Paranormaal

Maak kennis met Oscar, de kat die sterfgevallen kan voorspellen

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Oscar de ‘helderziende’ kat leeft in een verzorgingstehuis in Providence in de Amerikaanse staat Rhode Island. Als hij een patiënt bezoekt is dat een teken dat de persoon in kwestie binnen enkele uren zal komen te overlijden. Het geeft verzorgers de gelegenheid om geliefden en familieleden te bellen zodat ze afscheid kunnen nemen.

Oscar heeft voor zijn diensten al een gedenksteen gekregen en ook wordt hij vaak geprezen door nabestaanden. De kat kwam in de schijnwerpers te staan toen dr. David Dosa, professor van de Brown-universiteit, een artikel over Oscar publiceerde in het New England Journal of Medicine, getiteld A Day in the Life of Oscar the Cat. In 2010 schreef dr. Dosa ook een boek over de kat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De deur naar de kamer van de patiënt is gesloten. Oscar zit stil en wacht,” schreef hij. “Hij houdt mevrouw T. in de gaten. Ze is terminaal en ligt aan de beademing. Hij ruikt, kijkt nog één keer naar mevrouw T., springt van het bed en verlaat de kamer. Vandaag nog niet.”

Dr. Dosa vervolgt: “Mevrouw K. ligt rustig in haar bed. Ze wordt omringd door foto’s van haar kleinkinderen en haar trouwdag. Ze is alleen. Oscar springt op het bed en ruikt. Hij draait zich twee keer om en gaat naast haar liggen.”

De zuster ziet Oscar naast mevrouw K. liggen en laat de familie komen. De familieleden staan om mevrouw K. heen en één iemand vraagt waarom er een kat in de kamer is. Een ander familielid antwoordt dat de kat er is om mevrouw K. naar de hemel te helpen. Een half uur later sterft mevrouw K. Oscar springt op, kijk om zich heen en verlaat stilletjes de kamer.

Joe Nickell van de Skeptical Inquirer denkt niet dat de kat helderziend is, maar dat er een biochemische verklaring is. “Als cellen sterven komen er biochemicaliën vrij, waaronder verschillende soorten ketonen met een specifieke geur. Kan het zijn dat Oscar een verhoogde concentratie van deze verbindingen ruikt voordat een patiënt overlijdt?”

Dr. Dosa denkt echter dat Oscar veel meer is dan een waarschuwingssysteem voor ketonen.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Wat gebeurt er als Oscar zelf aan het einde van zijn kattenleven komt ? Neemt dan een andere kat het van hem over ? Of incarneert hij in een andere kat ?
Grappig en troostrijk voor de nabestaanden.

frits
frits
9 jaren geleden

Goh, in het laatste (?) boek van S. King komt dit exacte verhaal ook aan de orde. Zo hij de inspiratie van deze kat/verhaal hebben gekregen?

Pe68
Pe68
9 jaren geleden

Deze dieren hebben ook de bijnaam als poortwachter.
Een reden dat mensen een hekel aan katten hebben is niet alleen dat ze de tuin gratis bemesten. Ze zijn hoog gevoelig. Zo komt 1 en dezelfde kat als voorbeeld niet bij mijn vader in de buurt en springt zonder dat deze mij kende pardoes op schoot en gaat lekker liggen, alsof we elkaar al kenden.
En vader heeft geen hekel aan dieren…
Dit heb ik met dieren en al mijn hele leven 😉
Dat terwijl veel mensen mij negeren om vage (maatschap) redenen. grappig wel.

THiZ iZ MaDNeSS
THiZ iZ MaDNeSS
9 jaren geleden

Touché pussycat!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x