Homepagina » Buitenland » President Assad: “Terroristen strijden in Syrië voor Israël”
President Assad: "Terroristen strijden in Syrië voor Israël"

President Assad: “Terroristen strijden in Syrië voor Israël”

De Syrische president Assad heeft gezegd dat het bloedige conflict in zijn land is gericht op het beschermen van de belangen van Israël en zijn partners.

“De terroristen strijden voor Israël,” zei Assad in gesprek met de Kroatische krant Vecernji list. “Hoewel ze geen onderdeel zijn van het Israëlische leger, vechten ze nog steeds voor Israël.”

Israël, Turkije, de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië, Saoedi-Arabië en Qatar hebben gemeenschappelijke belangen, aldus de president.

Enkele maanden

“Israël doet zijn best om de terroristen te steunen op elke plek waar het Syrische leger vooruitgang boekt,” zei hij.

Zonder westerse interventie kan Damascus de oorlog in enkele maanden beëindigen, aldus Assad.

Hoop

Op de vraag of er nog hoop is zei hij:

“Natuurlijk, want zonder hoop had het land nooit zes jaar lang een oorlog kunnen doorstaan die wordt gesteund door tientallen regionale en westerse landen, waaronder enkele van de rijkste en machtigste landen op aarde.”

Een overwinning op de door het buitenland gesteunde terroristen is volgens hem de enige optie om zijn land te redden.

Politieke agenda

“Als we deze oorlog niet winnen, zal Syrië van de kaart worden geveegd,” zei hij.

Hij voegde toe dat het Westen het terrorisme niet bestrijdt, maar gebruikt om een politieke agenda na te streven, zelfs als dat terrorisme in het thuisland slachtoffers eist.

Chaos

“Europese landen steunen terroristen op grote schaal, sturen tienduizenden terroristen naar Syrië, of steunen ze indirect door wapens en geld te sturen,” zei Assad.

Het Amerikaanse beleid is gericht op het creëren van chaos in verschillende delen van de wereld en het creëren van conflicten tussen staten, benadrukte hij.

Foto: VL

[Vecernji list]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. President Assad heeft 100% gelijk, hoop dat Rusland & Iran een flinke stok tussen de deur kan krijgen. Syrie mag niet verloren gaan en in handen vallen van Israel, Amerika en bondgenoten!

  Unsheep yourself

  48 likes
  • Assad kan beter een aluhoedje op zetten, zou hem goed staan, helemaal in de lijn met zijn uitspraken.

   3 likes
   • Jij kan beter RTL of de NOS volgen, past meer in jouw straatje!

    21 likes
   • René van Zak,

    Jij weet dondersgoed wie de echte terroristen zijn jochie. Doe niet alsof je neus bloedt. Een ding staat vast. Dit gaan ze (VS, Israhell, EU en SA) echt niet winnen van Rusland en Iran (in Syrië).

    Derek, helemaal top je reactie.

    2 likes
   • Ik ga niet mee in het welles en nietes spelletje wat sommige hierop de site spelen, ik ben nog niet vergeten dat Poetin heel de wereld opriep om het nieuwe fascisme van nu ISIS gezamenlijk te bestrijden, door alle verschillende belangen bleven landen als de VS,Turkije,Iran,de Saudi´s stil na zijn oproep,ze hebben geen belang daarbij blijkbaar en geen interesse in al die vermoorde burgers inmiddels, ook al doet de media het voorkomen alsof alle ellende alleen maar door Assad komt en de Russen.
    Lang geleden zag ik eens een documentaire op de tv en die ging over de vernietiging door Duitsland van de Joodse mensen en er was een overleg waarbij de diverse landen betrokken waren van de Geallieerden, de Russen en van het Poolse verzet, de Poolse Partizanen vertelden de mensen aan tafel dat er miljoenen Joden massaal werden uitgeroeid door Nazi Duitsland, toen de Russen dit hoorden stelden zij voor, wij bombarderen de toevoerslijnen die via de treinen lopen en daardoor kunnen de Duitsers niet doorgaan met het massaal aanvoeren en vermoorden van die Europese Joden, de Amerikanen wilden er niet aan mee helpen en dat zelfde fenomeen zie ik nu weer bij de Syrische bevolking gebeuren en de ISIS, het zijn inderdaad de nieuwe fascisten en alleen met elkaar moet je die vernietigen, ik hoop dan ook dat Assad en de Russen winnen want ISIS moet verslagen worden anders hebben we geen leven meer, als het nieuwe kwaad wint, denk niet dat ik pro Poetin of pro Assad ben maar zie wel een bepaald patroon van de Amerikanen en de Navo en dat is nog steeds het weg zien te krijgen van sommige leiders in het Midden Oosten en voor de Palestijnen die onder een apartheidsregime moeten leven en dat al 50 jaar lang doen zij helemaal niks,sterker nog zij mogen lang illegaal erbij pakken en de Palestijnen moeten vooral rustig in een hoekje blijven zitten en wachten tot het hele land in beslag is genomen door de Zionisten uit het Heilige Land.

    2 likes
    • herstel;moet zijn zij mogen land illegaal erbij pakken en zie verder

     0 likes
    • Klopt helemaal wat je zegt. En dat deden die landen vanzelfsprekend expres. Maar Iran bleef stil? Dat land was nog eerder dan Rusland in Syrië; nog steeds trouwens.

     En als je dat allemaal schrijft, dan moet je automatisch wel achter Assad, Rusland en Iran staan. Dit spelletje is zo vies en wordt al zolang gespeeld op dezelfde wijze. Eigenlijk hoef ik jou dat niet uit te leggen.

     0 likes
     • Ben van na de oorlog en weet wat de Russen en hun bevolking hebben geleden en gedaan om Nazi Duitsland te verslaan, ik weet dat Poetin een dictator is maar over ISIS heeft hij gelijk, het zijn de nieuwe fascisten en die je kun je gezamenlijk in de pan hakken als je maar wilt en sommigen waaronder de VS willen dat niet.
      Ik zou wel eens willen weten hoeveel doden er zijn gevallen door het ingrijpen van de VS bij Irak,bij Afghanistan en ik kan de lijst nog zoveel langer maken, en juist het grappige dat die VS zou staan voor democratie en gelijkheid, ga eens kijken in de VS hoe de oorspronkelijke bevolking daar leven, dwars door hun leefgebied van de Sioux nabij Standing Rock een enorme oliepijpleiding en alle wetten en regels zijn er overtreden door de Amerikaanse overheid en de pijpleiding ging dwars door het reservaat en hun schone drinkwater gaat nu naar de klote en hun begraafplaatsen en heilige plekken worden onttroond, hoe zo staat Amerika voor democratie en gelijkheid,laat me niet lachen, en nog iets anders,Mandela is voor mij iemand van groot formaat, de CIA heeft er voor gezorgd dat hij achter de tralies kwam,liever een apartheidsregime in Zuid Afrika dan een eerlijke gekozen Mandela door het volk, in Israel is een andere apartheidsstaat nu en daar zijn ook de oorspronkelijke bewoners paria´s, bedankt voor uw reactie, kan nou eenmaal moeilijk tegen onrecht en de media die wordt zo bestuurd, fijne dag verder!

      0 likes
 2. begeef me zelden in het mee praten over de politieke ontwikkelingen…
  dat smerige spel…
  macht…greed…actie/reactie…
  geen bewustzijn van dat waar het werkelijk om gaat…
  we leven op één Aarde…vol grenzen…afbakeningen, dit is van mij dat is van jou…niet van jou…
  verschillende religies…
  mijn God…God….
  waar gaat dit naartoe?
  In het hart zijn we alleen één…
  één Universum…
  Liefde voor al dat is…

  namaste

  22 likes
  • @densie Koenders denkt niet en volgt de vs in de voetsporen.
   nl heeft niet voor niets (bijna gesmeekt )gevraagd om mee te mogen doen om bommen te gooien.
   dus ik vraag me af in wat voor land leven wij dan?

   namaste

   12 likes
   • een prachtig land….

    dat vol verraders is, daar in Den Haag en de EU…

    neem geen leven
    neem niet wat je niet gegeven is
    geen onware spraak
    geen bedwelmende middelen
    en geen sexueel wangedrag

    wat geld en macht al doet hé? met mensen…….

    wees eenvoudig, wees tevreden, be happy…
    zorg goed voor je kinderen, je familie…wees blij met vriendschappen en elkaar wakker maken…

    In Liefde
    namaste

    5 likes
 3. Het is meer dan bewonderenswaardig dat een land als Syrië na zes jaar van intense terreur van de machtige Rothschildmaffia nog steeds overeind staat. het wordt ook steeds duidelijker wie er buigt voor dit gewetenloze schorem en wie niet. Ook de machtig en sluw doortrapte propaganda zal op de lange duur de waarheid niet tegen kunnen houden. Kotsmisselijk wordt ik ervan dit gigantisch verderfelijk leugencircus met al zijn smerige kunstjes machteloos te moeten aanschouwen in de hoop dat mensen eindelijk eens gaan inzien dat het smerige geld wat ze najagen niets anders is dan des duivels oor kussen.

  32 likes
 4. Na een dagje verdrinken in media heb ik het volgende begrepen: Om indruk te maken op de president van China heeft Trump zijn militaire missiles geflexed, maar hierbij heeft hij perongeluk zijn morale voet eraf geschoten.
  – Ik denk dat er nog een soort kans is dat Trump de morele hoge grond vindt: Ga naar de plek en doe uitgebreid onderzoek naar hoe de chemische gas situatie werkelijk is ontstaan. Als eruit blijkt dat Assad daadwerkelijk dom genoeg is geweest om doelbewust gifgas te gebruiken dan schaar ik me met grote tegenzin en teleurstelling achter Trump z’n besluit. Maar, blijkt hieruit dat -zoals iedereen vermoed- ISIS zijn eigen mensen heeft vergast voor een media stunt, of dat er wonderlijk genoeg het echt toevallig was doordat Assad’s vliegtuigen perongeluk gifgas tankers op hadden geblazen tijdens een airstrike; dan is het belangrijk dat Trump zich bedenkt en zich wederom tegen het NWO plan keert.

  De hoeveel aanprijzingen van alle Fake-Media na Trump’s actie is genoeg om menig eerlijk mens over de nek te laten gaan. Trump riskeert om nu werkelijk de meest gehaatte president aller tijde te worden! Niet alleen maar meer de doorgedraaide politieke ‘linkse’ anti-Trump idioten (die nu ineens Trump aanprijzen), maar straks ook de verraadde libertairen grassroots die Trump groot heeft gemaakt. Hij moet nu een Trumpish wonder verrichten om dit recht te zetten… Ik heb een vermoeden HOE hij dit kan doen. Het meest verstandige zou zijn om met Assad in communicatie gaan om de situatie helder te krijgen en recht te zetten. Blijkt het bijvoorbeeld dat toch vanuit Assad’s richting er met Gifgas is aangevallen, dan zou het goed kunnen zijn Assad in zijn eigen leger mensen heeft zitten die dit tegen Assad’s weten in heeft gedaan (Trump weet alles van mensen in je regering die je dwars liggen). Als deze boosdoener aangepakt zou worden dan zou Trump zijn gezicht kunnen redden en terugkeren naar het originele plan om eerst ISIS weg te krijgen uit Syrië, onder bescherming van Rusland en de VS, en dan pas zou Assad aftreden en zouden er nieuwe verkiezingen komen in Syrië zoals hij beloofd had. Als Trump dit niet doet of iets langs dezelfde lijnen, dan zal hij op geen enkele manier meer de morele hoge grond kunnen herstellen, en verliest hij het vertrouwen van de Libertaire beweging.

  6 likes
  • laat trump en kornuiten maar eerst uit syrie verdwijnen ze hebben daar niets te zoeken.

   10 likes
   • Mario ik ben blij om dergelijke reacties van jou te lezen. Ik herinner me namelijk een andere toon, weliswaar m.b.t. een ander onderwerp.

    Zeer blij om dagelijks te lezen en te horen dat mensen wakker zijn (geworden). Helaas nog steeds te weinig, maar het zijn er steeds meer en meer.

    0 likes
  • @Arwijn, helder en zuiver betoog van een rechtschapen persoon, was iedereen maar zo. En een reactie waar geen speld is tussen te krijgen. Chapeau!….

   2 likes
   • @Arwijn, verder nadenkend over je reactie komt de gedachte voorbij dat het anti Trump kamp met deze deze onbeduisde aanval feitelijk Trump’s hoofd op een presenteerblaadje krijgt aangereikt. Het linkskamp krijgt niet alleen zijn in het aanvallen van Syrie, het lukt ze zelfs over de hoofden van de republikeinen te regeren. Als Trump een slimme man en een echte president was geweest zou hij niet in deze heel goedkope en ordinaire bull trap zijn getrapt. Drmocraten regeren nog steeds en sturen de republikeinen als bloedhonden middels fals flags.

    Je zou toch denken dat een Trump, een man van zaken doen en zijn kaliber toch iets beter zou moeten weten. Nooit geweten, maar nu geleerd dat een succesvol zakenman het verstand van een amoebe moet hebben. Zo simpel kan het leven zijn.

    Trump’s credo moet ergens zijn… “eerst doen en dan nadenken”…”of helemaal niet nadenken”….Het gezonde verstand zegt:….”eerst nadenken en dan doen”…”of helemaal niets doen”..

    2 likes
 5. Het zullen niet alleen olie en gastransportleidingen zijn die door Syrië moeten komen, maar het land zal ook ontiegelijk veel voorraden hebben met grondstoffen. Het is niet alleen dat westerse landen daar aan het moorden zijn, maar ook wil men het land leegroven en zijn de verschillende landen de prooi reeds aan het verdelen. Het is ook niet om Assad als persoon te doen, maar Assad vormt een blokkade naar de buit. Isreal zou zich de ogen uit de kop moeten schamen en is m.i. een grote spil in het uitvoeren van oncepten rond terrorisme en heeft overal in de wereld een judas vinger in de pap. Het zijn daar ook geen joden, maar ex-slavisch volk vermengd met Turks bloed en misschien zelfs met Italiaans maffia bloed. Alle terroristische aanvallen in Europa en MO worden geregisseerd, gedelegeerd, gecoördineerd en gecontroleerd door Israëlische diensten, zoals Mossad. Dit zogenaamde volk heeft de gehele US in de pocket. Daarom; Trump is slechts een puppet en reageert als een losgeslagen hond. Lag zijn prioriteit niet bij creëren van banen in de US en het maken van vrede? Hij doet als leugenaar en gestuurde hond en puppet precies het tegenovergestelde. Trump en de nep joden, het is één grote vieze, doortrape kliek. Ergens wel mooi dat Trump zijn masker zo snel heeft laten vallen. Er zal wel haast zijn geboden, want als de beurzen klappen heeft de gek niets meer te melden. De grootste beurscrashes vonden plaats onder republikeinse presidenten of dat iets betekent is niet duidelijk, maar wel tekenend.

  China, Rusland en zelfs India weten wel beter en vanaf nu één verkeerde beweging en de US en maffia nep joden hebben een grote kans kennis te maken met echte tegenstanders.

  Brother Nathanael https://youtu.be/nvmXbFxdaAc

  8 likes
 6. no one wins……………it’s a war of men

  5 likes
 7. ten moede….

  grote kop bovenaan in het “gewone” nieuws…:

  Geen vrede in Syrië, zolang Assad president is….

  ja hoor stook de gemoederen maar op……….

  ik ga in mijn tuin werken….’t enige wat rust brengt…je verbinden met Moeder Aarde…
  ben je goed voor haar is ze goed voor jou…

  namaste

  1 likes
 8. Juist Wij en de US hebben niets te zoeken daar in Syrie helemaal niets terug trekken al dat oorlogs tuig en stoppen met deze achterlijke politiek in den Haag zijn ze bezig wederom een regeing te vormen om nog meer van deze onzin te steunen
  wel eens zal het stoppen en zal blij zijn als ze al die veroorzakers van deze ellende voor het gerecht brengen ( een echt gerecht wel te verstaan )

  0 likes
 9. Heel simpel: Assad is gewoon aan het winnen. Veel grondgebieden weer veroverd. Gevolg: dat pikt de VS/Israhell en EU natuurlijk niet. Heerlijk om te lezen dat Rusland en Iran Assad steunen; China kom er maar in.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...