Het Complot

Fransen geloven echt massaal in complottheorieën. Dit zijn de meest populaire

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De CIA was verantwoordelijk voor de moord op John F. Kennedy. De Britse inlichtingendienst MI6 vermoordde prinses Diana. De aarde is plat. De Amerikanen zijn nooit op de maan geweest. Complottheorieën te over en in Frankrijk geloven ze er heilig in.

Maar liefst acht op de tien Fransen zeggen in tenminste één zo’n theorie te geloven, blijkt uit een onderzoek waarover de Franse media maandag publiceren.

Het ministerie van Volksgezondheid spant samen met de farmaceutische industrie om te verbergen dat vaccins schadelijk kunnen zijn, gelooft 55 procent van de Fransen.

Aidsvirus

Onlangs verhoogde de Franse overheid het aantal verplichte vaccins voor alle pasgeboren baby’s naar 11.

De betrokkenheid van de CIA bij de moord op de Amerikaanse president JFK in 1963 vindt 54 procent geloofwaardig.

Een derde denkt dat het aidsvirus is gemaakt in laboratoria en is getest op de Afrikaanse bevolking voordat het een epidemie werd.

Serieuze twijfels

Een vergelijkbare hoeveelheid is ervan overtuigd dat terreurbewegingen Al Qaida en Islamitische Staat in werkelijkheid onder het gezag van geheime diensten in het Midden-Oosten staan.

Bijna de helft van de Fransen gelooft in gestuurde migratie van moslims naar Europa en denkt dat de elite blanke mensen wil vervangen door immigranten.

Maar liefst één op de vijf Fransen heeft serieuze twijfels bij de officiële versie van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, inmiddels drie jaar geleden.

Complot

Bijna 20 procent van de Fransen vindt dat er nog altijd flink wat onduidelijkheid bestaat rond de aanslag en dat alles wat in kranten en op radio en tv is verteld, niet altijd correct is.

Drie procent gelooft zelfs dat de hele aanslag een complot was ‘waarin de geheime dienst een cruciale rol speelde’.

Meer geneigd

Jongeren zijn meer geneigd in complottheorieën te geloven dan ouderen, blijkt ook uit het onderzoek van Ifop.

Volgens de Franse organisatie Conspiracy Watch is de samenleving ‘tot een verontrustende mate doordrongen’ van dergelijke ideeën.

[The Local, ANP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
5 jaren geleden

le complait theoretices de les francaises sont ne pas diferent come les deutchers/belges/anlaises ou tout les outres stupide peuples !!! nous sommes… to somme or not too somme

Frans
Frans
5 jaren geleden

Ook dit is wakker worden.

rob
rob
5 jaren geleden

Reken maar dat er heel wat word verdraait
eigenlijk is de oorzaak van verdraaiingen
de weg naar een complot toe die ander complotten oproepen
en zo word het een complot der complotten..
waardoor een gebeurtenis in een soort mist word gewenteld
en er meer complotten ontstaan wat het gebeuren ervan totaal een ander beeld laat zien en ook dat beeld is dan ook weer aan complotten onderhevig en de echte waarheid nooit meer zn recht krijgt waar het eigenlijk recht op heeft…maar mensen zijn perfect om aan alles een draai te geven voor de Een past het precies in zijn plaatje voor de ander zit dat plaatje schots en scheef in elkaar…zo zal er altijd een onduidelijkheid blijven over een gebeuren..en inderdaad er zijn heel wat theorieën ,maar de praktijk van het gebeuren is al lang niet meer van toepassing het is voorbij de gebeurtenis en het bestaat niet meer ..wat overblijft is complotten

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Maitreya is in staat complottheorieën op te ĺossen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x