Homepagina » Binnenland » Doodeng: lespakket bereidt Nederlandse scholieren voor op chip in lijf
scholieren

Doodeng: lespakket bereidt Nederlandse scholieren voor op chip in lijf

In september vorig jaar kregen scholieren van koningin Maxima te horen hoe belangrijk het is om te leren over kunstmatige intelligentie. Ze zei: “Kunstmatige intelligentie gaat ons leven en wat we voor werk willen doen veranderen.”

De scholieren maakten kennis met kunstmatige intelligentie tijdens een les van de Nationale AI-cursus Junior, een gratis pakket dat onder andere is ontwikkeld door FutureNL. Voorzitter van deze organisatie is miljardair Steven Schuurman. In de adviesraad vinden we onder meer prins Constantijn van Oranje en directeur van Microsoft Nederland Ernst Jan Stigter terug.

Miljardairs, royals, Microsoft, kunstmatige intelligentie.

Je kunt je op hun website inschrijven om de zogeheten Digi-doener te ontvangen, een ‘wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen’. Eén van die lessen is getiteld ‘Klooien met je eigen lichaam!’

Stelling: Je kunt slimmer worden met chip in hersenen

“Techniek bevindt zich niet alleen buiten ons lichaam, ook techniek in het lichaam is al realiteit. Er zijn ook nu al mensen die bijvoorbeeld met een chip in hun lichaam rondlopen. Hoe noemen we dat? Waarom doen deze mensen dat? Hoever willen we hierin gaan? Daar kom je tijdens deze thuisopdracht achter.”

Tijdens de les krijg je een aantal stellingen voorgeschoteld. Je moet vervolgens ‘juist’ of ‘onjuist’ invullen. Bijvoorbeeld: ‘Je kunt slimmer worden met een chip in je hersenen’, of ‘met een usb-stick in je vinger heb je altijd en overal je bestanden bij je’.

Het antwoord op de eerste stelling is overigens ‘onjuist, maar Nederlandse wetenschappers zijn dit wel aan het onderzoeken’. Het antwoord op de tweede stelling is ‘juist’.

500 basisscholen

Ook krijgen scholieren vragen voorgeschoteld zoals:

Over 20 jaar zijn ov-chipkaarten verleden tijd. Wil je met het openbaar vervoer reizen, moet je een chip in je arm laten plaatsen. Wil je dit niet, kun je geen gebruik meer maken van de trein, tram, metro en bus. Wat doe je?

Of:

Over vijftien jaar worden alle baby’s meteen na de geboorte gechipt. De overheid ziet dit als noodzakelijk. Als ouder kun je zo altijd zien waar je kind zich bevindt. Raakt je kind ooit vermist? Zonder chip hoef je niet op medewerking van de politie te rekenen. Je bent net vader of moeder geworden, wat doe je?

Dit zijn geen complottheorieën, maar echte, bestaande lespakketten die zijn ontwikkeld voor onze kinderen. Door een organisatie die wordt bestierd door onder andere een prins, een directeur van Microsoft en een miljardair.

Volgens FutureNL zien meer dan 500 basisscholen in Nederland de meerwaarde in van het bijbrengen van kennis over dit onderwerp. Is dit de toekomst van Nederland? Willen we dit?

[H/t Ramon Walter]
4 8 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex
Alex
8 maanden geleden

Wtf! The insanity is complete!

salvar
salvar
8 maanden geleden

de oranjes zijn doodeng als ze het al zijn.
heb ze nooit vertrouwd voor geen 1,5 meter.
onder het mom van lachen en toe wuiven en lintjes door knippen zijn ze met heel andere dingen bezig en dat mogen wij niet weten.

Tony
Tony
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

De wereld aan de andere kant van het lintje is zeker weten een heel andere.

Maxima is zo te horen niet alleen maar een beetje dom! Om maar even haar eigen uitspraak te citeren. Zou zij haar eigen kinderen ook chippen en zo voor de gek houden? Of zij zij zelf voorop gaan?

Al met al een ziekmakend idee om onwetende kinderen angst in te jagen en te manipuleren. Wanneer ouders dit tolereren en niet afwijzen, dan is dit de wereld op zijn kop, maar tevens ook de ondergang van de mensheid.

Dat er leraren zijn, maar ook ouders, die dit prolongeren is een angstaanjagende gedachte.
Dan zijn zij zelf ook niet goed wijs!

De vraag hier is niet of je, en hoe je slimmer wordt, want daar kan dan helemaal geen sprake van zijn. Het doel is juist om mensen dommer en nog meer dommer te maken, zodat je ze kunstmatig kunt controleren en delegeren.

Dan is de conclusie dat de mensen die dit willen bewerkstelligen en doorvoeren zelf ongeneeslijk ziek zijn. Heel onmenselijk dus.

Als je kind wordt vermist, wordt zijn bloed gedronken door mensen die hier op kicken. Dan verdwijnt de chip ook en verraadt meteen de dader. Dat zou dan het enige voordeel hiervan zijn.

Ik blijf mij de laatste tijd afvragen of al die mensen, die andere mensen in de wereld voor de gek houden, en die de mensheid willen vernietigen, nou helemaal niets beter te doen hebben?

Dan hebben zij dus naast teveel geld ook nog eens teveel vrije tijd.

Willem2
Willem2
Reactie op  Tony
8 maanden geleden

En dat is het enge Tony. Ze willen wellicht de macht terug over de burgers, ze schijten van 7 miljard burgers die weten wie ze zijn. Stel dat ze je op afstand kunnen uitschakelen met die chip. Aha dan kunnen wij niks meer beginnen. Geen vaccin nemen mensen. Ons verlies zal er als toverslag bij donkere hemel zijn.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Tony
8 maanden geleden

Wat zou het bereik zijn van zo’n chip? Kun je een faraday-cage maken in een auto, en zo iemand transporteren zonder GPS informatie door te sturen? Kun je de transponder identificatie code dupliceren en deze in een duif stoppen (dan is er even een echo van 2 chips met de zelfde code) en de andere uit het lichaam halen (en in neutraal water te doen, zodat het geen stroom meer krijgt en “uit” gaat). Ik zie de voordelen zo nog niet voor “veiligheid”. Als je ontvoerd wordt, kunnen de ontvoerders niet kippengaas om hun chip hebben om tijdelijk “onzichtbaar” te worden.

Ook voor normaal gebruik (bijv voor in de metro) ziet het er lastig uit ivm met privacy. Bijv, de chip identificatie code is vrij uit te lezen, maar extra data moet via encryptie uitgelezen worden (of burgers met een uitlees apparaat kunnen meteen weten waar je woont). En instanties krijgen dan verschillende keys om sommige velden uit te lezen (bijv: alleen de leeftijd voor een slijterij; medische status voor een hospitaal; BSN voor politie, enz). En als zo’n key gestolen/gelekt wordt, dan moet iedereen een update krijgen in de chip (om de oude key te invalideren, en een nieuwe key te krijgen). Je hoeft alleen maar naar een Windows Update te kijken hoe lastig dat allemaal is. Je komt van vakantie, en mag de metro niet in omdat je de update niet gekregen hebt…

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 maanden geleden

En ik was al zo misselijk.

Lawke
Lawke
8 maanden geleden

De enige chips die in mijn lijf komen zijn met zout of pickels…

Albert
Albert
8 maanden geleden

Vraag 1). Wat denk je? Wil je door je klasgenoten als dombo uitgemaakt worden, of is je geloof in Jezus genoeg ondanks dat je halfdood gepest wordt?

Vraag 2). Vind jij jezelf wel slim als jij nog met vele creditcards, bankpasjes, OV kaarten en geld loopt, en je klasgenoten hebben die rommel allemaal niet meer nodig?

Sizu_Sun
Sizu_Sun
8 maanden geleden

en sprankje hoop is dat ze het nog over USB sticks hebben…. Ik weet niet of die blagen weten wat dat zijn. Die hebben gewoon een Cloud 🙂

exegese
exegese
8 maanden geleden

Willen we dat ? NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!

salvar
salvar
Reactie op  exegese
8 maanden geleden

ze weten donders goed dat onze hersens een soort computer is alleen een natuurlijke.
als je het geloven wil is er in een ver verleden door buitenaardse een blokkade aangebracht.
daardoor staan onze hersenen op een laag pitje.
als de blokkade weg zou zijn is ieder mens superieur aan welke computer ook.

Wow
Wow
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

beste Salvar, de volgende zin is eigenlijk van het ego in het algemeen. :als je het geloven wil is er in een ver verleden door buitenaardse een blokkade aangebracht.
Nee, nee, nee,.buitenaardsen zijn nooit hier geweest, ze kijken wel uit!! Nee, Salvar die blokkade is het ego. 120 jaar geleden is het schoolsysteem gemaakt en door wie denk je,..buitenaardsen?? kom op salvar,..

enki
enki
Reactie op  Wow
8 maanden geleden

@Wow
Veel mensen haken idd. af als het om buitenaardsen, entiteiten enz gaat. Het is maar hoe diep je het holletje in wil gaan. Ik denk als je je hier ook echt in gaat verdiepen nog al wat toevalligheden kan tegenkomen… oja sorry, toeval bestaat niet meer in mijn realiteit

Hein
Hein
Reactie op  enki
8 maanden geleden

Hoe meer je weet, hoe vreemder je klinkt.

Piet
Piet
8 maanden geleden

Ja, maar ‘ze’ hebben helemaal niet die macht om dat uit te voeren. Het kan ook niet zo zijn, dat deze artikelen subcommuniceren dat hier machthebbers, rijken, elite, meer macht hebben dan ze daadwerkelijk hebben.

Bewustwording is natuurlijk wel goed.

Daarom wordt stemmen belangrijk. En ook vooral letten op compleet nieuwe partijen die een andere weg willen en gaan inslaan.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Piet
8 maanden geleden

Stemmen heeft nog nooit enig nut gehad. Verkiezingen komen er sowieso niet meer. Maar ja, zolang mensen onnozel blijven kletsen over een aangepraat en vooral niet bestaand gevaar, inderdaad het ‘virus’ en zich des gevolge allerlei onnozele maatregelen laten opdringen, heeft uitwijden over stemmen en het politieke theater ook niet veel zin vrees ik.

sjaakie van den hoek
sjaakie van den hoek
8 maanden geleden

Zeg Maxima, neem jij die chip maar in jouw eigen lijf.

enki
enki
Reactie op  sjaakie van den hoek
8 maanden geleden

Ja trap hem er maar zo diep mogelijk in bij deze beetje domme heks uhhh mevrouw

Stijn
Stijn
8 maanden geleden

Ik vind het best wel cool. Leve de technologische vooruitgang!

Elise
Elise
Reactie op  Stijn
8 maanden geleden

Bekijk de serie black mirror en/of andere films die hierover gaan, dan vind je het niet meer zo cool.

marianne
marianne
Reactie op  Elise
3 maanden geleden

alleen opgeschoten kinderen vinden dat cool, die vinden alles (nog) cool. totdat ze er achter komen dat ze gecontroleerd worden bij elke stap die ze maken, dan is het coole er gauw af.

x

Check Also

microsoft

Microsoft vormt Orwelliaans Ministerie van Waarheid

Alsof social mediabedrijven nog niet genoeg censuur ...

huisarts

LinkedIn snoert kritische huisarts de mond: ‘Blijkbaar mag je niet vertellen hoe de zaken zijn gegaan’

We bevinden ons momenteel in een vreemde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x