Het Complot

Hierna zul je nooit meer hetzelfde kijken naar terroristische aanslagen

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tom Secker doet onderzoek naar de diepe staat, ontmaskert complotten en belicht de misdadige activiteiten van de westerse inlichtingendiensten.

Zijn werk is nooit benoemd door de mainstream media. Toch kunnen journalisten nog wel wat leren van Secker. Hij is namelijk erg goed in het boven water halen van geheime informatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Hij houdt zich onder meer bezig met de bomaanslag op het World Trade Center in 1993, Operatie Gladio, de terreuraanslagen in Londen van 7 juli 2005 en de invloed van het Pentagon en de CIA op de Amerikaanse entertainmentindustrie.

Medeweten

Secker kwam tot de conclusie dat het idee dat de ‘oorlog tegen terrorisme’ een strijd tussen de westerse liberale democratie en terrorisme in het Midden-Oosten is, fictief was.

“[Terroristen] konden alleen grote aanslagen plegen door samen te werken met westerse geheime agenten,” zegt hij.

Terreurgroep Al Qaida is bijvoorbeeld voortgekomen uit Operation Cyclone, die erop gericht was om islamitische extremisten te financieren, bewapenen en trainen tijdens de Afghaanse Oorlog.

Aanslagen worden gepleegd met medeweten van bepaalde individuen binnen westerse inlichtingendiensten, zegt Secker.

Te dicht in de buurt

Al Qaida bestaat al sinds zijn ontstaan in 1988 voor een deel uit undercoveragenten van de CIA en is om die reden de autoriteiten vaak te slim af, voegt hij toe.

“De ideologische leider achter de bomaanslag op het WTC in 1993, de blinde sjeik, werkte voor de CIA en mocht een jaar in de VS verblijven nadat zijn visum, dat was goedgekeurd door CIA-functionarissen, was ingetrokken,” aldus Secker.

Hij ontdekte dat de FBI zes maanden voor de aanslag een informant terugtrok die in de groep was geïnfiltreerd. Er werd niets gedaan met de informatie van deze informant.

“Ze kwamen waarschijnlijk te dicht in de buurt van wat de CIA van plan was met de blinde sjeik en zijn volgelingen,” zegt Secker.

Zondebok

Na de bomaanslag wisten FBI-informant Ali Mohamed en Ramzi Yousef te ontkomen. Ramzi’s oom is niemand minder dan Khalid Sheikh Mohammed, die wordt gezien als het brein achter de 9/11-aanslagen.

Het netwerk van Al Qaida in de Filipijnen werd gefinancierd door Mohammed Jamal Khalifa, een Amerikaanse inlichtingenagent.

Ali Mohamed vloog na zijn ontsnapping de wereld rond om terroristen te trainen die in 1998 bomaanslagen pleegden op de Amerikaanse ambassades in Tanzania en Kenia.

Als ze steeds zo gemakkelijk weten te ontkomen is de FBI óf het meest incompetente agentschap ter wereld óf zondebok voor geheime operaties van de CIA, merkt Secker op.

Nooit tegengewerkt

Rond de aanslagen op de ambassades in 1998, 9/11 en in de aanloop naar de aanslagen in Londen gebeurde steeds hetzelfde.

“Iedere keer dat de vermeende aanslagplegers ontmoetingen hadden met Al Qaida-figuren, deden ze dat via een geheim agent,” zegt hij.

“Ze werden nooit tegengewerkt en hadden tot het moment van de aanslagen alle vrijheid om te doen en laten wat ze maar wilden,” vervolgt hij.

Secker zegt dat er vele voorbeelden zijn van samenzwering tussen het Westen en Al Qaida. De Balkanoorlogen in de jaren negentig zijn volgens hem een schoolvoorbeeld.

Britse inlichtingendiensten

“Het Pentagon vloog de moedjahedien naar Bosnië om te vechten, waar ze het Bevrijdingsleger van Kosovo, dat werd getraind door de Amerikaanse huurlingenfirma MPRI, en het Nationale Bevrijdingsleger van Albanië vormden.

Begin jaren negentig hielp de blinde CIA-sjeik jonge mannen te rekruteren om in de regio te vechten.

Later ontstond daaruit de groep Al-Muhajiroun, waarvan de leiders Omar Bakri, Abu Hamza en Abu Qatada allemaal banden hadden met de Britse inlichtingendiensten, aldus Secker.

Onder de islamitische strijders die in de regio vochten waren onder meer Khaled Sheikh Mohammed en twee Saudische vrijwilligers, Nawaf al-Hazmi en Khalid al-Mihdhar, die later American Airlines-vlucht 77 weer zouden hebben gekaapt en in het Pentagon gevlogen.

Nooit een bedreiging

Ondertussen hielp Osama bin Laden de NAVO bij het destabiliseren van de regio, wat uiteindelijk resulteerde in de opdeling van Joegoslavië.

Er waren niet alleen meer dan genoeg westerse agenten geïnfiltreerd in hun gelederen, ze vochten ook zij aan zij met militanten die rechtstreeks werden aangestuurd door westerse overheden, legers en inlichtingendiensten.

“Of je hier kunt spreken van een complot is niet helemaal duidelijk, maar zonder westerse legers en inlichtingendiensten zou Al Qaida in Europa nooit een bedreiging hebben gevormd,” benadrukt Secker.

Zonder FBI-informant Ali Mohamed zou Al Qaida volgens hem nooit hebben bestaan in zijn huidige vorm en zouden de aanslagen op het WTC in 1993, de ambassades in 1998 en 9/11 waarschijnlijk nooit hebben plaatsgevonden.

Complete onzin

In de periode dat hij FBI-informant was, diende Mohamed in het Amerikaanse leger en werkte hij voor de CIA.

De CIA claimde dat Mohamed in de jaren tachtig was ontslagen, maar Secker zegt dat dit ‘complete onzin’ is.

Voormalig nationaal coördinator terrorismebestrijding Richard Clarke heeft gezegd dat de CIA voor de FBI en het Witte Huis doelbewust informatie achterhield over Khalid al-Mihdhar en Nawaf al-Hazmi, omdat zij door hen waren gerekruteerd.

“Al-Mihdhar werkte nog steeds voor de CIA op het moment dat vlucht 77 in het Pentagon vloog,” concludeert Secker.

Foto: Magnus Manske Wikimedia Commons

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
6 jaren geleden

“The war on terror” bestaat niet !!! The war of gouvernements together with Terrorsits against their own and other people daarentegen wel. Het wordt hoog tijd voor echte democratie waarbij gekozen overheidsfunctionarissen de belangen van hun kiezers behartigen of anders onmiddellijk en democratisch gedwongen worden het pluche terstond te verlaten . Dat is de enige manier om de cabal geweldloos de pas af te snijden.

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

De VS inlichtingendiensten zijn de ware scheppers van het terrorisme. Dat weten we nu al gedurende een lange tijd en niemand die hier iets aan doet. We zouden hier collectief tegen in opstand moeten komen.

PIETJE
PIETJE
6 jaren geleden

stem nooit meer op rutte (kutje) want dat is wat hij doet de smeerlap !!!

PIETJE
PIETJE
6 jaren geleden

hij is er alleen maar voor de rijke mensen niet voor ons voetvolk !! Onthou dat goed !!

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x