Financieel

Financieel expert over beleid in Nederland: ‘Het is goed dat de mensen het niet weten, anders worden ze gek’

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Financieel expert Ab Flipse zei in het Ongehoord Nieuwscafé dat hij het ‘schandalig’ vindt wat mensen per uur verdienen. “Je moet zorgen dat er minder belasting betaald wordt.”

“Er verdwijnt zoveel geld in Nederland,” zei hij. Flipse wees erop dat er honderden miljarden worden gepompt in ‘de meest zinloze projecten’. “Wij smijten met geld.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dutch disease

We hadden volgens hem het rijkste land in Europa kunnen zijn, maar ons gasgeld is verdwenen. Toen de Noren 30 jaar geleden hun eigen gas- en olievelden ontdekten, hebben ze gezegd: we doen niet mee met de Dutch disease, aldus Flipse.

Hij verwees hiermee naar een term uit de economie, waarbij wordt bedoeld dat de waarde van een munt stijgt als gevolg van de verkoop van pas ontdekte grondstoffen. Door die waardestijging wordt de concurrentiepositie van het land minder en valt de export terug. Hierdoor daalt de economische productie en stijgt de werkloosheid.

Suïcidaal

Noorwegen zette een fonds op en het geld dat in dat fonds komt, is van alle Noren. “Nederland had miljonair kunnen zijn. We hebben ons gas verkwanseld,” zei Flipse. “Het grootste deel is gewoon weg. We verkopen gas goedkoop aan Duitsland.”

“Het beleid in dit land is zo bizar. Het is goed dat de mensen het niet weten, anders worden ze gek,” voegde hij toe. “Het [beleid] is suïcidaal. Dit land wordt gewoon kapotgemaakt.”

4.9 175 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helemaalgek
Helemaalgek
1 jaar geleden

Helemaaaaaaaal gek geworden!

Marc
Marc
1 jaar geleden

In wiens zakken is dit geld verdwenen (onder aanvoering van “onze” regeringen)??

joost
joost
1 jaar geleden

Ik denk dat er velen zijn die regelmatig kijken naar 9fornews wel redelijk goed op de hoogte zijn, het probleem zit juist bij hen die niet kijken, En om te begrijpen hoe het in de top werkt moet je ook eens kijken naar> The Trueman Show #92 Anneke Lucas van Jorn Luka !

Liberty
Liberty
1 jaar geleden

En nu moet iedereen langer doorwerken en meer belasting betalen en een stap terug doen van heksje Kaag.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x