Binnenland

Doodeng: lespakket bereidt Nederlandse scholieren voor op chip in lijf

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In september vorig jaar kregen scholieren van koningin Maxima te horen hoe belangrijk het is om te leren over kunstmatige intelligentie. Ze zei: “Kunstmatige intelligentie gaat ons leven en wat we voor werk willen doen veranderen.”

De scholieren maakten kennis met kunstmatige intelligentie tijdens een les van de Nationale AI-cursus Junior, een gratis pakket dat onder andere is ontwikkeld door FutureNL. Voorzitter van deze organisatie is miljardair Steven Schuurman. In de adviesraad vinden we onder meer prins Constantijn van Oranje en directeur van Microsoft Nederland Ernst Jan Stigter terug.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Miljardairs, royals, Microsoft, kunstmatige intelligentie.

Je kunt je op hun website inschrijven om de zogeheten Digi-doener te ontvangen, een ‘wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen’. Eén van die lessen is getiteld ‘Klooien met je eigen lichaam!’

Stelling: Je kunt slimmer worden met chip in hersenen

“Techniek bevindt zich niet alleen buiten ons lichaam, ook techniek in het lichaam is al realiteit. Er zijn ook nu al mensen die bijvoorbeeld met een chip in hun lichaam rondlopen. Hoe noemen we dat? Waarom doen deze mensen dat? Hoever willen we hierin gaan? Daar kom je tijdens deze thuisopdracht achter.”

Tijdens de les krijg je een aantal stellingen voorgeschoteld. Je moet vervolgens ‘juist’ of ‘onjuist’ invullen. Bijvoorbeeld: ‘Je kunt slimmer worden met een chip in je hersenen’, of ‘met een usb-stick in je vinger heb je altijd en overal je bestanden bij je’.

Het antwoord op de eerste stelling is overigens ‘onjuist, maar Nederlandse wetenschappers zijn dit wel aan het onderzoeken’. Het antwoord op de tweede stelling is ‘juist’.

500 basisscholen

Ook krijgen scholieren vragen voorgeschoteld zoals:

Over 20 jaar zijn ov-chipkaarten verleden tijd. Wil je met het openbaar vervoer reizen, moet je een chip in je arm laten plaatsen. Wil je dit niet, kun je geen gebruik meer maken van de trein, tram, metro en bus. Wat doe je?

Of:

Over vijftien jaar worden alle baby’s meteen na de geboorte gechipt. De overheid ziet dit als noodzakelijk. Als ouder kun je zo altijd zien waar je kind zich bevindt. Raakt je kind ooit vermist? Zonder chip hoef je niet op medewerking van de politie te rekenen. Je bent net vader of moeder geworden, wat doe je?

Dit zijn geen complottheorieën, maar echte, bestaande lespakketten die zijn ontwikkeld voor onze kinderen. Door een organisatie die wordt bestierd door onder andere een prins, een directeur van Microsoft en een miljardair.

Volgens FutureNL zien meer dan 500 basisscholen in Nederland de meerwaarde in van het bijbrengen van kennis over dit onderwerp. Is dit de toekomst van Nederland? Willen we dit?

[H/t Ramon Walter]

3.8 11 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex
Alex
3 jaren geleden

Wtf! The insanity is complete!

salvar
salvar
3 jaren geleden

de oranjes zijn doodeng als ze het al zijn.
heb ze nooit vertrouwd voor geen 1,5 meter.
onder het mom van lachen en toe wuiven en lintjes door knippen zijn ze met heel andere dingen bezig en dat mogen wij niet weten.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
3 jaren geleden

En ik was al zo misselijk.

Lawke
Lawke
3 jaren geleden

De enige chips die in mijn lijf komen zijn met zout of pickels…

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x