Binnenland

Doodeng: lespakket bereidt Nederlandse scholieren voor op chip in lijf

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In september vorig jaar kregen scholieren van koningin Maxima te horen hoe belangrijk het is om te leren over kunstmatige intelligentie. Ze zei: “Kunstmatige intelligentie gaat ons leven en wat we voor werk willen doen veranderen.”

De scholieren maakten kennis met kunstmatige intelligentie tijdens een les van de Nationale AI-cursus Junior, een gratis pakket dat onder andere is ontwikkeld door FutureNL. Voorzitter van deze organisatie is miljardair Steven Schuurman. In de adviesraad vinden we onder meer prins Constantijn van Oranje en directeur van Microsoft Nederland Ernst Jan Stigter terug.

Miljardairs, royals, Microsoft, kunstmatige intelligentie.

Je kunt je op hun website inschrijven om de zogeheten Digi-doener te ontvangen, een ‘wekelijkse nieuwe les met digitale doe-dingen’. Eén van die lessen is getiteld ‘Klooien met je eigen lichaam!’

Stelling: Je kunt slimmer worden met chip in hersenen

“Techniek bevindt zich niet alleen buiten ons lichaam, ook techniek in het lichaam is al realiteit. Er zijn ook nu al mensen die bijvoorbeeld met een chip in hun lichaam rondlopen. Hoe noemen we dat? Waarom doen deze mensen dat? Hoever willen we hierin gaan? Daar kom je tijdens deze thuisopdracht achter.”

Tijdens de les krijg je een aantal stellingen voorgeschoteld. Je moet vervolgens ‘juist’ of ‘onjuist’ invullen. Bijvoorbeeld: ‘Je kunt slimmer worden met een chip in je hersenen’, of ‘met een usb-stick in je vinger heb je altijd en overal je bestanden bij je’.

Het antwoord op de eerste stelling is overigens ‘onjuist, maar Nederlandse wetenschappers zijn dit wel aan het onderzoeken’. Het antwoord op de tweede stelling is ‘juist’.

500 basisscholen

Ook krijgen scholieren vragen voorgeschoteld zoals:

Over 20 jaar zijn ov-chipkaarten verleden tijd. Wil je met het openbaar vervoer reizen, moet je een chip in je arm laten plaatsen. Wil je dit niet, kun je geen gebruik meer maken van de trein, tram, metro en bus. Wat doe je?

Of:

Over vijftien jaar worden alle baby’s meteen na de geboorte gechipt. De overheid ziet dit als noodzakelijk. Als ouder kun je zo altijd zien waar je kind zich bevindt. Raakt je kind ooit vermist? Zonder chip hoef je niet op medewerking van de politie te rekenen. Je bent net vader of moeder geworden, wat doe je?

Dit zijn geen complottheorieën, maar echte, bestaande lespakketten die zijn ontwikkeld voor onze kinderen. Door een organisatie die wordt bestierd door onder andere een prins, een directeur van Microsoft en een miljardair.

Volgens FutureNL zien meer dan 500 basisscholen in Nederland de meerwaarde in van het bijbrengen van kennis over dit onderwerp. Is dit de toekomst van Nederland? Willen we dit?

[H/t Ramon Walter]

3.7 10 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex
Alex
1 jaar geleden

Wtf! The insanity is complete!

salvar
salvar
1 jaar geleden

de oranjes zijn doodeng als ze het al zijn.
heb ze nooit vertrouwd voor geen 1,5 meter.
onder het mom van lachen en toe wuiven en lintjes door knippen zijn ze met heel andere dingen bezig en dat mogen wij niet weten.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
1 jaar geleden

En ik was al zo misselijk.

Lawke
Lawke
1 jaar geleden

De enige chips die in mijn lijf komen zijn met zout of pickels…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x