Homepagina » Gezondheid » Trap niet in de bangmakerij van de media over het zikavirus
Trap niet in de bangmakerij van de media over het zikavirus

Trap niet in de bangmakerij van de media over het zikavirus

De angst voor het zikavirus grijpt wereldwijd om zich heen. Er zijn zelfs atleten die de Olympische Spelen in Rio de Janeiro overslaan vanwege het virus, zo meldt de GlobalPost.

Waarom wordt de angst voor het virus zo absurd opgeklopt, terwijl Braziliaanse doktoren van de daken schreeuwen dat zika niet tot geboorteafwijkingen leidt? Waarom worden zij niet gehoord?

“We vermoeden dat er naast het zikavirus nog een andere oorzaak is voor het grote aantal ernstige gevallen,” vertelde Fatima Marinho van het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid afgelopen week aan vakblad Nature.

Stijgt niet mee

Al maanden luidt het ministerie de noodklok over het zikavirus en artsen houden het verantwoordelijk voor een piek in het aantal geboorteafwijkingen in het noordoosten van Brazilië, met name microcefalie.

De mediastorm rond het virus leidde tot wereldwijde paniek. De Wereldgezondheidsorganisatie riep de zika-epidemie uit tot internationale noodtoestand, er worden internationale waarschuwingen uitgevaardigd en experts wilden dat de Spelen zouden worden afgelast.

Hoewel het virus zich door de Amerika’s verspreidt, stijgt het aantal gevallen van microcefalie niet mee. In Colombia zijn duizenden zwangere vrouwen besmet met het zikavirus. Slechts 22 gevallen van microcefalie konden daar aan het virus worden gelinkt. In Brazilië zijn maar drie gevallen bevestigd.

Geen sluitend bewijs

Daar komt bij dat de gegevens over microcefalie met een grote korrel zout moeten worden genomen. Experts zijn het erover eens dat schattingen zeer onnauwkeurig zijn. Niemand kan met zekerheid zeggen of het aantal gevallen van microcefalie in Brazilië überhaupt is gestegen.

Florence Fouque van de Wereldgezondheidsorganisatie vindt dat het volk veel te hysterisch reageert op de zika-uitbraak. Topatleten zoals golfer Vijay Singh en wielrenner Tejay van Gaderen laten de Spelen aan zich voorbij gaan vanwege de uitbraak en in Florida kregen toeristen te horen dat ze niet in paniek moesten raken nadat het virus Miami had bereikt.

Epidemioloog Oliver Brady van de London School of Hygiene and Tropical Medicine liet weten: “Er is geen sluitend wetenschappelijk bewijs dat het zikavirus geboorteafwijkingen bij mensen kan veroorzaken.”

Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat Amerika de zikamug gebruikte als biologisch wapen.

[PRI]


Vind je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. René van Zalk uut the Middle of Nowhere

  Bangmakerij ? ….. We gaan uit van wetenschappelijke feiten die beschikbaar zijn. Als er enkele artsen zijn met een andere mening/inzicht valt dit niet onder een wetenschappelijk feit. Mijns inziens moeten we dit virus zeer serieus nemen.

  16 likes
  • Je kunt er altijd vraagtekens bij zetten, gezien big farma, het WHO en medische wetenschappers met elkaar verbonden zijn (zelfs het WHO erkend dat probleem op hun officiële site)

   Ondertussen zijn ze boven steden/mensen pesticiden aan het sproeien, raden ze het gebruik van het alom bekende en ook bewezen giftige DEET aan en als toemaatje, gaan ze muggen loslaten die genetische gemanipuleerd zijn.

   Als je daar dan geen vragen bij stelt, slaap dan maar rustig verder!!

   28 likes
   • Waarde Ph; Inderdaad een feit. Als een leugen, zó perfect verpakt verkocht wordt aan de menigte dat deze op basis van herhaling vanzelf door deze zelfde menigte als vanzelfsprekendheid wordt aangenomen, lijkt de werkelijke waarheid een absurd verhaal en de mensen die deze waarheid aankaarten en naar buiten brengen volslagen idioten.

    Het is heel makkelijk om de mensheid te misleiden en een onmogelijke opgave om deze mensheid ervan te overtuigen dat ze misleid zijn….
    Wat dat betreft blijven veel mensen ‘horende doof en ziende blind’.

    8 likes
  • “Mijns inziens moeten we dit virus zeer serieus nemen.”

   Nou, zeker als je dit leest: “In Brazilië zijn maar drie gevallen bevestigd.”
   Op een bevolking van 192 miljoen, 3 gevallen bevestigd. Ja, laten we iedereen maar met vaccins inspuiten! Ka-ching, 192 miljoen vaccins, dat is in ieder geval een serieuze markt!

   19 likes
  • Hier wordt er uitgebreid op ingegaan, een stuk dier dan dit artikeltje.
   http://www.earth-matters.nl/5/12209/gezondheid/zika-virus-deel-1.html
   http://www.earth-matters.nl/5/12231/gezondheid/zika-virus-deel-2.html

   Een belangrijk stukje daaruit:

   – Met ingang van 30 januari 2015, werden er 4783 gevallen van verdenking van microcefalie gemeld in Brazilië.
   – Daarvan worden 3670 verdachte gevallen van microcefalie onderzocht.
   – Van deze 3670 werden 404 gevallen bevestigd als microcefalie of ‘andere veranderingen in het centrale zenuwstelsel’ bij baby’s.
   – Van de 404 gevallen, hadden 17 gevallen ‘een relatie met het zikavirus.’

   En wat ook zo stom is in de VS zijn ze nu dus pesticiden aan het sproeien tegen muggen vanwege dat zogenaamde zika “gevaar” maar juist die pesticiden daar is van bekend dat ze de hersenontwikkeling van baby’s hinderen en dus kleinere koppies veroorzaken. Kunnen ze straks dus mooi die mug+virus ook daar vals beschuldigen.

   11 likes
  • Bij dit virus is t de grootste flauwekul om je echt druk te maken.. Niet in trappen mensen volgende maand gaat het over de geelkoorts.Dit is al bekend let maar op de volgende boosdoener wordt geelkoorts omdat zika niet echt gevaarlijk is…

   5 likes
   • Hier in België deze week een artikel in de krant, dat ging over klimaatverandering en knokkelkoorts dat word overgebracht door een type mug.
    Er is geen medicijn tegen deze ziekte, maar men kan zich wel preventief laten inenten…volgen wie volgen kan.

    Big farma is een grote klucht.

    5 likes
 2. Leuk dat mw Florence Fouque zegt dat het volk zich veel te hysterisch gedraagt, maar dat komt wel door haar basin Margaret Chan die de boel zit op te blazen alsof het een epidemie is.

  Trouwens alles is weer eens terug te leiden naar Monsanto zoals gewoonlijk. Hoe lang kan deze chemie maffiosi nog zijn gang gaan.

  Gewoon hun producten niet meer kopen is de enigste oplossing. (wereldwijd) Gaan ze vanzelf failliet.

  14 likes
 3. De Soros propaganda machine draait hier duidelijk op volle toeren en daar hoort bangmakerij, angst verspreiden bij. Want WW3 begon maar niet, de platte aarde gaf geen consternatie en hijgerig snel is daar CERN die weleens de planeet op kan zuigen want bang zullen en moeten we zijn.
  ”Keep them focus on surviving in stead of looking to the real picture.”
  Deze is van Soros.
  Angst aanjagen dus. Gaap, het begint een slaapverwekkend ritueel te worden.
  Dat hele CERN is een miljardenslurpend van onze belastingcenten onzinproject en als je een beetje op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes zou je weten dat alle kernwapens onklaar gemaakt zijn door E.T’s en dus is dat CERN al helemaal een eitje voor ze.
  Maar ik begrijp dat je dat nog niet kan begrijpen gezien het stadium van jouw ontwikkeling.

  ”The ultimate measure of a man is not were he stands at moments of comfort and convenience, but were he stands in times of challenge and controversy.” Deze is van Martin Luther King.
  Het is dus niet onwaarschijnlijk dat Soros hetzelfde lot als Hillary te wachten staat.

  8 likes
  • Na CERN snel snel over op de zika mug vergeet ik nog te melden, tsjee het bangmaak nieuws gaat nu sneller dan ik het bij kan houden, dat geeft te denken fooks…

   4 likes
 4. Het volgende is wat er staat in de Wikepedia:

  In 2016 is er geen wetenschappelijk bewijs voor het verband tussen het virus en deze afwijkingen. Wel is er een grote toename van baby’s met microcefalie gevonden tijdens de epidemie in Brazilië.

  Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs van een verband tussen het Zika virus en het gegeven dat er kinderen worden geboren met microcefalie.

  De huidige hype in de internationale pers is dan ook alleen ontstaan doordat er bij enkele aan microcefalie overleden kinderen het Zika virus is aangetroffen en de Braziliaanse overheid zonder enige wetenschappelijke onderbouwing het verband heeft gelegd tussen de enorme toename van microcefalie en het Zika virus.

  Wel is al meermalen aangetoond dat het Zika virus absoluut niets te maken heeft met de schedelafwijkingen bij sommige kinderen (microcefalie). Dit soort afwijkingen komen vaak voor in gebieden waar ook veel muggen en muskieten zijn, dus wordt daar vaak gesproeid met giftige chemische larvaciden.

  Het blijken juist deze larvaciden die neurologische afwijkingen zoals microcefalie kunnen veroorzaken.

  Men zal misleiding met beide handen aan grijpen om een nieuwe reden te hebben mensen vol te gaan spuiten met giftige vaccins waar onnoemelijk veel aan verdiend gaat worden en wat weer ten koste zal gaan van ons aller gezondheid. Twee “muggen”in één klap.

  Maar we zullen er niet meer intrappen, de leugens lekken bij voorbaat uit en mensen zullen gewaarschuwd zijn. Punt uit !

  10 likes
 5. Het Zikavirus?
  De Mexicaanse griep?
  Ab Osterhaus?

  Is de bodem van Big Pharma’s portemonnee weer eens in het zicht?

  9 likes
 6. De eerste tijgermug is inmiddels in een WOONWIJK!!! in Veenendaal gesignaleerd. Tja, die vloog daar zonder geldig visum gewoon rond.
  Dat was vanavond op de NOS te zien. Ja, mensen bang, want de buurt is nu onveilig.
  Ziektes, rotzooi, en wie weet wat voor vreemds ze meebrengen. Misschien zelfs een opleving van de criminaliteit! Of eten dat stinkt en raar smaakt! Tja, je ken het niet weten hé, met die illegalen.
  Hadden we al die rotzooi met die Marokkanen, komen daar die vluchtelingen nog bij en nu weer die tijgermuggen. Dat komt hier maar rotzooi schoppen en ziektes brengen, mensen steken en zo. Ach gutteguttegut, waar moet het nou naar toe met dit land! Ik weet het ook niet meer.

  6 likes
 7. hahaha en dan is ineens de tijgermug in NL… die ook Zika veroorzaakt…. wat zal min schippers antwoord zijn… ??? iedereen inenten ofzo …. 2 % schippers de rest pharma…

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

gebeuren

Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...

openingsceremonie

Bereidde deze olympische openingsceremonie ons voor op het coronavirus?

Op 27 juli 2012 vond de openingsceremonie ...