Wetenschap

Foto’s van lichtbollen en orbs: zijn het geesten?

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen leggen bij het maken van foto’s cirkelvormige witte, of doorzichtige vlekjes vast. Dit worden lichtbollen – in het Engels orbs – genoemd. In sommige gevallen betreft het kleine stof- of sneeuwdeeltjes, waar het licht van de flitser op weerkaatst. Er zijn ook mensen die menen een geest te hebben gefotografeerd.

De neiging het paranormale erbij te halen wordt versterkt door de verklaringen van sommige mediums rondom het optische verschijnsel. Er is nog maar weinig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Dr. Gary E. Schwartz en zijn collega Katherine Creath van de Universiteit van Arizona publiceerden in 2005 een studie over lichtbollen. De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat de meeste lichtbollen het resultaat zijn van de weerkaatsing van het licht van de flitser. Schwartz en Creath stelden echter dat sommige lichtbollen niet zomaar kunnen worden verklaard.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tijdens een aflevering van de BBC-documentaireserie Horizon werd een lichtbol vastgelegd die langzaam door het beeld bewoog en vervolgens verdween. De onderzoekers schreven: “Dit soort objecten beweegt op een dynamische en onvoorspelbare manier en kan niet worden veroorzaakt door de weerkaatsing van het licht van de flitser. Het is ook niet mogelijk dat veel van deze objecten het resultaat zijn van stofdeeltjes in de lucht.”

De documentaire was gefilmd met een dure infraroodcamera die op een statief was gemonteerd. Lichtbollen verschijnen meestal op foto’s die zijn gemaakt met goedkope camera’s. Schwartz en Creath gingen verder: “Het is onlogisch en onverantwoordelijk om te concluderen dat alle lichtbollen ter wereld kunnen worden verklaard aan de hand van de conventionele optica.” Voor deze onverklaarbare lichtbollen dienen zich mogelijk op den duur nieuwe verklaringen aan, aldus het tweetal.

Foto's van lichtbollen en orbs: zijn het geesten?
Lichtbollen in het Regent Theatre in Melbourne op 14 april 2012 na een optreden van Shen Yun Performing Arts.
Foto's van lichtbollen en orbs: zijn het geesten?
De schaduw van de hoorn van deze os is op de lichtbol te zien, hoewel de lichtbol zich tegelijkertijd voor de hoorn lijkt te bevinden.

 

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
anouk
anouk
10 jaren geleden

Hoe zit het dan als ik een hele nacht lang met infraroodcamera opnamen maak in een legen ruimte dat ik dan ook die lichtbollen krijg?

Pietje bell
Pietje bell
10 jaren geleden

licht bollen orbs Zijn spirits. zeker in deze eindtijd zal men ze veelvuldig zien.Camera niet nodig .focus jezelf om ze te willen zien,ontmoeten.Komen ze vanzelf.de grotere orbs wit,oranje.paars achtig ruimte taxi,s.en of wat wij hier drones noemen;houden de ontwikkelingen op de planeet in de gaten.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
10 jaren geleden

Type ´´Orbs´´ laatste 2 fotos zijn door ccd chip veroorzaakt. Dit heet hotpixel, de pixel geeft ontlading af en dit word weer opgenomen door de ccd chip.. Niets geen mysterieuze dingen hiermee. Heb fotos thuis vol met die dingen net zoals op deze foto´s. Al dit soort opnamen zijn alleen gemaakt met digitale camera en in schemer en wel of geen flits. Als die orbs een echt fenomeen waren waarom zijn ze dan alleen op digitale fotos te zien en niet op analoge die bv ook in schemer opgenomen zijn en of met flits ? Heb meer analoge fotos gezien dan iedereen tezamen die hier commentaar geven !

Jay
Jay
10 jaren geleden

orbs zijn stofdeeltjes dicht bij de lens. Ik heb dat aangetoont via onderstaande video: http://www.youtube.com/watch?v=YAhAkZmtT8o
Je kunt zelf eenvoudig experimenteren met een (goedkope) digitale camera, een stiffige bank of bed of deken en de juiste lichtinval. Succes.

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x