Buitenland

Oekraïense mensenrechtencommissaris kan niet bewijzen dat Russische soldaten burgers verkrachten, en wordt ontslagen

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Dinsdag is de Oekraïense commissaris voor de Mensenrechten, Ljoedmila Denisova, ontslagen. Pavlo Frolov van de partij Dienaar van het Volk van president Zelenski verwijt haar dat ze ‘meerdere details over seksuele misdrijven en verkrachtingen van kinderen’ in de ‘bezette gebieden’ heeft gepubliceerd die ze ‘niet kon bewijzen’.

Die berichten hebben volgens hem de aandacht van de internationale media afgeleid van de ‘werkelijke noden’ van Oekraïne.

Sensatiezucht en overdreven details

Denisova, oud-minister van Sociale Zaken, schreef op Telegram: “Ik werd ontslagen in strijd met de grondwet, de Oekraïense wetten en de internationale normen. Ik zal het besluit voor de rechtbank aanvechten.”

Eerder riep een groep ngo’s en media haar op alleen feitelijke informatie te delen waarvoor voldoende bewijs is, en sensatiezucht en overdreven details te mijden in haar rapporten.

Gretig aftrek

Denisova speelde een belangrijke rol bij de verspreiding van berichten over verkrachtingen door Russische soldaten. Afgelopen maand beweerde ze nog dat de Oekraïense overheid in twee weken tijd 400 meldingen had ontvangen over seksueel geweld, waaronder verkrachting, door Russische soldaten, een aantal dat gretig aftrek vond in de media.

De mensenrechtencommissaris heeft nooit kunnen bewijzen dat Russische troepen zich schuldig maken aan verkrachting, en nu is ze dus ontslagen.


4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
1 maand geleden

Zulke mensen moeten niet worden ontslagen maar berecht,
want ze helpen mee om de hele ellende in stand te houden.
Bovendien is het een ambtenaar in functie.
Liegen is voor mij dan 3 keer zo erg.

wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

Iedere dombo kan op zo een stoel gaan zitten. Er zijn heel veel van die stoelen.

Andre
Andre
1 maand geleden

De internationale media zoals de Nederlandse NOS bedoelen ze?

Geef het beestje een naam
Geef het beestje een naam
1 maand geleden

Er worden wel meer zaken uit de dikke duim gezogen en daar heeft men nooit een probleem van gemaakt; alles om de ‘goede zaak tegen de vreselijke tiran Putin te rechtvaardigen’. Op een leugentje meer of minder werd niet gekeken. Blijkbaar krijgt men nu door, dat er ook nog echte, onafhankelijke journalisten rondlopen. En die blijken tot heel andere conclusies te komen, namelijk dat de stand-up comedian Zelensky en zijn neo-nazi vriendjes van o.a. het Azovbataljon zich zelf schuldig hebben gemaakt aan misdaden tegen de mensheid (ik weiger het menselijkheid te noemen, dit klopt taalkundig van geen kant). Voordat Putin heeft opgetreden, waren er reeds zo’n 14.000 Russen in de Donbass vermoord. Op de Krim heeft men met afschuw op de Maidancoup gereageerd en men was maar wat blij met Rusland! Het betekende veiligheid. Niks annexatie van de Krim, gewoon de toepassing van echte democratische waarden. Wat er op Oekraïnse staatstelevisiezenders te horen was m.b.t. Russen en hoe men die de nek om moet draaien, tja, daar krijgen wij niets over te horen natuurlijk. Als ik overigens het verhaal hoor dat de verkrachtingen niet bewezen kunnen worden dan zie ik de gelijkenis met een andere leugen die ons nog niet zo lang geleden op de mouw werd gespeld. Namelijk met het volledig verzonnen verhaal over baby’s die door Iraakse soldaten uit couveuses gesleept zouden zijn om te sterven. Ook een vorm van pure volksmennerij om de invasie en vernietiging van Irak te kunnen rechtvaardigen. Het goede nieuws is, dat men nu blijkbaar weet dat men op de tellen moet passen voor wat betreft het rondzaaien van zaken die van geen kant kloppen. Met dank aan journalisten zoals Sonja van de Ende, die men echte factcheckers mag noemen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

50
0
We lezen graag je reactie!x