Homepagina » Natuur en Milieu » Klimaattoppen leveren niks op. Ja, een heleboel kosten voor de burger. Wetenschapsjournalist zegt waar het op staat
Klimaattoppen leveren niks op. Ja, een heleboel kosten voor de burger. Wetenschapsjournalist zegt waar het op staat

Klimaattoppen leveren niks op. Ja, een heleboel kosten voor de burger. Wetenschapsjournalist zegt waar het op staat

Sinds de veelbesproken klimaattop in Parijs in 2015 is de jaarlijkse wereldwijde CO2-uitstoot met ongeveer vijf procent gestegen.

Wie het verloop van koolstofdioxide (CO2) sinds 1992 bestudeert, ziet geen enkel effect van de jaarlijkse klimaatconferenties, merkt wetenschapsjournalist Marcel Crok op.

Hij voegt toe dat klimaatonderhandelaars na 24 mislukkingen gewoon mogen doorgaan met hun missie.

Plantenvoedsel

“Ik volg het klimaatdebat nu 15 jaar en verbaas me erover hoezeer het is losgezongen van de werkelijkheid,” zegt Crok.

“Extremen als orkanen, overstromingen, droogte en bosbranden zijn niet erger geworden, de zeespiegel stijgt maar heel geleidelijk en CO2 is plantenvoedsel,” klinkt het.

De klimaatellende, die ons dagelijks wordt voorgespiegeld, ligt nog altijd in de toekomst, aldus de journalist.

Virtuele wereld

Hij wijst erop dat er weinig wetenschap ten grondslag ligt aan de klimaatmodellen. “Ze warmer sneller op dan het echte klimaat buiten.”

Crok: “De [klimaat]onderhandelaars leven in hun gecreëerde virtuele wereld. Dit moet stoppen, want het kost veel tijd en geld en levert niks op. Ja, een heleboel kosten voor de burger, die zelf aangeeft dat hij daar niet op zit te wachten.”

Er zullen meer Trumps moeten opstaan die zich uit het klimaatakkoord van Parijs terugtrekken, besluit hij.

Foto: Doman84 Wikimedia Commons

[Telegraaf]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel Koningen
marcel Koningen
2 jaren geleden

De economische elite familie’s spinnen garen bij ontkenning van climaat veranderingen namelijk bevestiging is grote uitgaven, met de billen bloot kwa versterking effecten menselijke productie en een ontkenning dat een religieuze indentiteit er voor zorgt dat alles goed komt.dezelfde religieuze indentiteit die ze gebruiken om hun gedrag en maatschappelijke positie goed te keuren als zij zich er meester van gemaakt heeft.Bij ontkenning van welke verandering dan ook alleen maar voordelen voor hun niet voor ons natuurlijk namelijk verkoop milieu en climaat schadelijke stoffen,de verkoop van alles wat problemen in de toekomst gaat geven zoals industrie of grond die onderwater gaat lopen.De aanschaf goed koop van toekomstige geschikte gronden.Als het zover is een groot onwetend gedeelte bevolking berooft van kapitaal geen dekkende verzekering meer voor overstromingen.En wereld wijde onrust die voor veel leger en politie gaat zorgen economisch goed voor hun dus en goed voor hun beveiliging kortom een win,win,win,win,win,win stategie maar alleen voor de wereld wijde economische clans en families.Dat moest er even uit.
En nu me koffie
mvrg,Marcel

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

Overheden en de machtigen op aarde hebben echt heel erg schijt aan het milieu ! Ze leven in belachelijk grote, luxueuze, energieverspillende huizen, ze rijden in absurde grote energieverspillende en vervuilende limousines, ze vliegen voor elk wissewasje de wereld over met alle vervuiling van dien.(zo ook Al Gore) Kolencentrales blijven gewoon draaien (kolen zijn lekker goedkoop) Tesla’s rijden voor 95 procent op grijze stroom en zijn dus ook niets meer dan ordinaire vervuilers, zwaar gesponsord met ons belastinggeld. Kilometerheffing i.p.v. wegenbelasting zal geen doorgang vinden omdat dan de grootste vervuilers (de kapitalisten met hun dikke leasebakken) inderdaad het meest zouden gaan betalen. Dat komt het grootkapitaal even wat minder goed uit, daar beginnen ze dus niet aan. Nee, het milieu is alleen belangrijk als ze de rekening neer kunnen leggen bij hen op de werkvloer, de zogenaamde “onderklasse” zij die in werkelijkheid elke Euro met noeste arbeid moeten verdienen die door de boven ons gestelden kwistig rondgestrooid worden richting hen die toch al zwemmen in het geld, de echte vervuilers dus. Het plebs is goed genoeg om een schuldgevoel aan te praten op basis van valse voorstelling van zaken, om de vette rekening te presenteren en het geld vervolgens weer uit te delen aan voornoemde parasieten. Het wordt tijd dit eens een keer een halt toe te roepen. Stem niet meer op dat geteisem, neem ze de macht af.

johan den haag
johan den haag
2 jaren geleden

De volgende economische crisis is in aantocht, die zal erger zijn dan de vorige. Dit klimaatgezwetst zal sneller uitdoven, dan menige snotneus in de poilitiek voor mogelijk houdt

Plato
Plato
2 jaren geleden

Dus moeten we terug naar apparaten die niet op stroom werken, zou je denken. Maar de praktijk is dat je zelfs geen opwindbare klok meer kunt krijgen. Alles moet op stroom! Aldus de huichelarij van de klimaat loonatics.

x

Check Also

gommers

Gommers zegt dat politiek strenger moet worden voor niet-gevaccineerden, en krijgt de wind van voren

IC-baas Diederik Gommers vindt dat de politiek ...

world economic forum

World Economic Forum presenteert: coronapaspoort dat vaccinatiestatus bepaalt aan de hand van bloedtest

Er circuleert momenteel een filmpje van het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x