Homepagina » Universum » Bevatten duizend jaar oude manuscripten bewijs voor Planeet X? Deze wetenschappers zijn iets op het spoor
Bevatten duizend jaar oude manuscripten bewijs voor Planeet X? Deze wetenschappers zijn iets op het spoor

Bevatten duizend jaar oude manuscripten bewijs voor Planeet X? Deze wetenschappers zijn iets op het spoor

Oude manuscripten van de Angelsaksen bevatten mogelijk bewijs voor de mysterieuze Planeet X. Dat zeggen wetenschappers van de Queen’s University in Belfast.

Experts zijn van mening dat afbeeldingen van kometen die dateren uit de middeleeuwen aanwijzingen bevatten voor het hemellichaam.

Sommige astronomen zijn van mening dat de planeet, die 10 keer zo zwaar zou zijn als de aarde, het vreemde gedrag van verre objecten in ons zonnestelsel kan verklaren.

Mysterie

Onderzoekers denken dat de oude afbeeldingen van de Angelsaksen in combinatie met moderne wetenschappelijke technieken kunnen worden gebruikt om de effecten van Planeet X te onderzoeken.

De wetenschappers combineren gegevens die Angelsaksen hebben verzameld over kometen met beelden die de NASA en andere ruimteagentschappen hebben gemaakt van de ruimterotsen.

Op deze manier hopen ze het mysterie rond de planeet verder te kunnen ontrafelen.

Onontdekte planeet

De oudste beschrijving van een komeet in Engeland dateert van 891, toen Alfred de Grote aan de macht was.

Astronomen zijn van mening dat de omloopbaan van een aantal kometen in het buitenste deel van het zonnestelsel wordt beïnvloed door een nog onontdekte planeet.

Deze planeet, ook wel Planeet X of Planeet Negen genoemd, zou pakweg vier keer zo groot zijn als de aarde.

Grote impact

De planeet zou 10.000 tot 20.000 jaar nodig hebben voor een rondje om de zon.

“Het is fantastisch om duizend jaar oude gegevens te gebruiken om een nieuwe theorie te kunnen onderzoeken,” zei dr. Pedro Lacerda. “Dit is voor mij één van de meest fascinerende aspecten van ons project.”

“Elke sterke aanwijzing dat een ‘Planeet Negen’ nodig is om de waarnemingen van kometen in de middeleeuwen te kunnen verklaren, zal zeker een grote impact hebben op onze kijk op het zonnestelsel,” voegde hij toe.

Foto: Nagualdesign Wikimedia Commons

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Tja, wederom een prachtig science fiction verhaal in het kader van “geef ze brood en spelen” en hou de massa vooral bezig.

  Ik ben er langzaam van overtuigd geraakt dat NIETS, maar dan ook helemaal NIETS de zgnd “lower Earth Orbit” zal en vooral KAN verlaten.

  NASA is een militaire “fake” organisatie welke al sinds hun oprichting in ik geloof 1958 is aan het liegen en bedriegen zoals men over het algemeen gewend is van overheidsorganisaties.

  Zou een zgnd “van Allen Belt” al bestaan dan moge het duidelijk zijn dat daar helemaal niets doorheen kan dringen van metaal daar dit binnen seconden niet alleen zou smelten maar zelfs verdampen.

  Wat een totale bullshit met die planeet X of soms wel Niburu genaamd!!

  Dit is mijn mening zo niet overtuiging en sta open voor degelijk onderbouwd commentaar!!

  Gladiator

  9 likes
  • Avé,

   In de jaren ’60 en ’70, toen er een gezonde competitie was (edoch helaas gevoed door de zgn. koude oorlog) tussen de USA en de USSR, vlogen er toch ook dingetjes vanaf de aarde naar Mars, Venus, richting nowhere en beyond, en middels simpele technieken geheten radiogolven en tijdsmetingen, verwijderden die objecten zich echt van ons vandaan. Dat waren grootse, multinationale operaties; de russen hebben met als de amerikanen er onderzeese telefoonkabels voor aangelegd, om te toetsen, meten en weten, en ze leenden elkaars netwerken, hoe vreemd het moge klinken, maar alles voor de toekomst.
   Nu, tegenwoordig, verwacht eenieder bewegende HD beeldjes vanaf den verre, maar de ‘oude techniek’ bewees veel, en daar geloof ik in. Die eerste foto’s van heel ver weg met de aarde zichtbaar vanachter de Maan, ja je kunt wel willen stellen dat het nep en een airbrush foto is, en dat Kubrick blah blah, maar je neemt toch ook en wel voor waarheid aan dat we in een zonnestelsel leven met 9 of 8 planeten. En door een telescoop vanuit je achtertuin zie je die toch, zelfs Jupiter is rond, de maantjes draaien erom heen, je kunt het zien (en kom nu niet met het verhaal van hologram blah blah).
   Ergo, ik vrees dat de ware reden dat we sinds die mooie pioniersjaren weinig voortgang hebben gemaakt, in de geopolitieke hoek moet worden gezocht.
   En ook daar is weer iets positiefs over te zeggen; is het dankzij de Rothschilds of desondanks die groep, dat meer en meer mensen in weelde en gezondheid leven…?
   Een echte hersenkraker Gladiator, dus bij deze alsjeblieft.

   14 likes
   • @Bert de Geur,

    Beste, allereerst dank voor uw reactie en wel beredeneerd, daar antwoord ik dus graag op en dus bij deze.

    Indien u het niet erg vindt houd u de Rothschilds van mij tegoed daar dit volledig off topic is en ik heb daar een bepaalde gedachtegang over welke niet 1,2,3 hier is neer geschreven.
    Ik verwijs u in elk geval naar de vele docu’s over deze in en in slechte mensen en naar mijn bescheiden mening volledig gestoorde psychopaten.

    Dan verder over NASA, “ons zonnestelsel”, de planeten welke u ZELF neem ik aan vanuit uw achtertuin door UW telescoop gezien heeft.

    Ik kan u verzekeren dat dit namelijk NIET ZO IS!!!
    Zou u mij deze kunnen laten zien heb ik daar graag iets voor over, voor uw goedbedoelde en gedane moeite ivm opstelling, wachten op een heldere lucht, en dan natuurlijk bij de goede en juiste weersomstandigheden, géén chemtrails overdag én natuurlijk géén lichtvervuiling van een grote stad in uw nabijheid.

    NASA beste vriend is een militaire organisatie en liegt reeds vanaf de dag van oprichting (1958, ook mijn jaar van, u weet wel, ehhh oprichting).
    Ik stel dat er géén satelieten rondom ONZE aarde “zweven”, dat het ISS een groot FAKEVERHAAL is en dat ene HUBBLE telescoop niet bestaat in de vorm en techniek zoals wij mensen die door Never A Straight Answer (NASA) voorgeschoteld krijgen.
    Ik haalde al eerder bij mijn 1e commentaar aan dat INDIEN de zogenaamde van Allen Belts bestaan deze onmogelijk te doorkruisen zijn door IETS wat van metaal gemaakt is, want zoals ik ook reeds eerder zei, dit smelt niet, dit verdampt, en dit zijn uitspraken en gegevens van deze zelfde achterlijke organisatie NASA welke ik dan zelfs ook nog hanteer.

    Nergens op het www is er ook maar 1 echte foto te vinden van welke planeet dan ook, het zijn op geen enkele uitzondering na cgi’s, u weet wel, computer generated immages……….so why, tell me why als ze dan in de ruimte zijn geweest.
    Dan verwijs ik verder naar het interview van de eerste 3 ASTRONUTS na hun “geslaagde missie”!!! Dat spreekt boekdelen en ja, ik ben er voor de volle 100% van overtuigd, en dat heb ik in de loop van de afgelopen 3-5 jaar zelf zo goed mogelijk voor mezelf uitgezocht, dat het totale MOONLANDINGS verhaal FAKE is, dat dit in de Disney studio’s is opgenomen en door Stanley Kubrick is geregisseerd.

    Dat dit eigenlijk van de zotte is kan ik niets aan doen echter hier zijn nu wel zo ontelbaar veel bewijzen van dat ik niets anders meer kan geloven.

    Dan verwijs ik u verder naar het kanaal van ene Crrow777 om bij deze man eens een aantal luisterdocu’s aan te horen over speciaal dit thema!!!

    Wellicht dat dit u kan overtuigen van mijn gelijk!!

    Ik hoor heel graag verder van u echter kijk eens aub eerst bij deze Crrow777.
    Heb het zo kort mogelijk proberen te houden en als u dus specifiek verder vragen heeft over welk onderwerp dan ook (on topic graag) dan schrijf me dit ook maar erbij. Zal mijn best doen om dit zo goed mogelijk voor u te onderbouwen dan oké!

    Met vr. gr.

    Gladiator

    7 likes
    • @Gladiator, doe jezelf een plezier en ga eens met dit weer naar een open veld en staar eens ‘s avonds eens een paar uurtjes naar de hemel. Of vlieg eens voor 25€ een rondje mee in een zweefvliegtuig bij je lokale zweefvliegclub.

     6 likes
    • Als tiener lag ik met een vriendinnetje in het pikdonker op een grasveldje in het park naar de sterren te turen. Zag toch echt die “niet bestaande” satellieten langs de hemelbol gaan. Blote oog. 1993. Dus het kan.. maar ja, YouTube heeft meer overtuigingskracht kennelijk.

     Planet X zal er misschien zijn. Dat de wetenschap onverklaarbare aanwijzingen vind in baanafwijkingen van ruimtepuin is op zich al gaaf..

     5 likes
   • Wetenschappers hebben zelf het heft in eigen hand genomen.
    Ze hebben het ijsselmeer gemeten over een afstand van 40 km met speciaal ontworpen lazer apparatuur.
    Een test die de geschiedenis in kan, ook Nederland is vlak want ook hier is geen kromming van de aarde waargenomen.

    “FECORE is a scam and not a scientific group” | FLAT EARTH
    https://www.youtube.com/watch?v=btvdxXpWlU4

    FECORE joins GLOBEBUSTERS – Live – Sunday May 6th, 2018
    https://www.youtube.com/watch?v=U-pkdCZmfgA

    Flat Earth – Behind the Unmeasurable Curve!
    https://www.youtube.com/watch?v=y7HdEi7VEKM

    1 likes
  • Ik had je een paar posts geleden al gewaarschuwd het Gladiator, wat dergelijke verhalen voor mensen in een positie als jij doen, de eerste stap is enorme teleurstelling en verlies van geloof in alles wat voorheen enige verlichting bracht. Laat het nou los, sta op vanachter je toetsenbord en ga naar buiten, knuffel je buren, koop een ijsje en geniet van het mooie weer, je zal zien dat die “vreselijke” samenleving best meevalt. Beter dan achter je computer zitten, je boos te maken over een mark rutte en een revolutie die nooit komen gaat. Geniet van wat je hebt en laat deze negativiteit los.

   btw. deze post komt niet door want het gaat tegen het verdienmodel in en jouw geluk komt op de laatste plaats, er is geen site die meer censureert dan deze (als je toch ergens wat van wilt vinden)

   10 likes
 2. Laat maar komen die planeet.Zal vrede en rust brengen…..een heleboel rust.gun ik die smeerpijpen in Brussel wel..ha ha
  Zijn net zo kwetsbaar als ons

  5 likes
  • Jou reactie verraad dat jij hetzelfde bent als die smeerpijpen, alleen zit jij daar niet. Heb jij niemand waar je iets om geeft?

   2 likes
 3. Duizend jaar oude manuscripten vertellen ons wel meer,maar als je daarover praat om je heen word je als idioot afgeschreven.
  Neem nou de goden van muurtekeningen.
  Zijn overal ter wereld gevonden en bijna allemaal vertellen ze hetzelfde.Zonder met elkaar in contact te hebben gestaan!!!!!En dan ben ik een alles gelover..yeah right
  Logisch nadenken allen..

  7 likes
  • Nou op de site van Scientias word als gekske versleten , omdat ik geloof in boeken zoals werelden in botsing waarin al die elende al staat beschreven . En nu schrijven ze een artikel er over !!! Het moet niet gekker worden

   0 likes
 4. Ik weet niet hoe oud de Kolbrin-bijbel is maar ik vermoed dat die rond de uittocht van de Israëlisch uit Egypte is samengesteld, dus tussen 1200 en 1600 vChr., en waar later nog veel delen aan toegevoegd zijn.
  Deze planeet X zou rakelings langs de aarde zijn gescheerd, de 10 plagen en waardoor de Rodezee leeggezogen werd en Israëliërs er konden oversteken naar Arabië; de omloopbaan van de aarde veranderde en het jaar nu 365,24 dagen duurt i.p.v. 360 dagen. Als dit waar is dan is de omloopbaan van planeet X ook veranderd en is het ongewis of deze nog ooit terug komt

  3 likes
  • Het lijkt mij ook dan dan de omloopbaan van die niburu, of hoe het ding ook moge heten met maantjes enzo veranderd zou moeten zijn. Toen, en ieder keer weer. Dus tja, dan valt er niets zinnigs te zeggen over de exacte baan van deze hemellichamen. Ha, ha, misschien wordt het wel een frontale botsing.

   0 likes
 5. @Droogtrommel
  Ik en of wij kunnen toch niks veranderen aan die ellende.
  Dan gun ik de mensen om mij heen een flinke botsing met de aarde.
  Dan gaat het sneller dan die vieze smeerkoppen uit Brussel
  ons laten lijden..

  0 likes
  • Ik heb zo het vermoeden dat jij denkt dat de “dood” een bevrijding is. Ik denk ook dat de “dood”een bevrijding is, maar wel pas “nadat” iemand zijn taak volbracht heeft.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...