Homepagina » Natuur en Milieu » Flat Earthers plannen cruise naar Antarctica om ‘einde van de wereld’ te bereiken. Komen ze van een koude kermis thuis?
Flat Earthers plannen cruise naar Antarctica om 'einde van de wereld' te bereiken. Komen ze van een koude kermis thuis?

Flat Earthers plannen cruise naar Antarctica om ‘einde van de wereld’ te bereiken. Komen ze van een koude kermis thuis?

Er is momenteel veel aandacht in de media voor een expeditie naar ‘het einde van de wereld’ van Flat Earthers, mensen die geloven dat de aarde plat is.

Ze willen afreizen naar Antarctica om ‘eens en voor altijd’ te bewijzen dat de planeet niet bolvormig is, meldt Forbes.

De Flat Earth International Conference (FEIC) organiseert ergens in 2020 een cruise naar het continent.

Navigatie

Experts hebben erop gewezen dat de navigatie van een cruiseschip is gebaseerd op de aanname dat de aarde rond is.

GPS maakt gebruik van een netwerk van satellieten die ronde aarde draaien.

Henk Keijer, een Nederlandse oud-kapitein, legde aan The Guardian uit: “De reden dat er 24 satellieten gebruikt worden bij navigatie, is dat de aarde rond is.”

“Er zijn minimaal drie satellieten nodig om de positie van één schip te bepalen,” zei hij. “Maar als iemand aan de andere kant van de wereld zijn positie wil weten, moeten daar ook weer een aantal satellieten voor gebruikt worden.”

Logan Paul

“Als de aarde plat was, zouden drie satellieten genoeg zijn geweest,” klonk het. “Maar drie is niet genoeg, omdat de aarde rond is.”

Keijer: “Ik heb ongeveer twee miljoen keer gevaren en heb nog geen enkele kapitein ontmoet die gelooft dat de aarde plat is.”

Tijdens een recente Flath Earth International Conference in de Verenigde Staten dook opeens YouTube-ster Logan Paul op.

De muur

Hij maakte de nieuwe documentaire ‘The Flat Earth: to the Edge and Back’, een zoektocht naar de ‘rand van de wereld’ op de Zuidpool.

In de trailer van de film, die al 1,8 miljoen keer is bekeken, geeft hij toe een Flat Earther te zijn en zegt hij als eerste ‘de muur’ te willen bereiken.

[Daily Mail, Forbes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ronald schreef:

  Als de zon in de ochtend opkomt verlicht het de aarde. Als de aarde plat is verlicht het dus de hele aarde. Hoe komt het dan dat het in Nederland licht is terwijl het in b.v. Indonesië nog nacht is?

  11 likes
  • Patricia Müller schreef:

   Met logica kom je bij die sukkels niet verder. Ze hebben een religie daarvan gemaakt, en religies zijn niet logisch.

   10 likes
   • Godwint schreef:

    Ik ben heel benieuwd met welke logica jij het tegendeel gaat bewijzen aan de sukkels.

    1 likes
    • Wil schreef:

     Dat is nu net gebeurd! als de aarde plat is en dus een schijf dan kan het toch nooit donker zijn op delen van die schijf als de zon er op schijnt of snap jij dat niet?

     3 likes
     • vladi schreef:

      licht heeft geen eeuwig bereik,naarmate de afstand groter word neemt de kracht af.
      geloof het of niet.

      fff

      3 likes
   • brg schreef:

    Als je het rechtsysteem als religie ziet dan kregen de wetsgeleerden de volle zegen van de paus voor hun klimaatwet. Die trek je volgens Obama door naar Afrika zodat de mensen daar moeilijk kunnen beschikken over dure airco’s of auto’s. Zo zag ik op tv dat Obama niet hartelijk verwelkomd zou worden in Kenya toen hij nog president was.

    0 likes
  • Hen3 schreef:

   Stel je de nacht voor, en je hebt een zaklamp in je hand die aan staat, deze zal alleen de plek verlichten waar deze zich opdat moment bevindt en niet de hele omgeving. Zo werkt het ook met het licht in deze wereld. Maar weet dat het Licht er eerder was dan de zon. Maar dat is een ander verhaal. Wat de meeste wereldse mensen ver te boven gaat.

   1 likes
  • AnnoNimbus schreef:

   Lampenkapje…. of Indonesie heeft de zonnetax niet betaald, dan krijgen ze ook geen licht.

   0 likes
 • Arwijn schreef:

  Bullshit mainstream narrative suckup troll film! Logan Paul is een Corporacratische aandacht hoer en verkoopt zijn eigen moeder nog voor kijkcijfers.

  10 likes
  • marcel Koningen schreef:

   Even kijken hoor: als het hun lukt om het ijs te bereiken en ze dat markeren met b.v grote rode vlek op ijs muur dan kan het niet anders als je het ijs volgt naar de linker of de rechterkant dat je weer bij hetzelfde punt uitkomt als het rondje kompleet is en het hele ronde is pool.Als de aarde plat is en er is een ijs muur omheen dan is het effect als je daar markeert met b.v. een grote rode vlek en je volgt het ijs naar links of rechts dan reis je ook in pool omstandigheden en kom je bij hetzelfde punt uit als het rondje klaar is.Theorie bewezen geen speld tussen te krijgen volgens de platte aarde theo-risten natuurlijk.Gewoon kamera op verschillende plekken aan ballon zie je twee verschillende horizons of drie of vier wat je wil.
   Een op 25 mensen is pathologisch leugenaar die verhalen verzint om geld te verdienen desnoods ten koste van goed gelovige medemensen.
   En nu koffie.mvrg ,Marcel

   3 likes
  • Gea Breuker schreef:

   De boog kan niet altijd gespannen zijn Arwijn. Was een vermakelijke filmpje met diepgang over dit waanidee, heb wel gelachen. Zou je misschiem ook eens moeten doen 😉

   4 likes
 • PREDATOR schreef:

  Nee sorry.Bol of plat zal mij een zorg zijn.Er zijn belangrijkere zieke dingen die hier spelen op aarde waar wat aan gebeuren moet..Al is ie vierkant pffff

  13 likes
 • Gea Breuker schreef:

  Slimme gast die Logan, net doen alsof hij in tweespalt geraakt, verhaal eromheen breien, leuke cruise organiseren en dan verkopen; ka-tsjing laat de kassa maar rollen.
  Als ik de trailer zo bekijk, doet ook liefde nog een duit in het zakje (hihi) en tja, dat is the greatest power on earth. Maar zonder gekheid op een stokje (hihi), het zou een goed idee zijn om die cruise te maken, door te stomen, live te streamen en neem dan ook nog wat drones en zeker lange afstands drones met camera om steeds weer over die ‘ice-wall’ heen te kijken…
  Dus dames en heren, ik hoop dat de cruise doorgaat, dat julliie er veel ruchtbaarheid aan geven, enne, niet huilen als de aarde toch rond blijkt, want die conclusie staat al vast!

  6 likes
 • maarten54 schreef:

  Als de aarde plat zou zijn…Vaar om Antarctica heen en meet de omtrek.
  Trek dan een cirkel rond de noordpool van de zelfde grootte.
  Is de aarde plat dan ‘vaar’ je als het goed is dezelfde afstand en route.
  Zou je , tegen A. aan kijkend, bakboord uit varen, zou je stuurboord roer moeten geven om rond A. te varen als de aarde bol zou zijn.
  Met een platte aarde zou je alleen, bakboord uit gaand, bakboord roer moeten geven…
  Toch?

  Ik denk ook dat de aarde plat is, maar gezien heb ik het nog nooit dus ik ga niet beweren dat het ook zo is dus voorlopig is het nog geloven dat… Kort gezegd: Eerst zien, dan weten.

  5 likes
  • Godwint schreef:

   Boek een vlucht van Sidney naar New York… als de aarde rond is dan vlieg je over Hawaï voor de kortste route… als deze plat is dan vlieg je over Alaska.

   2 likes
 • Kees schreef:

  Jaaaa, maak die cruise! En zie dat de Aarde gewoon rond is. Zijn we meteen van dat gezeur af. Ik vind het opdringerige flat earth gezeik een belediging voor de hedendaagse kennis en wetenschap.

  Alle planeten die we kunnen zien zijn rond. En dan zou de aarde plat zijn. Ja…… natuurlijk.

  Waarom het een complot zou zijn om te zeggen dat ie rond is, kan niemand mij vertellen. Een complot van miljoenen mensen en geen hond heeft een idee waarom eigenlijk verteld wordt dat de planeet een bol is…. kappen met die onzin. We leven niet meer in de Middeleeuwen.

  3 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Hou nou toch op.

  2 likes
 • Rob schreef:

  Wat maakt het dat die flat earthers zo opdringerig bezig zijn om hun gelijk te krijgen? Het is precies als de doctrine van de zwarte kousen kerk. Dat ze willen geloven dat de Aarde plat is moeten ze zelf weten. Wat je vaak ziet is dat ze niks anders hebben om over te discussiëren. Het lijkt af en toe wel alsof ze het internet afstruinen en op zoek zijn naar artikelen of posts op sociale media waar de vorm van de Aarde in voor komt zodat ze de macht strijd aan kunnen gaan om hun gelijk te krijgen. Van mij krijgen ze geen gelijk. Het is allang duidelijk waar dat idee vandaan komt. Het is een CIA psy-op. De CIA heeft het zelf bevestigd en dat het om een test ging over mind control. Het bewijs blijkt gewoon gefabriceerd te zijn en fake bloggers hebben dat verspreid. Het is precies als met religie, geef aan dat iets is zoals het je wordt voorgeschoteld en het wordt geloofd. In dit geval hebben ze mensen verteld dat bepaalde metingen etc bewijzen dat de Aarde plat is. De mensen die het meten geloven het en komen uiteraard tot de (voorgeschotelde) conclusie. Het is gewoon herhalen wat hen is voorgeschoteld. Als ze dat voor zichzelf houden is er niets aan de hand. Ze zijn echter bezig om er een enorme macht strijd van te maken tegen mensen die het niet met ze eens zijn. Daaraan is duidelijk dat het gebrainwashed is, net als de zwarte kousen kerk. Ik heb niets met CIA etc maar de mind control test is een groot succes geworden. In mijn beleving is de Aarde een levend organisme omdat het bewustzijn heeft. Was dat niet zo dan bestond er ook geen leven op de Aarde want dan kon er geen natuur groeien en mensen op leven. Zonder bewustzijn IS er geen leven.

  2 likes
  • brg schreef:

   oow. Het is een pleziervaartbeloning voor de bloggers. Ik krijg helemaal niks voor lichtzinnig zijn of niks voor mijn frivole acties.

   0 likes
  • maarten54 schreef:

   En andersom ?

   0 likes
   • brg schreef:

    Wat bedoel je Maarten, zonder leven is er geen bewustzijn of gelijk geven is ook krijgen? frivole acties zijn geen oppervlakkigheden wat is anders om van lichtzinnig? Te zwaar aan tillen? niks is anders van wat?

    0 likes
   • maarten54 schreef:

    brg: Dit antwoord was bedoeld voor Rob
    > ….Wat maakt het dat die flat earthers zo opdringerig bezig zijn om hun gelijk te krijgen? … …ze niks anders hebben om over te discussiëren… opdringerig bezig zijn om hun gelijk te krijgen <, verwijten dat ze 'opdringerig' bezig zijn, Ik hou dat vooralsnog voor een mening waar ik over na 'moet' denken ( niet direct verwerpen) want zolang ik, en anderen, niets gezien heb/hebben kunnen beide kampen gelijk/ongelijk hebben.

    Laten we gewoon 'in gesprek' blijven, dan kom je tot iets, met uw 'gemopper' kom je tot…ruzie?, in elk geval niet tot een goed gesprek.

    0 likes
  • AnnoNimbus schreef:

   Meer bezig laten houden met iets, zodat ze zich niet bezig houden met belangrijke zaken.

   0 likes
 • frans schreef:

  om ‘einde van de wereld’ te bereiken. Komen ze van een koude kermis thuis?

  Ja! om het einde van hun droomwereld ineen te zien storten. zij draaien in hun eigen gedachten-cirkeltje
  rond.
  Rond ja. alles is rond. ook gedachten!

  2 likes
 • Erde schreef:

  Ze gaan het nooit na vertellen want ze vallen er van af.

  2 likes
 • Patrick s schreef:

  Flat Earthers kijken te veel naar Pirates of the caribbean!

  1 likes
 • vladi schreef:

  Keijer zegt dat hij 2.000.000 keer gevaren heeft.

  2.000.000 :365=5479 vaarjaren?
  oh wacht, hij maakte natuurlijk meerdere ritten per dag.
  stel de man heeft 80 vaarjaren……5479:80=68 keren varen per dag.

  sterk verhaal lijkt mij.

  fff

  2 likes
 • Rene schreef:

  Hij zal de muur bereiken in zijn tunneldenken wat je eilt zijn dat zijn realiteit

  1 likes
 • PREDATOR schreef:

  Als ik mee mag met zoon vette cruiseboot ,geloof ik ook in een platte aarde .Mijn vrouw en kinderen dan ook ..

  0 likes
 • x

  Check Also

  planeetonderzoeker

  Planeetonderzoeker laat zien dat aarde niet om de zon draait

  Het is algemeen bekend dat de zon ...

  wetenschappers

  Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

  De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

  >