Gezondheid

Trap niet in de bangmakerij van de media over het zikavirus

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De angst voor het zikavirus grijpt wereldwijd om zich heen. Er zijn zelfs atleten die de Olympische Spelen in Rio de Janeiro overslaan vanwege het virus, zo meldt de GlobalPost.

Waarom wordt de angst voor het virus zo absurd opgeklopt, terwijl Braziliaanse doktoren van de daken schreeuwen dat zika niet tot geboorteafwijkingen leidt? Waarom worden zij niet gehoord?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“We vermoeden dat er naast het zikavirus nog een andere oorzaak is voor het grote aantal ernstige gevallen,” vertelde Fatima Marinho van het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid afgelopen week aan vakblad Nature.

Stijgt niet mee

Al maanden luidt het ministerie de noodklok over het zikavirus en artsen houden het verantwoordelijk voor een piek in het aantal geboorteafwijkingen in het noordoosten van Brazilië, met name microcefalie.

De mediastorm rond het virus leidde tot wereldwijde paniek. De Wereldgezondheidsorganisatie riep de zika-epidemie uit tot internationale noodtoestand, er worden internationale waarschuwingen uitgevaardigd en experts wilden dat de Spelen zouden worden afgelast.

Hoewel het virus zich door de Amerika’s verspreidt, stijgt het aantal gevallen van microcefalie niet mee. In Colombia zijn duizenden zwangere vrouwen besmet met het zikavirus. Slechts 22 gevallen van microcefalie konden daar aan het virus worden gelinkt. In Brazilië zijn maar drie gevallen bevestigd.

Geen sluitend bewijs

Daar komt bij dat de gegevens over microcefalie met een grote korrel zout moeten worden genomen. Experts zijn het erover eens dat schattingen zeer onnauwkeurig zijn. Niemand kan met zekerheid zeggen of het aantal gevallen van microcefalie in Brazilië überhaupt is gestegen.

Florence Fouque van de Wereldgezondheidsorganisatie vindt dat het volk veel te hysterisch reageert op de zika-uitbraak. Topatleten zoals golfer Vijay Singh en wielrenner Tejay van Gaderen laten de Spelen aan zich voorbij gaan vanwege de uitbraak en in Florida kregen toeristen te horen dat ze niet in paniek moesten raken nadat het virus Miami had bereikt.

Epidemioloog Oliver Brady van de London School of Hygiene and Tropical Medicine liet weten: “Er is geen sluitend wetenschappelijk bewijs dat het zikavirus geboorteafwijkingen bij mensen kan veroorzaken.”

Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat Amerika de zikamug gebruikte als biologisch wapen.

[PRI]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
René van Zalk uut the Middle of Nowhere
7 jaren geleden

Bangmakerij ? ….. We gaan uit van wetenschappelijke feiten die beschikbaar zijn. Als er enkele artsen zijn met een andere mening/inzicht valt dit niet onder een wetenschappelijk feit. Mijns inziens moeten we dit virus zeer serieus nemen.

faith
faith
7 jaren geleden

De Soros propaganda machine draait hier duidelijk op volle toeren en daar hoort bangmakerij, angst verspreiden bij. Want WW3 begon maar niet, de platte aarde gaf geen consternatie en hijgerig snel is daar CERN die weleens de planeet op kan zuigen want bang zullen en moeten we zijn.
”Keep them focus on surviving in stead of looking to the real picture.”
Deze is van Soros.
Angst aanjagen dus. Gaap, het begint een slaapverwekkend ritueel te worden.
Dat hele CERN is een miljardenslurpend van onze belastingcenten onzinproject en als je een beetje op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes zou je weten dat alle kernwapens onklaar gemaakt zijn door E.T’s en dus is dat CERN al helemaal een eitje voor ze.
Maar ik begrijp dat je dat nog niet kan begrijpen gezien het stadium van jouw ontwikkeling.

”The ultimate measure of a man is not were he stands at moments of comfort and convenience, but were he stands in times of challenge and controversy.” Deze is van Martin Luther King.
Het is dus niet onwaarschijnlijk dat Soros hetzelfde lot als Hillary te wachten staat.

Loki
Loki
7 jaren geleden

Leuk dat mw Florence Fouque zegt dat het volk zich veel te hysterisch gedraagt, maar dat komt wel door haar basin Margaret Chan die de boel zit op te blazen alsof het een epidemie is.

Trouwens alles is weer eens terug te leiden naar Monsanto zoals gewoonlijk. Hoe lang kan deze chemie maffiosi nog zijn gang gaan.

Gewoon hun producten niet meer kopen is de enigste oplossing. (wereldwijd) Gaan ze vanzelf failliet.

trackback
Trap niet in de bangmakerij van de media over het zikavirus | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x