Buitenland

Franse oud-marinier keert na 3 weken terug uit Oekraïne en is geschokt: dit is hoe het er echt aan toegaat

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

De Franse oud-soldaat Adrien Bocquet is drie weken in Oekraïne geweest en wat hij daar heeft gezien, zal voor altijd op zijn netvlies gebrand staan. Eenmaal thuisgekomen was hij geschokt: de media nodigen experts uit die niet in Oekraïne zijn geweest en geen idee hebben wat daar speelt.

Bij het Franse radiostation Sud Radio zei hij dat hij getuige is geweest van ‘heel veel oorlogsmisdaden’. Al die oorlogsmisdaden zijn gepleegd door Oekraïense militairen en niet door Russische militairen. Bocquet is dan ook enorm geschokt dat Europa wapens stuurt naar Oekraïense neonazi’s. Ze dragen op hun uniformen allerlei nazisymbolen. Ze verbergen die symbolen niet. Sterker nog: ze lopen ermee te koop, zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ik was daar. Ik heb gezien wat daar gebeurt

“Ik heb met ze gewerkt en heb ze medicijnen gegeven. Weet je wat ze zeiden? Dat ze Joden of zwarten zouden villen als ze de kans kregen.”

“Mensen kunnen zeggen wat ze willen. Ik was daar. Ik heb gezien wat daar gebeurt,” benadrukte Bocquet, die naar eigen zeggen vele tientallen video’s heeft gemaakt van oorlogsmisdaden. Hij zag in een schuur Russische krijgsgevangenen die waren geslagen en vastgebonden. “Strijders van het Azovbataljon vroegen hen wie de officieren waren. Elke Russische soldaat werd met een Kalasjnikov in de knieën geschoten. Ik heb video’s die dat bewijzen, anders zou ik zoiets niet durven te zeggen.”

Dat is hoe het eraan toegaat

Officieren kregen meteen een kogel in het hoofd. “Dat is hoe het eraan toegaat, in ieder geval bij het Azovbataljon,” zei de Franse ex-marinier.

Hij zei verder dat hij heeft gezien hoe een Amerikaanse cameraman beelden in scène zette en dat het Oekraïense leger ‘s nachts munitie verbergt in woningen zonder burgers te informeren.

4.6 170 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anna
Anna
2 jaren geleden

Welcome to da club.waky waky….youre welcome! Buh bye!

Mar
Mar
2 jaren geleden

Was bekend, schoften

Rinus
Rinus
2 jaren geleden

En de nazi aanhangers hier sturen wapens naar hun broeders

Elizabeth
Elizabeth
2 jaren geleden

ja joh het zijn allemaal smeerlappen,niet alleen in Rusland en de Oekraine

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x