Propaganda

Werknemers Al Jazeera nemen ontslag wegens gekleurde berichtgeving

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

1303%20aljazeera923487234987234932Veel werknemers van het Arabische televisienetwerk Al Jazeera hebben hun ontslag ingediend vanwege de gekleurde en onjuiste verslaggeving over de gebeurtenissen in het Midden-Oosten.

Alhoewel Al Jazeera een goede reputatie kreeg door haar berichtgeving over de revoluties in Tunesië en Egypte worden de antiregeringsprotesten in Bahrein grotendeels genegeerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Al Jazeera wordt er tevens van beschuldigd te overdrijven over de oppositiebeweging in Syrië en de waarheid over de gebeurtenissen die er plaatsvinden te verdoezelen.

De televisiezender zou ook verhalen over Libië en Syrië hebben bedacht en nieuws in scène zetten op geheime locaties. Al Jazeera dwingt bovendien haar redacteurs artikelen een draai te geven zodat de politieke opvattingen van de Staat Qatar goed naar voren komen.

Algemeen wordt aangenomen dat de emir van Qatar, Hamad bin Khalifa Al Thani, zeggenschap heeft over de programma’s die worden uitgezonden door Al Jazeera.

Het gekleurde beleid van het in Qatar gevestigde televisienetwerk heeft onder medewerkers tot onenigheid geleid. Werknemers van verschillende vestigingen zijn opgestapt omdat Al Jazeera het regime van Bahrein verkiest boven de Syrische regering. De laatste persoon die ontslag nam was een belangrijke directeur.

{qtube vid:= x–Td_8JXYk}

Bron: Presstv.ir

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x