Buitenland

Nederlandse journalist op Oekraïense ‘dodenlijst’ gezet na onthullingen: ‘Ik blijf voorlopig in Rusland’

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!

Journalist Sonja van den Ende was vorige maand getuige voor de VN over de misdrijven die met name het Oekraïense Azov-bataljon heeft gepleegd in Marioepol. “Ik was daar in Marioepol. Zoveel nepverhalen zijn er verspreid, maar er is niet één Nederlandse journalist in Marioepol. Het zijn nepverhalen in de reguliere media,” verzucht ze.

“Maar als je net als ik met het Russische leger naar de ‘afgesplitste’ republieken Donetsk en Loehansk meereist om te zien wat er echt gebeurt, word je als terrorist beschouwd door het ‘vrije’ Westen en word je op de Oekraïense/Amerikaanse ‘dodenlijst’ gezet,” klaagt Van den Ende. Het gaat om de website Myrotvorets, wat ‘vredestichter’ betekent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze wijst erop dat ook de Hongaarse president Orban en Kissinger op deze vijandenlijst staan. “Dit is de reden dat ik voorlopig in Rusland blijf, de lijst wordt namelijk gefinancierd door de CIA en EU,” schrijft de journalist op haar website.

journalist
Foto: Sonja van den Ende op Oekraïense ‘dodenlijst’ gezet (Sonja van den Ende)
Doodgeschoten

Onder andere militairen, ambtenaren, sociale mediagebruikers en journalisten staan op de website. Orban werd op 6 april toegevoegd. De website omschrijft hem als ‘een handlanger van Russische oorlogsmisdadigers’.

De 99-jarige Kissinger werd toegevoegd nadat hij op het World Economic Forum in Davos had gezegd dat het ophitsen van Rusland een bedreiging vormt voor de stabiliteit in Europa.

Verschillende journalisten op de lijst hebben bedreigingen ontvangen. De Oekraïense journalist Oles Boezina stierf enkele dagen nadat zijn naam op de lijst was verschenen. Hij werd doodgeschoten in Kiev.

‘EU komt ten val door eigen propaganda’

Sommige Oekraïense rechtbanken erkennen informatie die Myrotvorets verzamelt als bewijs. Vorig jaar riep het Europees Parlement Oekraïne op de website te verbieden, maar president Zelenski zei dat dit buiten zijn bevoegdheid valt. De Oekraïense overheid heeft nog steeds geen maatregelen genomen tegen de ‘dodenlijst’.

“De EU komt ten val door hun eigen propaganda, hun oorlogen en criminele activiteiten,” benadrukt Van den Ende. “Illegale, niet goed geteste vaccinaties, het verspreiden van biowapens, het creëren en steunen van huurlingen zoals jihadisten en neonazi’s in het Midden-Oosten en Oekraïne, die duizenden mensen hebben vermoord.”

4.8 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron Swart
Ron Swart
1 jaar geleden

,,Wanneer je wil weten waar de macht is, dan moet je kijken naar wie je niet mag bekritiseren.” Dit citaat is afkomstig van de filosoof en vrijdenker Voltaire, pseudoniem van Francois Marie Arouet (1694 – 1778). Verder commentaar overbodig.

jessie nameles
jessie nameles
1 jaar geleden

angst werkt goed om een bevolking stil te laten zijn ..toen herman geuring na de overgave van duitsland gevraagd werd om een bevolking niet in verzet te laten komen zei hij dat was makkelijk…angst brengen en het werkte!!!!!!!!!!!!en het werkt nu nog

Elise
Elise
1 jaar geleden

En het bedrijfsleven(EU)/overheden/instanties etc die hier veel geld in hebben gestopt en hebben verdiend zijn de personen die eigenlijk op die dodenlijsten horen te staan. Maar, ik vind dat er eerst eens een onafhankelijk proces moet komen. Schuldig: dan de bak in en nooit meer vrij.

beltram
beltram
1 jaar geleden

wat is het moeilijk om de waarheid aan te horen of te lezen

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x