Homepagina » Buitenland » In de aanval: Rusland en Syrië ‘drijven islamitische terroristen in de hoek’
In de aanval: Rusland en Syrië 'drijven islamitische terroristen in de hoek'

In de aanval: Rusland en Syrië ‘drijven islamitische terroristen in de hoek’

Het Syrische leger, dat gesteund wordt door de Russische luchtmacht, is erin geslaagd om het bolwerk van de terroristen aan de grens met Turkije te omsingelen. Hierdoor zijn de islamisten afgesneden van voorraden en ‘worden ze in de hoek gedrukt’. Dat meldt een Duitse krant.

Enkele dagen geleden kreeg het Syrische leger de controle over twee strategische bergtoppen, aldus de Duitse krant Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Toevoer van voorraden afsnijden

De radicale islamitische groep Al-Nusra Front en het Vrije Syrische Leger zijn in dit gebied helemaal verslagen, citeerde de krant de website Almasdarnews.

De overwinning is van groot belang om het bolwerk van het Vrije Syrische Leger in het noordelijke deel van de provincie Latakia te kunnen veroveren. De twee bergtoppen helpen het Syrische leger om de grens met Turkije helemaal af te sluiten en de toevoer van voorraden naar terroristen af te snijden.

Eén van de belangrijkste aanstichters

Rusland heeft herhaaldelijk opgeroepen actie te ondernemen tegen alle terreurgroepen in Syrië, waaronder het door Amerika gesteunde Al-Nusra Front, dat onderdeel is van Al Qaida. Eerder bevestigde een voormalige Indiase ambassadeur in Syrië dat het Al-Nusra Front één van de belangrijkste aanstichters was van de oorlog in Syrië.

De Syrische luchtmacht heeft naar verluidt topcommandant van IS Abu Hamza Al-Ansari gedood. Die was verantwoordelijk voor de ontvoering en dood van honderden burgers in de Syrische provincie Deir ez-Zor.

[DWN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • kael schreef:

  Raar dat de Russen op minder dan 6 maand doen waar de Amerikanen, Engelsen, Fransen, … al jaren met bezig zijn. Dus vluchtelingen kunnen naar huis.

  45 likes
  • J. Hofmans schreef:

   Raar dat jouw vertegenwoordigers het allemaal flikken. Het probleem ligt veel dieper en dat weet jij donders goed. Raar dat je niet zegt dat het westen de schuldige is; al eeuwen lang. Raar dat je het niet durft te zeggen. Echt raar, maar ik ben er helemaal misselijk van.

   18 likes
 • Silber eye schreef:

  Het Westen weet dat een wereldwijd Islamitisch offensief gaande is en de toekomst van de wereld wil bepalen voor onderwerping aan de Islam, de Amerikanen willen om die reden een Islamitisch armageddon op het Europese vasteland bewerkstelligen al van af de eerste Iraakse oorlogen, zodat hun eigen grondgebied grotendeels gespaard blijft voor totale vernietiging en de olievelden in de Islamitische landen beschikbaar blijven tot in de eindstrijd.
  Gelukkig vinden ze Rusland als tegenpool op hun pad vind het opmerkelijk dat Europa geen betrouwbare strategen heeft welke deze snode plannen onderkent en openbaart al was het anoniem.

  7 likes
  • Elise49 schreef:

   En uit welke hoek kwam die islamitische dreiging dan? Iran, Saudi Arabië? Waarom heeft het bedrijfsleven/beleid/elite dan mensen van die afkomst hierheen gehaald? Waarom ga je dan als het westen overal liggen stoken? Onder moslims heb je heel veel verschillende stromingen. Dus wat jij schrijft klopt al niet, want dan gingen we zeker wel samen met Rusland.
   Het gebeuren(agenda) valt allemaal samen met Jeruzalem/NWO/Niburu.(Zwitserland als nest) De rest is propaganda om mensen te sturen naar een bepaalde richting.(totale controle/technologie tijdperk) Die de gewone man niet wil, want die leeft op natuurlijke wijze. Islamieten/Joden/christenen worden misbruikt voor het einddoel. Elk echt mens met een hart zal zoiets nooit verzinnen. Die leeft met de dag en wil zijn kinderen groot zien worden in een vredige omgeving.

   15 likes
  • Pinokkiocratie schreef:

   Moslim terrorirsme met Israhelll als opperbevelhebber en Amerika als promotor.

   Het midden oosten is bijna klaar voor de opbouw van Big Israhell. Natuurlijk ook dankzij de Russen.

   3 likes
  • frans schreef:

   Het Westen wil helemaal niet dat de Eu zich onderwerpt aan de Islam!
   Het gebruikt Is om de Eu te destabiliseren!
   IS is een anglo-amerikaanse club.
   En die willen De NWO! uitstorten over de Eu.
   En Brussel loopt hard mee! Wij Worden vasalstaten van het Anglo-Amerikaanse plan die de hele wereld wil heersen.
   Maar het staat al geschreven ergens hier, dat het plan niet lukt. Op een goed moment gaan de bivakmutsen af en worden ze gewoon wakker ook! Hopelijk.
   En dat is goed om te ervaren/horen.

   2 likes
  • frans schreef:

   De Fransen en Engelsen en Amerikanen MOETEN naar huis dacht ik zo.
   go home enz.

   0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  De Russen hebben twee wapens en dat is de Waarheid en Elektronica ! Daar kunnen het Zionisme / Satanisme / Illuminatie / Bilderberg Bea / De Orde van Malta / Vrijmetselarij / Vaticaan / Jezuïeten en alle door de staat beschermde Pedofielen niet tegenop

  25 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Ik blijf het roepen, en ook steeds harder (niet alleen via het internet): Hulde aan Rusland en de landen die samen met Rusland optrekken tegen de ‘duivels’. Amerika stikt bijna en helaas wij als EU dan ook, omdat we Amerika willen blijven gehoorzamen.

  En met zo’n gek als Wilders, die is ingezet door (jawel) Amerika/Israël, gaan we Amerika nog meer als een grote baas boven ons krijgen. Mark my words.

  Het wordt tijd dat Rusland zware schade toebrengt aan landen zoals Turkije en Saudi-Arabië, maar zeker ook aan de VS en de EU. Anders leren we er niets van en blijven we dom bezig.

  13 likes
  • Droogtrommel schreef:

   Inderdaad, ik vertrouw Wilders ook niet. Het lijkt erop dat wij wel op Wilders moeten stemmen, keus hebben we eigenlijk niet.

   2 likes
   • exegese schreef:

    Kijk uit met Wilders. Wilders is zeker niet wie wij moeten denken dat hij is. De info onder de volgende link maakt veel duidelijk :

    http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/geert-wilders-is-de-mol/

    4 likes
    • Freba schreef:

     Een vriend van mij was op een Joodse bruiloft in London. Meneer met Keppel was daar teneinde fondsen te werven voor Wilders. Als Wilders het niet “redt”, wordt hij vermoord “via via” door een Arabier. Net als Robert Kennedy. Als hij- hoe toepasselijk- Mazzel heeft, vertrekt/mag hij naar Israel. Jammer voor alle lezers: De Intriganten hebben het al 200 jaar voor het zeggen op deze Aardkloot. Zoals Tolle zegt, dat Everything A Form is, zal ook dit eindigen. Duurt nog wel een eeuw. Momenteel een strijd tussen de rijke Amerikaanse Joden en (Rijke)Russische Joden gaande. En dat allemaal aan de Katholieke Kerk in Duitsland te danken, die het bankieren verbood rond het begin van de 19e eeuw. Bankieren en winst bedingen zou in strijd zijn met de Bijbel. Koran deelt dezelfde mening. Zoals altijd hebben de “heren” daar letterlijke een fijne neus voor gehad.

     1 likes
   • frans schreef:

    Het Westen wil helemaal niet dat de Eu zich onderwerpt aan de Islam!
    Het gebruikt Is om de Eu te destabiliseren!
    IS is een anglo-amerikaanse club.
    En die willen De NWO! uitstorten over de Eu.
    En Brussel loopt hard mee! Wij Worden vasalstaten van het Anglo-Amerikaanse plan die de hele wereld wil heersen.
    Maar het staat al geschreven ergens hier, dat het plan niet lukt. Op een goed moment gaan de bivakmutsen af en worden ze gewoon wakker ook! Hopelijk.
    En dat is goed om te ervaren/horen.

    0 likes
  • Cihad schreef:

   De russen zijn begonnen met schade toe te brengen en wel aan Nedrland! Remember MH17…

   Wat een stelletje lafaards zijn sommige mensen toch!!!

   Verliefd worden op je verkrachter! Dat is wat sommige Nederlanders doen, door de russen toe te juichen !!!

   BAH !!!! Ik kots van zulke mensen!!

   0 likes
 • legalize schreef:

  Ik mag die Russen wel ondanks dat de telegraaf er alles aan doet om ze zwart te maken.
  Poetin legt de leugens mooi bloot.

  Amerika is de grote vijand!!!

  9 likes
  • frans schreef:

   Dat wij, Europa, onder het Anglo- Amerikaanse pact zouden resideren dat is niet meer terug te draaien.
   Dat hoort zo.
   2 wereldoorlogen vanuit Duitsland opgezet om de wereldhegemonie is mislukt. Goed ook maar.

   Maar het Anglo-Amerikaanse pact weet niet hoe ze met macht moet omgaan.
   Al rond 1900 was er sprake van 1 wereldmunt en 1 wereldmacht. Maar ze weten niet dat ze elk land in de wereld
   moeten respecteren. In hun zijn en doen. Materialisme brengt domheid met zich mee, heeel grote domheid.
   Ze is los van alle moreel. Van alle gevoel. Van alle spiritualiteit. Van de gedachte dat onze aarde , Moeder-aarde is, Gaia. En dat ze van de mens is. EN.. dat dit gewoon zijn doorgang vindt houden de machten van nu zich niet mee bezig. Daarom is domme macht duister, en wijsheid is Licht.

   2 likes
 • jippiiieeee!!! schreef:

  echt wat goed petje af voor Russen!! RUSLAND IS FANTASTISCH!!!!!

  3 likes
 • Robert schreef:

  De BBC heeft een docu uit 3 delen uitgezonden – The Power of Nightmares – waarin zeer duidelijk aan het licht komt dat een angst voor moslims en alles wat daarbij meekomt een politiek strategische zet is van de toentertijd jonge groep neo-conservatieven. In die zelfde lijn (en met diezelfde groep aan het stuur) ‘viel’ 911 uit de lucht…

  2 likes
 • dutchresearcher schreef:

  Ik volg de situatie in Syrie op de voet en de Russen/Syriërs boeken de laatste weken behoorlijk vooruitgang. De provincie Latakia is bijna helemaal bevrijd van rebellen nu en ook ten oosten van de stad Aleppo hebben de Syriërs een aantal steden heroverd op IS. Doordat ook de Koerden naar het westen oprukken, is de verbindingsroute tussen IS en Turkije nu nog slechts zo’n 30km breed.
  In het zuiden is gisteren de strategische stad Sheikh-Miskeen heroverd en rukken de Syriërs nu op naar Nawa en de belegerde stad Daraa. Ondertussen staat in de buurt van Damascus de voorstad Daraya op het punt om bevrijd te worden. De komende paar weken zullen waarschijnlijk de gevechten in Syrie zich concentreren rondom Daraa en Aleppo en zullen de laatste rebellen uit Latakia verdreven worden. Daarna moeten we ons klaarmaken voor de beslissende slag in Syrie: de slag om de provincie Idlib. Als DIE wordt heroverd, is enkel IS nog over. Omdat IS dan al afgesneden en verzwakt is, verwacht ik dat IS dan in enkele maanden opgerold is. Dus met een beetje geluk wordt de oorlog in Syrie dit jaar nog beeindigd.

  Er is echter nog iets interessants: de oorlog in Jemen. Daar lijdt de Saoudische coalitie zware verliezen en zijn de Jemenieten erin geslaagd om het zuiden van Saoedi-Arabië binnen te dringen, grote hoeveelheden munitie buit te maken en een deel van Arabië te bezetten.

  Na de oorlog in Syrië zijn we dus nog niet klaar in deze regio. Dan wacht ons nog de Koerdische Onafhankelijkheidsoorlog tegen Turkije, gesteund door Syrie, Irak, Rusland, Armenië en Iran. De Koerden zijn straks in Syrie en Irak onafhankelijk, dus de kans is wel erg groot dat het Turkse deel volgt. Erdogan en de USA weten dit en de Koerden weten ook dat de USA hen gaat verraden. De Koerden zijn nu al de facto bondgenoten van Assad (als die hen onafhankelijkheid geeft en waarom niet?). Interessant is de vraag of artikel 5 NATO-handvest ook geldt in geval van een burgeroorlog. In Jemen is de oorlog ook nog niet klaar. Als heel Jemen veroverd is door de Houthis, heeft Saoedi-Arabië een groot probleem. Met Jemen ten zuiden en Irak, Iran en Syrië ten noorden van hen. En deze landen hebben nog allemaal een appeltje met Arabië te schillen.
  Dan is er nog Libië, waar IS nog vrij ongestoord verder groeit. Niemand die hier op dit moment naar omkijkt. Egypte heeft een militaire alliantie met Rusland en er komt een moment dat IS Libië beheerst en dus gaat rommelen in Egypte. Er komt dus een moment dat Egypte IS in Libië zal moeten gaan bestrijden. Tunesië acht ik hiertoe niet in staat en het Westen doet niets aan het probleem IS.

  Tenslotte is er ook nog Oekraine. Ondanks de ‘vrede’ wordt er dagelijks nog veel gevochten. Toch verwacht ik hier eigenlijk geen open oorlog meer. Ik verwacht eerder dat het regime in Kiev vroeg of laat gaat vallen. Of het handelsverdrag er nu komt of niet, bijna niemand ziet Maidan als een positief iets in Oekraine. Zo zitten er meer dan een miljoen vluchtelingen uit Oekraine (dus niet uit Donbas) in Rusland. Als Rusland de agressor zou zijn, is het een beetje vreemd om dan juist naar Rusland te vluchten. Moldavië kan hier een belangrijke rol in spelen. Ondanks een pro-Europese regering zijn daar nu dagelijks protesten TEGEN de EU (en voor Rusland). Een Russische overwinning hier kan een omwenteling in Oekraine in gang zetten.
  En dit waarschijnlijk allemaal voor 2020. We zullen het zien.

  1 likes
 • Cydonian schreef:

  Niet dat ik nu zo’n een fan ben van de russen, maar ze doen wat de rest claimt. En ja ze doen dit om de controle over de regio enigszins te behouden. Ik kan het wel waarderen dat Putin lak heeft aan wat je denk van wat hij te zeggen heeft, die man is wél een leider in tegenstelling tot onze poppenkast kopstukken en een leugenaar met een nep Nobelprijs.

  Ik vind het dan ook een grof schandaal dat de russen vorig jaar niet voor de herdenking van de 2e wereld oorlog waren uitgenodigd. Laten we immers niet vergeten dat we de russen net zo zeer als de amerikanen met hun coalitie te danken hebben dat wij nu geen Duits spreken. De russen hebben toen ook geleden en zware offers gebracht bij het verslaan van onze gemeenschappelijke vijand.

  Het westen speelt een smerig spel en gelukkig was de uitkomst van 16 oorlog simulaties van de NATO eenduidig; Rusland aanvallen is niet verstandig. Als dat niet zo was hadden we een nog groter probleem.

  1 likes
 • Wim schreef:

  Sinds de tweede oorlog vechten die, twee om de wereld macht.

  0 likes
 • frans schreef:

  IK was de westerse bommenwerpers gaan verafschuwen. en daarna alle nationaliteiten bommenwerpers.
  En nu zie ik daar die Russische?
  Mogen ze echt weg na hun “nut”?

  0 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >