Mens en Dier

Baby reikt uit baarmoeder en houdt vinger van gynaecoloog vast

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op internet is een bijzondere foto opgedoken van een baby die vanuit de baarmoeder naar buiten reikt en de vinger van een arts vastpakt.

De gynaecoloog was op dat moment juist bezig met het verrichten van een keizersnede. De baby draagt de naam Nevaeh: Heaven (hemel) achterwaarts gespeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zelfs het ziekenhuispersoneel liet de ouders weten dat de foto van Nevaeh die vlak voor haar geboorte de vinger van de gynaecoloog vasthoudt, iets spiritueels uitstraalt.

Kopen

“Het is zo’n prachtige foto,” zei Alicia Atkins, de moeder van Nevaeh. “Het personeel had er wel over gehoord, maar nog nooit een foto van gezien.”

Hoewel Alicia een beroepsfotografe is, werd de foto genomen door papa Randy. “De gynaecoloog riep me en zei dat ze zijn vinger greep,” aldus de vader. “Ik rende op hem af en maakte de foto. Ik was onder de indruk. Het is zo’n prachtige foto.”

De foto is inmiddels meer dan 3000 keer ‘geliked’ op Facebook. Er hebben zich zelfs al mensen gemeld die de foto graag willen kopen.

Julius Caesar

Het stel wilde de foto in eerste instantie alleen delen met vrienden en familieleden. “We dachten dat we geen positieve reacties zouden krijgen,” zei Alicia. “We dachten dat mensen het smerig zouden vinden. In plaats daarvan vond iedereen het prachtig.”

Nevaeh kwam afgelopen oktober ter wereld en heeft twee broertjes.

Baby reikt uit baarmoeder en pakt vinger van gynaecoloog

De naam keizersnede (sectio caesarea) is ontstaan omdat Julius Caesar erdoor geboren zou zijn. De term kan ook afkomstig zijn van caesare, snijden in het Latijn. Een andere theorie zegt dat de naam mogelijk komt van de ‘Lex Caesarea’ of ‘Lex Regia’, het verbod om een zwangere vrouw te begraven zonder het kindje uit haar lichaam te hebben gehaald, iets wat teruggaat tot in het oude Egypte.

Bron: Azfamily.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Zelfs het ziekenhuispersoneel liet de ouders weten dat de foto van Nevaeh die vlak voor haar geboorte de vinger van de gynaecoloog vasthoudt, iets spiritueels uitstraalt. Ja om te paaien werd dit gezegd.Het personeel weet ook dat grijpen, een onwillekeurige beweging van een baby is,welke pas later een bewuste beweging wordt als de hersenen voldoende zijn ontwikkeld.Maar het is zonder meer een bijzonder plaatje zo van, Hoi pappie daar was ik al, help je ff????

Alfred Vorsselman
Alfred Vorsselman
11 jaren geleden

Ton ik dit las, kreeg ik het gevoel dat ik dit eerder had gezien. Even zoeken op Google leverde de pagina http://handfacts.wordpress.com/2010/06/13/holding-hands-with-a-21-week-old-fetus-the-famous-story-of-samuel-armas/ op, die mijn gevoel bevestigt.
Wat is het leven toch mooi!

Sijts
Sijts
11 jaren geleden

Dat is dus een keizersnede geweest, wand het is niet best als een baby eerst met het armpje komt. Niks romantisch aan dus.

Iep
Iep
11 jaren geleden

[quote name=”Sijts”]Dat is dus een keizersnede geweest, wand het is niet best als een baby eerst met het armpje komt. Niks romantisch aan dus.[/quote]
Verlossend, dat dan weer wel

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x