Homepagina » Gezondheid » Wat gebeurt er als je kankercellen blootstelt aan helende energie? Deze onderzoekers namen de proef op de som
Wat gebeurt er als je kankercellen blootstelt aan helende energie? Deze onderzoekers namen de proef op de som

Wat gebeurt er als je kankercellen blootstelt aan helende energie? Deze onderzoekers namen de proef op de som

Energetische genezing is een complementaire en alternatieve therapie die een heilzame werking zou hebben. Onderzoekers wilden kijken of dit ook werkelijk zo is.

Met behulp van een speciale methode werd getest wat het effect van helende energie is op tumoren bij muizen.

De onderzoekers wilden achterhalen of deze energie invloed heeft op borstkanker. Ze gebruikten katoen waarin energie was opgeslagen en geluidsopnames van genezers.

Stuk minder actief

Vervolgens werd de expressie van genen gemeten die geassocieerd worden met kanker en ontstekingen. Het bleek dat de genen na blootstelling aan zowel het katoen als de opnames een stuk minder actief werden.

De activiteit van twee genen, ATP-citraatlyase en interleukine-1 beta, werd tijdens blootstelling aan de geluidsopnames gedurende drie onafhankelijke experimenten het meest teruggedrongen.

Dit wijst er volgens de onderzoekers op dat deze twee genen een rol spelen bij de genezingsmethode.

Wondgenezing bij muizen

Hippocrates, de vader van de westerse geneeskunde, noemde deze vorm van genezing ook wel ‘de kracht die voortvloeit uit de handen van mensen’.

Wijlen bioloog Bernard Grad van de McGill University liet tijdens gecontroleerde experimenten zien dat genezers de wondgenezing bij muizen konden stimuleren.

De laatste jaren zijn er veel onderzoeken verschenen over energetische genezing. Verschillende wetenschappelijke tijdschriften hebben zich hier volledig op toegelegd.

Het nieuwe onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Dose-Response.

[SAGE]


Vind je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Wij zijn de energie die het leven zelf is. Dus waarom zouden wij geen helende en scheppende wezens kunnen zijn?
  De Innerlijke Glimlach is een hele goede oefening om jezelf energetisch te sterken en te helen. Ga op het puntje van een keukenstoel zitten, dan zit je met rechte en ontspannen rug. Vouw je handen in je schoot en sluit je ogen en haal rustig adem vanuit je buik. Glimlach dan met je gezicht en denk dan aan iets moois en liefdevol. Ga met je glimlach naar je hartchakra en laat het zich vullen met gevoelens van liefde. Ga met je glimlach heel je lichaam af. Al je ledematen, je botten, je huid, je organen. Nestel je glimlach overal in heel je lichaam. En laat ondertussen die liefdevolle energie door heel je lichaam stromen. Als je ergens pijn hebt of ziek bent, vul dan die plek met liefde bij elke inademing en laat de slechte ‘ zwarte’ energie er uit stromen bij elke uitademing. Ervaar de helende kracht van Qi! Ervaar de onmetelijke kracht van de Scheppende Liefde!
  Een liefdevol afscheids-cadeautje van mij. Want ik ga weg. Het ga jullie allemaal goed!!! En met de tijd stuur ik eens een blogje over mijn verblijf daar.

  Het was mij een waar genoegen op deze site te mogen schrijven!
  Dank u wel!!!

  8 likes
 2. Dag Richard, het gaat je goed en zorg goed voor jezelf…….Ik weet van kennissen dat in Portugal veel Rawe honing langs de weg verkocht wordt. Mocht je in de verleiding komen om op internet te gaan verkopen …..denk aan mij 😋
  Ik geef je de zon en veel licht mee…….
  En ja helaas snappen mensen niet dat je jezelf ziek kan maken en ook weer gezond, de tijd zal het leren…👽🙏Louise……

  2 likes
 3. er zijn zo veel mensen in uiterste nood met die rot ziekte. ik heb mijn hoop instinctief meer gevestigd op de harde wetenschap. al schiet dat ook voor geen ene meter op. eerlijk is eerlijk

  2 likes
  • Zou ik ook doen, meer hoop vestigen op de harde wetenschap. Zelfs al ben ik me er van bewust dat test resultaten gelden voor gemiddelde mensen (en wie is er nu gemiddeld?), en dat medicijnen niet altijd op representatieve doelgroepen worden getest (door uitsluiting van zwangere vrouwen en kinderen).

   1 likes
 4. Ik heb zojuist het onderzoek gelezen en heb toch een punt van kritiek. Muizen werden of blootgesteld aan opnames van helers, of aan geen geliuid. Dan kan je alleen maar concluderen dat geluid effect heeft, en niet dat de stemmen van helers effect hebben.

  Verder is dit onderzoek food for thought.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

teslarijder

Waarom alle huishoudens flink meer moeten betalen voor energie vanwege ‘enorm asociale’ Teslarijder

Netbeheerders laten weten dat de energierekening gaat ...

duitsland

Prijsexplosie! Stroomprijzen rijzen de pan uit in Duitsland door energietransitie: ‘erger dan gevreesd’

De Freie Demokratische Partei (FDP) in Duitsland ...