Buitenland

‘Zeg Cameron dat het tijd is om uit de EU te stappen’ (video)

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week was de Duitse bondskanselier Angela Merkel op bezoek bij de Britse premier David Cameron.

Leider van de Britse Onafhankelijkheidspartij Nigel Farage vindt dat het tijd is voor het Verenigde Koninkrijk om uit de Europese Unie te stappen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Farage vraagt zich af waarom Merkel afreisde naar Londen om de begroting van de EU te bespreken, ondanks het feit dat het jaarverslag van de Europese Unie voor de achttiende keer op rij werd afgekeurd en een meerderheid van het Britse Lagerhuis de Europese uitgaven wil terugdringen.

Ondemocratisch

Hij vraagt zich af waarom er iedere dag voor ruim 66 miljoen euro aan Brits belastinggeld in de EU wordt gepompt. Volgens Farage is er geen plaats meer voor het Verenigd Koninkrijk in de EU.

“We zijn geen lid van de eurozone, dus iedere keer als jullie weer topoverleg hebben in Brussel heeft de Britse minister-president niets te zeggen,” ging hij verder. “Het feit is, bondskanselier, dat u de eurozone steeds verder centraliseert met een fundamenteel ondemocratisch Europa als gevolg.”

Exit

Of het nu gaat over harmonisering van de financiële markten, de financiële transactietaks, of de bankenunie, de Britse premier kan alleen maar ‘nee’ zeggen, aldus Farage. Volgens een recente peiling zou namelijk 49 procent van de Britten bij een referendum stemmen voor de exit van het Verenigde Koninkrijk uit de EU. Slechts 28 procent stemt voor de EU. Ook de Labour Party is volgens Farage enigszins eurosceptisch geworden.

“Zou het niet beter zijn om naar Downing Street te gaan en Cameron te vertellen dat het niet meer werkt zo, dat het tijd is voor het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten?” vroeg hij. “Hij heeft zelf niet de moed om het te zeggen, maar het helpt misschien als u het hem zegt.”

Bron: YouTube/europarl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
11 jaren geleden

Geweldig, graag ruilen tegen onze brilsmurf.

Ron
Ron
11 jaren geleden

Zeg op het Binnenhof ook gelijk even dat het voor Nederland ook tijd is.

Meuron
Meuron
11 jaren geleden

Nigel Farage haalt al jaren, terecht’ uit naar de EU, maar zoals het de “elite” betaamd, is er geen kat die naar hem luisterd . . . Jammer genoeg enkel leuk dus voor een glimlach op het gezicht van de doorsnee burger

zan
zan
11 jaren geleden

dat vind deze meneer al vanaf zijn eerste dag.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x