Propaganda

Democratie bestaat niet: dit is de reden waarom stemmen geen nut heeft

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Presidenten worden uitgekozen, niet gekozen.” Dit zijn de woorden van Franklin D. Roosevelt, de 32e president van de Verenigde Staten. Kun je met je stem een verschil maken of staan verkiezingsuitslagen van tevoren al vast?

In Amerika lijken presidentskandidaten vandaag de dag meer op wandelende billboards voor de grote corporaties door wie ze worden overladen met geld. President Eisenhower waarschuwde ons al voor het ‘militair-industrieel complex’ en de desastreuze opkomst van ‘misplaatste’ macht die wereldwijd een enorme invloed zou kunnen hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De 13e president van de VS, Woodrow Wilson, zei: “De grootste spelers op het gebied van handel en industrie zijn bang voor iets. Ze weten dat er een macht is die zo georganiseerd, zo subtiel, zo verweven, zo alomvattend is dat ze maar beter kunnen fluisteren als ze die macht verfoeien.”

Bedrijven staan boven de overheid: zij bepalen het beleid

Politici worden zwaar beïnvloed door grote corporaties, daar wordt geen geheim meer van gemaakt. President Obama wees bijvoorbeeld Michael Taylor, voormalig vicepresident Public Policy van Monsanto, aan als plaatsvervangend hoofd van de voedselveiligheidsautoriteit FDA. Je kunt over dit soort dingen meer lezen in het artikel 10 Ways Big Business Controls The Government van The Guardian.

In onderstaand fragment uit de documentaire Thrive wordt de wereldwijde verdeling van de macht verder uitgelegd. “Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen,” zei autofabrikant Henry Ford eens, “dan breekt morgen de revolutie uit.”

Hoe kun je in een democratie leven als er volgens sommige historici alleen al in de VS ieder jaar 500 miljoen documenten achter slot en grendel verdwijnen?

“Het is ironisch dat de VS verwoestende oorlogen begint in Irak en Afghanistan om daar zogenaamd democratie te introduceren. Het land kan zelf niet langer een democratie worden genoemd aangezien er duizenden miljarden naar projecten gaan waar noch het Congres, noch de president iets van weten,” zei de Canadese oud-minister van Defensie Paul Hellyer.

Hoe kun je als historicus onderzoek doen naar de geschiedenis van een land als het grootste deel geheim wordt gehouden? In Canada beginnen overheidswetenschappers zich te beklagen over het feit dat de regering hen voortdurend de mond snoert.

Zelfs uitvindingen en patenten worden tegengehouden in verband met geheimhouding. In het jaar 2014 zijn er om deze reden alleen al 5000 uitvindingen geblokkeerd, het hoogste aantal sinds 1994. Heeft stemmen volgens jou ook geen nut? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Collective-evolution]

4.8 29 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
trackback
Eindelijk een zinnige opmerking | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden

[…] Democratie bestaat niet: dit is de reden waarom stemmen geen nut heeft. […]

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x