Homepagina » Mens en Dier » Baby reikt uit baarmoeder en houdt vinger van gynaecoloog vast
Baby reikt uit baarmoeder en houdt vinger van gynaecoloog vast

Baby reikt uit baarmoeder en houdt vinger van gynaecoloog vast

Op internet is een bijzondere foto opgedoken van een baby die vanuit de baarmoeder naar buiten reikt en de vinger van een arts vastpakt.

De gynaecoloog was op dat moment juist bezig met het verrichten van een keizersnede. De baby draagt de naam Nevaeh: Heaven (hemel) achterwaarts gespeld.

Zelfs het ziekenhuispersoneel liet de ouders weten dat de foto van Nevaeh die vlak voor haar geboorte de vinger van de gynaecoloog vasthoudt, iets spiritueels uitstraalt.

Kopen

“Het is zo’n prachtige foto,” zei Alicia Atkins, de moeder van Nevaeh. “Het personeel had er wel over gehoord, maar nog nooit een foto van gezien.”

Hoewel Alicia een beroepsfotografe is, werd de foto genomen door papa Randy. “De gynaecoloog riep me en zei dat ze zijn vinger greep,” aldus de vader. “Ik rende op hem af en maakte de foto. Ik was onder de indruk. Het is zo’n prachtige foto.”

De foto is inmiddels meer dan 3000 keer ‘geliked’ op Facebook. Er hebben zich zelfs al mensen gemeld die de foto graag willen kopen.

Julius Caesar

Het stel wilde de foto in eerste instantie alleen delen met vrienden en familieleden. “We dachten dat we geen positieve reacties zouden krijgen,” zei Alicia. “We dachten dat mensen het smerig zouden vinden. In plaats daarvan vond iedereen het prachtig.”

Nevaeh kwam afgelopen oktober ter wereld en heeft twee broertjes.

Baby reikt uit baarmoeder en pakt vinger van gynaecoloog

De naam keizersnede (sectio caesarea) is ontstaan omdat Julius Caesar erdoor geboren zou zijn. De term kan ook afkomstig zijn van caesare, snijden in het Latijn. Een andere theorie zegt dat de naam mogelijk komt van de ‘Lex Caesarea’ of ‘Lex Regia’, het verbod om een zwangere vrouw te begraven zonder het kindje uit haar lichaam te hebben gehaald, iets wat teruggaat tot in het oude Egypte.

Bron: Azfamily.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

Zelfs het ziekenhuispersoneel liet de ouders weten dat de foto van Nevaeh die vlak voor haar geboorte de vinger van de gynaecoloog vasthoudt, iets spiritueels uitstraalt. Ja om te paaien werd dit gezegd.Het personeel weet ook dat grijpen, een onwillekeurige beweging van een baby is,welke pas later een bewuste beweging wordt als de hersenen voldoende zijn ontwikkeld.Maar het is zonder meer een bijzonder plaatje zo van, Hoi pappie daar was ik al, help je ff????

Alfred Vorsselman
Alfred Vorsselman
8 jaren geleden

Ton ik dit las, kreeg ik het gevoel dat ik dit eerder had gezien. Even zoeken op Google leverde de pagina http://handfacts.wordpress.com/2010/06/13/holding-hands-with-a-21-week-old-fetus-the-famous-story-of-samuel-armas/ op, die mijn gevoel bevestigt.
Wat is het leven toch mooi!

Sijts
Sijts
8 jaren geleden

Dat is dus een keizersnede geweest, wand het is niet best als een baby eerst met het armpje komt. Niks romantisch aan dus.

Iep
Iep
8 jaren geleden

[quote name=”Sijts”]Dat is dus een keizersnede geweest, wand het is niet best als een baby eerst met het armpje komt. Niks romantisch aan dus.[/quote]
Verlossend, dat dan weer wel

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

corona

De coronapas is pas het begin – doe er niet aan mee

“Het accepteren van het vaccinatiepaspoort betekent accepteren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x