijn ov-chipkaarten verleden tijd. Wil je met het openbaar vervoer reizen, moet je een chip in je arm laten plaatsen. Wil je dit niet, kun je geen gebruik meer maken van de trein, tram, metro en bus. Wat doe je?

Of:

Over vijftien jaar worden alle baby’s meteen na de geboorte gechipt. De overheid ziet dit als noodzakelijk. Als ouder kun je zo altijd zien waar je kind zich bevindt. Raakt je kind ooit vermist? Zonder chip hoef je niet op medewerking van de politie te rekenen. Je bent net vader of moeder geworden, wat doe je?

Dit zijn geen complottheorieën, maar echte, bestaande lespakketten die zijn ontwikkeld voor onze kinderen. Door een organisatie die wordt bestierd door onder andere een prins, een directeur van Microsoft en een miljardair.

Volgens FutureNL zien meer dan 500 basisscholen in Nederland de meerwaarde in van het bijbrengen van kennis over dit onderwerp. Is dit de toekomst van Nederland? Willen we dit?

[H/t Ramon Walter]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Alex schreef:

  Wtf! The insanity is complete!

  0 likes
 • salvar schreef:

  de oranjes zijn doodeng als ze het al zijn.
  heb ze nooit vertrouwd voor geen 1,5 meter.
  onder het mom van lachen en toe wuiven en lintjes door knippen zijn ze met heel andere dingen bezig en dat mogen wij niet weten.

  0 likes
  • Tony schreef:

   De wereld aan de andere kant van het lintje is zeker weten een heel andere.

   Maxima is zo te horen niet alleen maar een beetje dom! Om maar even haar eigen uitspraak te citeren. Zou zij haar eigen kinderen ook chippen en zo voor de gek houden? Of zij zij zelf voorop gaan?

   Al met al een ziekmakend idee om onwetende kinderen angst in te jagen en te manipuleren. Wanneer ouders dit tolereren en niet afwijzen, dan is dit de wereld op zijn kop, maar tevens ook de ondergang van de mensheid.

   Dat er leraren zijn, maar ook ouders, die dit prolongeren is een angstaanjagende gedachte.
   Dan zijn zij zelf ook niet goed wijs!

   De vraag hier is niet of je, en hoe je slimmer wordt, want daar kan dan helemaal geen sprake van zijn. Het doel is juist om mensen dommer en nog meer dommer te maken, zodat je ze kunstmatig kunt controleren en delegeren.

   Dan is de conclusie dat de mensen die dit willen bewerkstelligen en doorvoeren zelf ongeneeslijk ziek zijn. Heel onmenselijk dus.

   Als je kind wordt vermist, wordt zijn bloed gedronken door mensen die hier op kicken. Dan verdwijnt de chip ook en verraadt meteen de dader. Dat zou dan het enige voordeel hiervan zijn.

   Ik blijf mij de laatste tijd afvragen of al die mensen, die andere mensen in de wereld voor de gek houden, en die de mensheid willen vernietigen, nou helemaal niets beter te doen hebben?

   Dan hebben zij dus naast teveel geld ook nog eens teveel vrije tijd.

   0 likes
   • Willem2 schreef:

    En dat is het enge Tony. Ze willen wellicht de macht terug over de burgers, ze schijten van 7 miljard burgers die weten wie ze zijn. Stel dat ze je op afstand kunnen uitschakelen met die chip. Aha dan kunnen wij niks meer beginnen. Geen vaccin nemen mensen. Ons verlies zal er als toverslag bij donkere hemel zijn.

    0 likes
   • AnnoNimbus schreef:

    Wat zou het bereik zijn van zo’n chip? Kun je een faraday-cage maken in een auto, en zo iemand transporteren zonder GPS informatie door te sturen? Kun je de transponder identificatie code dupliceren en deze in een duif stoppen (dan is er even een echo van 2 chips met de zelfde code) en de andere uit het lichaam halen (en in neutraal water te doen, zodat het geen stroom meer krijgt en “uit” gaat). Ik zie de voordelen zo nog niet voor “veiligheid”. Als je ontvoerd wordt, kunnen de ontvoerders niet kippengaas om hun chip hebben om tijdelijk “onzichtbaar” te worden.

    Ook voor normaal gebruik (bijv voor in de metro) ziet het er lastig uit ivm met privacy. Bijv, de chip identificatie code is vrij uit te lezen, maar extra data moet via encryptie uitgelezen worden (of burgers met een uitlees apparaat kunnen meteen weten waar je woont). En instanties krijgen dan verschillende keys om sommige velden uit te lezen (bijv: alleen de leeftijd voor een slijterij; medische status voor een hospitaal; BSN voor politie, enz). En als zo’n key gestolen/gelekt wordt, dan moet iedereen een update krijgen in de chip (om de oude key te invalideren, en een nieuwe key te krijgen). Je hoeft alleen maar naar een Windows Update te kijken hoe lastig dat allemaal is. Je komt van vakantie, en mag de metro niet in omdat je de update niet gekregen hebt…

    0 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  En ik was al zo misselijk.

  0 likes
 • Lawke schreef:

  De enige chips die in mijn lijf komen zijn met zout of pickels…

  0 likes
 • Albert schreef:

  Vraag 1). Wat denk je? Wil je door je klasgenoten als dombo uitgemaakt worden, of is je geloof in Jezus genoeg ondanks dat je halfdood gepest wordt?

  Vraag 2). Vind jij jezelf wel slim als jij nog met vele creditcards, bankpasjes, OV kaarten en geld loopt, en je klasgenoten hebben die rommel allemaal niet meer nodig?

  0 likes
 • Sizu_Sun schreef:

  en sprankje hoop is dat ze het nog over USB sticks hebben…. Ik weet niet of die blagen weten wat dat zijn. Die hebben gewoon een Cloud 🙂

  0 likes
 • exegese schreef:

  Willen we dat ? NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!

  0 likes
  • salvar schreef:

   ze weten donders goed dat onze hersens een soort computer is alleen een natuurlijke.
   als je het geloven wil is er in een ver verleden door buitenaardse een blokkade aangebracht.
   daardoor staan onze hersenen op een laag pitje.
   als de blokkade weg zou zijn is ieder mens superieur aan welke computer ook.

   0 likes
   • Wow schreef:

    beste Salvar, de volgende zin is eigenlijk van het ego in het algemeen. :als je het geloven wil is er in een ver verleden door buitenaardse een blokkade aangebracht.
    Nee, nee, nee,.buitenaardsen zijn nooit hier geweest, ze kijken wel uit!! Nee, Salvar die blokkade is het ego. 120 jaar geleden is het schoolsysteem gemaakt en door wie denk je,..buitenaardsen?? kom op salvar,..

    0 likes
    • enki schreef:

     @Wow
     Veel mensen haken idd. af als het om buitenaardsen, entiteiten enz gaat. Het is maar hoe diep je het holletje in wil gaan. Ik denk als je je hier ook echt in gaat verdiepen nog al wat toevalligheden kan tegenkomen… oja sorry, toeval bestaat niet meer in mijn realiteit

     0 likes
 • Piet schreef:

  Ja, maar ‘ze’ hebben helemaal niet die macht om dat uit te voeren. Het kan ook niet zo zijn, dat deze artikelen subcommuniceren dat hier machthebbers, rijken, elite, meer macht hebben dan ze daadwerkelijk hebben.

  Bewustwording is natuurlijk wel goed.

  Daarom wordt stemmen belangrijk. En ook vooral letten op compleet nieuwe partijen die een andere weg willen en gaan inslaan.

  0 likes
  • jan doornbos schreef:

   Stemmen heeft nog nooit enig nut gehad. Verkiezingen komen er sowieso niet meer. Maar ja, zolang mensen onnozel blijven kletsen over een aangepraat en vooral niet bestaand gevaar, inderdaad het ‘virus’ en zich des gevolge allerlei onnozele maatregelen laten opdringen, heeft uitwijden over stemmen en het politieke theater ook niet veel zin vrees ik.

   0 likes
 • sjaakie van den hoek schreef:

  Zeg Maxima, neem jij die chip maar in jouw eigen lijf.

  0 likes
 • Stijn schreef:

  Ik vind het best wel cool. Leve de technologische vooruitgang!

  0 likes
 • Ron Swart schreef:

  Prins Constantijn (van Amsberg) zit net als schoonzus Mabel van Oranje en grote broer Willem-Alexander in de Committee of 300. Dit sinistere gezelschap, voortgekomen uit de leiding van de East India Committee (EIC), staat onder leiding van koningin Elizabeth II. Deze club is verantwoordelijk voor de werkelijke pandemie, die onze wereld in steeds ernstigere mate treft: drugs. In het verleden is een aanzienlijk deel van de Chinese bevolking verslaafd geraakt aan in Bengalen gekweekte opium, met dank aan de EIC .
  De Chinezen hebben wraak genomen door op grote schaal Amerikaanse soldaten verslaafd te maken aan heroïne tijdens de Vietnamoorlog. Toenmalig minister van buitenlandse zaken van de Chinese volksrepubliek Zhou Enlai heeft dit eens toevertrouwd aan de Joegoslavische leider Tito tijdens een conferentie van niet-gebonden landen.

  0 likes
 • Fleckie schreef:

  Men vergete niet het woord. ‘ OOSTERS. GEDULD’

  0 likes
 • Müller schreef:

  Man kann gar nicht soviel fressen, wie man kotzen möchte (citaat Max Liebermann)

  0 likes
 • Ea Bloem schreef:

  ” Wij hebben dit mind control systeem gebouwd voor onszelf”!
  Quote Maxima 2018

  Met onszelf bedoelt Maxima, de artificial “elite”. Elitair is niet geheel juiste woord, want elite betekent verheffen, helaas zijn de daden en misdaden van zichtbare deel van de elite, leden van het huis van Oranjes niet zo elitair als men zou verwachten.
  ” We corrupt in order to rule! ”
  De eigenaren van nazi concentratie kamp Austerlitz, was IG-Farben. De eigenaren van nazi concentratie kamp Austerlitz, was IG-Farben. Opa Bernhard.

  0 likes
  • Heinrich Bartuleit schreef:

   EA Bloem, ten eerste is het Auschwitz in Polen en je hebt ook de pyramide in Austerliitz, dat is in Nederland! Wat weet je van de geschiedenis om alles meteen met nazis te vergelijken, weet je wat het is? Mind controol kun je eerder in een communistisch land verwachten, bv China!

   0 likes
 • ea bloem schreef:

  Big Brother is Watching You
  of is het in naam van koning/in en de NL staat,
  prins Constantijn is watching you?
  Prins Constantijn
  Volgens de eigen website van het koninklijk huis, werkte prins Constantijn van 2001 tot 2003 als adviseur bij de Engelse firma
  Booz, Allen & Hamilton, die gevestigd is in Londen.
  De meest interessante specialiteit
  van de werkplek van prins Constantijn bij de firma Booz, Allen & Hamilton,
  is de ontwikkeling van electronisch surveillance apparatuur en spy-tools
  voor gebruik tegen de bevolking.

  Wikipedia vermeldt dat sinds de oprichting van Booz, Allen & Hamilton in de jaren ’90, de firma nauwe banden heeft met het militair-industrieel complex en een langdurende werkrelatie heeft met federale inlichtingendiensten.

  In een artikel in CorpWatch van 8 maart 2008 wordt melding gemaakt van het feit dat Booz, Allen & Hamilton een belangrijke adviseur en hoofdcontractant is van alle grote Amerikaanse inlichtingendiensten.

  Prins Friso.
  Prins Friso was afgestudeerd aan de TU Delft in de Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie.
  De enige functie waar openlijk over werd gepubliceerd was (vanaf 2004) zijn ‘part time directeurschap bij TNO Space’, een organisatie met sterke banden met het militair-industrieel complex en gespecialiseerd in het ontwikkelen van technieken voor de controle van de bevolking vanuit de ruimte.
  Wat nu ook kan worden onthuld is dat Friso in 2005 en 2006 een partner was in de beleggingsonderneming Logispring in Genève, Zwitserland.
  Deze firma, geleid door een Nederlander genaamd Frans van Schaik, investeert in bedrijven zoals Xterprise (Texas, USA) die gespecialiseerd is in NWO droom-tools zoals RFID chips of radiofrequentie-identificatie, een techniek die al vermeld is in de vorige sectie over Constantijn.
  Over deze activiteiten van Friso is nooit gepubliceerd door de Nederlandse media en zijn alleen via de website van Wolfensohn & company, waar een korte business biografie van Friso staat, bekend geworden.Via een link op dezelfde website van Wolfensohn wordt ook enig licht geworpen op wat Friso deed met Goldman Sachs in Londen waar hij directeur was van 1998 tot 2003.
  Friso was actief in investment banking – in de sectoren media en technologie – en werd ook toegewezen aan Goldman Sachs Capital Partners, de private equity tak van Goldman Sachs.
  Ongetwijfeld werd Friso ingehuurd door GS op zoek naar hoge potentiële mogelijkheden op het gebied van big brother-technologieën voor het optimaliseren …
  …van de NWO controle grid van de wereldbevolking door micro-chippen, radio-tracking, lichaam-scannen en satelliet-spionage.
  Al deze technologieën hebben hun oorsprong in de concentratiekampen van de Nazi’s en worden in een vergevorderd stadium toegepast op grote delen van de wereldbevolking en zeer uitgebreid in Nederland.

  0 likes
 • Jantje schreef:

  Het is nog niet te laat om Jezus Christus als redder aan te nemen.
  Bid en je zal verhoord worden.
  Heb dat geloof. Het is echt waar!

  0 likes
 • Natasja schreef:

  Van Dijk educatie werd In december 2016 opgekocht door de Brits-Amerikaanse investeringsmaatschappij Towerbrook, waarvan George Soros een van de grootste kapitaalverstrekkers is. Zie wiki van Dijk Educatie, je valt van de ene in de andere verbazing..
  Ook op het trouwfeestje van Friso en Mabel was Soros te gast, one big happy family. Maxima is alvast de chips voor de kindertjes aan het voor bakken.

  0 likes
 • Not-a-slave schreef:

  1984…

  0 likes
 • Sjazon schreef:

  De jeugd is makkelijk te winnen voor al dit soort ongein.
  Alles moet snel, direct, makkelijk, want oh wat hebben we een haast……waarvoor eigenlijk?
  Relaxed werken is er niet meer bij, want de chip gaat bijhouden hoe snel/traag je bent en je steeds onder druk zetten om sneller en foutlozer te worden. Totdat je dat gezeur zat wordt en zelfmoord pleegt.

  0 likes
  • Tony schreef:

   De jeugd van tegenwoordig, gelukkig niet allemaal maar wel de meeste, willen een leven zonder zorgen. Het liefst geen verplichtingen en verantwoording. Hun ouders maken het hen vaak te gemakkelijk.

   De verantwoording wordt verschoven van mens naar een mobieltje en andere digitale onzin in de vorm digitale spelletjes die helemaal niets om het lijf hebben. Elkaar vermoorden en doodschieten! Dat is voor het grootste gedeelte van de jeugd allesbepalend. Zonder dit stukje techniek stellen zij niets meer voor. Wanneer de jeugd geen beschikking heeft over hun mobieltje en andere digitale zaken, zijn ze reddeloos verloren en begrijpen van de echte wereld om hen heen niets meer.

   Dan is het de groep geworden die gemakkelijk te manipuleren is, want voor zichzelf denken is iets dat zij vaak niet geleerd hebben.

   De oorzaak daarvan ligt in 1e instantie bij de ouders, maar ook bij het onderwijs. Digitale techniek staat nu voorop, terwijl het eigenlijk bij opvoeding van mensen hoofdzakelijk gaat om mensen voor zichzelf te laten denken. Contact dus van mens op mens.

   Wanneer je dan als jong persoon niet beter weet dat je mobieltje het contact is tot de rest van de wereld, ben je gemakkelijk te manipuleren.

   De volgende stap is die van een onderhuidse chip. Dat zal bij die categorie jeugd goed aankomen, maar ook goed overkomen, want alles wordt alleen nog maar gemakkelijker. Maar de jeugd wordt in feite steeds dommer. Maar dat hebben zij zelf niet door, want daar zijn ze inmiddels al te dom voor geworden.

   0 likes
 • Dive schreef:

  Ja, dat zijn natuurlijk allemaal nieuwe winsten die er uit kunnen gehaald worden, heb ergens gezien dat tegen 2030 iedereen moet gechipt zijn, als ze iets via het vaccin kunnen inspuiten zoals ik vermoed dat ze gaan doordrijven,zal dit natuurlijk sneller gaan
  Als die chip dan gebruikt kan worden om te betalen, geld af te halen, autosloten en huissloten te bedienen, Id kaart/sociale zekerheid,hospitaal, klantenkaarten, inloggen op bedrijf, enz; kan ik er nog mee leven, maar die contact tracing, en al dat big brother gedoe is er over. En als die artificiele intelligentie ons kan volgen kan die altijd beginnen kloten met uw gegevens, u opnemen wanneer u iets strafbaars doet en gebruikt worden als controle zoals een enkelband.
  Op naar de Nieuwe wereld

  0 likes
 • Arnold schreef:

  Geen chip in mijn lijf, ik wil gewoon MENS blijven!!!

  0 likes
 • Kevin schreef:

  Dit is nogal vreselijk ver gezocht nietwaar? Ik ben zelf ook een software engineer die het leuk vind om in zijn vrije tijd te experimenteren met AI.

  Het zijn alleen ideeetje hoe het eventueel in de toekomst er uit zou kunnen zien.

  0 likes
 • Ellis de Wal schreef:

  Rustig aan. Dit lespakket is al van 2019. Als je het leest staat het er genuanceerder. Nog steeds ben ik er als ouder niet van gediend en ga het zeker bestuderen! De eductiefilmpjes op youtube sponsered by bill and melinda gates foundation zijn even more scary en dat plukken ze ook nog zelf van internet.

  0 likes
 • x

  Check Also

  nos jeugdjournaal

  NOS Jeugdjournaal maakt kinderen warm voor microchip in brein

  Als je vaccinaties in één adem noemt ...

  windmolens

  De aap komt uit de mouw: stroom van Nederlandse windmolens gaat naar Microsoft. ‘Volksverlakkerij’

  Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond. ...

  >