Financieel

Geld stinkt… of toch niet? De waarheid over geld

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén op de drie Nederlanders ligt ’s nachts wakker uit vrees dat de rekeningen niet betaald kunnen worden. Geldzorgen. Sommigen kunnen er nog grapjes over maken als de bodem in zicht is: “er is te veel maand aan het eind van het geld”. Maar mogelijk is jou het lachen inmiddels vergaan en pieker je vaker dan je lief is over hoe je de rest van de maand moet doorkomen. Dat rotgeld ook! Maar is geld wel het probleem?

Jij en ik, we hebben allemaal geld nodig. Geld om je rekeningen te kunnen betalen en je dagelijkse boodschappen te kunnen doen. Zonder geld zou dit een heel stuk lastiger zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Geld is…

Wat is geld eigenlijk? Als je er eerlijk naar kijkt is het niets anders dan een ruilmiddel. Iemand heeft iets wat jij wilt, een product of dienst. En een bepaalde hoeveelheid geld als ruilmiddel vertegenwoordigt de waarde die beide partijen eraan toekennen. Meer is geld niet en meer moet je er ook niet van maken. Het is een middel om de beschikking te krijgen over dingen die op de markt worden aangeboden.

Het ruilmiddel geld stelt je in staat dingen te doen die je zonder niet kunt doen. Sterker nog: zonder geld zou het leven zo goed als onmogelijk zijn. Denk alleen al aan het betalen van je vaste lasten, je maandelijkse huur of hypotheek. Geld hebben voor je eerste levensbehoeften is in onze tijd een noodzaak geworden.

Is geld slecht?

Mét geld kun je je meer veroorloven, zoals een huis met verwarming. En je hebt meer keuzemogelijkheden in wat je eet en drinkt. Met geld kun je makkelijker reizen. Bijvoorbeeld met een eigen auto, of doordat je de kosten van het openbaar vervoer kunt betalen. Je kunt dus stellen dat geld bijdraagt aan een makkelijker leven.

Soms wil je graag wat meer geld tot je beschikking hebben. Om schulden af te lossen, of juist om leuke dingen te doen of makkelijker iets nieuws te kopen. En daar begint de schoen al wel een beetje te wringen. Want dat stemmetje in je achterhoofd begint zich te roeren en de ‘geld is slecht’-gedachte komt vaker omhoog, al dan niet bewust.

Maar we hadden eerder al vastgesteld dat geld alleen maar een ruilmiddel is, toch? En een ruilmiddel is niet goed en niet slecht. Het is wat het is, een ruilmiddel. Niks meer, niks minder.

Oorzaak en gevolg

Kijk eens goed naar mensen die het hardst roepen dat geld ‘slecht’ is, mensen die neerbuigend praten over anderen die geld hebben. Zijn dat niet heel vaak mensen die het zelf niet of slechts minimaal hebben? Je kunt je afvragen of hun ‘geldallergie’ een gevolg is van hun gebrek aan geld, of een oorzaak?

Als je iets niet wilt hebben, heb je het meestal ook niet. Als je een aversie tegen geld hebt, zul je nauwelijks geld hebben, omdat je er (onbewust) wel voor zorgt dat je het zo snel mogelijk weer uit handen geeft. Dit fenomeen zie je sterk terug bij veel mensen die een groot bedrag in de loterij winnen. Ze zijn helemaal blij, eindelijk hebben ze geld. Maar als ze een onbewuste aversie tegen geld hebben, is het geld binnen een paar maanden weer weg. Op. Uitgegeven. En vaak is niet eens meer duidelijk waar het precies gebleven is.

Dit is een direct gevolg van de ‘onbewuste geldprogrammering’ of het ‘geldbrein’, zoals het ook wel genoemd wordt. En uit onderzoek blijkt dat ieder mens zo’n geldbrein heeft, jij dus ook!

Onbewuste gedachtepatronen

Er werd 10 jaar onderzoek gedaan naar de verschillen tussen arm, middelmatig en rijk. Daarbij werden de denkprocessen van succesvolle rijke mensen, mensen met een modaal inkomen en mensen met een bijstandsuitkering met elkaar vergeleken. En wat bleek?

Financiële creativiteit en financieel succes, en als gevolg daarvan een financieel vrij leven, komen 100 procent voort uit onbewuste gedachtepatronen. Mensen met weinig geld hebben in vrijwel alle gevallen een onbewuste negatieve geldprogrammering, een ‘geldallergie’. En het is juist deze onzichtbare programmering die bepaalt hoeveel geld jij uiteindelijk in je portemonnee of op je bankrekening hebt.

Rijst nu de vraag: is die programmering te veranderen?

Eindeloze mogelijkheden

Het antwoord is kort en krachtig: jazeker! En het kan nog snel én heel makkelijk ook. Interessant is dat wanneer je je geldbrein aanpast en de negatieve overtuigingen vervangt door positieve, je leven drastisch en positief verandert. Je geldzorgen verdwijnen en maken plaats voor plannen maken. Dingen die je mogelijk al jaren op je verlanglijstje hebt staan, die mooie reis, een betere auto, nieuwe kleding, naar een pretpark met je familie, maar ook je grotere wensen zoals een eigen huis of het opzetten van je eigen bedrijf, zijn ineens binnen bereik!

Om deze aanpassing in je geldbrein te realiseren is de cursus ‘Word een geldmagneet’ ontwikkeld. Deze cursus helpt jou om je huidige geldprogrammering in een mum van tijd aan te passen.

De cursus heeft inmiddels al vele honderden mensen geholpen hun inkomsten drastisch te verhogen. Na deze cursus beschik je over een grote financiële creativiteit, heb je inzichten en kennis over wat je moet doen en ben je daadkrachtig, waardoor je de daad bij het woord voegt en nieuwe inkomstenbronnen ontdekt of zelf creëert.

Download nu de cursus ‘Word een geldmagneet’ en breng voor slechts € 27 die hoognodige verandering aan in je financiële situatie en open de deur naar een financieel vrijer leven!

Tijdelijk aanbod, normale prijs 49,99.

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button