Homepagina » Lezersbrieven » Mijn versie betreffende het onderwerp Astraal reizen
Lezersbrief

Mijn versie betreffende het onderwerp Astraal reizen

Astrale of Kosmische reizen

Elk mens maakt Astrale reizen. In de nacht, als het stoffelijk lichaam ontdaan is van het verwerken van voedsel en emoties c.q. stress c.q. spanningen van de afgelopen dag, dan is in principe de Ziel klaar om een Astrale, of Kosmische, reis te maken. Andere benaming hiervoor is “een uittreding maken”.

De Ziel moet zich kunnen laven en opladen om alle ervaringen van de dag aan te kunnen. Je zou kunnen zeggen dat de accu opgeladen dient te worden! De ene mens beleeft dit bijvoorbeeld 3x in de week, terwijl de andere mens misschien 4x per maand een uittreding maakt c.q. beleeft. Soms keer je als Ziel even terug naar je eigen huis in de sferen om de Ziel de kans te geven zich aldaar op te laden, om op een ander tijdstip waarschijnlijk een astrale reis te maken naar bijvoorbeeld een bepaald gebied, of één of meerdere personen om aldaar hulp te bieden, ofwel te helpen om één of meerdere personen BEWUST te maken om hen zodoende de weg te wijzen naar hun eigen huis in de sferen.

Het is tevens mogelijk dat je als mens tijdens een uittreding een Kosmische reis maakt (waar dan ook) om aldaar een specifieke taak te vervullen.

Om de mogelijkheid te scheppen een uittreding te maken is het wel van belang zo min mogelijk zwaar of vast voedsel te nuttigen op de avond voor het slapen gaan. Doe je dit niet, dan is het stoffelijk lichaam erg lang bezig in de nacht om het voedsel te verwerken en daardoor verkleint de kans op een uittreding, want het lichaam dient schoon en ontspannen te zijn. Ik denk dat ieder mens weleens heeft meegemaakt dat hij of zij in de nacht een (pijnloze) schok door het lichaam heeft voelen gaan. De schok is niets meer of minder dan een poging van de Ziel om Letterlijk los te komen van het stoffelijk lichaam, echter het lichaam is nog niet zo ver dat dit op dat moment mogelijk is. Trouwens als Ziel blijf je tijdens een uittreding ten allen tijde verbonden met het lichaam middels een zilveren koord.

Als dat niet het geval zou zijn dan zou men dus letterlijk overleden zijn (overgegaan). Tijdens een uittreding is/zijn er ten allen tijde minimaal één astrale (bewuste) Ziel of Zielen bij het lichaam aanwezig om het letterlijk en figuurlijk te bewaken en om ervoor te zorgen dat als het nodig is je sneller als een flits terugkeert in het stoffelijk lichaam.

Een dieptrance-medium is in staat om zijn of haar stoffelijk lichaam op (eigen) verzoek te kunnen verlaten c.q. een uittreding te maken.

Rest mij nog te vertellen dat als je als mens zijnde droomt (de verwerking van alle belevenissen van de dag en tevens een belangrijk onderdeel om het lichaam te reinigen en te laten ontspannen), dan zul je zeer waarschijnlijk datgene wat je ziet, of denkt te zien, in ZWART/WIT meemaken. Als je wanneer dan ook wakker wordt en heel zeker weet kleuren te hebben gezien of waargenomen, dan heeft er een uittreding plaatsgevonden.

Dus uiteindelijk niets nieuws, elke accu moet weer opgeladen kunnen worden.

Gr. Loek

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Dom Blontje schreef:

  ’’Trouwens als Ziel blijf je tijdens een uittreding ten allen tijde verbonden met het lichaam middels een zilveren koord.’’

  uhh een astraal zilveren koord?? Zelf gezien zekers?

  3 likes
 • Violet schreef:

  Ik heb spontane buitenlichamelijke uittredingen ervaren en ik heb op een ervaring na nooit een engel of wezens gezien.
  Mijn uittredingen kan ik van te voren aanvoelen. Je hoort een oorverdovend geluid in hoge en lage tonen alsof een motor wordt opgestart.
  Soms ervaar ik een soort knallen in mijn hoofd. Een aantal keren zelfs het draaien van mijn chakra’s. Voornamelijk mijn zonnevlechtchakra draait heftig plus het horen van tonen. Je lichaam kan je niet bewegen, maar ik ben dan nog wel bij bewustzijn.
  Vervolgens kan je zo uit je lichaam glippen.

  Ik ben een aantal keren door het heelal gaan vliegen. Voelde alsof ik een en al oog was, zonder lichaam. Tijdens het vliegen voel je duidelijk de ‘wind’ tegen je gezicht. In het heelal zag ik ontelbare lichtpuntjes en waar ik stopte kwam ik in ‘sfeer of wereld’ terecht. Een enkele keer toen ik ‘stopte’ met vliegen, kwam ik in via het plafond in een wit, sterlielachtige ruimte. Er stonden daar wezens die mij ook waarnamen. Ik zweefde daar in die ruimte en een van die wezens kwam naar me toe en raakte mijn schouders aan, waardoor ik vervolgens geschrokken via het plafond wegvluchtte. Eenmaal buiten zweefde ik weer in het heelal en zag overal weer ontelbare lichtpuntjes. ( het wezen had groene kleding aan en een heel wit gezicht met blond haar.) Door muren gaan voelt de massa dikker ( als stroop) aan en het geluid (wordt lager) verandert mee. De lucht waardoor je zweeft voelt aan als ‘water’.

  Ik heb tijdens deze uittredingen helaas nooit iemand gezien die met me meereisde. Ook geen aanwezigheid gevoeld.
  Laatste spontane uittredingen heb ik in 2010 ervaren. Als ik het aanvoelde komen, hield ik dit met al mijn kracht tegen omdat ik ineens wel een aanwezigheid voelde. Tot de dag van vandaag hou ik dit tegen en vind dit toch wel beangstigend. Hopelijk komt er een dag dat ik dit weer aandurf.

  1 likes
  • Lies schreef:

   @violet

   Wat jij omschrijft heb ik ook mee gemaakt. Ik hoorde geen harde tonen maar wat je omschrijft over de wind en de licht puntjes kwam me bekend voor. Het is voor eerst dat ik iets vind wat op mijn ervaring leek. Ik voelde wel een aanwezigheid. Ik kan het omschrijven als het gevoel dat je je bij iemand heel thuis voelt. Je noemt het een uittreding maar ik kan dat niet beamen. Ik had totaal geen contole en moest me diep concentreren om het te stoppen. Het heeft een behoorlijke indruk op me gemaakt.
   bedankt voor je verhaal.

   3 likes
  • Loek schreef:

   Beste Violet:

   Het grappige is dat wij mensen het nog steeds vliegen noemen.
   In werkelijkheid is de ziel in staat om met de kracht der gedachte van plaats “A” naar B” te gaan. Dit neemt niet weg dat als de ziel de wens heeft om te “vliegen?” dit zonder meer mogelijk is.

   Naar mijn idee verlaat de ziel het stoffelijk lichaam (bij de meeste mensen) Via de zonnevlecht chakra. (kleur geel)
   Uiteraard zullen er uitzonderingen op deze regel bestaan.

   Tijdens het beleven van een uittreding zijn er in principe geen beperkingen voor wat het reisdoel aangaat (ik noem het maar even reisdoel). Elke uittreding gebeurt in overleg met o.a, jouw eigen geleidegeest. (je aller en aller beste vriend)Hetis heel goed mogelijk dat je tijdens de uittreding elders op een andere planeet geweest bent of waar dan ook.

   Gr:Loek.

   1 likes
   • Violet schreef:

    Beste Loek,

    Bedankt voor je antwoord. Ik heb tijdens het uittreden een aantal planeten waargenomen. Het zag er niet uitnodigend uit en ben toen weer verder gegaan. Altijd donker en grauw zag het eruit.

    Eenmaal heb ik wezens ontmoet, zie 2de bericht van mij hieronder.
    Achteraf vind ik jammer dat ik door mijn angst weg ben gegaan. Ik had moeten blijven om te kijken wat er verder gebeurde. Een van de wezens raakte mijn linkerschouder aan voor zover ik weet dat daar in mijn fysieke lichaam linkerschouder zit en dit in die staat vormloosheid ervaarde.

    Gr, Viiolet

    1 likes
 • Gemini schreef:

  Mmmm dat is grappig, ik droom altijd in kleur!

  3 likes
 • freespirit schreef:

  In het verleden heb ik een zeer beanstigende ervaring gehad, die nog nooit iemand aan mij heeft kunnen verklaren het gaat om het volgende;
  Ik liep door een gang en werd geroepen door mijn echtgenoot, ik draaide mij om en voelde meteen dat hij het niet was en er kwam een paniek over mij heen, tergelijkertijd zei iets in mij dat ik niet moest laten merken dat ik het door had dat dit niet mijn man was. Helaas had dat figuur het wel door en greep me vast met een arm om mijn keel toen schrok ik in paniek wakker en het meest angstaanjagende was dat de arm en dat figuur met mij meegekomen was de arm met dikke gebreide groene trui(dat vergeet ik nooit meer) zat nog om mijn keel en hij lag achter me ik wilde mijn man wakker maken maar kon me niet bewegen of roepen, toen was het weg, ik heb moeite gehad met slapen na die ervaring. Ook ben ik vaak in andere personen terecht gekomen een keer was ik een zwerver in Amerika in de Bronx er stonden hoge woningen en verpouperde woningen om mij heen en ik stond op een stuk braakliggende grond,
  er stonden mensen om mij heen die zeiden dat ik naar het ziekenhuis moest ik zag dat ik een lange baard had (ik ben een vrouw dus dat was vreemd) er hing een lijkenlucht om me heen en toen ik naar beneden keek langs mijn lichaam zag ik dat ik vodde aan had, om mijn benen zaten doeken gedraaid en ik zag toen wat de mensen bedoelde mijn linker onderbeen en voet waren aan het wegrotten heel vies. Een andere keer was ik een bus aan het besturen en droeg hippie kleding toen ik in de spiegel keek zag ik een vrouwen gezicht bij mijzelf die ik niet ken. Een andere ervaring die ik had was dat ik in Amsterdam aan de achterkant van een oud huis was ik werd gevolgd door twee arabieren ik probeerde weg te komen maar werd toen twee keer in mijn hoofd geschoten daarvan schrok ik wakker het vervelende was dat ik tot dagen daarna de schotwonden in totaal 2 in mijn hoofd voelde en dat voelde beslist niet prettig. Jammer genoeg staan er geen gelijksoortige ervaringen bij jullie ervaringen.

  0 likes
  • Violet schreef:

   @freespirit

   Kan het niet zijn dat je meerdere vorige levens herinnerd? Misschien zijn er meerdere opties. Kan herinneringen zijn uit meerdere vorige levens. Er is ook een mogelijkheid bij zielen waarvan de ziel zich opsplits in meerder zielen en reïncarneren op aarde. Op die manier kan de ziel sneller lessen en ervaringen opdoen om daarna weer samen te smelten. Men kan dus tegelijkertijd alle ervaringen opvangen wat jou zielendelen ervaart.

   De aanval door een entiteit om jou te schaden gebeurd op het astrale vlak ( 4D) Daarom kan men in 3D het fysieke vlak niet bewegen. Vraag je gids om bescherming en geef geen toestemming om jou te schaden.

   Stewart Swerlow heeft een aantal goed protectiontechnieken op youtube gezet om jezelf te beschermen. Ook een heel ander techniek om je aurakleuren te balanceren, niet datgene wat men in boeken vindt Ook de kleuren wat men niet mag gebruiken wordt besproken.

   https://www.youtube.com/watch?v=LJ5LZBWQjFg ( vanaf 2.18 t/m 2.23 min, bijna op het eind van het filmpje )

   Gr. Violet

   1 likes
   • freespirit schreef:

    Dank je wel Violet, ik ga me er zeker in verdiepen. De aanval die ik onderging was misschien omdat enige tijd daarvoor in een spirituele groep mijzelf terbeschikking had gesteld als transmedium onder begeleiding van een zeer goede helderziende, ik heb toen verschillende zielen die niet verder konden mogen helpen bij de hereniging met hun overleden dierbaren, een paar dagen voor de nachtelijke aanval had ik tijdens een meditatie thuis gevraagd of ik gevallene mocht begeleiden dat was mijn fout denkme ik, ik me heb toen waarschijnlijk opengesteld voor de lagere zielen met de aanval tengevolge.
    Nogmaals mijn dank voor je reactie : )

    1 likes
 • Elke schreef:

  Een boeiend onderwerp waar ik graag meer over zou willen weten!
  Zelf heb ik niet het gevoel om ooit een uittreding te hebben gehad. Bekend is me wel het gevoel van de ‘schok’ die me wakker maakt, vaak op een moment dat ik net in slaap val. Een paragnoste zei eens dat dat het moment is wanneer de ‘ziel’ na een uittreding weer terug valt in het lichaam. Van een uittreding zelf herinner ik me niets.
  Mijn dromen zijn doorgaans in kleur, ook al droom ik erg weinig. Meestal is het me duidelijk dat het ‘maar’ een droom was. Een paar keer had ik tot nu toe echter het gevoel dat de droom echt was, ook qua voelen, aanraken. Een keer wilde ik weer terug naar die ‘droom’ want daar voelde ik me volstrekt gelukkig, zo gelukkig als nog nooit eerder.

  2 likes
  • Loek schreef:

   De schok die je voelt is zeer waarschijnlijk een poging van de ziel om los te komen van het stoffelijk lichaam, echter omdat het stoffelijk lichaam nog niet klaar is om dit daadwerkelijk te laten gebeuren schiet de ziel eigenlijk weer terug in het lichaam.
   Je zou dit kunnen vergelijken met een bal aan een elastiek.

   Ieder mens droomt! (en dat is maar goed ook)
   Er zijn legio mensen die er steevast van overtuigd zijn dat zij niet slapen, echter ieder mens slaapt, al zijn het maar 5 minuten maar slapen doe je!
   Zoals ik in mijn verhaal al vertelde, beleeft ieder mens ook één of meerdere uittredingen.

   Tijdens een uittreding kun je als ziel heel veel verschillende ervaringen opdoen.
   Als wij dan op een gegeven moment weer terugkeren in het stoffelijk lichaam en wij worden wakker, dan kun je soms als mens één of meerdere ervaringen herinneren.

   Echter als dit ervaringen zijn geweest die plaats hebben gevonden op een wijze die wij als mens zijnde niet gewend zijn (onbekend) dan wil het stoffelijk bewustzijn hier ogenblikkelijk een verklaring voor geven ( creëren).

   Een simpel voorbeeld zou kunnen zijn?
   Stel als ziel heb je daadwerkelijk gevlogen, maar op het moment dat je wakker wordt zegt het dagbewustzijn ogenblikkelijk..”DAT KAN NIET, DUS IK ZAT IN EEN VLIEGTUIG”!

   Als mens kun je jezelf trainen om de ervaringen uit de nacht bewuster te kunnen herinneren, dus de ervaringen mee te nemen naar het dagbewustzijn zodat je het een plekje kunt geven, en indien nodig deze ervaringen kunt gebruiken in het dagelijks bewustzijn.

   Gr:Loek.

   0 likes
 • ziener schreef:

  Heb ook verschillende uitredingen meegemaakt , de eerste keer dat zoiets gebeurde , schrok ik ontzettend
  Werd gewoon spontaan wakker ,in een keer (wink of een eye) meteen bewust , kijk omheen , in donker en weet dat ik zelf onder me leg te slapen, het kwam zeer bekend voor, maar toch raakte ik vreselijk in paniek , vooral omdat een overledene tante , die ik herkende naar me toe kwam, begon om heen te zwaaien, ik wilde dit niet, en toen plofte ik omlaag mijn lichaam in, en kwam kreunend en zwaar ademhalend overeind.
  Van slapen kwam die nacht niet veel meer van, daarna kwam het onregelmatig terug en leerde er mee om gaan.
  Heb toen vreemde dingen gezien ook merkwaardige toestanden, leerde hierdoor in feite een wereld kennen , de astrale wereld of wat ze tegenwoordig de vierde dimensie noemen.

  1 likes
  • Violet schreef:

   @ziener,

   Ervaar je ook het horen van tonen en dat je lichaam ongelooflijk vibreert voordat uittreed?

   Uittreden is niet zonder gevaar hoorde ik ooit van iemand.

   Mijn eerste spontane uittredingen ervaarde ik als geweldig, vol verbazing en zonder angst. Angst hiervoor kwam pas na anderhalf jaar. Geen idee waarom, het voelde niet ‘goed’. Dacht een aanwezigheid te voelen.

   Het horen van tonen voor een uittreding heb ik al sinds mijn kinderjaren. Ik had dit nooit als fijn ervaren en werd hier bang voor.Ik heb dit altijd tegengehouden tot 2004. Toen heb ik me laten gaan en kwam achter dat ik uit mijn lichaam kon. Vol verbazing over mijn ontdekking snapte ik op dat moment niet waarom ik dit al die jaren tegenhield tot 2010.

   Ik ben nu 50 jaar, drink geen alcohol, nooit geblowed of iets dergelijks wat dit kan triggen. Hopelijk geef ik mijzelf hier weer aan toe. Mijn teruggekomen angst voor uittreden zorgt ervoor dat ik misschien een hoop avonturen mis in andere dimensies.

   1 likes
   • Loek schreef:

    Beste ziener:

    Zo heeft een ieder zijn of haar ervaringen.
    Ik kan mijzelf nog de tijd herinneren als jochie van 12 jaar dat mijn amandelen verwijdert werden in het ziekenhuis.

    Vlak na het moment na dat ik de narcose had gekregen zag ik mijn eigen lichaam op de operatietafel liggen en zag tevens dat de artsen met mijn lichaam bezig waren.

    Dit alles nam ik waar vanaf het plafond en dat voelde alsof ik met mijn rug tegen het plafond geplakt zat.
    nadat ik weer uit de narcose kwam en naar de recovery room gereden werd kon ik dit nog net even aan de arts vertellen
    Zijn antwoord op mijn verhaaltje betreffende het waarnemen van de operatie was dat het wel vaker voorkwam.

    Ps:
    Al weet ik bij God niet meer hoe ik dat heb kunnen vertellen want het was verd… pijnlijk om te praten.

    Gr:Loek.

    0 likes
 • chris schreef:

  vindt deze onderwerpen intrigerend, ik ben bezig met onderzoek:)

  1 likes
  • Loek schreef:

   Beste Chris:

   Zoals je ongetwijfeld ook zult weten, is er ongelooflijk veel informatie op het internet te vinden betreffende dit onderwerp.

   Als ik je een tip mag geven dan wil ik heel graag de volgende naam noemen.

   “Stichting Malva Meditatie”.

   Gr: Loek.

   0 likes
 • Mcain schreef:

  Ik wilde nog iets meegeven over het onderwerp.

  “Tijdens een uittreding is/zijn er ten allen tijde minimaal één astrale (bewuste) Ziel of Zielen bij het lichaam aanwezig om het letterlijk en figuurlijk te bewaken”

  Dit klopt volgens mij niet. Wanneer je uit je lichaam gaat wil niet zeggen dat je ziel uit je lichaam gaat. En met ziel bedoel etheric lichaam. Je ziel blijft altijd bij je etheric lichaam, wat er wel uitgaat is je bewustzijn in een vorm van een energie kopie (ofwel astral lichaam). En dat is niet de enige kopie, er gaat ook een deel (kopie) van je dromen. Als je goed oplet tijdens astral projectie zul je merken dat je zelf bewust bent op dat moment in het astral, maar een deel van jou is aan het dromen ergens anders en jij ontvangt de droom informatie tegelijkertijd. En dat kan soms verwarring veroorzaken, vooral als je dichtbij je lichaam bent. Dan splits je bewustzijn in 3 delen en dan wordt het erg moeilijk om bewust te blijven in astral lichaam.

  Voor verder info en begrip verwijs ik u allen naar Astral Dynamics van Robert Bruce 🙂

  1 likes
  • Loek schreef:

   Beste Mcain.

   Ik denk hier duidelijk anders over.
   zoals ik in mijn verhaal boven aan deze pagina reeds vertelde, verlaat de ziel wel degelijk het stoffelijk lichaam maar blijft verbonden met een astraal koord oftewel het zilveren koord.

   Via deze communicatie lijn is de ziel in staat om op ieder moment met het stoffelijk lichaam te kunnen communiceren en in geval van een bepaalde noodzaak DIRECT terug te kunnen keren in het stoffelijk lichaam.Indien de ziel direct terug moet keren naar of in het stoffelijk lichaam gaat dit met de snelheid van een flits of de kracht van de gedachte.

   Wel is het zo dat als de ziel bezig is om een uittreding te maken het stoffelijk lichaam bewaakt word door één of meerdere bewuste zielen (geleidegeest?)

   Op het moment dat de ziel het aardse leven verruild voor het astrale of kosmische leven oftewel het stoffelijk lichaam achterlaat op moeder Aarde, wordt het zilveren koord verbroken en is het stoffelijk lichaam “levenloos”.

   Gr: Loek.

   0 likes
 • blue_angel schreef:

  Als je echt wil weten hoe het uittreden precies werkt, raad ik je aan de boeken van Jozef Rulof te lezen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  voorspellende

  Bestaan voorspellende dromen echt? Onderzoek leidt tot opmerkelijke resultaten

  Heb je weleens een voorspellende droom gehad ...

  Wetenschappers ontdekken dat het hart en brein reageren op toekomstige gebeurtenissen, voordat ze plaatsvinden. Zo werkt het

  Wetenschappers ontdekken dat het hart en brein reageren op toekomstige gebeurtenissen, voordat ze plaatsvinden. Zo werkt het

  Ons onderbewustzijn ‘ziet’ bepaalde gebeurtenissen één tot ...

  >