Homepagina » Gezondheid » Gember doodt leukemiecellen
Gember doodt leukemiecellen

Gember doodt leukemiecellen

Chinese wetenschappers hebben ontdekt dat 6-shogaol, een organische verbinding in gember die lijkt op 6-gingerol, in vitro en in vivo leidt tot de geprogrammeerde celdood van leukemiecellen. De studie is verschenen in het tijdschrift Molecular Cancer.

De onderzoekers zeggen dat 6-shogaol ook bij andere kankersoorten – waaronder longkanker, eierstokkanker en borstkanker – op effectieve wijze celdood kan veroorzaken. Opvallend genoeg gaat 6-shogaol erg selectief te werk: kwaadaardige cellen worden gedood en gezonde cellen blijven onaangetast.

Gember heeft al een lange geschiedenis van gebruik als kruidengeneesmiddel, met name in de Aziatische, Indische en Arabische folklore. Gember wordt onder meer toegepast bij reisziekte en andere vormen van misselijkheid, om de neiging tot braken te onderdrukken.

In de Verenigde Staten wordt gember als tinctuur gebruikt om maagklachten te behandelen. Diverse onderzoeken hebben daarnaast een antidiabetisch effect van gember aangetoond. Volgens de Arabische folklore is gember goed om het geheugen te verbeteren. Van oudsher wordt het ook gebruikt als middel voor verbetering van de hersenfuncties.

Recent wetenschappelijk onderzoek wijst nu op kankerbestrijdende en ontstekingsremmende eigenschappen van gember. 6-Shogaol gaat de strijd aan met kankercellen, maar heeft in tegenstelling tot chemotherapie of bestraling geen schadelijke bijwerkingen.

In 2003 kwamen Taiwanese wetenschappers tot de ontdekking dat 6-gingerol, een organische verbinding die het meest verantwoordelijk is voor de scherpe smaak van de wortelstok van de gemberplant, leidt tot de dood van leukemiecellen.

[Activist Post]


Vind je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Dit zal natuurlijk weer gedwarsboomd worden door de farmaceutische industrie.

  3 likes
  • Niet zo dom en negatief Loek, doet de reputatie van anders denkenden (e.g. NineForNews community) geen goed. Gember is één van de sleutel ingrediënten van het verre oosten, die zullen zich dat niet laten afnemen.

   Tip* combineer gember met verse rode peper en knoflook. Een sterke natuurlijke genezingsmiddel, Rode peper lokt de kwaadaardige zooi uit zijn tent, de gember vernietigd het en de knoflook voert het af. (google zelf maar de stoffen die er verantwoordelijk voor zijn, niet bij de hand nu).

   8 likes
 2. Lang Leve Moeder Natuur !! We hebben veel van haar gekregen om dankbaar voor te zijn.

  6 likes
 3. Ben sinds een half jaar gestopt met koffie en drink nu elke dag wel een liter verse gemberthee…

  Dit is echt een fantastisch drankje. Ik zou niet meer zonder kunnen

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

chemotherapie

Chemotherapie kan juist leiden tot méér kanker. Dit is hoe het werkt

De behandeling tegen kanker is in de ...