Homepagina » Het Complot » Fransen geloven echt massaal in complottheorieën. Dit zijn de meest populaire
Fransen geloven echt massaal in complottheorieën. Dit zijn de meest populaire

Fransen geloven echt massaal in complottheorieën. Dit zijn de meest populaire

De CIA was verantwoordelijk voor de moord op John F. Kennedy. De Britse inlichtingendienst MI6 vermoordde prinses Diana. De aarde is plat. De Amerikanen zijn nooit op de maan geweest. Complottheorieën te over en in Frankrijk geloven ze er heilig in.

Maar liefst acht op de tien Fransen zeggen in tenminste één zo’n theorie te geloven, blijkt uit een onderzoek waarover de Franse media maandag publiceren.

Het ministerie van Volksgezondheid spant samen met de farmaceutische industrie om te verbergen dat vaccins schadelijk kunnen zijn, gelooft 55 procent van de Fransen.

Aidsvirus

Onlangs verhoogde de Franse overheid het aantal verplichte vaccins voor alle pasgeboren baby’s naar 11.

De betrokkenheid van de CIA bij de moord op de Amerikaanse president JFK in 1963 vindt 54 procent geloofwaardig.

Een derde denkt dat het aidsvirus is gemaakt in laboratoria en is getest op de Afrikaanse bevolking voordat het een epidemie werd.

Serieuze twijfels

Een vergelijkbare hoeveelheid is ervan overtuigd dat terreurbewegingen Al Qaida en Islamitische Staat in werkelijkheid onder het gezag van geheime diensten in het Midden-Oosten staan.

Bijna de helft van de Fransen gelooft in gestuurde migratie van moslims naar Europa en denkt dat de elite blanke mensen wil vervangen door immigranten.

Maar liefst één op de vijf Fransen heeft serieuze twijfels bij de officiële versie van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, inmiddels drie jaar geleden.

Complot

Bijna 20 procent van de Fransen vindt dat er nog altijd flink wat onduidelijkheid bestaat rond de aanslag en dat alles wat in kranten en op radio en tv is verteld, niet altijd correct is.

Drie procent gelooft zelfs dat de hele aanslag een complot was ‘waarin de geheime dienst een cruciale rol speelde’.

Meer geneigd

Jongeren zijn meer geneigd in complottheorieën te geloven dan ouderen, blijkt ook uit het onderzoek van Ifop.

Volgens de Franse organisatie Conspiracy Watch is de samenleving ‘tot een verontrustende mate doordrongen’ van dergelijke ideeën.

[The Local, ANP]


Vind je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Ook dit is wakker worden.

  10 likes
 2. le complait theoretices de les francaises sont ne pas diferent come les deutchers/belges/anlaises ou tout les outres stupide peuples !!! nous sommes… to somme or not too somme

  1 likes
 3. We zijn nooit op de maan geweest en daar kun je niet op landen
  Onze wifi hier verliest zijn bereik al op sommige plaatsen en Nixon belde naar de mannen op de maan.

  Kijk even naar de lichaamstaal, dat spreekt voor zichzelf en hoe blij zijn ze om als eerste op de maan gelopen te hebben.
  Niet en nooit niet.

  Clip of Apollo 11 press conference
  https://www.youtube.com/watch?v=-RcKLAo62Ro

  EPIC View of Moon Transiting the Earth
  https://www.youtube.com/watch?v=DMdhQsHbWTs

  NASA Video
  Gepubliceerd op 5 aug. 2015
  ABONNEREN 133K
  This animation features actual satellite images of the far side of the moon, illuminated by the sun, as it crosses between the DSCOVR spacecraft’s Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC) and telescope, and the Earth – one million miles away.

  Tekst en beelden spreken voor zich, en ja maak er maar een getal van 1 000 000 miles ver weg iedereen gelooft je toch wel die alleen tv kijkt.
  Dacht dat de maan in orbit was met de aarde, hij gaat er gewoon aan voorbij.

  Flat earth?
  Ja de wereld is massaal aan het ontwaken dat de fake moon missions ons een beeld van de ronde bol moeten geven die in ons brein is gemanipuleerd.
  Gelukkig kunnen we de aarde testen en daar is geen kromming van de aarde op te vinden.
  Water is altijd waterpas en vind het laagste punt.
  De aarde bestaat voor zo 70 % uit water dus ga maar na.
  Of neem gewoon een waterpas mee in een vliegtuig en bekijk hoeveel de aarde afbuigt naar beneden, 16 km is al 20 meter volgens de berekening van een bol met een omtrek van 40 000 meter in omtrek.
  Een vliegtuig vliegt over een plane en dat is ook wat je kunt zien als je gewoon dan naar buiten kijkt.
  En bestudeer de Gyroscoop.
  Meer dan 5 000 000 bronnen aan informatie is te vinden op YTube en het aantal zal blijven stijgen en is onstopbaar omdat het de waarheid is die je voor jezelf kunt testen,.
  Gelukkig dat hier zoveel mensen mee bezig zijn om de waarheid boven tafel te krijgen dat onze wereld niet is zoals het ons verteld is.

  De Fransen zijn natuurlijk ook niet gek en daar zou iedere gezond denkend en eerlijk mens blij mee moeten zijn in een wereld die bol staat van de leugens.

  7 likes
  • Bij die platte aarde vraag ik me altijd af hoe dik deze is en hoe de onderkant eruit ziet. En van wat voor materiaal is die onderkant, is daar ook een atmosfeer? Schijnt de zon daar ook? Die hete smurrie die een vulkaan uitkotst waar komt dat vandaan? Kun je ook buiten de rand van de aarde-schijf komen en wat doet de waterpas dan? Onderdoor vliegen lijkt me wel wat.

   2 likes
 4. Waarom de leugen ?!

  https://www.facebook.com/TheFlatEarthPodcast/videos/1948708592115192/

  Goede uitleg in Facebook video.

  Er niet ene wetenschapper durft een debat aan durven gaan, vraag jezelf maar eens af waarom.

  Het is de grootste leugen in de geschiedenis.

  3 likes
  • [ Waarom de leugen ?! ]
   Precies, waarom zou je liegen dat de aarde rond is? Waarom?

   En hoe werkt die zon dat die op de eerste herfstdag precies de helft van de schijf verlicht maar op de eerste winterdag slechts een rondje PLUS een cirkel om de totale “ijsrand” Antarctica 24 uur per dag te verlichten.
   En op de eerste zomerdag slechts een rondje ZONDER een cirkel om de totale “ijsrand”.

   4 likes
   • Jij bent geen Fransman frans.Heb je nog niet door dat zoals in die Facebook link gezegt word dat de flat earth de Psy op vernietigt.Daarom is het niet te stoppen omdat het de waarheid is.Er is meer land en daarom vliegen ze niet over de noordpool. Maanlandingen waar we in 40 Jaar niet meer geweest zijn heeft er alles mee te maken. Als iemand dat niet doorheeft dat die nep zijn kan niemand je helpen. Je gaat nooit meer terug als je dat onderwerp goed bestudeert. Flat Earth is de red pil van al de samenzweringen.

    2 likes
 5. 8 op de 10 believers halen we in nederland toch ook wel? neem alleen al het complot kennedy

  6 likes
 6. Maitreya is in staat complottheorieën op te ĺossen.

  2 likes
 7. Het feit dat zoveel fransen in complot theorieën geloven maakt maar weer eens duidelijk hoe gemakkelijk mensen zich laten manipuleren en hoe weinige verstand de gemiddelde burger heeft van wis- en natuurkunde!

  4 likes
 8. Ik denk dat ik ook een Fransman ben!

  3 likes
 9. Intellegent volk en super dat de jongeren er ook in gaan geloven.
  Het zijn immers waarheden…Een complotdenker komt daar niet zómaar op…
  Wij voelen aan dat de waarheid die door de media word voorgeschoteld helemaal geen waarheid is……ja en eerlijk gezegd Logisch denken.
  Flatgebouwen storten nooit ergens op de wereld in door hevige brand….en al helemaal niet met vrijeval snelheid…..nog maar te zwijgen over building 7.
  Een groot straalvliegtuig kan gewoon niet met snelheden van 600km per lantaarnpalen uit de grond rammen omdat de motoren alleen die snelheden kunnen halen in de eile lucht…We heben her niet over gevechtsvliegtuigen..dus pentagin valt ook af…1 gat en meteen na de ramp al het bewijs verbergen onder de 100den dumptrucks met zand???
  Huh…dat zie ik nooit bij Aircrashinvestegation…ha ha ..
  kom op

  3 likes
 10. Reken maar dat er heel wat word verdraait
  eigenlijk is de oorzaak van verdraaiingen
  de weg naar een complot toe die ander complotten oproepen
  en zo word het een complot der complotten..
  waardoor een gebeurtenis in een soort mist word gewenteld
  en er meer complotten ontstaan wat het gebeuren ervan totaal een ander beeld laat zien en ook dat beeld is dan ook weer aan complotten onderhevig en de echte waarheid nooit meer zn recht krijgt waar het eigenlijk recht op heeft…maar mensen zijn perfect om aan alles een draai te geven voor de Een past het precies in zijn plaatje voor de ander zit dat plaatje schots en scheef in elkaar…zo zal er altijd een onduidelijkheid blijven over een gebeuren..en inderdaad er zijn heel wat theorieën ,maar de praktijk van het gebeuren is al lang niet meer van toepassing het is voorbij de gebeurtenis en het bestaat niet meer ..wat overblijft is complotten

  2 likes
 11. Dat heet niet complottheorie, maar de onderste steen boven halen.

  2 likes
 12. Alles wordt door de overheid gedaan om ons werg te werken wie snap dat nog niet ??? ZOOOOOO dom

  2 likes
 13. Complot theorie is gebasseerd op wat er in de praktijk gebeurd, maar niet in theorie. En ontkennen dat er dingen in de praktijk gebeuren die niet met theorie stroken, ga ik niet doen nee. In tegendeel, het beest is mij overduidelijk wat het is.

  Dus nu zijn de fransen het, begrijp ik hieruit?
  Ach, ik wens jullie veel kijkplezier met paay&boefje

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

macron

Het einde van Macron: partij brokkelt af terwijl parlementsleden opstappen. ‘Geen weg meer terug’

De Franse president Emmanuel Macron ziet zich ...

macron

Deze bizarre beelden van Macron zijn tekenend voor de situatie in Frankrijk

Op social media circuleren momenteel beelden die ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.