BinnenlandCorona

Friesland komt in verzet tegen coronabeleid: ‘1,5 meter = niet ok!’ en ‘Nood breekt wet, maar nooit de grondwet’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen weekend zijn op verschillende plekken in Drachten (Friesland) spandoeken opgehangen door actiegroepen die sceptisch staan tegenover het coronabeleid van de Nederlandse overheid. Op de spandoeken stonden teksten als ‘Vrijheid, waarheid, gezondheid, het verzet’, ‘Ook een schaap?’, ‘Liefde op 1,5 meter?’ en ‘Nood breekt wet, maar nooit de grondwet’.

Daarnaast zijn in de provincie Friesland honderden ballonnen opgehangen met soortgelijke teksten. De ballonnen zijn onder meer gespot in Wolvega en Sint Annaparochie, meldt Omrop Fryslan.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De actiegroepen, DeBuren en Vrij normaal, willen mensen erop wijzen dat de mainstream media met hun berichtgeving over corona angst willen aanjagen. Ze willen snel terug naar normaal.

Hou je ogen open

Eerder verschenen op meerdere plekken in Friesland al spandoeken met protestteksten als ‘Hello corona goodbye world’ (Sint Jacobiparochie), ‘Wanneer onrecht recht wordt, is verzet een plicht’ (Heerenveen), ‘1,5 meter = niet ok!’ en ‘Samen is het nieuwe alleen’ (Sint Annaparochie), en ‘Wij zeggen nee tegen 1,5-metersamenleving’ (Wommels).

De actievoerders waren vooral bezig geweest in de gemeente Waadhoeke, schreef de Leeuwarder Courant. Daar hingen ook doeken in Tzummarum en Minnertsga. In Franeker was het standbeeld van De Kaatsers op de rotonde aan de Hertog van Saxenlaan voorzien van bordjes met onder andere de tekst ‘Hou je ogen open’.

Op social media circuleerde een filmpje waarin foto’s van de spandoeken zijn te zien:

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
3 jaren geleden

zo , de stijfkoppen gaan actie voeren , kom op allemaal laten we nederland volhangen met ballonnen en spandoeken misschien worden ze wakker in DenHaag en zit hun tijd erop om te verdwijnen.

PEK EN VEREN misschien?

johan den haag
johan den haag
3 jaren geleden

Net als met zwarte piet, blijkt weer Friesland haar meest nuchtere aard te bevestigen.

Ook al heb ik Friesland verlaten, in mijn hart blijf ik Fries.

Fryslân boppe!

Rop
Rop
3 jaren geleden

Ze hebben straks heel wat uit te leggen ..de beleidsmakers van corona ..de hele lockdown is een bedrieglijke en verradelijke zeer verkeerde in schatting ..ook al heeft het ook wel zijn positieve kant ..omtrend het milieu dat er van opgeknapt en daar dan ook.wat mee doet …blijft het een mislukking van het beleid ervan ..zij regeren en regeren is vooruitkijken ..maar dat ontbreekt .vandasr de verkeerde en vele kostende lockdown

exegese
exegese
3 jaren geleden

Ach waren we allemaal maar Friezen !

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x